X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
Odpowiedz

☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️

Oceń ten wątek:
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Hej!

My od wczoraj z Nikosiem się tulimy 🥰 3900 gramów i 58 cm do kochania 💙

CC okazało się dobrym wyborem nie tylko ze względu na położenie Młodego, ale też moją macicę. Niestety blizna była cienka, ta przy powłokach skórnych też i trzeba było trochę "zmodyfikować" wszystkie te szyte warstwy po ostatnim cięciu.

IMG-20241122-125422.jpg
    darmowe fotki do pobrania
    Gratulacje dla Was, pięknego czasu 😍😍

MummyYummy lubi tę wiadomość

🤰👱‍♂️🐕
    -20 kg, 5 lat starań o 👶
    02.04.2024 ⏸️
    Szczęśliwy 63 cykl starań o pierwsze♥️
    Cudzie trwaj 😭♥️
    Igusia 9.12.2024🧚🩷

age.png
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś po wizycie, córka niestety nadal się nie obróciła, więc w poniedziałek wybieramy się do szpitala na obrót zewnętrzny 🙂 Szyjka już skrócona o "mieszanej konsystencji", ale jeszcze zamknięta. Także ciało się już szykuje 🥹 Ja bym bardzo chciała żebyśmy doczekały w dwupaku do grudnia, ale jak się urodzi wcześniej to też będę szczęśliwa. Zabieram się za ostatnie przygotowania, bo po wczorajszych skurczach już trochę do mnie dociera że to lada moment 😃

Amra, Megipta, Mandoriana, Księgowa, aambrozjaa93, meowne, Koku, MummyYummy, Mami_35, Merida Waleczna, mar.1, Rita 💋 lubią tę wiadomość

🤰👱‍♂️🐕
    -20 kg, 5 lat starań o 👶
    02.04.2024 ⏸️
    Szczęśliwy 63 cykl starań o pierwsze♥️
    Cudzie trwaj 😭♥️
    Igusia 9.12.2024🧚🩷

age.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy gratulacje ♥️

event.png
  • spineczka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mummy Yummy gratulacje!

Jejku ile dziecieczkow już mamy ♥️

preg.png[/url]
  • aambrozjaa93 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Gratulacje!!!! 😍 😍 😍

Kochana, to ja zabieram tego Twojego brzucha, bo właśnie wczoraj moj 1dc ❤️

Kciuki z całych sił za przejęcie brzuszka jak najszybciej🤞🏻🤞🏻🍀❤️

villemo_gbm, Księgowa, mar.1 lubią tę wiadomość

Henio🩵 4065g i 57cm💙

age.png

Staś🩵 3980g i 58cm💙

age.png
  • Koku Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2024, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aambrozjaa93 wrote:
    20241122-130948.jpg

U nas tak😍 właśnie wróciłam ze spaceru😃
    Piękny krajobraz! 😍

aambrozjaa93 lubi tę wiadomość

Czekamy na ciebie córeczko 🩷 20.12.2024r.

👨‍👩‍👧+🐕+👵= 🏠
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Gratulacje!!!! 😍 😍 😍

Kochana, to ja zabieram tego Twojego brzucha, bo właśnie wczoraj moj 1dc ❤️

Kochana, z zaszczytem oddaję w najlepsze ręce ♥️♥️♥️

aambrozjaa93, Księgowa, mar.1 lubią tę wiadomość

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrix wrote:
    Ja też jestem skorpionem z 31.10 i no lekko nie jest, przyznaję 😝

Moja starsza córa też urodziła się tego dnia ♥️

Sandrix lubi tę wiadomość

preg.png
  • Dariaa29 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Hej!

My od wczoraj z Nikosiem się tulimy 🥰 3900 gramów i 58 cm do kochania 💙

CC okazało się dobrym wyborem nie tylko ze względu na położenie Młodego, ale też moją macicę. Niestety blizna była cienka, ta przy powłokach skórnych też i trzeba było trochę "zmodyfikować" wszystkie te szyte warstwy po ostatnim cięciu.

IMG-20241122-125422.jpg
    darmowe fotki do pobrania
    Gratulacje ❤️🩵🩵🩵

preg.png
  • Kam.ila Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to... Czop mi odszedł nie ma opcji pomyłki🤣 galareta jakbym porządny katar miała 🤣 i tyle na chwilę obecną 😉

aambrozjaa93, Skryta19, Mag_len, Mandoriana, spineczka, Księgowa, Amra, Zagadka919, Megipta, Nina_02, Aniela855888, Mami_35, Fania017, Koku, Merida Waleczna, meowne, Atika, MummyYummy, Dariaa29, villemo_gbm, mar.1, rybka8, Paula9463 lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2024, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy Gratulacje!!!

Jestem po wizycie dziewczyny. Niestety hipotrofia sie utrzymuje, mały waży nieco ponad 2200 g.. a brzuszek nie rośnie. Niby przepływy są prawidłowe, ale stosunek tych przepływów jest na granicy/nie jest prawidłowy. Ciążę trzeba będzie przerwać. Mam iść w niedzielę do szpitala i tam będą decydować czy cesarka od razu, czy poczekają te parę dni do piątku (do donoszonej ciąży) i będą wywoływać. Doktor powiedział, że mały musi być już teraz pod kontrolą.
    Jestem przerażona, nie byłam na to gotowa.. nigdy w życiu się tak nie martwiłam, a to wszystko jest ode mnie niezależne. Proszę trzymajcie kciuki za to maleństwo, żeby było zdrowe, pomimo tych stresów i wszystkiego.

• Kam.ila Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skryta19 wrote:
    MummyYummy Gratulacje!!!

Jestem po wizycie dziewczyny. Niestety hipotrofia sie utrzymuje, mały waży nieco ponad 2200 g.. a brzuszek nie rośnie. Niby przepływy są prawidłowe, ale stosunek tych przepływów jest na granicy/nie jest prawidłowy. Ciążę trzeba będzie przerwać. Mam iść w niedzielę do szpitala i tam będą decydować czy cesarka od razu, czy poczekają te parę dni do piątku (do donoszonej ciąży) i będą wywoływać. Doktor powiedział, że mały musi być już teraz pod kontrolą.
    Jestem przerażona, nie byłam na to gotowa.. nigdy w życiu się tak nie martwiłam, a to wszystko jest ode mnie niezależne. Proszę trzymajcie kciuki za to maleństwo, żeby było zdrowe, pomimo tych stresów i wszystkiego.

Kochana będzie wszystko super ! 2200g to ładna waga.. moja przyjaciółka urodziła 1600g przez hipotrofie w 37+0. Teraz ten szogun przegonił wszystkich i ma 1.5 roku. Inteligentniejsza i bystrzejsza niż te co urodziły się planowo 😁 będzie git 💪

Skryta19, Mami_35, mar.1, rybka8 lubią tę wiadomość

age.png
  • Mandoriana Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skryta19 wrote:
    MummyYummy Gratulacje!!!

Trzymam kciuki żeby mimo tych stresów wszystko było dobrze z Dzieciątkiem! Też słyszałam o dzieciach które były dużo mniejsze albo dużo wcześniej urodzone bo były jakieś problemy a one potem pięknie dogoniły rówieśników szybciutko napewno wszystko będzie w porządku niedługo będziesz tulić swojego bobasa ślicznego!

Skryta19, mar.1 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skryta, obserwacja w szpitalu na pewno nie zaszkodzi. Oni tam jeszcze sprawdza po swojemu 🍀
    Stresów mialas ostatnio ogrom, więc mam nadzieję, ze wszystko skończy sie u Was szczęśliwie i za to trzymam kciuki najmocniej jak potrafię 🍀

Skryta19, mar.1 lubią tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Amra Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skryta19 wrote:
    MummyYummy Gratulacje!!!

Kochana, w szpitalu będziesz pod kontrola a to dla maluszka jest bardzo ważne. Waży ponad 2 kg, więc też dobrze. Wiem, że łatwo się mówi , ale postaraj się uspokoić. Zobaczysz , że wszystko będzie dobrze. Ja trzymam za Was bardzo mocne kciuki ❤️❤️❤️

Skryta19 lubi tę wiadomość

age.png
  • Megipta Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    💐Skryta19 wszystko będzie dobrze, 2200 to nie poniżej 2 , dacie radę i niedługo skonczy się zamartwianie a zacznie cieszenie się sobą 🤱 mocno w to wierzę!

💐Kam.ila czułaś coś przed? Jakieś przepowiadające? Brałaś kąpiel ciepłą, kibelek czy tak z zaskoczenia ?🤪

👱‍♀️ 34l. 🧔‍♂️28l. 👶 02.12.2022 💙
    🩺08.05.24r. 10tc+0 2,93cm ♥️
    🩺03.06.24r. 13tc+5 8,02cm chłopczyk?🩵🦋
    🩺19.06.24r. 16tc+0 🩵Chłopiec na pokładzie🩵
    🩺17.07.24r. 20tc+0 🥰 321g słodyczy
    🩺23.07.24r. 20tc+6 II prenatalne 🫶 392g
    🩺21.08.24r. 25tc+0 740g🩵
    🩺18.09.24r. 29tc+0 1360g🤗
    🩺16.10.24r. 33tc+0 2200g 🫢🩵
    🩺06.11.24r. 36tc+0 3015g 🫣
    🎁25.11.24r.🎊 ur. 38tc+5 3828g 👶🏻

Wysłany: 22 listopada 2024, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skryta19 wrote:
    MummyYummy Gratulacje!!!

Również wierzę mocno, że z maluszkiem wszystko będzie dobrze i trzymam za Was kciuki z całych sił🤞🏻🤞🏻🍀❤️

Henio🩵 4065g i 57cm💙

age.png

Staś🩵 3980g i 58cm💙

age.png
  • Aniela855888 Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2024, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skryta19 wrote:
    MummyYummy Gratulacje!!!

Trzymaj się, trzymamy kciuki 🍀

• Kam.ila Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megipta wrote:
    💐Skryta19 wszystko będzie dobrze, 2200 to nie poniżej 2 , dacie radę i niedługo skonczy się zamartwianie a zacznie cieszenie się sobą 🤱 mocno w to wierzę!

💐Kam.ila czułaś coś przed? Jakieś przepowiadające? Brałaś kąpiel ciepłą, kibelek czy tak z zaskoczenia ?🤪

Jedynie ten ból głowy dzisiaj.. nie wiem czy to związane z tym czy nie ale czytałam, że też może się z tym wiązać.
    Byłam na spacerze dłuższym pierwszym od nie wiem kiedy 🤣 może to też przyspieszyło temat. Tak poza tym żadnego bólu niczego nie było i nie ma.

Mami_35, Megipta lubią tę wiadomość

age.png
  • Mami_35 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2024, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skryta19, trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie. Maluszkowi może będzie lepiej już u Ciebie na rękach, wreszczie się poznacie 😉Taka wagą dobrze rokuje do normalnego czasu wyjścia że szpitala.
    Ja też jestem mamą hipotrofika i dopiero gdy nią zostałam dowiedziałam się jak dużo dzieci i dorosłych, z mojego otoczenia urodziło się jako takie kruszynki.

💗 luty 2023 - córeczka 920 g, 29 t.c.
    💝 grudzień 2024 - czekamy
‹‹ 466 467 468 469 470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ