X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2025 🍼❤️
Odpowiedz

Grudzień 2025 🍼❤️

Oceń ten wątek:
  • Frelcia_na_chwilę Autorytet

Wysłany: 28 czerwca, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadCat wrote:
    To już lepiej nianie elektroniczna. Czasem trzeba dziecku dać szansę samemu wrócić do snu. A tak to non stop patrzysz. Gdzie tu odpocząć 😆

Nie myślałam o tym w ten sposób. Rysiu dużo spał i nawet tłuczenie kotletów go nie budziło. Mogłam spokojnie odpoczywać. Siedzieć, pić kawę i czytać książkę.

👩🏻‍🦰 33l
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    🔺MTHFR_677C>T homo
    🔺PAI-1 4G hetero
    -> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
    🔺ryzyko celiakii
    -> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
    - w trakcie badań immunologicznych
    ☘️

👨🏽37l
    🔺HBA 58%
    🔹reszta parametrów w normie

III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
    6 transfer- nasz Maleńki Cud <3
    Koniec starań. :)
    2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
    Będzie zdrowy Chłopczyk :) Henio.💙
    preg.png
    age.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę 😂 moje dzieci ładnie spały w dzień jak było cicho,jak chciałam iść siku i wstałam z łóżka a ono skrzypnelo to zaraz były oczy jak 5 zł 🫣 koleżanka mogła normalnie odkurzać przy śpiącym dziecku a moje zaraz się budziły 🙄

Jutro idziemy do moich rodziców na obiadek 😁 mieszkają na 2 piętrze i ledwo co wchodzę.Ostatnio byłam padnięta już na 1 piętrze 🫣 nie mają w bloku windy,ja mieszkam na parterze i mam tylko 6 schodków na swoje pół piętro 😛

Moje objawy na szczęście przeszły,nie jestem już wkurwi... na wszystkich i nie jestem ciągle zmęczona.Dzisiaj jak wyszłam z synem po 14 to wróciliśmy koło 20 i nie potrzebowałam drzemki 😃

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    26.05.2025 Dwa ❤️❤️
    05.06.2025 USG I trym.-wszystko ok 😁
    17.06.2025-Panorama,zdrowe 🩷🩷
    preg.png
  • Frelcia_na_chwilę Autorytet

Wysłany: 28 czerwca, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę narzekać jeśli chodzi o drzemki Rysia :) tak do mniej więcej roku pięknie spał i dużo. Potem jak poszedł do żłobka to główną drzemkę miał tam ale w weekendy 3-4h w południe wchodziło :) więc też był czas na oddech. Aż zrezygnował z drzemek jak tylko poszedł do przedszkola. Czasami zaśnie w aucie i wtedy tak 2-3h śpi. Może po rodzicach lubi spać :D Bo od urodzenia noce też pięknie przesypia. Aż boję się co będzie teraz jak dobrze już było 😂😂

👩🏻‍🦰 33l
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    🔺MTHFR_677C>T homo
    🔺PAI-1 4G hetero
    -> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
    🔺ryzyko celiakii
    -> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
    - w trakcie badań immunologicznych
    ☘️

👨🏽37l
    🔺HBA 58%
    🔹reszta parametrów w normie

III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
    6 transfer- nasz Maleńki Cud <3
    Koniec starań. :)
    2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
    Będzie zdrowy Chłopczyk :) Henio.💙
    preg.png
    age.png
  • MadCat Autorytet

Wysłany: 28 czerwca, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój to wrażliwy był. Potem doszło zaciemnianie pokoju by dłużej spał 😂 jak mu światło wejdzie to się potrafi o 5 obudzić 🙈 na insta jest taki profil cienwiatrupl - laska dużo opowiada o snie. Ma ebooki ale i po prostu wiedzę na profilu. Mi się przydało to liczenie drzemek tak jakoś właśnie po 3 miesiącu. Życie z zegarkiem ale można było se planować wszystko i dziecko mniej marudne

👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱

18.04 cień cienia 🧐
    19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
    29.04 1 pęcherzyk 💚
    8.05 mamy serce 💓
    21.05 19 mm 💓 175 ud/min
    10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
    17.06 prenatalne wszystko ok

⏩Wizyta 14.07

Termin porodu 26.12👶🏼

👧🏼💊Pregna start, Acard 150

preg.png
  • Chałwa Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😁.

Spokojnej niedzieli dziewczyny :)

1 dc - 27.02.2025
    🥚pik - 24/25.03.
    5.04.25 - ⏸️

preg.png
‹‹ 231 232 233 234 235
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ