Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry z rana.
powodzenia wizytującym.
Mini ja jestem dalej -1 lub-2 kg od początku ciąży. Teraz ta waga idzie czasem 0.5 kg w górę, ale zaparcia zaczynam mieć i mnie wydyma.
Cebulka, jeśli nie ma przeciwwskazan, a Ty się nie boisz, to pewnie, korzystaj -
Mini94 wrote:Czy ktoś dzisiaj wizytuje? 🙂
Nie wiem jak to jest ale od początku ciąży przytyłam 1,30 kg (bez mdłości wymiotów i brak aktywności fizycznej) a w spodenki w swój rozmiar sie juz nie mieszczę! 😯 Poszło tylko w brzuch. Jestem niziutka i ten brzuch pod koniec to będę mieć jak balon. Ktoś się jeszcze ważył?Mini94 lubi tę wiadomość
-
Babsi wrote:Proszę bardzo linka.
Można wrzucić na pierwszą stronę.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1gWO020lYjQAe7kwW6jITCwyNeIh0AU3bHME8RCogp5g/edit?usp=sharing♥️ 2020 - 👧🏼 córeczka
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼 córeczka
⏸️ 13.04
15.04 beta HCG 580,76
23.04 beta HCG 6303
⏩ 02.05 6+5tc 0,77cm zarodek z 💓🥹
⏩ 28.05 wizyta - za grube łożysko
⏩ 06.06 prenatalne 🥹 USG w porządku, prawdopodobnie dziewczynka 🩷
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, Encorton 5mg, Duphaston, Luteina
-
MadCat wrote:U mnie podobnie wagowo. Pewnie deficyt kaloryczny mamy że tłuszcz się zmniejsza a przybieramy w innych miejscach. Nie trzeba ćwiczyć by chudnąć. Nawet spoko bo w poprzedniej ciąży przytyłam prawie 30 kg 🤦 do tej pory połowa nie zeszla. Także teraz chce się pilnować
Chałwa mnie zaparcia prześladują od początku ciąży, także wiem co czujesz, żyje cichą nadzieją, że będzie coraz lepiej. Raz są raz nie ma. -
Ja nie przytyłam, ostatnio ważyłam nawet mniej niż przed ciążą
Ale gin wczoraj mówiła, że dziecko plus wody płodowe, łożysko to obecnie w sumie ok. 0,5 kg. Także niestety tycie się pewnie dopiero zacznie. A najchętniej nie przybrałabym ani grama 😀
36👩❤️💋👨55
👱♀️
2016 - 8 tc 👼
2017 - synuś 🙋♂️
2020 - córeczka 👸
👨🦱
2009 - bliźniacy 🧒🧒
28.03 - II
17.04 - 3 mm czlowiek z ❤️
24.04 - 0,96 cm ❤️
12.05 - 2,73 cm
SANCO - zdrowa dziewczynka 😍🥰❤️
03.06 - prenatalne: 6,5 cm zdrowej dzidzi 😍 -
Ja mam narazie -1kg było prawie -2, ale u mnie było trochę wymiotów i mdłości więc mało
Jadłam a poza tym obstawiam że spadła mi
Masa mięśniowa więc to wcale nie na plus 😆
Na szczęście przeszły mi już wszystkie mdłości i wracam do normalnego jedzenia sprzed ciąży 💪👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
-
Dziewczyny a jak radzicie sobie z zaparciami? Dietą czy zażywanie coś dodatkowo?
Mnie też męczą od początku ciąży, miałam z tydzień spokoju ostatnio, ale wróciły.
U mnie waga ok. +2kg, ale czuję się cała galaretkowata, mimo że przed ciążą nie miałam dużo mięśni. 🫠
Wczoraj nie zapiełam ulubionej spódnicy 🥺 -
Chałwa wrote:Yuna gdzie odpoczywacie ? Kto tam się jeszcze u nas urlopuje ?
Kasia współczuję straty psa,nasza suczka odeszła w lutym tęsknimy za nią 🐕😭
U mnie waga na ta chwile pokazuje +4 kg
Gratuluję udanych wizyt i kciuki za kolejne -
Dzień dobry 😁
Mąż w pracy,dzieci mają wakacje to siedzimy na tarasie i odpoczywamy po zrobieniu prania 😂😂 teraz robię pranie co 2/3 dni a co będzie jak już dziewczyny będą na świecie 😱😂😂 -
malinka201666 wrote:Dzień dobry 😁
Mąż w pracy,dzieci mają wakacje to siedzimy na tarasie i odpoczywamy po zrobieniu prania 😂😂 teraz robię pranie co 2/3 dni a co będzie jak już dziewczyny będą na świecie 😱😂😂
Jak juz o praniu jest to jakich płynów /kapsułek proszków używacie?malinka201666 lubi tę wiadomość
-
Yuna** wrote:Coś czuję ze codziennie bedzie pranie.U mnie juz co drugi dzień wstawiamy tyle tego jest
Jak juz o praniu jest to jakich płynów /kapsułek proszków używacie?Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:27
-
Wagowo u mnie na ostatniej wizycie było 0, ale w 1 trymestrze schudłam to teraz coś przytyłam, że już jest waga jak przed. Wagi w domu nie mam, bo mnie drażni, więc bazuje tylko na ważeniu u położnej. Zobaczymy za 2 tygodnie co pokaże. Ale pewnie coś przybyło już. Po ciuchach nawet nie patrzę, bo spodnie poszły w odstawkę w kwietniu, tak mnie drażniło cokolwiek na brzuchu. A większość sukienek mam uni.
My pierzemy w zwykłym kapsułkach Ariela, jak się skończą to się przerzucę na jakieś dla dzieci, chętnie poczytam o polecajkach.
A propos listy - wykupiłam sobie ten kurs online z zaufaj położnej, bo był w promocji. Filmik z wyprawką ma 2h 46 minut, jeszcze nie zaczęłam, zobaczymy co tam za ciekawostki padną.
Miłego wypoczynku dla wszystkich urlopowiczów! -
Willsee wrote:Otulacze do fotelika już podobno są niebezpieczne 🤷🏻♀️ 3 lata temu to był must have 😂 no nie nadążysz 😂
ale pierwszą rzeczą która mi się tam rzuciła w oczy to np myjka do ciała. No po co♥️ 2020 - 👧🏼 córeczka
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼 córeczka
⏸️ 13.04
15.04 beta HCG 580,76
23.04 beta HCG 6303
⏩ 02.05 6+5tc 0,77cm zarodek z 💓🥹
⏩ 28.05 wizyta - za grube łożysko
⏩ 06.06 prenatalne 🥹 USG w porządku, prawdopodobnie dziewczynka 🩷
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, Encorton 5mg, Duphaston, Luteina
-
U mnie wakacje zaczęły się niestety kiepsko. Z dobrych rzeczy to druga rocznica ślubu spędzona w restauracji i jako prezent dostałam nasze ślubne zdjęcie na płótnie 🥰 nasza panda jest wielkości granatu jak podaje aplikacja i wczoraj poraz pierwszy poczułam kopniaka. Delikatnego ale mogłam rozróżnić go od ruchów takich zwykłych.☺️
Zrobiłam sobie listę wyprawkową i naprawdę dużo tego jest. I to pisałam z doświadczenia plus nowości jako mama KPI.
Jeśli chodzi o wagę to u mnie +5kg🤦 wrócę do ćwiczeń to mam nadzieję że zwolnie z tym przybieraniem.
https://zapodaj.net/plik-cyueVeDknE
https://zapodaj.net/plik-AVM7nA3Dvl
To moja lista, taka odręczna 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:39
-
U mnie waga -3kg także też zaczynam przybierać (było -6 w 12tc) ale ja generalnie w pierwszej ciąży dużo nie przytyłam bo 8kg jakoś.
Pierzemy dalej w loveliinne proszki nas uczulają.
👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
-> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii
-> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
- w trakcie badań immunologicznych
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
6 transfer- nasz Maleńki Cud
Koniec starań.
2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
Będzie zdrowy ChłopczykHenio.💙
-
Książkara_w_ciąży wrote:U mnie wakacje zaczęły się niestety kiepsko. Z dobrych rzeczy to druga rocznica ślubu spędzona w restauracji i jako prezent dostałam nasze ślubne zdjęcie na płótnie 🥰 nasza panda jest wielkości granatu jak podaje aplikacja i wczoraj poraz pierwszy poczułam kopniaka. Delikatnego ale mogłam rozróżnić go od ruchów takich zwykłych.☺️
Zrobiłam sobie listę wyprawkową i naprawdę dużo tego jest. I to pisałam z doświadczenia plus nowości jako mama KPI.
Jeśli chodzi o wagę to u mnie +5kg🤦 wrócę do ćwiczeń to mam nadzieję że zwolnie z tym przybieraniem.
To moja lista, taka odręczna 😉
Ja 4 lipca będę miała z mężem już 16 😱Książkara_w_ciąży lubi tę wiadomość
-
Pierniczka wrote:Dziewczyny a jak radzicie sobie z zaparciami? Dietą czy zażywanie coś dodatkowo?
Mnie też męczą od początku ciąży, miałam z tydzień spokoju ostatnio, ale wróciły.
U mnie waga ok. +2kg, ale czuję się cała galaretkowata, mimo że przed ciążą nie miałam dużo mięśni. 🫠
Wczoraj nie zapiełam ulubionej spódnicy 🥺
Ja tak od siebie powiem, że piję codziennie inkę z mlekiem. Kawę z ekspresu też raz na jakiś czas i na razie zaparć nie mam a cały 1 trymestr odżywiałam się bardzo słabo i jadłam mało błonnika. Nie wiem jak będzie dalej bo już dołączyłam sporo owoców i warzyw i nie mam z tym problemu.
Na wadze też u mnie 1kg + -
Książkara_w_ciąży wrote:U mnie wakacje zaczęły się niestety kiepsko. Z dobrych rzeczy to druga rocznica ślubu spędzona w restauracji i jako prezent dostałam nasze ślubne zdjęcie na płótnie 🥰 nasza panda jest wielkości granatu jak podaje aplikacja i wczoraj poraz pierwszy poczułam kopniaka. Delikatnego ale mogłam rozróżnić go od ruchów takich zwykłych.☺️
To moja lista, taka odręczna 😉
Wszystkiego najlepszego i kolejnych wspaniałych rocznic 🥰 piękny prezent!
Baaardzo dziękuję za listę, na pewno z chęcią wykorzystam dla siebie chociaż tak poglądowo!Książkara_w_ciąży lubi tę wiadomość