Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Znowu coś jestem nerwowa,ściągam sobie pranie z balkonu bo już nowe czeka na powieszenie to mi wchodzi syn i marudzi,potem mąż i też mi przeszkadza.Powiedzialam że mam w dupie pranie i niech sobie wisi,a tamto mokre dałam do suszarki 🫣😛 podobno mąż chciał pomóc ale mi kur.. przeszkadza 🤬 pranie zdjął i się nie odzywa bo się boi zjeby 😂😂
Super,że wizyty się udały 😁 -
Mi gin mówiła żeby profilaktycznie użyć przed i po probiotyk i tyle - w sensie np dzień przed i kolejnego dnia po basenieXII 2021 Cb 💔
VII 2022 poronienie zatrzymane 💔
III 2023 poronienie zatrzymane 💔
IV 2024 synek ❤️
27.03 pozytywny test ❤️
29.03 beta 52
31.03 beta 211
08.04 beta 3431 -
Książkara i frelcia super ❤️
Ja się dzisiaj obudziłam z w cholerę bolącym gardłem. Masakra. Wypiłam już dwie herbaty a dalej boli jak nie wiem.
Co do basenu słyszałam też że spoko jest sobie zaaplikować tampon♥️ 2020 - 👧🏼 córeczka
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼 córeczka
⏸️ 13.04
15.04 beta HCG 580,76
23.04 beta HCG 6303
⏩ 02.05 6+5tc 0,77cm zarodek z 💓🥹
⏩ 28.05 wizyta - za grube łożysko
⏩ 06.06 prenatalne 🥹 USG w porządku, prawdopodobnie dziewczynka 🩷
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, Encorton 5mg, Duphaston, Luteina
-
Ja nawet podczas okresu tamponów nie stosuje bo to trzyma zarazki w środku fujka 😅
Jadę niedługo nad morze ale nie zamierzam się kąpać.👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
-> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii
-> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
- w trakcie badań immunologicznych
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
6 transfer- nasz Maleńki Cud
Koniec starań.
2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
Będzie zdrowy ChłopczykHenio.💙
-
Frelcia, książkara super, dobre wieści ❤️
Ja na basenie byłam kilka razy na początku ciąży i było wszystko ok, nie zabezpieczałam się jakoś dodatkowo.
Będę w weekend nad jeziorem, ale zobaczymy czy będę się cała kąpać czy tylko nogi. W tym upale to najchętniej bym cały czas chodziła w wielkim bąblu zimnej wody 🫣
Nayeli lubi tę wiadomość
-
A ja leżę sobie w wodzie w jeziorze i zero stresu. Lekarz kazał się nie stresować 😆 za 2 tydz mam wizytę to najwyżej wtedy spytam.
-
Izuś84 wrote:Dziewczyny jak to jest z kąpaniem sie w jeziorze,basenie w ciaży.Uzywacie jakiś probiotyków po.Boje sie ze dostane jakiegoś zapalenia itp.
Ja basenu unikam albo wchodzę max do połowy uda, ludzie sie nie myja czasami, nie chce tych bakterii 🤪
Ja też zapytam, któraś probowala pieluch wielorazowych? Przeraża mnie ta ilość śmieci przy pampersach 😬👩🦰1990🧔1986
Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP.
Pai homo, MTHFR
10.2024 19t 🩷💔
01.2025 cb
⏸️ 11dpo, 22.03 🥳
22.03 bhcg 117, prog 37
24.03 bhcg 288
27.03 bhcg 1149
31.03 bhcg 5718
9.04 CRL 0.48cm z ❤️
23.04 CRL 1.9cm 😺
7.05 3.72cm 😺
19.05 prenatalne - niskie ryzyka
16.06 - amnio - zdrowa dziewczynka🩷
21.07 2prenatalne 🩷
Bąblu, widzimy się w listopadzie!🥹
~neoparin 40, aspirin Cardio 100, euthyrox 50, luteina 200
-
Fabregasowa wrote:Ja basenu unikam albo wchodzę max do połowy uda, ludzie sie nie myja czasami, nie chce tych bakterii 🤪
Ja też zapytam, któraś probowala pieluch wielorazowych? Przeraża mnie ta ilość śmieci przy pampersach 😬 -
Ja wiem że wielopielo jest dużo bardziej eko, ale patrząc ile zaczęliśmy śmieci produkować przy dziecku (serio, nagle się tego namnożyło) to ilość samych pampersów przestaje robić wrażenie 😂. Ja zamiast wielopielo to tym razem kupię kosz angelcare (nie mam przy pierwszym dziecku i żałuję)
-
Normalnie dzisiaj kogoś rozniosę... najlepiej jakby się dzisiaj nikt na mnie nie patrzył 🤣 I nie oddychał.
Ja chce spróbować zrobić podejście do wielorazowych, kolezanka jest na wielo i sobie chwaliła.
Nad jeziora raczej nie jeździmy, dla mnie za gorąco 😅, jak odbierzemy auto od mechanika , to planuje zacząć jezdzic tak między 6 a 7 z psami, żeby nie było ludzi, zbytniego gorąca, a żebym mogła z nimi poćwiczyć w wodzie.
Tak to mamy basen pod domem.
Czy któraś z Was miała w ciąży zapalenie mieszka włosowego ? Się do lekarza ciężko wybrać 😅 -
Ja jestem nad jeziorem i kąpałam się już dwa razy. To jezioro jest mega czyste i od razu potem się przemywałam i nie zamierzam się wkręcać i stresować.
Poza tym, u nas dziś 20 stopni więc przesyłam Wam trochę chłodu w te Wasze upały. Trzymajcie się!👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
-
MadCat wrote:Przy niektórych kupach to radość że umyjesz i zawiążesz szczelnym workiem xd. Do mnie wielopielo nie przemawia. Zdarzał się tzw gówniany przeciek i wtedy było mycie ciuszków itd. A jak na wyjściu się to wielo przebiera to musisz jakoś zabrać do domu na pranie. Z przedszkola czasem posikane majtki dostaje w woreczku to też zapach potem tak se 🤮 a nie zawsze unikniesz. A chodź se z taką kupa w woreczku cały dzień w torebce 🙈 nee. Nie dla mnie. Mój mąż tymbardziej by nie przetrwał
W przedszkolu to chyba musi być dziecko odpieluchowane😀 nie mówię o rygorystycznym wielopielo, szczególnie wlasnie na wyjazdach to jest problematyczne, ale w domu? Zawsze cos.
Mnie przeraża ten plastik i toksyczna bawełna w pieluchach, sama od lat nie używam tamponów czy podpasek, wyłącznie kubeczek, i słyszy sie jaki to syf hormonalnie aktywny, z pampersami to samo tylko tu dziecko nosi non stop przez +/- 2 lata..👩🦰1990🧔1986
Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP.
Pai homo, MTHFR
10.2024 19t 🩷💔
01.2025 cb
⏸️ 11dpo, 22.03 🥳
22.03 bhcg 117, prog 37
24.03 bhcg 288
27.03 bhcg 1149
31.03 bhcg 5718
9.04 CRL 0.48cm z ❤️
23.04 CRL 1.9cm 😺
7.05 3.72cm 😺
19.05 prenatalne - niskie ryzyka
16.06 - amnio - zdrowa dziewczynka🩷
21.07 2prenatalne 🩷
Bąblu, widzimy się w listopadzie!🥹
~neoparin 40, aspirin Cardio 100, euthyrox 50, luteina 200
-
Fabregasowa wrote:W przedszkolu to chyba musi być dziecko odpieluchowane😀 nie mówię o rygorystycznym wielopielo, szczególnie wlasnie na wyjazdach to jest problematyczne, ale w domu? Zawsze cos.
Mnie przeraża ten plastik i toksyczna bawełna w pieluchach, sama od lat nie używam tamponów czy podpasek, wyłącznie kubeczek, i słyszy sie jaki to syf hormonalnie aktywny, z pampersami to samo tylko tu dziecko nosi non stop przez +/- 2 lata..
Dziecko nie musi być odpieluchowane 😉. Mam dwulatka jeszcze w pampersie, proponujemy ale narazie bez wielkich sukcesów. Ale idąc do przedszkola - wiadomo że jest wygodnie jak dziecko jest odpieluchowane, ale przedszkole nie może odmówić z tego powodu przyjęcia.
-
Gratuluję udanych wizyt
Ale te upały okropne. Ostatnio ta pogoda nie jest łaskawa, albo zimno, albo wietrznie, albo upał. Z wietrznego dnia od razu wskoczyliśmy w upały, ehh… mam nadzieję, że inni mają jakieś normalne dni, bez wiatru, bez upału
Książkara, w wolnej chwili wpisz mi wizytę 25.07. oraz połówkowe 11.08., dziękujęKsiążkara_w_ciąży lubi tę wiadomość
-
Fabregasowa wrote:W przedszkolu to chyba musi być dziecko odpieluchowane😀 nie mówię o rygorystycznym wielopielo, szczególnie wlasnie na wyjazdach to jest problematyczne, ale w domu? Zawsze cos.
Mnie przeraża ten plastik i toksyczna bawełna w pieluchach, sama od lat nie używam tamponów czy podpasek, wyłącznie kubeczek, i słyszy sie jaki to syf hormonalnie aktywny, z pampersami to samo tylko tu dziecko nosi non stop przez +/- 2 lata.. -
Super, że wszystko dobrze na wizytach 😊
Od jutra urlop, w sobotę wyjazd, dziś pranie, powoli pakuje walizkę, niestety nudności nie opuścily, ale chociaż nie wymiotuje, już mam lepsze momenty, ale po chwili okropne uczucie w buzi, taki jakby korek w gardle i czuję że jakby mi się odbiło mocniej to byłby 🦚😔
Do auta zabiorę tabletki imbirowe, wezmę Bonjeste, może będzie dobrze 💪🏻
Też myślę o probiotyku, czy zacząć coś łykać albo czy wziąć coś na drogi moczowe - chyba kupię sok z żurawiny i będę popijać.
Czy jeszcze macie jakieś sprawdzone rzeczy do ciążowej apteczki?
Ja jestem z tych osób, które zabierają prawie wszystko 🙈 mam paracetamol, węgiel, Reni, Oktaseptal, Prenalen, woda morska, Zyrtec, magnez, elektrolity, Panthenol, acyklowir 🤔
A może polecacie jakiś konkretny probiotyk? -
Pierniczka wrote:Super, że wszystko dobrze na wizytach 😊
Od jutra urlop, w sobotę wyjazd, dziś pranie, powoli pakuje walizkę, niestety nudności nie opuścily, ale chociaż nie wymiotuje, już mam lepsze momenty, ale po chwili okropne uczucie w buzi, taki jakby korek w gardle i czuję że jakby mi się odbiło mocniej to byłby 🦚😔
Do auta zabiorę tabletki imbirowe, wezmę Bonjeste, może będzie dobrze 💪🏻
Też myślę o probiotyku, czy zacząć coś łykać albo czy wziąć coś na drogi moczowe - chyba kupię sok z żurawiny i będę popijać.
Czy jeszcze macie jakieś sprawdzone rzeczy do ciążowej apteczki?
Ja jestem z tych osób, które zabierają prawie wszystko 🙈 mam paracetamol, węgiel, Reni, Oktaseptal, Prenalen, woda morska, Zyrtec, magnez, elektrolity, Panthenol, acyklowir 🤔
A może polecacie jakiś konkretny probiotyk?
Może nie tylko do ciążowej, ale do zwykłej. Od kiedy przypadkiem przecięłam sobie nogę na grubo zawsze mam takie plastry ala szwy - trzymają lepiej i zbliżają ranę. Ja wtedy zakleiłam zwykłym plastrem i mam teraz brzydką bliznę, a na szycie to mi się nie chciało jechać 🫣
I na komary coś weź, bo gryzą już skórkojady niemiłosierniePierniczka lubi tę wiadomość
-
Ja jutro nad morze z dzieciaczkami. Wyczekiwany urlop. Oprócz tego polujemy na jakiegoś lasta, więc jeszcze pewnie gdzieś polecimy 😀 3 tyg. urlopu, więc trzeba korzystać 😉
Do wody się boję wchodzić, ale pewnie za granicą żal byłoby mi nie wejść do cieplutkiego morza... Tyle że niestety mam skłonność do infekcji intymnych. Czasem nawet dłuższa kąpiel w wannie w ciepłej wodzie i już zaczynało się coś dziać...36👩❤️💋👨55
👱♀️
2016 - 8 tc 👼
2017 - synuś 🙋♂️
2020 - córeczka 👸
👨🦱
2009 - bliźniacy 🧒🧒
28.03 - II
17.04 - 3 mm czlowiek z ❤️
24.04 - 0,96 cm ❤️
12.05 - 2,73 cm
SANCO - zdrowa dziewczynka 😍🥰❤️
03.06 - prenatalne: 6,5 cm zdrowej dzidzi 😍