Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Frelcia_na_chwilę wrote:No właśnie mi też się bardzo podoba.. tak to jeszcze tylko Zosia
Zosia też cudna 🥰 Ja dla chłopca od zawsze mam wybrane imię, po dziadku. Znajomi dali tak na imię synkowi, który teraz ma 5 lat, ale już wtedy im mówiłam, że jak kiedyś będę miała syna to trudno, ale będzie się nazywał tak samo 😅 Czyli Ignaś ❤️
Co do dziewczynek, podoba mi się ogrom imion. Antosia, Michalina, Zosia, Helenka, Aurelia, Róża, Amelka. Mam całą listę na telefonie 😅 Ale jeśli będzie dziewczynka, to już ustalone, że będzie po babci Męża - Marysia 🥹❤️
Moja krew już pewnie w drodze do Chorwacji, więc za dzień lub dwa zaczną badać. Milion myśli w głowie - czy wszystko będzie ok, czy będzie zdrowe. Stres za stresem 🙈 -
Malinka!! Ale niespodzianka 😁 gratulacje!!
U mnie wszystko dobrze. Kamień z serca mi spadł. Maleństwo pomachało do mnie rączką 😁 Jestem przeszcześliwa.
KasiaXXX, Delfi, Gilgotek, Książkara_w_ciąży, Szu_szu, MadCat, Belma, malinka201666, Clausix, Frelcia_na_chwilę, Karola1995, Le, Fabregasowa, Nayeli, taterniczka, Umka, Rudka, Izuś84, Yuna** lubią tę wiadomość
-
KasiaXXX wrote:Zosia też cudna 🥰 Ja dla chłopca od zawsze mam wybrane imię, po dziadku. Znajomi dali tak na imię synkowi, który teraz ma 5 lat, ale już wtedy im mówiłam, że jak kiedyś będę miała syna to trudno, ale będzie się nazywał tak samo 😅 Czyli Ignaś ❤️
Co do dziewczynek, podoba mi się ogrom imion. Antosia, Michalina, Zosia, Helenka, Aurelia, Róża, Amelka. Mam całą listę na telefonie 😅 Ale jeśli będzie dziewczynka, to już ustalone, że będzie po babci Męża - Marysia 🥹❤️
Moja krew już pewnie w drodze do Chorwacji, więc za dzień lub dwa zaczną badać. Milion myśli w głowie - czy wszystko będzie ok, czy będzie zdrowe. Stres za stresem 🙈
Ja Ignacego uwielbiałam dopóki nie trafił mi się taki przedszkolak, który ostro mnie przeorał 😂
Dla dziewczynki Marysia jest boskie ale moja mama ma psa który się tak nazywa i … no…. 😂😂😂👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
-> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii
-> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
- w trakcie badań immunologicznych
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
6 transfer- nasz Maleńki Cud
Koniec starań.
2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
-
5 tka dzieci WOW!!!! Mój wielki szacun !👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
🔺ryzyko celiakii
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
Koniec starań.
-
KasiaXXX wrote:Ooooooo kurde!!! Gratulacje 🙈🙈🙈❤️
Ale jak to możliwe? W którym tygodniu miałaś ostatnie USG? Według podpisu jesteś w 11+5, tak? I lekarz wcześniej nie widział? 🤯
Dasz radę! Jesteś silną mamuśką ❤️
Też chcę wiedzieć, jak do tego doszło, że dopiero teraz drugi maluch się ujawniłgratuluję Malinka
-
Frelcia_na_chwilę wrote:Ja Ignacego uwielbiałam dopóki nie trafił mi się taki przedszkolak, który ostro mnie przeorał 😂
Dla dziewczynki Marysia jest boskie ale moja mama ma psa który się tak nazywa i … no…. 😂😂😂
A no tak. To pies i wnuczka trochę by się gryzło, jakby tak samo na imię miały 😅
Dziewczyny pisałam Wam ostatnio, że wyszły mi bardzo liczne bakterie w moczu ogólnym i, że dostałam leki Apo-Uro plus bez recepty. Zrobiłam posiew, żeby się uspokoić i właśnie dostałam wynik - ujemny! 🥰 Nie mam żadnych bakterii w moczu. Ufff, ale ulga. Piłam dużo wody, jadłam żurawinę i brałam te tabletki, widocznie się opłaciło.Babsi, Szu_szu, Belma, Daniela77, Umka, Rudka lubią tę wiadomość
-
malinka201666 wrote:Dziewczyny,u mnie dzisiaj na USG biły 2 serduszka !!! Jestem w szoku,ostatnio na USG był tylko jeden ludzik 🫣 musiałam przełożyć prenatalne z 3 na 5 czerwca bo muszę mieć dłuższe badanie USG. Jak ja dam radę z 5 dzieci 😱🤪
Babsi lubi tę wiadomość
♥️ 2020 - 👧🏼 córeczka
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼 córeczka
⏸️ 13.04
15.04 beta HCG 580,76
23.04 beta HCG 6303
⏩ 02.05 6+5tc 0,77cm zarodek z 💓🥹
⏩ 28.05 wizyta - problem z łożyskiem, do dokładnego określenia na prenatalnych
⏩ 06.06 prenatalne 🥹
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, Encorton 5mg, Duphaston, Luteina
-
malinka201666 wrote:Dziewczyny,u mnie dzisiaj na USG biły 2 serduszka !!! Jestem w szoku,ostatnio na USG był tylko jeden ludzik 🫣 musiałam przełożyć prenatalne z 3 na 5 czerwca bo muszę mieć dłuższe badanie USG. Jak ja dam radę z 5 dzieci 😱🤪
Ile miałaś robionych USG?
Mimo wszystko dasz radę, wierzymy w Ciebie 🙂 -
Frelcia_na_chwilę wrote:Ja Ignacego uwielbiałam dopóki nie trafił mi się taki przedszkolak, który ostro mnie przeorał 😂
Dla dziewczynki Marysia jest boskie ale moja mama ma psa który się tak nazywa i … no…. 😂😂😂
Właśnie ja mam podobny problem z tymi imionami. Przyjmuję w pracy dużo małych pacjentów i no niektóre to takie szatany... Mimo, że imię cudne, to bez skojarzeń się nie da i imię odpada 🫣
Haha, ze zwierzętami jest różnie teraz, moje też mają "ludzkie" imiona 😂
Babsi - super prezent na dzień mamy ❤️
Kasia - na spokojnie niech sobie jedzie ta krewka na chorwackie wakajki, trzymam kciuki 🤞
A Malinka na pewno da radę, 3 trochę odchowane to już wprawa jest, wszystkie wierzymy 💪 -
Kurczę…. Malinka też fajne imię👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
🔺ryzyko celiakii
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
Koniec starań.
-
Mam dzieci w wieku 4,7 i 16 lat 😊
Pierwsze USG miałam w 5 tc i był jeden pęcherzyk z żółtkiem ,drugie USG miałam 6 maja to był jakoś 8/9 tydzień i też był jeden zarodek.Nawet miałam dołączone zdjęcie do skierowania na prenatalne 🫣 nie mam pojęcia gdzie się maluszek schował że nie widziało go 2 lekarzy 😱Belma, Babsi, Umka lubią tę wiadomość
-
Ja kupiłam rozszerzona panoramę i zastanawiam się czy iść od razu, czy w przyszłym tyg? Mi doktor powiedziała, że najlepiej w 11 ale właściwie czemu tak? Ja bym wolała jak najszybciej…
-
Frelcia_na_chwilę wrote:Kurczę…. Malinka też fajne imię
Hahah tak! Ja mam mega fazę na Jagodę, a mąż się śmieje, że w takim razie Malina i Truskawka do tego... Ja nie widzę problemu 🫣😂
Malinka może to nieśmiała lasencja się schowała?Frelcia_na_chwilę lubi tę wiadomość
-
Wilga27 wrote:Ja kupiłam rozszerzona panoramę i zastanawiam się czy iść od razu, czy w przyszłym tyg? Mi doktor powiedziała, że najlepiej w 11 ale właściwie czemu tak? Ja bym wolała jak najszybciej…
Mi też tak pielęgniarka powiedziała. Natomiast zrobiłam i tak w skończonym 9 a zaczętym 10tc. Najwyżej będą powtarzać.👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
🔺ryzyko celiakii
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
Koniec starań.
-
malinka201666 wrote:Mam dzieci w wieku 4,7 i 16 lat 😊
Pierwsze USG miałam w 5 tc i był jeden pęcherzyk z żółtkiem ,drugie USG miałam 6 maja to był jakoś 8/9 tydzień i też był jeden zarodek.Nawet miałam dołączone zdjęcie do skierowania na prenatalne 🫣 nie mam pojęcia gdzie się maluszek schował że nie widziało go 2 lekarzy 😱
O matko! Gratulacje! 😍
Ale szok, ja bym chyba spadła z tego łóżka z wrażenia! Myślałam, że takie sytuacje się nie zdarzają kiedy w 9 tygodniu widać tylko jedną fasolkę 😱
Babsi super! 😍
Babsi lubi tę wiadomość
-
Z wrażenia nie po gratulowałam Babsi udanej wizyty 🫣😁 super,że wszystko jest dobrze 😊
Mi też się podoba imię Jagoda czy Róża,ciekawe co mąż powie na te imiona 🤷
Dobrze,że poszłam dzisiaj bo byłby problem na prenatalnym 🫣 z 20 minut zrobiło się 40,dobrze,że był wolny termin 😀Umka lubi tę wiadomość
-
Frelcia_na_chwilę wrote:Mi też tak pielęgniarka powiedziała. Natomiast zrobiłam i tak w skończonym 9 a zaczętym 10tc. Najwyżej będą powtarzać.
No ja bym wolała nie powtarzać, trochę droga impreza 🥲 ale może jak pójdę w 10+5 np za tydzień to będzie ok 😆? -
Wilga27 wrote:Ja kupiłam rozszerzona panoramę i zastanawiam się czy iść od razu, czy w przyszłym tyg? Mi doktor powiedziała, że najlepiej w 11 ale właściwie czemu tak? Ja bym wolała jak najszybciej…
Ja bym nie czekała, panorama jest od skończonego 9tc. Ja byłam 9+5 i normalnie mi pobrali krew zadnych przeciwskazań.👸🏻97🤴🏻89
2019 11tc🕊 2020 bc IUI 2023 ❌️
11.2024 stymulacja
9.12 punkcja❄️❄️❄️❄️❄️
14.12 transfer +eb ✖️
26.03 transfer mrożony cykl naturalny+eb, agolutin, acard, utorgestan 2x200
4dpt II kreska- cień
6dpt beta 22,
7dpt beta 23,5.
8dpt beta 31.18
10 dpt beta 54,43
12 dpt beta 134,
14 dpt beta 354
16dpt 847
20 dpt usg GS 0,76cm pęcherzyk
21 dpt beta 5106
23 dpt pęcherzyk żółtkowy
29 dpt 25506 beta
30 dpt serduszko ❤️ crl 1.1cm GS 2.47 cm
8+6tc crl 2.08 cm ❤️ 176
9+6 tc crl 3,17cm ❤️ 179
11+0 tc crl 4,30 cm ❤️ 170
Panorama 9+6 tc zdrowy 🩵
-
Wilga27 wrote:No ja bym wolała nie powtarzać, trochę droga impreza 🥲 ale może jak pójdę w 10+5 np za tydzień to będzie ok 😆?
Powtórka jest na ich kosztI pielęgniarki nie są do edukowane jest to jedno z nowszych badań na rynku w Polsce stąd te ich gadanie
Od 9tc mozna oddać krew. Ja dodatkowo miałam usg bezpłatne, żeby sprawdzić czy dziecko nie jest młodsze lub mniejsze i czy wogle jest wszystko ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja, 13:10
👸🏻97🤴🏻89
2019 11tc🕊 2020 bc IUI 2023 ❌️
11.2024 stymulacja
9.12 punkcja❄️❄️❄️❄️❄️
14.12 transfer +eb ✖️
26.03 transfer mrożony cykl naturalny+eb, agolutin, acard, utorgestan 2x200
4dpt II kreska- cień
6dpt beta 22,
7dpt beta 23,5.
8dpt beta 31.18
10 dpt beta 54,43