Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Książkara wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy! ❤️❤️
W Biedronce teraz jest 1+1 na Lovele. Te waciki do mycia pupci z dady też są w promocji. Ja zdecydowanie bardziej wolę te z Dady niż te Kindii.
Więc już się zaopatrzyłam w proszek i mleczko do prania i te waciki 🤭😁Nayeli, Książkara_w_ciąży lubią tę wiadomość
♥️ 2020 - 👧🏼 córeczka
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼 córeczka
⏸️ 13.04
15.04 beta HCG 580,76
23.04 beta HCG 6303
⏩ 02.05 6+5tc 0,77cm zarodek z 💓🥹
⏩ 28.05 wizyta - za grube łożysko
⏩ 06.06 prenatalne 🥹 USG w porządku, prawdopodobnie dziewczynka 🩷
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, Encorton 5mg, Duphaston, Luteina
-
Willsee wrote:Otulacze do fotelika już podobno są niebezpieczne 🤷🏻♀️ 3 lata temu to był must have 😂 no nie nadążysz 😂
-
MadCat wrote:Też tego nie słyszałam. A czemu?
Że niby dziecko się może udusić 🤷🏻♀️że lepiej niby przykryć zwykłym kocem. Czy ja tam wiem, w otulaczu to przynajmniej i pod pupą ciepło.
Jak syn był mały to prałam w loveli, teraz się przerzuciłam na persila sensitive. Ale pewnie bobkowe rzeczy znowu będę prała w loveli.
Jak usłyszałam znowu wczoraj że to dziewczynka, to już w 3 sklepach mam koszyki z ubrankami naładowane, ale cały czas się waham czy nie poczekać do 2ich prenatalnych. A z drugiej strony te ceny na wyprzedażach mocno kuszą… -
Znalazłam coś takiego
https://fotelik.expert/dla-dzieci/fotelik-expert-nie-poleca-otulacze-dla-dzieci-w-fotelikach/♥️ 2020 - 👧🏼 córeczka
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼 córeczka
⏸️ 13.04
15.04 beta HCG 580,76
23.04 beta HCG 6303
-
Willsee wrote:Że niby dziecko się może udusić 🤷🏻♀️że lepiej niby przykryć zwykłym kocem. Czy ja tam wiem, w otulaczu to przynajmniej i pod pupą ciepło.
Jak syn był mały to prałam w loveli, teraz się przerzuciłam na persila sensitive. Ale pewnie bobkowe rzeczy znowu będę prała w loveli.
Jak usłyszałam znowu wczoraj że to dziewczynka, to już w 3 sklepach mam koszyki z ubrankami naładowane, ale cały czas się waham czy nie poczekać do 2ich prenatalnych. A z drugiej strony te ceny na wyprzedażach mocno kuszą…♥️ 2020 - 👧🏼 córeczka
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼 córeczka
⏸️ 13.04
15.04 beta HCG 580,76
23.04 beta HCG 6303
-
Gilgotek wrote:Ooo w jakich sklepach? Ja też się przymierzam do zakupu ubranek
Hm, Zara i Sinsay. Z sinsaya nauczona doświadczeniem zaczynam od rozmiaru 62 - pamiętam że mocno się kurczyły po pierwszym praniu 🫣. Plus skoro ma być dziewczynka, muszę poprzeglądać rzeczy po synu i powystawiac na vinted te które wiem że nie wykorzystam.
I też muszę zacząć przeglądać vinted za jakimiś fajniejszymi jakościowo ubrankami typu lindex, next czy coś -
Gilgotek wrote:Książkara wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy! ❤️❤️
W Biedronce teraz jest 1+1 na Lovele. Te waciki do mycia pupci z dady też są w promocji. Ja zdecydowanie bardziej wolę te z Dady niż te Kindii.
Więc już się zaopatrzyłam w proszek i mleczko do prania i te waciki 🤭😁
Też używałam wacików na początku, później się przerzuciłam na wodne chusteczki i tak zostało… nie wiem czy tym razem nie będę na chusteczkach od początku, ale zaintrygował mnie podgrzewacz chusteczek. Nie kosztuje majątek bo 150 zł, a ma też opcję sterylizacji gryzaków czy coś. Miała któraś do czynienia? Zastanawiam się czy to ułatwiający czy jednak zbędny gadżet -
Gilgotek wrote:Znalazłam coś takiego
https://fotelik.expert/dla-dzieci/fotelik-expert-nie-poleca-otulacze-dla-dzieci-w-fotelikach/ -
Willsee wrote:Że niby dziecko się może udusić 🤷🏻♀️że lepiej niby przykryć zwykłym kocem. Czy ja tam wiem, w otulaczu to przynajmniej i pod pupą ciepło.
Jak usłyszałam znowu wczoraj że to dziewczynka, to już w 3 sklepach mam koszyki z ubrankami naładowane, ale cały czas się waham czy nie poczekać do 2ich prenatalnych. A z drugiej strony te ceny na wyprzedażach mocno kuszą…
Ja jakieś pojedyncze rzeczy już kupiłam, nie mogłam się powstrzymać. 🫣niedoczynność tarczycy, mięśniaki macicy
sierpień 2023 - AP Katowice dr GM
2023/2024 - 6 histeroskopii, usunięcie mięśniaka
➡️I procedura - start: październik 2024 (protokół krótki)
21.10. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 3, 1 zarodek: 5BB
26.10. - 1️⃣ET 5BB❌️
➡️II procedura - start: grudzień 2024 (protokół długi)
25.01. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 4, 3 zarodki: 3AA, 3BC, 6 doba 3BB
30.01. - 2️⃣ET 3AA, progesteron 51,80
beta: 7dpt 2,92; 11dpt 2,3 ❌️
2.04. - 3️⃣FET 3BC, progesteron 26
5dpt ⏸️; beta: 6dpt 20; 9dpt 138; 12dpt 811
16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
27dpt CRL 0,75cm i migający punkcik na USG
35dpt (7w5d) CRL 1,4cm i bijące ❤️
9w0d CRL 2,4cm ♥️ 11w0d CRL 4,4 cm ❤️
cudzie trwaj 🍀♥️🙏🍀♥️
-
Ja na razie czekam na ciuszki od znajomych,po przejrzeniu zacznę kupować to co jeszcze z ubranek potrzebuję.Ogólnie to w tej ciąży nie mam jeszcze parcia na dziecięce zakupy 😂 cały czas się boję,że coś się stanie 😔 no i jeszcze robię wyprawkę do szkoły 😁 złożyłam już wniosek o 300 + to chociaż trochę dołożę do książek dla najstarszego 😛
-
Willsee wrote:O właśnie, te pasy. To o to chodziło 😂
No ale czy to nie mówiło się, że otulacz zastępuje kombinezon/kurtkę? Tzn ja dla synka miałam otulacz, przecież tam są otwory na pasy. Z dwojga złego lepiej otulacz, niż kombinezon, gdzie te pasy faktycznie są luźne. No ale jak widać, co roku nowe wytyczne -
O mamo jak ja nie lubię Dady
a moja teściowa z uporem maniaka te badziewne pieluszki Rysiowi kupowała 😂
👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
-> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii
-> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
- w trakcie badań immunologicznych
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
6 transfer- nasz Maleńki Cud
Koniec starań.
2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
Będzie zdrowy ChłopczykHenio.💙
-
Frelcia_na_chwilę wrote:O mamo jak ja nie lubię Dady
https://allegro.pl/oferta/platki-kosmetyczne-dada-everyday-60-szt-bawelna-15629865928♥️ 2020 - 👧🏼 córeczka
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼 córeczka
⏸️ 13.04
15.04 beta HCG 580,76
23.04 beta HCG 6303
-
Frelcia_na_chwilę wrote:O mamo jak ja nie lubię Dady
Z lidla sa spoko, ale głównie i tak przy pierwszym synu z pampersa korzystałam -
Jak oglądałam rolkę o otulaczach, to trzeba kupić odpowiedni albo powiększyć, żeby te dziury nie zmieniały położenia pasów.
Co do zaparć, ja ogolnie miewam nawykowe, szczególnie w długotrwałym przewlekłym stresie. Teraz podejrzewam, że przemieściły się bebechy. Jak już mnie zatka na amen , to wjezdzaja czopki glicerynowe, albo musujące EvaQ. Dają radę. Laktuloze dodatkowo pije.
Co do ciuszków, polubiłam dwa takie internetowe lumpeksy z dziecięcymi rzeczami, ale jakie piękne 😍😍😍. Jeszcze czekam do połówkowych czy napewno dziołcha bedzie.
Któraś się przymierza do wielorazowych? Ja tak mysle, że poszłabym w tym kierunku, przynajmniej spróbować.
-
To ja właśnie pampersy tylko dada 😂 oryginalne pampers za dużo monet, a lupilu dla mnie słabej jakości były. Chusteczek to lubiłam baby dream i dada. Na saaaamym początku bawiłam się w waciki i wodę ale odechciało mi się. Ewentualnie szukałam jeszcze chusteczek z jak najkrótszym składem. Może jutro siądę do swojej listy co jest potrzebne. Lenia mam 😂
-
Ja też team pampers👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
-> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii
-> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
- w trakcie badań immunologicznych
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
6 transfer- nasz Maleńki Cud
Koniec starań.
2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
Będzie zdrowy ChłopczykHenio.💙
-
Chałwa wrote:Jak oglądałam rolkę o otulaczach, to trzeba kupić odpowiedni albo powiększyć, żeby te dziury nie zmieniały położenia pasów.
Co do zaparć, ja ogolnie miewam nawykowe, szczególnie w długotrwałym przewlekłym stresie. Teraz podejrzewam, że przemieściły się bebechy. Jak już mnie zatka na amen , to wjezdzaja czopki glicerynowe, albo musujące EvaQ. Dają radę. Laktuloze dodatkowo pije.
Co do ciuszków, polubiłam dwa takie internetowe lumpeksy z dziecięcymi rzeczami, ale jakie piękne 😍😍😍. Jeszcze czekam do połówkowych czy napewno dziołcha bedzie.
Któraś się przymierza do wielorazowych? Ja tak mysle, że poszłabym w tym kierunku, przynajmniej spróbować.
♥️ 2020 - 👧🏼 córeczka
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼 córeczka
⏸️ 13.04
15.04 beta HCG 580,76
23.04 beta HCG 6303
-
Książkara najlepszego z okazji rocznicy ❤️
O to ja mam pytanko do doświadczonych mamusiek odnośnie marek dziecięcych szmatek.
Słyszałam właśnie, że coś się szybko kurczy w praniu, któraś firma się kupuje, a któraś to w ogóle szaleje z rozmiarówką, a coś jest jakościowe i się. Dacie małą ściągę najpopularniejszych marek?
Poza tym wydaje mi się, że coś zaczynam czuć w brzuchu, ale ze to pierwsza ciąża to nie wiem czy to fasolki (ba, poważne granaty już) czy moje jelita 😂 takie uczucie trochę jak jest się na samej górze kolejki górskiej i ten pierwszy moment spadkuWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca, 18:16
Książkara_w_ciąży lubi tę wiadomość