Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Gilgotek wrote:🫣🫣🫣 Ja sobie nie wyobrażam brak spacerów, jeszcze przez tyle miesięcy. Moim zdaniem wózek to podstawa.
Moja przyjaciółka nosiła dzieciaki w chuście. Właściwie wózek, to miała dopiero potem spacerówkę.
I ja mam dylemat, bo też chcę chustę i nie wiem, czy jest sens inwestować w gondolę. 🫣niedoczynność tarczycy, mięśniaki macicy
sierpień 2023 - AP Katowice dr GM
2023/2024 - 6 histeroskopii, usunięcie mięśniaka
➡️I procedura - start: październik 2024 (protokół krótki)
21.10. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 3, 1 zarodek: 5BB
26.10. - 1️⃣ET 5BB❌️
➡️II procedura - start: grudzień 2024 (protokół długi)
25.01. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 4, 3 zarodki: 3AA, 3BC, 6 doba 3BB
30.01. - 2️⃣ET 3AA, progesteron 51,80
beta: 7dpt 2,92; 11dpt 2,3 ❌️
2.04. - 3️⃣FET 3BC, progesteron 26
5dpt ⏸️; beta: 6dpt 20; 9dpt 138; 12dpt 811
16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
27dpt CRL 0,75cm i migający punkcik na USG
35dpt (7w5d) CRL 1,4cm i bijące ❤️
9w0d CRL 2,4cm ♥️ 11w0d CRL 4,4 cm ❤️
cudzie trwaj 🍀♥️🙏🍀♥️
-
Cześć dziewczynki
U mnie wszystko git. Poleciałam na 10 dni na urlop do Turcji2 lipca mam wizytę
Czy wam też tak lecą włosy?? Słyszałam że po porodzie a ja zaraz wyłysieje 🫢Pierniczka, Szu_szu lubią tę wiadomość
Starania zaczęte 08.24.
Wszystkie pecherzyki z lewego jajnika, pecherzyki pekaja za późno kiedy maja pow 30mm
PCOS, AMH 7.5, hiperinsulinemia
💉w listopadzie w 9 dniu cyklu zastrzyk Otrivelle, nie pomógł.
⛔️ w grudniu dwa pecherzyki dominujące, lekarz odmówił podania zastrzyku
💉w styczniu zastrzyk 8 dzień cyklu, pękłNie wyszło
💉w lutym zatrzyk przy już za dużym pęcherzyku 17mm, niepowodzenie.
💉 marzec- miesięczny urlop. Udało się bez zastrzyku i leków🥰
🍼 04.03. Początek ciąży
29.03. Dwie kreski na teście, beta 132
31.03. Beta 380, progesteron 46.
04.04. Beta 2461. -
Teterniczka, u mnie przed ciążą leciały (niedoczynność, niedobory itp), teraz jest właśnie ok, mniej wypadają, a poza głową to rosną jak szalone 😆
Po 3cs byłam na 1 wizycie depilacji laserowej, żeby przed ciążą pozbyć się włosków, to w 4 cs zaszłam 😆
Jak udał się urlop? Temperatury nie dokuczały? -
Witam się w 15 tc 😱
Dzisiaj idę z synem na urodziny jego kolegi z grupy.Będą się dzieci ostatni raz widzieć po skończeniu zerówki 🥺
Udanej soboty dziewczyny 😁Pierniczka, Książkara_w_ciąży, Szu_szu lubią tę wiadomość
-
Miłego weekendu dziewczyny!
My dziś jedziemy na urlop, chyba jednak ostatni dłuższy wyjazd w tym roku więc trzeba korzystać 🌞
Trochę pobolewa mnie brzuch ale chyba tak w normie
..
poza tym czuję już przypływ energii drugiego trymestru więc jaram się 😀
A Wy jak samopoczucie ?Książkara_w_ciąży lubi tę wiadomość
👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
-
Czekam na ten przypływ energii 😁 dla Was też miłego weekendu 💖
Dziś mamy imprezę rodzinna, wczoraj pomagałam ja przygotowywać i ledwie weszłam do domu i 🦚🤢, a już był spokoj od poniedziałku, w dodatku cała obolała.
Dziś nadal nie czuje się jakoś wybitnie, już nie wiem co jeść i pić żeby nie czuć mdłości 😏
Mam nadzieję, że przetrwam imprezę 🫶🏻 ale oswajam się z myślą, że nie doczekam do barszczu z pasztecikiem 😭😂 -
taterniczka wrote:Moja przyjaciółka nosiła dzieciaki w chuście. Właściwie wózek, to miała dopiero potem spacerówkę.
I ja mam dylemat, bo też chcę chustę i nie wiem, czy jest sens inwestować w gondolę. 🫣
Chusta spoko, nie miałam, miałam nosidło. Ale szczerze? Nie wyobrażam sobie iść z dzieckiem w chuście na zakupy np. Wózek pod tym względem dużo bardziej praktyczniejszy, bo wrzucasz do kosza i nie musisz dźwigać.
Ja bym raczej inwestowała jak już w to i to, nizeli to albo to, ale wiadomo każdy ma inne potrzeby.
My się przesiedliśmy z gondoli dość szybko - jak miał 6 msc, nie siedział więc na leżąco ale potrafił sie wygramolić i wstać. Więc ze względów bezpieczeństwa wolałam spacerówkę z pasami.
Co do weekendu - jutro pierwsza z dwóch imprez urodzinowych mojego dwulatka. Więc dzisiaj zaczynam robić dekoracjeWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:34
-
Witam się w sobotę 😉 spokojnego i słonecznego weekendu dziewczyny 😊
U mnie rozciąganie pełną parą, czuję to ciągnięcie cały czas od kilku dni. Zaczęłam produkcję mleka bo gromadzi mi się w sutkach tak mocno że muszę zakupić wkładki laktacyjne bo będę mieć plamy za niedługo. Czuję już ruchy naszej pandy wyraźnie choć są jeszcze delikatne😍
Dzisiaj koncert Dżemu u mnie w mieście a jutro Afromental w Osieku więc będziemy się bawić 😁 w poniedziałek mamy drugą rocznicę ślubu ☺️Wilga27, Delfi lubią tę wiadomość
-
To chustę też mam. To raczej na trasy gdzie wózek ciężko, albo jak robiliśmy zakupy z mężem i by nie taszczyć wózka z dzieckiem i wózka zakupowego. Jak w Bieszczadach byliśmy to tam się bardzo przydawało.i zwiedzanie muzeum itp
-
Ja też bym chciała chustę, oprócz wózka oczywiście.
Niewiem czy u nas na wątku też ale na innym dziewczyny polecały oprócz dostawki / łóżeczka Chicco baby hug. Macie jakieś doświadczenia ? Wygląda spoko i może by się przydało?
Książkara - już nie pamiętam, to Twoja pierwsza ciąża czy kolejna?👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
Punkcja nr 2 - 03.2025
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
-
Witam w sobotę dziewczyny!
Mi włosy dość mocno leciały przed ciążą, teraz jest może lekko lepiej, ale i tak lecą. We wtorek w końcu idę do fryzjera, odrost na pół głowy, dobrze, że to sombre, aż tak się nie rzuca w oczy, ale i tak mnie drażni.
Eh, ja zawsze chciałam chustować, ale trzech sobie nie przywiażę. Widziałam gdzieś na insta takie nosidełka bliźniakowe właśnie, może to jest pomysł. Ale odnośnie zakupów - ostatnio w Lidlu zwróciłam uwagę na taką parę, dziecko hm parę miesięcy może, w foteliku samochodowym i była taka specjalna doczepka do tego wózka w Lidlu, że bobas był na samej górze. Aż chciałam zapytać czy to ich czy to lidlowe, bo było metalowe i faktycznie wyglądało jak części lidlowe.
My mamy gości, ciasto w lodówce się chłodzi, ale bez zważenia kremu i improwizacji to by nie było przygód 😂
Fizycznie czuję się ok, ale ostatnie 2 dni to jest dramat z humorkami, mąż już nie wytrzymuje, wczoraj zaczęłam płakać, w zasadzie bez uchwytnej przyczyny, tak całościowo i nie mogłam się uspokoić. -
Szu_szu wrote:Witam w sobotę dziewczyny!
Mi włosy dość mocno leciały przed ciążą, teraz jest może lekko lepiej, ale i tak lecą. We wtorek w końcu idę do fryzjera, odrost na pół głowy, dobrze, że to sombre, aż tak się nie rzuca w oczy, ale i tak mnie drażni.
Eh, ja zawsze chciałam chustować, ale trzech sobie nie przywiażę. Widziałam gdzieś na insta takie nosidełka bliźniakowe właśnie, może to jest pomysł. Ale odnośnie zakupów - ostatnio w Lidlu zwróciłam uwagę na taką parę, dziecko hm parę miesięcy może, w foteliku samochodowym i była taka specjalna doczepka do tego wózka w Lidlu, że bobas był na samej górze. Aż chciałam zapytać czy to ich czy to lidlowe, bo było metalowe i faktycznie wyglądało jak części lidlowe.
My mamy gości, ciasto w lodówce się chłodzi, ale bez zważenia kremu i improwizacji to by nie było przygód 😂
Fizycznie czuję się ok, ale ostatnie 2 dni to jest dramat z humorkami, mąż już nie wytrzymuje, wczoraj zaczęłam płakać, w zasadzie bez uchwytnej przyczyny, tak całościowo i nie mogłam się uspokoić.
Szu_szu ja ostatnie dni też miałam humory. Wkurzona byłam a najbardziej na biednego męża, który stara się jak może. Na szczęście rozumie mnie i wybacza 😆
👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
Punkcja nr 2 - 03.2025
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
-
Wilga27 wrote:Ja też bym chciała chustę, oprócz wózka oczywiście.
Niewiem czy u nas na wątku też ale na innym dziewczyny polecały oprócz dostawki / łóżeczka Chicco baby hug. Macie jakieś doświadczenia ? Wygląda spoko i może by się przydało?
Książkara - już nie pamiętam, to Twoja pierwsza ciąża czy kolejna?
Trzecia☺️ ja będę kupować Chicco baby Hug. Moja przyjaciółka korzystała i była zachwycona, mi też się podoba🙂 chustę też chcemy ale bardziej dla męża lub dla mnie na samotny pobyt w domu 😉 -
Witam w sobotę ze słoneczkiem 😁.
Co do objawów... póki co wyciszył się biust , ciągnięcia, kłucia. Trochę wywaliło mi juz bebzolka. Schiza wjeżdża, ale tłumaczę sobie , że przerwa też musi być. Z nowych objawów zaczęły się zaparcia 😅. Dobrze , że czopki już miałam w zapasie , a dzisiaj dokupiłam Lactulozę.
Co do wyprawki, też chcę zacząć kupować szybciej. Gdzieś od sierpnia te droższe rzeczy, żeby nie zostawiać wydatków na jeden raz. Najbardziej boli mnie malowanie pokoi 🤣. Przenosimy się piętro niżej.
Pogodziłam się z myślą powrotu do pracy .. na szczęście tylko chwilowo i na dogodnych dla mnie warunkach, w tym pójdę na urlop , więc na legalu wyjeżdżamy do Świeradowa w lipcu i byc może do Ustki 😁 . W sumie trochę się cieszę nawet. Mąż chyba też, bo już mu remonty wymyślam. 🙃
Ja teraz to nawet jestem wyciszona, ale pierwszy trymestr to miałam mord w oczach. Nerwy najwyższego kalibru.
Koleżanka chciała mi oddać to Chicco , tylko ja się zastanawiam, czy wygodniej mi będzie z Chicco czy z wózkiem. Mieszkamy w domu i dół mamy dość spory. Chociaż jak sobie pomyślę o uwalonych kołach zimą, to może skorzystam z jej propozycji..Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:42
-
Ja będę kupować coś podobnego jak chicco ale raczej kinderkraft. Myślę głównie pod kątem noclegów poza domem. Turystyczny kojec od starszaka to przy noworodku będzie na razie słaby pomysł
-
No mi też się ten Chicco baby hug podoba. Chyba kupimy. Wózka raczej nie będziemy do domu wprowadzać, poza przedpokojem.
Książkara - tak mi się wydawało, bo z opisu to chyba na gromadzenie mleka i ruchy dziecka nie zapowiada się w 16 tyg pierwszej ciąży? Niewiem czy zrozumiale to napisałam 😆👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
Punkcja nr 2 - 03.2025
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
-
Wilga27 wrote:No mi też się ten Chicco baby hug podoba. Chyba kupimy. Wózka raczej nie będziemy do domu wprowadzać, poza przedpokojem.
Książkara - tak mi się wydawało, bo z opisu to chyba na gromadzenie mleka i ruchy dziecka nie zapowiada się w 16 tyg pierwszej ciąży? Niewiem czy zrozumiale to napisałam 😆
Raczej nie spodziewała bym się mleka tak szybko w pierwszej ciąży 😜 ale pytałam lekarza o to i w ogóle go to nie zdziwiło. Przy trzeciej i kolejnej ciąży te objawy zaczynają się naprawdę szybko, a odczucia bardziej wyraźne co oznacza że ból też może być silniejszy.🙂 -
Ja zamiast dostawki wybiorę łóżeczko drewniane, które posłuży na dłużej. Tym bardziej, że łóżeczko będzie przystawione do łóżka i będę mieć dzisziusia pod ręką. Wyprawki na razie nie robimy bo malujemy pokoje i parę drobnych rzeczy, zdecydowałam się na suszarkę i teraz robimy miejsce dla niej.
W środę miałam bąbelki w brzuchu, myślałam, że to pierwsze ruchy dziecka ale więcej się nie powtórzyło. Sutki mnie czasami swędzą a tak nie czuję, że jestem w ciąży oprócz brzucha, który mi wywaliło i wszystkie letnie spodenki są na mnie za ciasne. Oczywiście, że martwię się czy wszystko w porządku skoro objawów nie mam, a gdzie tam do wizyty.
I pierwszy raz zamówiłam na temu, przyszły 2 stroje ciążowe kąpielowe. Za te pieniądze nie narzekam, ale z rozmiarówką to jakiś dramat. -
Książkara_w_ciąży wrote:Raczej nie spodziewała bym się mleka tak szybko w pierwszej ciąży 😜 ale pytałam lekarza o to i w ogóle go to nie zdziwiło. Przy trzeciej i kolejnej ciąży te objawy zaczynają się naprawdę szybko, a odczucia bardziej wyraźne co oznacza że ból też może być silniejszy.🙂
Ruchów zazdroszczę ale reszty nie i trzymam kciuki żeby nie były uciążliwe !Książkara_w_ciąży lubi tę wiadomość
👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
Punkcja nr 2 - 03.2025
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣