Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
MadCat wrote:To już lepiej nianie elektroniczna. Czasem trzeba dziecku dać szansę samemu wrócić do snu. A tak to non stop patrzysz. Gdzie tu odpocząć 😆
Nie myślałam o tym w ten sposób. Rysiu dużo spał i nawet tłuczenie kotletów go nie budziło. Mogłam spokojnie odpoczywać. Siedzieć, pić kawę i czytać książkę.👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
-> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii
-> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
- w trakcie badań immunologicznych
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
6 transfer- nasz Maleńki Cud
Koniec starań.
2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
Będzie zdrowy ChłopczykHenio.💙
-
Zazdroszczę 😂 moje dzieci ładnie spały w dzień jak było cicho,jak chciałam iść siku i wstałam z łóżka a ono skrzypnelo to zaraz były oczy jak 5 zł 🫣 koleżanka mogła normalnie odkurzać przy śpiącym dziecku a moje zaraz się budziły 🙄
Jutro idziemy do moich rodziców na obiadek 😁 mieszkają na 2 piętrze i ledwo co wchodzę.Ostatnio byłam padnięta już na 1 piętrze 🫣 nie mają w bloku windy,ja mieszkam na parterze i mam tylko 6 schodków na swoje pół piętro 😛
Moje objawy na szczęście przeszły,nie jestem już wkurwi... na wszystkich i nie jestem ciągle zmęczona.Dzisiaj jak wyszłam z synem po 14 to wróciliśmy koło 20 i nie potrzebowałam drzemki 😃 -
Nie mogę narzekać jeśli chodzi o drzemki Rysia
tak do mniej więcej roku pięknie spał i dużo. Potem jak poszedł do żłobka to główną drzemkę miał tam ale w weekendy 3-4h w południe wchodziło
więc też był czas na oddech. Aż zrezygnował z drzemek jak tylko poszedł do przedszkola. Czasami zaśnie w aucie i wtedy tak 2-3h śpi. Może po rodzicach lubi spać
Bo od urodzenia noce też pięknie przesypia. Aż boję się co będzie teraz jak dobrze już było 😂😂
👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
-> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii
-> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
- w trakcie badań immunologicznych
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
6 transfer- nasz Maleńki Cud
Koniec starań.
2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
Będzie zdrowy ChłopczykHenio.💙
-
No mój to wrażliwy był. Potem doszło zaciemnianie pokoju by dłużej spał 😂 jak mu światło wejdzie to się potrafi o 5 obudzić 🙈 na insta jest taki profil cienwiatrupl - laska dużo opowiada o snie. Ma ebooki ale i po prostu wiedzę na profilu. Mi się przydało to liczenie drzemek tak jakoś właśnie po 3 miesiącu. Życie z zegarkiem ale można było se planować wszystko i dziecko mniej marudne👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱
18.04 cień cienia 🧐
19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
29.04 1 pęcherzyk 💚
8.05 mamy serce 💓
21.05 19 mm 💓 175 ud/min
10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
17.06 prenatalne wszystko ok
14.07 zdrowy chłop
⏩Wizyta 11. 08
Połówkowe 19.08
Termin porodu 25. 12👶🏼
👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo
-
Ja od wczoraj! Zachodniopomorskie nad jeziorami. Przepiękny rejon 😍
Wspaniałych urlopów! Kiery i gdzie jedziecie.?👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
-
Mnie przyjaciółka wyciąga do miasta gdzie studiowałysmy i okolic (Podlasie) w przyszłym tygodniu. Kupę lat tam nie byłam, ciekawe co tam się pozmieniało, czy knajpy w których człowiek przesiadywał nadal otwarte 🤔
Wilga27 lubi tę wiadomość
👩🏻👦🏻😺😺🐶
Starania od 6.2023, z pomocą medyczną od 01.2025
12.03 IUI 2 podejście 🍀🤞🤞
23.03 ⏸️
24.03 betaHcG 213 mIU/ml
26.03 betaHCG 577 mIU/ml
9.04 USG wykazało 3 fasolki z serduszkami 🤯
11.05 🍓🍓🍓 rosną, 3,87 cm, 3,85 i 3,34 cm dzieciaczków
27.05 zdrowe dzieciaczki 🩷🩷🩵
15.07 ekipa ma już🩵 331 g,🩷 311 g, 🩷301 g
4.08 - połówkowe
-
A my dziś mieliśmy zaplanowany dzień ze znajomymi i ich dziećmi nad jeziorem. Jak tylko się ogarnęłam i pomalowałam, zadzwoniła moja mama, że Nasz 18,5 letni piesek odszedł
Od kilku miesięcy było z nią słabo, rodzice musieli ją ciągle karmić, nosiła pampersy i tak dalej, każdy z nas czekał, aż odejdzie, żeby się już nie męczyła, ale i tak nie da się na to przygotować.
Rodzice zdruzgotani, ja nie mogę przestać płakać. Z naszych niedzielnych planów zrezygnowaliśmy i zostaliśmy w domu.
Lady - bo tak się nazywała, była czymś więcej, niż psem. To był członek rodziny. Spała tylko na poduszkach, jadła z nami, dorastała z nami. Ech. Nie mogę się pozbierać. Próbuje się uspokoić, żeby Mała w brzuchu się tak nie stresowała, ale nie potrafię. -
Kasia bardzo mi przykro 😢 zwierzę to członek rodziny i taka strata bardzo boli. Moja sunia ma dopiero 4 lata a i tak nie wyobrażam sobie żeby jej miało zabraknąć. Przytulam mocno ❤️
KasiaXXX lubi tę wiadomość
-
Kasia też mi bardzo przykro
tyle lat z Wami była 💔 mocno przytulam i daj sobie czas na żałobę po członku rodziny 🫂
👩🏻👦🏻😺😺🐶
23.03 ⏸️
24.03 betaHcG 213 mIU/ml
26.03 betaHCG 577 mIU/ml
4.08 - połówkowe
-
Co do stroi z temu to sugerowałam się rozmarówką z majtek w biodrach.
Dla przykładu stroje kupuję z calzedoni majtki rozmiar S i z temu zamówiłam rozmiar S i M sugerując się ich rozmiarówką i oba rozmiary są dobre, bardziej mi leży S ale majtki M też są dobre, troszkę luźniejsze ale nic nie odstaje. Bardzo rozciągliwe oba są na brzuchu i myślę że posłużą cały sezon.
Biustonosz noszę 85B i z temu biustonosz S jest za mały ale przyszyję gumkę z tyłu i powinien teraz biustonosz posłużyć. Za to rozmiar M jest bardzo dopasowany na teraz ok, ale jak mi w cycki pójdzie to znowu gumkę będzie trzeba doszyć. Biustonosze z temu to dla kobiet z małą miseczką i małym obwodem pod biustem.
-
Kasia bardzo mi przykro ☹️☹️☹️☹️
-
Kasia bardzo mi przykro. ☹️ 2 lata temu pożegnałam nasze psie oczko w głowie, które mieszkało u rodziców. Ogromna rozpacz, ryczalam kilka dni bez przerwy, nie mogłam wyobrazić sobie, że wrócę jeszcze do stanu, kiedy serce nie będzie tak boleć 😔😔 wszyscy byliśmy bardzo zżyci z pieskiem, ze względu na chorobę wiedzieliśmy, że w końcu to się stanie, ale i tak było bardzo ciężko.
W takich sytuacjach tylko czas leczy rany 🥺😢 i przywoływanie miłych wspomnień, piesek na pewno jest teraz w lepszym miejscu, gdzie już nie cierpi ❤️ -
Ja zamówiłam z Sinsaya górę XS, dół M i H&M, góre 75A i dół M i na wyjazd za tydzień będą ok, ale pewnie w sierpniu już nie użyje 🙂 majtki są takie wyższe, do pępka
Ogólnie teraz okres przejściowy - w stare sukienki ledwie się mieszczę, ale wiem że jeszcze urosnę, więc nie szaleje z zakupami.
Wczoraj byliśmy na imprezie, w trakcie oczywiście 🦚, po powrocie pożegnałam wymarzony barszcz i paszteciki w kanalizacji 🤢
Za tydzień wyjazd do Chorwacji, powoli tracę nadzieję, że te mdłości i wymioty mnie opuszcza, siostra w 3 ciąży do 7 miesiąca się męczyła ☹️ mówiła, że gdyby nie Covid, to prawdopodobnie na patologii ciąży z tego powodu by leżała. Oby chociaż podróż autem przetrwać, potem najwyżej nie będę wychylać nosa za apartament.
Może wrócę do Bonjesty, chociaż nie pomagała w ostatnich tygodniach, mam też herbatkę imbirowa z apteki i jakieś tabletki do ssania z imbirem, ale na nic się to wszystko zdaje, całe czas czuje jedzenie pod gardłem i okropny posmak w buzi. -
Kasia,przykro mi 😔 my nie całe 2 lata temu straciliśmy kota..
Za 2 tygodnie jedziemy do Sułowa,jest to ośrodek z domkami w lesie obok Milicza 😁 już tam byliśmy i wszyscy byli zadowoleni, zwłaszcza dzieci bo jest tam duży odkryty basen 😀 mam dwa stroje kąpielowe w które się jeszcze mieszczę więc sobie trochę popływamy 😛 -
Pierniczka współczuję tych pawików 🫂 będę trzymać kciuki za lepsze wrażenia na wyjeździe, może klimat posłuży!
Z rozpiski wizyt wynika, że Chałwa dziś ma, kciukasy 🤞🤞 ktoś jeszcze dziś?Pierniczka lubi tę wiadomość
👩🏻👦🏻😺😺🐶
23.03 ⏸️
24.03 betaHcG 213 mIU/ml
26.03 betaHCG 577 mIU/ml
4.08 - połówkowe
-
Ja dziś wizytuje o 15.20 (ale nie wiem czy będzie USG). W sumie od 3 tyg. nie miałam, a wizyta prywatna, to może zrobi 😀
Weekend miałam ciężki, bo 3 egzaminy... za tydzień jeszcze 2, a potem urlop tydzień nad morzem, ale taki typowo pod dzieci.
Ja się w ogóle nie czuje jakbym była w ciąży... w sensie brzuch rośnie, dziecko się rusza, ale to jakieś takie abstrakyjne dla mnie... większość czasu nawet o ciąży nie pamiętam. Jestem zajęta dziećmi, pracą na cały etat, studiami, szukaniem nowego mieszkania i wszelakimi problemami życiowymi... Czasem mam wrażenie, że urodzę i będę zdziwiona, skąd się ta Zosia wzięła i jak to się stało 😜
Książkara_w_ciąży, bellA lubią tę wiadomość
36👩❤️💋👨55
👱♀️
2016 - 8 tc 👼
2017 - synuś 🙋♂️
2020 - córeczka 👸
👨🦱
2009 - bliźniacy 🧒🧒
28.03 - II
17.04 - 3 mm czlowiek z ❤️
24.04 - 0,96 cm ❤️
12.05 - 2,73 cm