☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
-
WIADOMOŚĆ
-
Smerfetkaa wrote:Heeej 🌸
Macie jakieś sprawdzone sposoby na mdłości? Dopadają mnie od razu po jedzeniu 😃 -
Nina_02 wrote:U mnie działają paluszki/talarki/precelki 😅 zjem ze dwa i przechodzi 😅 na gorsze dni dostałam receptę na xonvea ale jeszcze nie było aż tak źle 🙈
Nina - 🌸 wlasnie wzięłam 2 chipsy i jest ok 😀 czyli muszę mieć pod ręką mini przekąski 😀Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
Wanda_89 wrote:Dziewczyny czytając Wasze wypowiedzi widzę, że chodzicie do lekarza prywatnie i na NFZ.
Chciałam zapytać dlaczego?
Ja chodzę tylko prywatnie, ale może jestem czegoś nie świadoma i powinnam też na NFZ.
Chyba głównie dla oszczędności? Ja chodzę prywatnie + luxmed bo mam z pracy, ale gdybym nie miała tam to poszłabym na nfz. Prywatnie bo ciąża jest z iui i ufam lekarzom z kliniki, tam też sprzęt jest dobry, a pacjentka ma nad głową monitor i widzi to samo co lekarz, nie muszę się wyginać i zaglądać co on tam widzi 🤪
Do tego dorzuciłam luxmed bo tam mam większość badań z karty ciązy za darmo i teraz jak idę na wizytę prywatnie to mam wyniki badań z luxmedu i kilka stówek zaoszczędzonych. W dodatku będę miała wizyty częściej i będę spokojniejsza 😊
Wogóle wydaje mi się że przed nami jest tak dużo badań, pobrań krwi, moczu itp że warto chociaż te badania robić na nfz, jeszcze będziemy miały na co wydawać pieniądze 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia, 17:45
Wanda_89, Merida Waleczna lubią tę wiadomość
-
Smerfetkaa wrote:Nina - 🌸 wlasnie wzięłam 2 chipsy i jest ok 😀 czyli muszę mieć pod ręką mini przekąski 😀
Jak coś jest głupie i działa to znaczy że wcale nie jest głupie 😅Smerfetkaa lubi tę wiadomość
-
Kam.ila wrote:Mam pytanie ...
Miałyście lekkie krwawienia po stosunku ?
Czy tylko ja taka pechowa ?
Bo już się zestresowałam oczywiście.
Ja miałam przedwczoraj po pobraniu cytologii. To bardziej takie plamienie w kolorze jasnego różu bądź brązu?
Postanowiłam zadzwonić do gina, bo się stresowałam i powiedział, że to raczej po pobraniu - jeśli nie jest tego dużo i przyjedzie w ciągu jednego dnia, to po cytologii. Czytałam, że po stosunku też się zdarzają. -
MummyYummy wrote:Ja miałam przedwczoraj po pobraniu cytologii. To bardziej takie plamienie w kolorze jasnego różu bądź brązu?
Postanowiłam zadzwonić do gina, bo się stresowałam i powiedział, że to raczej po pobraniu - jeśli nie jest tego dużo i przyjedzie w ciągu jednego dnia, to po cytologii. Czytałam, że po stosunku też się zdarzają.
Teoretycznie wiem, że to nic złego i szybko przeszło. Teraz totalnie nic nie leci nawet nie plamie ale jakoś mi to spokoju nie dawało i umówiłam się na jutro do lekarza żeby sprawdzić czy wszystko ok. Wiem że pewnie tak ale nie chce się zastanawiać pdzdz kolejne trzy tygodnie do następnej wizyty.
Dzięki wielkie za odpowiedzi. Codziennie jakieś przygody.
Chyba się położę i będę wegetować do porodu 🤣 -
Wanda_89 wrote:Dziewczyny czytając Wasze wypowiedzi widzę, że chodzicie do lekarza prywatnie i na NFZ.
Chciałam zapytać dlaczego?
Ja chodzę tylko prywatnie, ale może jestem czegoś nie świadoma i powinnam też na NFZ.
Tak jak pisze Nina, to głównie z oszczędności 😉 Startowy pakiet badań w moim mieście kosztuje 6 stówek i to bez grupy krwi, której już nie muszę robić. Za tą kwotę mogę wykonać USG genetyczne w 13 tygodniu i dorzucić tylko za test Pappa.
Na NFZ pobrali mi też cytologię, w dodatku prawie na każdej wizycie są dom zrobienia jakieś badania - nie tak obszerne, jak te pierwsze, ale przez całą ciążę na połowę NIFTY pewnie można nazbierać 🙂
Mnie też po części zależy na poznaniu lekarzy i szpitala - córki rodziłam w swoim mieście, a tutaj nastawiam się na inną placówkę.Wanda_89 lubi tę wiadomość
-
Kam.ila wrote:Teoretycznie wiem, że to nic złego i szybko przeszło. Teraz totalnie nic nie leci nawet nie plamie ale jakoś mi to spokoju nie dawało i umówiłam się na jutro do lekarza żeby sprawdzić czy wszystko ok. Wiem że pewnie tak ale nie chce się zastanawiać pdzdz kolejne trzy tygodnie do następnej wizyty.
Dzięki wielkie za odpowiedzi. Codziennie jakieś przygody.
Chyba się położę i będę wegetować do porodu 🤣
Doskonale Cię rozumiem, wizyta na pewno zadziała uspokajająco ✊Kam.ila, Wanda_89 lubią tę wiadomość
-
Nina_02 wrote:Jak coś jest głupie i działa to znaczy że wcale nie jest głupie 😅
Otototot! ❤️ próbowałam jeszcze z gumami owocowymi- ale nie sprawdziły się 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia, 19:25
Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
@MummyYummy i @Nina
Dziękuję za odpowedź.
Ja chodzę właśnie prywatnie do lekarza ginekologa immunologa i jeszcze moja stała ginekolog przyjmuje w luxmedzie i do niej tez chodze dla własnego spokoju bo ufam jej bardzo.
W takim razie będę wspierać sie luxmedem. -
Hej! 😊
Nieśmiało chciałabym do Was dołączyć. Aktualnie 4+1 tc, dziś robiłam pierwsze badanie bety i wynik to 300. Progesteron 43,20 ale jestem na luteinie z powodu wcześniejszego poronienia. W niedzielę powtarzam betę, mam nadzieję , że przyrost będzie prawidłowy 🥹Evelle28, Megipta, Kam.ila, aambrozjaa93, Merida Waleczna, Elewina, Nina_02, Wanda_89, Dariaa29, meowne, MummyYummy, KarolinaAnastazja, Mag_len, mar.1, KoKos lubią tę wiadomość
-
Witaj Amra 😊 Powodzenia, będzie dobrze ☺️
Amra lubi tę wiadomość
👱♀️ 34l. 🧔♂️28l. 👶 02.12.2022 💙
🩺08.05.24r. 10tc+0 2,93cm ♥️
🩺03.06.24r. 13tc+5 8,02cm chłopczyk?🩵🦋
🩺19.06.24r. 16tc+0 🩵Chłopiec na pokładzie🩵
🩺17.07.24r. 20tc+0 🥰 321g słodyczy
🩺23.07.24r. 20tc+6 II prenatalne 🫶 392g
🩺21.08.24r. 25tc+0 740g🩵
🩺18.09.24r. 29tc+0 1360g🤗
🩺16.10.24r. 33tc+0 2200g 🫢🩵
🩺06.11.24r. 36tc+0 3015g 🫣
A jakie badania robiłyście/ macie zrobić w najbliższym czasie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia, 20:57
👱♀️ 34l. 🧔♂️28l. 👶 02.12.2022 💙
🩺08.05.24r. 10tc+0 2,93cm ♥️
🩺03.06.24r. 13tc+5 8,02cm chłopczyk?🩵🦋
🩺19.06.24r. 16tc+0 🩵Chłopiec na pokładzie🩵
🩺17.07.24r. 20tc+0 🥰 321g słodyczy
🩺23.07.24r. 20tc+6 II prenatalne 🫶 392g
🩺21.08.24r. 25tc+0 740g🩵
🩺18.09.24r. 29tc+0 1360g🤗
🩺16.10.24r. 33tc+0 2200g 🫢🩵
🩺06.11.24r. 36tc+0 3015g 🫣
I wiecie co wlasnie w tym mieszkaniu gdzie zostało moje serce jest jedna sypialnia zrobiona na niebiesko, a moj K od samego początku powtarza ze będzie chłopiec
Przyszły dziś tez do mnie karty do zdjęć ciążowych , oglądając je z moim poryczalam się jak bóbr ♥️🥹
Te oglądanie mieszkań trochę odciągnęło moje myśli od jutrzejszej wizyty , wiec proszę jutro o kciuki . Wizytuje z rana o 8 🥹
Przepraszam ze tak mało się udzielam ale tyle mam na głowie takk zawirowany czas , do tego w pracy młyn a jestem fryzjerka wiec to co teraz u mnie w salonie się dzieje to szok , oczywiście ze cieszę się ze jest praca , są klienci , ale czasami to mam tak dość. 🙈 ale jak to moj mówi jeszcze zatęsknisz za tym młynem … Hahha
Witam serdecznie Nowe dziewczyny
Życzę miłego wieczorku , ja zmykam pod prysznic u spacku bo od kilku dni 21 to pora spanka 🙈🙈
Do jutra ♥️aambrozjaa93, Merida Waleczna, Megipta, Elewina, Wanda_89, Dariaa29, meowne, MummyYummy, mar.1 lubią tę wiadomość
Mama Aniołków:
27.01.2018[*]💔
23.11.2019 [*] 💔
01.07.2021 [*] 💔
05.04.2024 - II ♥️
11.04.2024- beta 769
13.04.2024- beta 1772
15.04.2024- beta 3671
20.04.2024- 1 wizyta-pęcherzyk ciążowy 14 mm z pęcherzykiem żółtkowym 3mm
25.04.2024- mamy ♥️ i 2 mm dzidziusia 🥹
24.05- 2,9 cm dzidziusia , 164/min ♥️
29.05-4,2 cm dzidziusia , 176/min ♥️
03.06-NIFTY - NISKIE RYZYKA
12.06-PRENATALNE-6,5 cm zdrowego dzidziusia ♥️
20.06- 91 g szczęścia pod sercem ♥️
14.07- GENDER REAVEL PARTY 🩷🩵🎉
18.07 - VII USG ⏳
06.08 - POŁÓWKOWE
-
Amra wrote:Hej! 😊
Nieśmiało chciałabym do Was dołączyć. Aktualnie 4+1 tc, dziś robiłam pierwsze badanie bety i wynik to 300. Progesteron 43,20 ale jestem na luteinie z powodu wcześniejszego poronienia. W niedzielę powtarzam betę, mam nadzieję , że przyrost będzie prawidłowy 🥹
Witaj ! Trzymamy kciuki.Amra lubi tę wiadomość
-
Smerfetkaa wrote:Dziewczyny,
A jakie badania robiłyście/ macie zrobić w najbliższym czasie?PCOS od 2015
10.2023 odstawienie anty
28.03.2024 ⏸️❤️
16.04.2024 4,4 mm cudu, jest serduszko ❤️
22.05.2024 NIFTY
28.05.2024 prenatalne 🥼 zdrowy chłopak, ryzyka niskie🩵
Termin 09.12.2024 -
Cześć dziewczyny, miłego weekendu! 🌸
Z obecnych objawów utrzymuję mi się ból piersi, typowych mdłości aż tak nie mam, dopiero na myśl o jedzeniu i mam bardzo dużą wybiórczość pokarmową i długo zajmuje mi zanim wymyślę co mogłabym zjeść. A jak zaczynam jeść, szczególnie obiady to w trakcie najczęściej się okazuje, że wcale nie chcę tego jeść 🙈🙈 wczoraj na kolacje wjechały laysy z pieca, bo nic innego bym nie zjadła 🙈
Ja na następną wizytę mam zrobić morfologię, mocz, hemoglobinę glikowaną, tsh, ft4, czas protrombinowy. Wszystkie badania wirusologiczne i grupę krwi miałam robione przed inseminacją, dlatego teraz już nie muszę
Evelle28 trzymam kciuki za wizytę! 🍀🍀Evelle28 lubi tę wiadomość
-
Dariaa29 wrote:Cześć dziewczyny, miłego weekendu! 🌸
Z obecnych objawów utrzymuję mi się ból piersi, typowych mdłości aż tak nie mam, dopiero na myśl o jedzeniu i mam bardzo dużą wybiórczość pokarmową i długo zajmuje mi zanim wymyślę co mogłabym zjeść. A jak zaczynam jeść, szczególnie obiady to w trakcie najczęściej się okazuje, że wcale nie chcę tego jeść 🙈🙈 wczoraj na kolacje wjechały laysy z pieca, bo nic innego bym nie zjadła 🙈
Ja na następną wizytę mam zrobić morfologię, mocz, hemoglobinę glikowaną, tsh, ft4, czas protrombinowy. Wszystkie badania wirusologiczne i grupę krwi miałam robione przed inseminacją, dlatego teraz już nie muszę
Evelle28 trzymam kciuki za wizytę! 🍀🍀
Doskonale rozumiem tę wybiórczość. Wczoraj o 15 czułam mega ochotę na jakiekolwiek jedzenie i oznajmiłam z radością mężowi, ze musimy zrobić grilla elektrycznego i wtedy zjem sobie mnóstwo grillowanych warzyw. Ostatecznie ta ogromna ochota minęła i jadłam to wszystko na siłę, żeby tylko zjeść jakąś kolacje i np. cukinia i szparagi spoko, ale papryka z jakiegoś powodu już nie 🙈 W zasadzie tak jest przy każdym posiłku. Do dziś nie mogę patrzeć na kurczaka z piekarnika, bo pewnego razu mnie zemdliło w trakcie jedzenia go 😜