Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
MadCat świetna lista, skorzystam z niej ❤️
Ja teraz zasiadłam z książką na dworze póki jeszcze mamy cień bo on południa na tej stronie jest już tylko słońce ☀️☀️ wtedy to już tylko siedzenie w domu.
Korzystam też póki młodsza ma drzemkę, wieczorem jadę po starszą bo była na wakacjach u babci 🤭 więc czas tylko dla siebie się już kończy 🤭😆
Powodzenia jeśli ktoś wizytuje 😘
https://zapodaj.net/plik-Yvu6REXynR
MadCat lubi tę wiadomość
♥️ 2020 - 👧🏼 córeczka
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼 córeczka
⏸️ 13.04
15.04 beta HCG 580,76
23.04 beta HCG 6303
⏩ 02.05 6+5tc 0,77cm zarodek z 💓🥹
⏩ 28.05 wizyta - za grube łożysko
⏩ 06.06 prenatalne 🥹 USG w porządku, prawdopodobnie dziewczynka 🩷
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, Encorton 5mg, Duphaston, Luteina
-
Ja takie firmy które uwielbiam to NEXT, name it i lindex 🥰 kiepskie wspomnienia mam z Sinsay i pepco i nawet do żłobka nie dawałam Młodemu. Do żłobka miał hm ale zawsze rozmiar mniejsze bo się w tym topił.
A z takich tipow to jeszcze polecam Wit D na bazie wody (na receptę) a nie na bazie oleju (zminimalizuje to bóle brzuszka)Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca, 10:47
Szu_szu lubi tę wiadomość
👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
-> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii
-> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
- w trakcie badań immunologicznych
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
6 transfer- nasz Maleńki Cud
Koniec starań.
2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
Będzie zdrowy ChłopczykHenio.💙
-
Gilgotek wrote:MadCat świetna lista, skorzystam z niej ❤️
Ja teraz zasiadłam z książką na dworze póki jeszcze mamy cień bo on południa na tej stronie jest już tylko słońce ☀️☀️ wtedy to już tylko siedzenie w domu.
Korzystam też póki młodsza ma drzemkę, wieczorem jadę po starszą bo była na wakacjach u babci 🤭 więc czas tylko dla siebie się już kończy 🤭😆
Powodzenia jeśli ktoś wizytuje 😘
https://zapodaj.net/plik-Yvu6REXynR
U mnie dziś to samo, nawet moczę nogi w mini baseniku z Pepco. Polecam najprostszy parasol, ja mam chyba z Aldika, cień robi elegancki, akurat się mieszczę i nie jestem zależna od pory dnia. Czasem delikatny wiaterek powieje to jakoś lepiej niż ta kiszonka w domu. 🫠 -
MadCat ale się napracowałaś! Dziękujemy bardzo 🥰duże ułatwienie dla świeżych Mamusiek..
MadCat lubi tę wiadomość
-
Polecam też aplikację na ios Wyprawka👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
🔺ryzyko celiakii
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
Koniec starań.
-
Chałwa wrote:Materko.. Ja myślałam, że ta lista to będzie jakaś... taka.. połowa z tego 😅😅
Rano zaliczyłam paznokcie, teraz zasypiam w pracy , na szczęście za 10 min wychodzę...
Jest dużo tego, ale warto kupować kategoriami, ja tak robiłam. Zaczęłam od droższych, typu wózek, fotelik. Potem przykładowo ubranka. Okaże się, że wszystko stanie się naturalne. Zamówiliśmy łóżeczko - czyli od razu zamówiłam prześcieradło, materac i ewentualnie podkład nieprzemakalny. Zdrowie - czyli termometr, witaminy, kremy na odparzenia, paracetamol itd. Poród - podkłady, podpaski.
Nie zaprzątałam sobie myśli o podkładach, czy lekach na początku wyprawki, zostawiłam to na koniec. Na start kupowałam to, co było niezbędne do życia z dzieckiem i tak coraz bliżej celu. Te dodatki ułatwiające życie na koniec, lub jak była ciekawa okazja (np niania elektryczna, jakieś karuzele czy maty edukacyjne).Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca, 15:57
-
Willsee wrote:Też używałam wacików na początku, później się przerzuciłam na wodne chusteczki i tak zostało… nie wiem czy tym razem nie będę na chusteczkach od początku, ale zaintrygował mnie podgrzewacz chusteczek. Nie kosztuje majątek bo 150 zł, a ma też opcję sterylizacji gryzaków czy coś. Miała któraś do czynienia? Zastanawiam się czy to ułatwiający czy jednak zbędny gadżet
Byly takie chusteczki ktore ciężko sie wyciąga z opakowania jak juz wyciągniesz to za duzo niestety nie pamietam nazwy.
Ksiazkara w ciazy wszystkiego najlepszego z okazji rocznicyKsiążkara_w_ciąży lubi tę wiadomość
-
U nas najlepiej sprawdzały się ciuszki z next i hm ale i pepco zdawało egzamin. Chusteczki waterwipes. Pieluszki to pampersy id poczatki- nawet nie próbowałam innych bo te były ok. Mamy podgrzewacz chusteczek 🤣 mlody tak krzyczał przy przebieraniu że kupilismy - trochę pomogło szczególnie na początku gdy tych kupek było więcej i więcej krzyków. Potem się to unormowało to zrezygnowaliśmy.
Z rzeczy które doceniałam to sterylizator piętrowy philips avent z funkcją suszenia. Na początku używałam tez laktatora sporo by rozkręcić plus ściągać potem nadmiar mleka- wiec i butelki i laktator do sterylizatora i wychodził wyparzony i suchutki.
XII 2021 Cb 💔
VII 2022 poronienie zatrzymane 💔
III 2023 poronienie zatrzymane 💔
IV 2024 synek ❤️
27.03 pozytywny test ❤️
29.03 beta 52
31.03 beta 211
08.04 beta 3431 -
Laktator mialam v2 momcozy- kupiony na promce minus 30%. Wygodny fajny. Teraz tez mam zamiast tylko wymienić części i go używać.XII 2021 Cb 💔
IV 2024 synek ❤️
27.03 pozytywny test ❤️
29.03 beta 52
31.03 beta 211
08.04 beta 3431 -
Te muszelkowa, będą dobre na duże piersi?
Zawsze brałam te zwykłe butelkowe tylko od razu na 2 piersi a teraz się zastanawiam na tymi drugimi 🤔 -
Wydaje mi się że lepiej na mniejsze. Ale ja mam większe i normalnie wsadzałam w biustonosz i ściągałam- chociaz na mniejszych pewnie to leży pewniej. Generlanie nie byłam wtedy też tego taka swiadoma jak to bedzie lezec. Zakładałam tez że będę kp i się udało wiec ja długo jakoś nie używałam tego laktatora pewnie max 3 miesiące potem okazyjnie tylkoXII 2021 Cb 💔
IV 2024 synek ❤️
27.03 pozytywny test ❤️
29.03 beta 52
31.03 beta 211
08.04 beta 3431 -
Malinka ja mam bardzo duże piersi i jedynie trzeba zadbać o naprawdę dobry biustonosz. Możesz na spokojnie używać muszelkowego laktatora. Ja też się bałam ale przeszukałam internet i rozmawiałam z kobietami z dużym biustem i były zadowolone ale właśnie powtarzały że dobry biustonosz to podstawa🙂
-
MadCat dzięki za listę. Naprawdę kwał roboty.
MadCat lubi tę wiadomość
-
Hej 😊
również trzymam kciuki za wizyty, kto dzisiaj?
Pijcie dużo i dbajcie o siebie w te upały... ja bym najchętniej trzymała nogi w wodzie bo od rana czuję się cała opuchnięta. -
Ja byłam na wizycie
wszystko dobrze. Kolejna na koniec miesiąca.
https://zapodaj.net/plik-9q0reaIBxUKsiążkara_w_ciąży, Megipta, Izuś84, Mini94, malinka201666, Nayeli, Gilgotek, Szu_szu, Wilga27, Pierniczka, Belma, Yuna** lubią tę wiadomość
👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
🔺ryzyko celiakii
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
Koniec starań.
-
Ja się strasznie w nocy budziłam, mega gorąco, suszyło mnie. No dramat 🙈
Ostatnie dwa popołudnia nad jeziorem siedzieliśmy. Dziś jadę do mojej mamy z młodym, ale jutro może znowu jezioro 😂 -
Ja jestem po wizycie🙂 zostaje mała księżniczka Zosia😍 musimy się przestawić na trzecią dziewczynkę ale cieszymy się że jest zdrowa☺️ akurat drzemała sobie i nie za bardzo się ruszała 😉
Co do badań to miałyście rację. Drobne odchylenia w krwi to normalne w ciąży, dopóki nie jest to jakoś mocno i ja sama nie czuję że coś się dzieje.
Gratuluję wszystkim mamusiom😘 trzymajcie się w ten upał 🥵Megipta, Izuś84, Frelcia_na_chwilę, Mini94, Nayeli, Gilgotek, Szu_szu, Wilga27, Pierniczka, Belma, Yuna**, Daniela77 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jak to jest z kąpaniem sie w jeziorze,basenie w ciaży.Uzywacie jakiś probiotyków po.Boje sie ze dostane jakiegoś zapalenia itp.💃84
🕺90
Punkcja 15 marzec 2025
4.1.1 4.1.2❄️
Transfer 20 marzec 2025 5.1.1 embrioglue
9,11dpt⏸️
12dpt-beta 634mlU
14dpt-beta 1598mlU
16dpt-beta 3748mlU
1 Usg po transferze 17 kwiecień 2025❤️🥰
17.04 ❤️0.85cm kruszynki🥰
13.05 crl-4cm. ❤️168 fhr
20.05 prenatalne CRL 5.1cm dziewczynka(?)
27.05 kluska ma 6.23cm😊
url=https://www.tickerfactory.com][/url]