X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️
Odpowiedz

☃️🎄 GRUDZIEŃ 2024 🎅✨️

Oceń ten wątek:
  • Amra Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skryta19 wrote:
    Hej dziewczyny!
    Dzisiaj robiłam betę i mam wynik 24 669 mIU/ml ❤️
    Przy 5+4 tc to chyba już nie ma sensu sprawdzać przyrostu prawda? Miałyście porównywalne wyniki?
    Rozstrzał normy jest ogromny 😳
    Wow 😱 ale piękna beta 😍😍😍
    Już nie sprawdzaj, nie ma sensu. Poza tym teraz przyrosty nie będą już takie duże 😉

Skryta19, Merida Waleczna lubią tę wiadomość

preg.png
  • Dariaa29 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skryta19 wrote:
    Żebyś wiedziała, aż się uśmiechnęłam na Twoją wiadomość 🤪 grunt to myśleć pozytywnie ❤️
    Dokładnie, pozytywne myślenie najważniejsze! 🥰
    Chociaż nie jest to takie łatwe, mój mąż czasem mówi, że się kiedyś wykończy, jak zaczynam się doszukiwać jakiś złych objawów 🙈

Skryta19, Merida Waleczna lubią tę wiadomość

preg.png
  • anita_pe Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noheart93 wrote:
    Kurcze nie kumam tej bety, ja mam ponad 4 tc i mam 160...
    A u Ciebie taki wynik :o
    Teoretycznie chyba chodzi o to, żeby był podwojony wynik po 48

Ja w 5+4 miałam 3474 a dziewczyny mają po kilkanaście tysięcy. Liczy się przyrost. Gratulacje ❤️

Merida Waleczna lubi tę wiadomość

26.09.2019 - Franio 💙
    06.12.2023 - Staś 💙

28.03.2024 - ⏸️
    11.04.2024 - b-hcg 3474
    13.04.2024 - b-hcg 5397
    15.04.2024 - pęcherzyk żółtkowy 0,34 brak zarodka
    23.04.2024 - 6+5 jest ❤️
  • Skryta19 Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaa29 wrote:
    Chociaż nie jest to takie łatwe, mój mąż czasem mówi, że się kiedyś wykończy, jak zaczynam się doszukiwać jakiś złych objawów 🙈

Ja już mojemu nawet nie mówię wszystkiego co mi po głowie chodzi bo byśmy oboje oszaleli 😅

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Ja też napisałam do mojej lekarki, ale też zobaczę KoKos co ci powie lekarka :)

Jak coś to się przełoży😁😊
    Ale skoro daje lekarz widełki od do to powinni widzieć wszystko. Tak to powinni dawać od 12tc

Kochana, to też daj znać, co odpisze Ci lekarka, może wspólnie wysnujemy wnioski 💪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia, 18:29

KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wizyt i pięknej bety 🥰

Skryta19 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Mons_S Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć postanowiłam do Was dołączyć. Podczytuje Was już jakiś czas. Aktualnie jestem w 5 tc z OM data porodu wychodzi na 24.12. Jest to moja czwarta ciąża, mam już trójkę dzieci. Pierwszą wizytę mam niestety dopiero 9 maja.

Mag_len, aambrozjaa93, Wanda_89, Amra, Aune, Skryta19, KarolinaAnastazja, Megipta, hakorośl, Merida Waleczna, mar.1, nefaste, Elewina, MummyYummy, KoKos lubią tę wiadomość

• Pdes Debiutantka

Wysłany: 23 kwietnia, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pdes wrote:
    Witajcie. U mnie cykle ostatni rok 28-35. W 33 dniu cyklu 2 kreska ledwo widoczna. 34 dc beta 21, 36dc beta 45. Od 42dc popołudniu plamienia. 43dc- wieczorem wyniki : beta 340 progesteron 7,4. W sobotę nie znalazłam nikogo prywatnie, próbowałam się dostać na badanie na 3 sor-ach i każdym powiedzieli że jedynie po przyjęciu na oddział. Odmówiłam. Dziś 46dc , na usg endometrium grube, pęcherzyka nie widać, jajniki czyste. Dostałam duphaston i magnez. Mam zrobić betę 2x i zobaczyć czy prawidłowo przyrasta i dać znać Pani ginekolog. Jeśli bym zaczęła mocniej krwawić szpital. Trzymajcie kciuki.

Aktualizacja : beta hcg 90,92 czyli spada.... czy to ciąża biochemiczna była? 😪

• hakorośl Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pdes wrote:
    Bardzo mi przykro🥺🫂

3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
    *biochem (luty 2024)
    *poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16

📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
    🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota
  • Merida Waleczna Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skryta19 wrote:
    Hej dziewczyny!
    Dzisiaj robiłam betę i mam wynik 24 669 mIU/ml ❤️
    Przy 5+4 tc to chyba już nie ma sensu sprawdzać przyrostu prawda? Miałyście porównywalne wyniki?
    Rozstrzał normy jest ogromny 😳

Ja będę szła w piątek to też będę mieć 5+4 to zobaczę czy podobny wynik. Ładna beta :)

A ja dziewczyny dziś byłam na usg bo plamienia się utrzymują i słuchajcie dzwoniłam popołudniu i dziś na 10 miałam już wizytę na nfz do tego doktorka co miałam do niego właśnie chodzić w ramach nfz. Mam 5 tc więc jest tylko nieregularny pecherzyk 0.95 cm brak w środku pęcherzyka żółtkowego 😔 Powiedziałam mu o poronieniu i No i lekarz zalozyl mi już kartę? Wypisał recepte na fraxiparine i duphaston. Pewnie też z uwagi na moje mutacje.
    No i zaczynają się schody. Wiecie poszłam na nfz bo chciałam skierowania na badania No a wyszło że mam brac te leki. A zamierzam też chodzić do ordynatora na wizyty i teraz pytanie jeśli on mi tych lekow nie przepisze to którego lekarza słuchać. Narobiłam sobie kaszane. Chciałabym żeby byli spójni bo jak u jednego to a drugiego tamto ale nie spodziewalqm się że da mi zastrzyki?
    Zobaczcie proszę jakie mam mutacje i powiedzcie czy to jest wskazanie do brania tych zastrzyków. I Czy Wy byście już zaczęły brać i dmuchać na zimno czy poczekały jeszcze na opinie tego ordynatora. Ja W poprzedniej ciąży brałam Acard bo lekarka twierdziła że wystarczy

Sorki 🥲

+ hetero A1298c mthfr, + hetero pai-1

05.2018 - 6/8 tc 💔
    07.2019 - córcia 🩷
    2024 diagnoza niepłodność wtórna, niskie AMH 0.76-->1.13

Nasza druga córcia w brzuszku🩷

🙏Cudzie trwaj🙏

preg.png
  • Merida Waleczna Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaa29 wrote:
    Dokładnie u nas to samo Ja już nawet zw swoim nie gadam na te temat🤣🤣

Skryta19 lubi tę wiadomość

+ hetero A1298c mthfr, + hetero pai-1

05.2018 - 6/8 tc 💔
    07.2019 - córcia 🩷
    2024 diagnoza niepłodność wtórna, niskie AMH 0.76-->1.13

Nasza druga córcia w brzuszku🩷

🙏Cudzie trwaj🙏

preg.png
  • hakorośl Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mons_S wrote:
    Cześć postanowiłam do Was dołączyć. Podczytuje Was już jakiś czas. Aktualnie jestem w 5 tc z OM data porodu wychodzi na 24.12. Jest to moja czwarta ciąża, mam już trójkę dzieci. Pierwszą wizytę mam niestety dopiero 9 maja.
    Ale ekstra, kolejna przyszła mama czwórki na naszym wątku. Ileż ja się zastanawiałam, czy ze mną jest coś nie tak, że marzę o czwartym dziecku. A tutaj takie miłe zaskoczenie. Dziewczyny w kolejnych ciążach, czy otoczenie pozytywnie reaguje na Wasze kolejne ciąże? Bo u mnie przy drugim już założyli, ze wpadka, trzecie to „idziecie na ilość, a nie na jakość”, a przy czwartym- przy wcześniejszej ciąży, którą poroniłam- ostentacyjna cisza🙄 a żeby nie było, nie jesteśmy jakąś dysfunkcyjną rodziną, staramy się być bardzo zwykli i normalni🫣

*biochem (luty 2024)

• Skryta19 Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pdes wrote:

Nie mam pojęcia… masz możliwość szybkiego terminu u ginekologa?

Przykro mi że takie stresy przeżywasz 😞

preg.png
  • Elewina Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Nie mam nic do wypisania, wszystko akurat kończę stosować w tym tygodniu.
    Napisze do pani doktor z terminem prenatalnych i żeby mi inny termin zrobiła. Jak będzie jej nie pasować z dni termin to mi uwagę zwróci a tak to przerzucę badanie na tydzień później u mojego.

Niestety grupowo się nie da odpowiedzieć w jednej wiadomości. Chyba, że pamiętasz nicki każdej i piszesz z głowy 😄😄

Z głowy ... hmmm mnie dopadła mgła ciążową 🙈🙈🙈 nic, będę pisać pojedynczo 🤭

ona 38 on 48 + piesek

Invimed - Wrocław
    02.2020 - 6 jajec, 5 zaplod.
    2020 - 03,06
    2021 - 03,07,10

Gynecentrum - Katowice
    02.2023 - 20 jaj, 4 zapl., w 6 dobie zdegenerowały
    05.2023 - 14 jaj, 7 zapl., po PGT-a 4

VI- 31.07.2023 😔

VII - 12.03.2024- 5AA
    23 dpt - 0,23 FHR 99
    28 dpt -(6+2) 0,54 FHR 149
    mocne krwawienie
    (7+3) 1,28
    (8+2) 1,77
    (10+3) 4,06
    11/05- NIFTY -ok
    20/05- prenatalne (12+3) 6,79 FHR 162
    (13+3) FHR 153
    (17+4) FHR146, 240g
    17/07 - (20+4) pierwsze ruchy
    18/07 -(20+6) II prenatalne -445g
    krwotok z nosa - szpital
    26/07 - (22+1) 496g
    13/08 - (24+4) 800g
    09/09 - (28+3) 1340g
    17/09 - (29+4) III prenatalne 1774g
    02/10 - (31+5) 2100g
    malo ruchow- szpital
    12/10 - (33+1) 2350g
    29/10 - (35+4) 2650g
    06/11 - (36+5) 2800g
    13/11 - (37+5) 3035g
    szpital- indukcja

preg.png
  • hakorośl Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida Waleczna wrote:
    Ja będę szła w piątek to też będę mieć 5+4 to zobaczę czy podobny wynik. Ładna beta :)

A ja dziewczyny dziś byłam na usg bo plamienia się utrzymują i słuchajcie dzwoniłam popołudniu i dziś na 10 miałam już wizytę na nfz do tego doktorka co miałam do niego właśnie chodzić w ramach nfz. Mam 5 tc więc jest tylko nieregularny pecherzyk 0.95 cm brak w środku pęcherzyka żółtkowego 😔 Powiedziałam mu o poronieniu i No i lekarz zalozyl mi już kartę? Wypisał recepte na fraxiparine i duphaston. Pewnie też z uwagi na moje mutacje.
    No i zaczynają się schody. Wiecie poszłam na nfz bo chciałam skierowania na badania No a wyszło że mam brac te leki. A zamierzam też chodzić do ordynatora na wizyty i teraz pytanie jeśli on mi tych lekow nie przepisze to którego lekarza słuchać. Narobiłam sobie kaszane. Chciałabym żeby byli spójni bo jak u jednego to a drugiego tamto ale nie spodziewalqm się że da mi zastrzyki?
    Zobaczcie proszę jakie mam mutacje i powiedzcie czy to jest wskazanie do brania tych zastrzyków. I Czy Wy byście już zaczęły brać i dmuchać na zimno czy poczekały jeszcze na opinie tego ordynatora. Ja W poprzedniej ciąży brałam Acard bo lekarka twierdziła że wystarczy

Sorki 🥲
    Ja mam takie mutacje, przy czym MTHFR heterozygota, a PAI-1 homozygota i w ostatniej ciąży stosowałam Fraxiparine od pierwszej wizyty. Teraz czekam na wizytę jak na zbawienie właśnie po heparynę, bo w dwóch ciążach miałam zakrzepicę. Dopiero po tych epizodach zrobiłam badania genetyczne. Nie zawsze przy Pai heterozygocie chcą dawać heparynę, bo podobno jest mniejsze zagrożenie, niż przy homo tak jak u mnie

*biochem (luty 2024)

• Elewina Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida Waleczna wrote:

Sorki 🥲

Kochana ja bym brała leki, one nie zaszkodzą. Duphostan to progesteron na podtrzymanie ciąży, a fraxiparyne to heparyna na mutację mthfr. Biorę również to i jeszcze więcej. Ja bym brała ewentualnie po drugiej konsultacji zobaczyła co jest innego.

Progesteron jest w wielu postaciach- Ja sama mam 5 - prolutex, luteina, benzis, duphostan i cyklogest w różnych konfiguracjach.

P.s.a za co przepraszasz, jesteśmy tu by się wspierać i pomagać ❤️❤️❤️ trzymam kciuki 🤞🤞🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia, 20:49

ona 38 on 48 + piesek

Invimed - Wrocław
    02.2020 - 6 jajec, 5 zaplod.
    2020 - 03,06
    2021 - 03,07,10

Gynecentrum - Katowice
    02.2023 - 20 jaj, 4 zapl., w 6 dobie zdegenerowały
    05.2023 - 14 jaj, 7 zapl., po PGT-a 4

VI- 31.07.2023 😔

VII - 12.03.2024- 5AA
    23 dpt - 0,23 FHR 99
    28 dpt -(6+2) 0,54 FHR 149
    mocne krwawienie
    (7+3) 1,28
    (8+2) 1,77
    (10+3) 4,06
    11/05- NIFTY -ok
    20/05- prenatalne (12+3) 6,79 FHR 162
    (13+3) FHR 153
    (17+4) FHR146, 240g
    17/07 - (20+4) pierwsze ruchy
    18/07 -(20+6) II prenatalne -445g
    krwotok z nosa - szpital
    26/07 - (22+1) 496g
    13/08 - (24+4) 800g
    09/09 - (28+3) 1340g
    17/09 - (29+4) III prenatalne 1774g
    02/10 - (31+5) 2100g
    malo ruchow- szpital
    12/10 - (33+1) 2350g
    29/10 - (35+4) 2650g
    06/11 - (36+5) 2800g
    13/11 - (37+5) 3035g
    szpital- indukcja

preg.png
  • Malina1111 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hakorośl wrote:
    Ale ekstra, kolejna przyszła mama czwórki na naszym wątku. Ileż ja się zastanawiałam, czy ze mną jest coś nie tak, że marzę o czwartym dziecku. A tutaj takie miłe zaskoczenie. Dziewczyny w kolejnych ciążach, czy otoczenie pozytywnie reaguje na Wasze kolejne ciąże? Bo u mnie przy drugim już założyli, ze wpadka, trzecie to „idziecie na ilość, a nie na jakość”, a przy czwartym- przy wcześniejszej ciąży, którą poroniłam- ostentacyjna cisza🙄 a żeby nie było, nie jesteśmy jakąś dysfunkcyjną rodziną, staramy się być bardzo zwykli i normalni🫣
    U mnie bez negatywnych komentarzy, same miłe:) ale mam dwójkę dzieci z poprzedniego małżeństwa, więcej komentarzy początkowo zebrał fakt, że mam już dzieci i tworzymy taką patchworkową rodzinę. Ale już dawno wszyscy się oswoili. Na trzeciego synka już czekaliśmy i obie rodziny się cieszyły, teraz jeszcze nie mówiliśmy nikomu z rodziny- na pewno jak się dowiedzą wywoła to dużo radości, myślę, że po wizycie jesli wszystko będzie ok, będę już mówić.

Elewina, hakorośl lubią tę wiadomość

🧬Pai-1, MTHFR
    08.23r 💔 19 tc, synek
    24.03.24r ⏸
  • Skryta19 Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hakorośl wrote:

Ludzie zawsze będą gadać i nie „dogodzisz” wszystkim swoimi wyborami życiowymi 😒 ważne żebyście Wy byli szczęśliwi 🥳

hakorośl lubi tę wiadomość

preg.png
  • Amra Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przychodzę z aktualizacja mojej bety :
    4+1 tc - 300 prog 43
    4+3 tc - 653
    4+5 tc - 1346 prog 35

Jestem już spokojna 😍 czekam do poniedziałku na wizytę. Powinno być widać pęcherzyk ♥️

Skryta19, Merida Waleczna, KarolinaAnastazja, hakorośl, Elewina, Megipta, meowne, aambrozjaa93, MummyYummy lubią tę wiadomość

preg.png
  • Amra Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida Waleczna wrote:

Sorki 🥲
    Ja bym brała od razu na Twoim miejscu. Mój lekarz przepisał mi zastrzyki Neoparin w ciemno ze względu na wcześniejsze poronienie i powiedział, że skoro nie mam zrobionych badań genetycznych będziemy działać w ciemno i , że na pewno mi one nie zaszkodzą a bardzo mogą pomóc. Bez gadania przyjmuję tą radę bo ufam mu w 100 procentach.
    Ja mam jeszcze luteinę dopochwowo 1x1 plus właśnie Neoparin.
    Na ten moment beta pięknie rośnie , także działania lekarza są ok 😉

preg.png
‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ