X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
Odpowiedz

☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️

Oceń ten wątek:
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Hej!

My od wczoraj z Nikosiem się tulimy 🥰 3900 gramów i 58 cm do kochania 💙

CC okazało się dobrym wyborem nie tylko ze względu na położenie Młodego, ale też moją macicę. Niestety blizna była cienka, ta przy powłokach skórnych też i trzeba było trochę "zmodyfikować" wszystkie te szyte warstwy po ostatnim cięciu.

IMG-20241122-125422.jpg
    darmowe fotki do pobrania
    Gratulacje dla Was, pięknego czasu 😍😍

MummyYummy lubi tę wiadomość

🤰👱‍♂️🐕
    -20 kg, 5 lat starań o 👶
    02.04.2024 ⏸️
    Szczęśliwy 63 cykl starań o pierwsze♥️
    Cudzie trwaj 😭♥️
    Igusia 9.12.2024🧚🩷

age.png
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś po wizycie, córka niestety nadal się nie obróciła, więc w poniedziałek wybieramy się do szpitala na obrót zewnętrzny 🙂 Szyjka już skrócona o "mieszanej konsystencji", ale jeszcze zamknięta. Także ciało się już szykuje 🥹 Ja bym bardzo chciała żebyśmy doczekały w dwupaku do grudnia, ale jak się urodzi wcześniej to też będę szczęśliwa. Zabieram się za ostatnie przygotowania, bo po wczorajszych skurczach już trochę do mnie dociera że to lada moment 😃

Amra, Megipta, Mandoriana, Księgowa, aambrozjaa93, meowne, Koku, MummyYummy, Mami_35, Merida Waleczna, mar.1, Rita 💋 lubią tę wiadomość

🤰👱‍♂️🐕
    -20 kg, 5 lat starań o 👶
    02.04.2024 ⏸️
    Szczęśliwy 63 cykl starań o pierwsze♥️
    Cudzie trwaj 😭♥️
    Igusia 9.12.2024🧚🩷

age.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy gratulacje ♥️

event.png
  • spineczka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mummy Yummy gratulacje!

Jejku ile dziecieczkow już mamy ♥️

age.png
  • aambrozjaa93 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Gratulacje!!!! 😍 😍 😍

Kochana, to ja zabieram tego Twojego brzucha, bo właśnie wczoraj moj 1dc ❤️

Kciuki z całych sił za przejęcie brzuszka jak najszybciej🤞🏻🤞🏻🍀❤️

villemo_gbm, Księgowa, mar.1 lubią tę wiadomość

Henio🩵 4065g i 57cm💙

age.png

Staś🩵 3980g i 58cm💙

age.png
  • Koku Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2024, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aambrozjaa93 wrote:
    20241122-130948.jpg

U nas tak😍 właśnie wróciłam ze spaceru😃
    Piękny krajobraz! 😍

aambrozjaa93 lubi tę wiadomość

Czekamy na ciebie córeczko 🩷 20.12.2024r.

👨‍👩‍👧+🐕+👵= 🏠
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Gratulacje!!!! 😍 😍 😍

Kochana, to ja zabieram tego Twojego brzucha, bo właśnie wczoraj moj 1dc ❤️

Kochana, z zaszczytem oddaję w najlepsze ręce ♥️♥️♥️

aambrozjaa93, Księgowa, mar.1 lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrix wrote:
    Ja też jestem skorpionem z 31.10 i no lekko nie jest, przyznaję 😝

Moja starsza córa też urodziła się tego dnia ♥️

Sandrix lubi tę wiadomość

• Dariaa29 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Hej!

My od wczoraj z Nikosiem się tulimy 🥰 3900 gramów i 58 cm do kochania 💙

CC okazało się dobrym wyborem nie tylko ze względu na położenie Młodego, ale też moją macicę. Niestety blizna była cienka, ta przy powłokach skórnych też i trzeba było trochę "zmodyfikować" wszystkie te szyte warstwy po ostatnim cięciu.

IMG-20241122-125422.jpg
    darmowe fotki do pobrania
    Gratulacje ❤️🩵🩵🩵

age.png
  • Kam.ila Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to... Czop mi odszedł nie ma opcji pomyłki🤣 galareta jakbym porządny katar miała 🤣 i tyle na chwilę obecną 😉

aambrozjaa93, Skryta19, Mag_len, Mandoriana, spineczka, Księgowa, Amra, Zagadka919, Megipta, Nina_02, Aniela855888, Mami_35, Fania017, Koku, Merida Waleczna, meowne, Atika, MummyYummy, Dariaa29, villemo_gbm, mar.1, rybka8, Paula9463 lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2024, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy Gratulacje!!!

Jestem po wizycie dziewczyny. Niestety hipotrofia sie utrzymuje, mały waży nieco ponad 2200 g.. a brzuszek nie rośnie. Niby przepływy są prawidłowe, ale stosunek tych przepływów jest na granicy/nie jest prawidłowy. Ciążę trzeba będzie przerwać. Mam iść w niedzielę do szpitala i tam będą decydować czy cesarka od razu, czy poczekają te parę dni do piątku (do donoszonej ciąży) i będą wywoływać. Doktor powiedział, że mały musi być już teraz pod kontrolą.
    Jestem przerażona, nie byłam na to gotowa.. nigdy w życiu się tak nie martwiłam, a to wszystko jest ode mnie niezależne. Proszę trzymajcie kciuki za to maleństwo, żeby było zdrowe, pomimo tych stresów i wszystkiego.

• Kam.ila Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skryta19 wrote:
    MummyYummy Gratulacje!!!

Jestem po wizycie dziewczyny. Niestety hipotrofia sie utrzymuje, mały waży nieco ponad 2200 g.. a brzuszek nie rośnie. Niby przepływy są prawidłowe, ale stosunek tych przepływów jest na granicy/nie jest prawidłowy. Ciążę trzeba będzie przerwać. Mam iść w niedzielę do szpitala i tam będą decydować czy cesarka od razu, czy poczekają te parę dni do piątku (do donoszonej ciąży) i będą wywoływać. Doktor powiedział, że mały musi być już teraz pod kontrolą.
    Jestem przerażona, nie byłam na to gotowa.. nigdy w życiu się tak nie martwiłam, a to wszystko jest ode mnie niezależne. Proszę trzymajcie kciuki za to maleństwo, żeby było zdrowe, pomimo tych stresów i wszystkiego.

Kochana będzie wszystko super ! 2200g to ładna waga.. moja przyjaciółka urodziła 1600g przez hipotrofie w 37+0. Teraz ten szogun przegonił wszystkich i ma 1.5 roku. Inteligentniejsza i bystrzejsza niż te co urodziły się planowo 😁 będzie git 💪

Skryta19, Mami_35, mar.1, rybka8 lubią tę wiadomość

age.png
  • Mandoriana Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skryta19 wrote:
    MummyYummy Gratulacje!!!

Trzymam kciuki żeby mimo tych stresów wszystko było dobrze z Dzieciątkiem! Też słyszałam o dzieciach które były dużo mniejsze albo dużo wcześniej urodzone bo były jakieś problemy a one potem pięknie dogoniły rówieśników szybciutko napewno wszystko będzie w porządku niedługo będziesz tulić swojego bobasa ślicznego!

Skryta19, mar.1 lubią tę wiadomość

age.png
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skryta, obserwacja w szpitalu na pewno nie zaszkodzi. Oni tam jeszcze sprawdza po swojemu 🍀
    Stresów mialas ostatnio ogrom, więc mam nadzieję, ze wszystko skończy sie u Was szczęśliwie i za to trzymam kciuki najmocniej jak potrafię 🍀

Skryta19, mar.1 lubią tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Amra Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skryta19 wrote:
    MummyYummy Gratulacje!!!

Kochana, w szpitalu będziesz pod kontrola a to dla maluszka jest bardzo ważne. Waży ponad 2 kg, więc też dobrze. Wiem, że łatwo się mówi , ale postaraj się uspokoić. Zobaczysz , że wszystko będzie dobrze. Ja trzymam za Was bardzo mocne kciuki ❤️❤️❤️

Skryta19 lubi tę wiadomość

age.png
  • Megipta Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    💐Skryta19 wszystko będzie dobrze, 2200 to nie poniżej 2 , dacie radę i niedługo skonczy się zamartwianie a zacznie cieszenie się sobą 🤱 mocno w to wierzę!

💐Kam.ila czułaś coś przed? Jakieś przepowiadające? Brałaś kąpiel ciepłą, kibelek czy tak z zaskoczenia ?🤪

👱‍♀️ 34l. 🧔‍♂️28l. 👶 02.12.2022 💙
    🩺08.05.24r. 10tc+0 2,93cm ♥️
    🩺03.06.24r. 13tc+5 8,02cm chłopczyk?🩵🦋
    🩺19.06.24r. 16tc+0 🩵Chłopiec na pokładzie🩵
    🩺17.07.24r. 20tc+0 🥰 321g słodyczy
    🩺23.07.24r. 20tc+6 II prenatalne 🫶 392g
    🩺21.08.24r. 25tc+0 740g🩵
    🩺18.09.24r. 29tc+0 1360g🤗
    🩺16.10.24r. 33tc+0 2200g 🫢🩵
    🩺06.11.24r. 36tc+0 3015g 🫣
    🎁25.11.24r.🎊 ur. 38tc+5 3828g 👶🏻

Wysłany: 22 listopada 2024, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skryta19 wrote:
    MummyYummy Gratulacje!!!

Również wierzę mocno, że z maluszkiem wszystko będzie dobrze i trzymam za Was kciuki z całych sił🤞🏻🤞🏻🍀❤️

Henio🩵 4065g i 57cm💙

age.png

Staś🩵 3980g i 58cm💙

age.png
  • Aniela855888 Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2024, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skryta19 wrote:
    MummyYummy Gratulacje!!!

Trzymaj się, trzymamy kciuki 🍀

• Kam.ila Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megipta wrote:
    💐Skryta19 wszystko będzie dobrze, 2200 to nie poniżej 2 , dacie radę i niedługo skonczy się zamartwianie a zacznie cieszenie się sobą 🤱 mocno w to wierzę!

💐Kam.ila czułaś coś przed? Jakieś przepowiadające? Brałaś kąpiel ciepłą, kibelek czy tak z zaskoczenia ?🤪

Jedynie ten ból głowy dzisiaj.. nie wiem czy to związane z tym czy nie ale czytałam, że też może się z tym wiązać.
    Byłam na spacerze dłuższym pierwszym od nie wiem kiedy 🤣 może to też przyspieszyło temat. Tak poza tym żadnego bólu niczego nie było i nie ma.

Mami_35, Megipta lubią tę wiadomość

age.png
  • Mami_35 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2024, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skryta19, trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie. Maluszkowi może będzie lepiej już u Ciebie na rękach, wreszczie się poznacie 😉Taka wagą dobrze rokuje do normalnego czasu wyjścia że szpitala.
    Ja też jestem mamą hipotrofika i dopiero gdy nią zostałam dowiedziałam się jak dużo dzieci i dorosłych, z mojego otoczenia urodziło się jako takie kruszynki.

💗 luty 2023 - córeczka 920 g, 29 t.c.
    💝 grudzień 2024 - czekamy
‹‹ 466 467 468 469 470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ