Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Hdfs wrote:Powtórka jest na ich koszt
Aa to co innego 😀
No dobra przemyśle, ja bym chciała jak najszybciej, ale zdziwiło mnie, że wszędzie od 9 a lekarz mówi od 11.. -
Wilga27 wrote:Ja kupiłam rozszerzona panoramę i zastanawiam się czy iść od razu, czy w przyszłym tyg? Mi doktor powiedziała, że najlepiej w 11 ale właściwie czemu tak? Ja bym wolała jak najszybciej…
Chodzi o to,że w krwi będzie za mało komórek z genem dziecka. Tłumacząc tak na chłopski rozum. Dlatego nie da się pobrać DNA , a tym samym zrobić badania. Dlatego jeśli jesteś wstanie wytrzymać kilka dni to lepiej poczekać. Bo jeśli nie zrobią badania to tak naprawdę wszystko Ci się przesunie o kilka tygodni.Wilga27 lubi tę wiadomość
-
malinka201666 wrote:Z wrażenia nie po gratulowałam Babsi udanej wizyty 🫣😁 super,że wszystko jest dobrze 😊
Mi też się podoba imię Jagoda czy Róża,ciekawe co mąż powie na te imiona 🤷
Dobrze,że poszłam dzisiaj bo byłby problem na prenatalnym 🫣 z 20 minut zrobiło się 40,dobrze,że był wolny termin 😀
Dziękuję Malinka. Świetna informacja z tymi Twoimi bliźniakami. Ja miałam cichą nadzieję,że schowa mi się gdzieś jakiś drugi 😁
Na pewno bedziesz miała ręce pełne, ale ile miłości!!!
Tak patrzę, że przydałyby Ci się teraz dwie dziewczynki 😁🥹 -
Hdfs wrote:Powtórka jest na ich koszt
I pielęgniarki nie są do edukowane jest to jedno z nowszych badań na rynku w Polsce stąd te ich gadanie
Od 9tc mozna oddać krew. Ja dodatkowo miałam usg bezpłatne, żeby sprawdzić czy dziecko nie jest młodsze lub mniejsze i czy wogle jest wszystko ok
Tak to prawda. Podobno najlepsza jest obecnie panorama👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
-> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii
-> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
- w trakcie badań immunologicznych
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
6 transfer- nasz Maleńki Cud
Koniec starań.
2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
-
Babsi wrote:Chodzi o to,że w krwi będzie za mało komórek z genem dziecka. Tłumacząc tak na chłopski rozum. Dlatego nie da się pobrać DNA , a tym samym zrobić badania. Dlatego jeśli jesteś wstanie wytrzymać kilka dni to lepiej poczekać. Bo jeśli nie zrobią badania to tak naprawdę wszystko Ci się przesunie o kilka tygodni.
Jest dokładnie tak jak piszesz. Ale badanie można tak czy siak powtórzyć na ich koszt👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
🔺ryzyko celiakii
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
Koniec starań.
-
Ja idę na Sanco 10+5, mam nadzieję, że będzie git
Wilga27, Nefretam lubią tę wiadomość
33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
02.2025 - start IVF - 10 pęcherzyków, 8 dojrzałych komórek, 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔9 tc
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Ok, dzięki dziewczyny
pójdę za tydzień i też będzie 10+5 to już powinno być ok
Clausix, Babsi lubią tę wiadomość
-
Ta grupa jest pełna bliźniaczych wirusów 😅😅😅
Gratulacje Malinka!👩🦰1990🧔1986
Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP.
Pai homo, MTHFR
10.2024 19t 🩷💔
01.2025 cb
⏸️ 11dpo, 22.03 🥳
22.03 bhcg 117, prog 37
24.03 bhcg 288
27.03 bhcg 1149
31.03 bhcg 5718
9.04 CRL 0.48cm z ❤️
23.04 CRL 1.9cm 😺
7.05 3.72cm 😺
19.05 prenatalne - niskie ryzyka 🩷
11.06 ->wizyta
16.06 -> amnio
Bąblu, widzimy się w listopadzie!🥹
~neoparin 40, acard 75, euthyrox 50, besins 2×100
-
Szkoda, że ja się tym wirusem bliźniaczym nie zaraziłam 😁
Jestem po prenatalnym. Z USG wszystko w porządku i lekarz stwierdził, że na pewno będzie chłopiec 🩵 dzisiaj resztę dnia spędzę nad imieniem 😃
Książkara zmień proszę termin porodu na 8 grudnia.Clausix, Babsi, Frelcia_na_chwilę, KasiaXXX, Książkara_w_ciąży, Belma, Wilga27, Karola1995, Nefretam, Umka, Rudka, Szu_szu, Fabregasowa, Pogubiona, Izuś84, Le, Yuna** lubią tę wiadomość
-
Mini94 wrote:Szkoda, że ja się tym wirusem bliźniaczym nie zaraziłam 😁
Jestem po prenatalnym. Z USG wszystko w porządku i lekarz stwierdził, że na pewno będzie chłopiec 🩵 dzisiaj resztę dnia spędzę nad imieniem 😃
Książkara zmień proszę termin porodu na 8 grudnia.
Mini gratulacje!! Teraz tylko życzyć spokojnej ciąży 🍀 -
Babsi wrote:Mini gratulacje!! Teraz tylko życzyć spokojnej ciąży 🍀
Ktoś rzucił tu imieniem Ignacy, bardzo ładne imię. -
Jakby u nas wyszedł chłopiec to miałabym ogromny problem z imieniem. Podoba mi się tylko Tadeusz i Antoni i obydwa zajęte w najbliższej rodzinie👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
🔺ryzyko celiakii
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
Koniec starań.
-
Ja się umówiłam na Nifty na piątek - będzie 10+3
(Chociaż i tak się zaczęłam stresować, że może za wcześnie i trzeba było na poniedziałek lepiej? Jeszcze mogę zmienić i sama nie wiem)
W ogóle prenatalne dopiero 17 czerwca i żadnej wizyty do tej pory. Chyba się umowie z pakietu na jakąś wizytę dodatkowa w międzyczasie bo się będę stresować.
Jeśli chodzi o imiona to myśmy mieli wybrane zaraz po tym jak się poznaliśmy 😅 Kornelia albo Wiktor po moim dziadku(ja chciałam jeszcze Idalia, ale chłop się nie zgadza :p )
Umka, Rudka lubią tę wiadomość
-
Gratuluję dzisiejszych wizyt zwłaszcza Malinka podwójnie 😍
Znów jestem w strachu że u mnie drugi się pojawi...
Już na ostatniej wizycie zapytałam czy napewno jest jeden dzidzius 🫣
Wiem że niektóre z Was by się ucieszyły z bliźniąt- a ja niekoniecznie. Boję się że nie ogarnęłabym tego 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja, 16:33
Mini94 lubi tę wiadomość
-
Chciałam pogadać z M o imionach, ale mówi „jeszcze jest czas” 😂 mi się podoba Aleksander dla chłopca i Basia dla dziewczynki33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
02.2025 - start IVF - 10 pęcherzyków, 8 dojrzałych komórek, 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔9 tc
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Nefretam wrote:Ja się umówiłam na Nifty na piątek - będzie 10+3
(Chociaż i tak się zaczęłam stresować, że może za wcześnie i trzeba było na poniedziałek lepiej? Jeszcze mogę zmienić i sama nie wiem)
W ogóle prenatalne dopiero 17 czerwca i żadnej wizyty do tej pory. Chyba się umowie z pakietu na jakąś wizytę dodatkowa w międzyczasie bo się będę stresować.
Jeśli chodzi o imiona to myśmy mieli wybrane zaraz po tym jak się poznaliśmy 😅 Kornelia albo Wiktor po moim dziadku(ja chciałam jeszcze Idalia, ale chłop się nie zgadza :p )
Ja robiłam Nifty 10+1 i wszyscy mówili, że większość przyszłych mamusiek tak robi, czekają tylko na koniec 10 tygodniaNefretam, Umka lubią tę wiadomość
-
Daniela77 wrote:Gratuluję dzisiejszych wizyt zwłaszcza Malinka podwójnie 😍
Znów jestem w strachu że u mnie drugi się pojawi...
Już na ostatniej wizycie zapytałam czy napewno jest jeden dzidzius 🫣
Wiem że niektóre z Was by się ucieszyły z bliźniąt- a ja niekoniecznie. Boję się że nie ogarnęłabym tego 🫣
Ja też już zwątpiłam, zwłaszcza z tym mocno widocznym brzuchem 😅 Niby na USG widać jedną dzidzię i pęcherzyk, ostatnia wizyta była w 9+3, ale kto wie. Chociaż samo USG trwało z 30 minut, bo 1 raz słyszeliśmy serduszko i Pani krok po kroku wszystko nam pokazywała, sprawdzała jajniki, więc ciągle tam „wierciła”, i badała, więc myślę, że gdzieś by tę drugą fasolkę już dostrzegła 😅
Daniela77 lubi tę wiadomość
-
Dużo chłopaków ostatnio się rodzi. Ja w ogóle nie wiem jakie imię wybierzemy. Kiedys chcialam Maksymilian,ale mojej siostrze urodził się rok temu syn i ma na imię Maksymilian. Róża mi się podobała, ale ostatnio dużo Róż. Myślę, że właściwe imię przyjdzie w pewnym momencie.