Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Odnośnie chust to właśnie w Niemczech, gdzie mieszkam to większość kobiet nosi dzieci w nosidełkach lub chustach. Bardzo mało widzi się wózków. Jedynie takie Tula, do rowera, czy sportu.
Zimą mają dopingi do kartek i dziecko jest schowane cieplutko pod kurteczka mamy.
Ja bardzo dużo spaceruję, minimum 2h dziennie ze wzgledu na psa i nie mam pojęcia na co sie zdecyduję. Jeszcze dużo researchu przede mną. -
Dziewczyny mam pytanie odnośnie samopoczucia?
Czy dalej boli Was w pachwinach? Czy w krzyżu.
Ja mam sporadycznie , a od wczoraj częściej taki dyskomfort w pachwinach. Boli mnie też w krzyżu, coś jak na okres. Czasami też gdzieś zaboli w brzuchu. Stresuję mnie to. Jednoczenie wywaliło mi już brzuch na całego. Po obiedzie nie ma szans,żeby ukryć ciążę.
Jestem bardzo niska, 155 cm I może stąd ten ból, wszystko się rozciąga bo nie ma miejsca.
Mimo wszystko się stresuję, wizyta umówiona na wtorek.
A jak jest u Was ?
Czujecie jakiś dyskomfort w okolicach brzucha ? -
Babsi wrote:Dziewczyny mam pytanie odnośnie samopoczucia?
Ja mam sporadycznie , a od wczoraj częściej taki dyskomfort w pachwinach. Boli mnie też w krzyżu, coś jak na okres. Czasami też gdzieś zaboli w brzuchu. Stresuję mnie to. Jednoczenie wywaliło mi już brzuch na całego. Po obiedzie nie ma szans,żeby ukryć ciążę.
Jestem bardzo niska, 155 cm I może stąd ten ból, wszystko się rozciąga bo nie ma miejsca.
A jak jest u Was ?
Czujecie jakiś dyskomfort w okolicach brzucha ?
W pierwszej ciazy nie było minut zeby mnie coś nie bolało. Serio. Każdy krok to bol. Myślałam że. cos że mną nie tak ale w drugiej ciąży czuje się jak ryba w wodzie. Czasem pół dnia nie myślę o tym że jestem w ciąży 🤭🙉 też mam 160 cm wzrostu i krotki tułów i wszystko się rozcigalo, macica ciągle się powiększała. Teraz mam wrażenie że ciało już raz miało hardcore i nie panikuje. W pasie podczas poprzedniej ciąży przybyło mi 45 cm -
Babsi tak. I lędźwie i pachwiny i czasem podbrzusze tak „okresowo”. Ale ja też przez feroplex pewnie częściowo mam brzuszne dolegliwości.👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
-> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii
-> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
- w trakcie badań immunologicznych
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
6 transfer- nasz Maleńki Cud
Koniec starań.
2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
Będzie zdrowy ChłopczykHenio.💙
-
Chałwa wrote:U nas na wątku przeważają już doświadczone mamy 😁
A chustujące mamy, czy widzicie jakieś różnice w firmach chust ? Czy raczej bez znaczenia.
Ja polecam lenny lambCo prawda nie będę chustowac ale mam koleżankę która prowadzi też warsztaty z chustowania i z tej firmy korzysta.
Planuje chusto nosidło z Tuli.
W ogóle ! Byłam przekonana że kupię Chicco baby hug ale jednak za małe mi się to wydaje i zdecyduje się albo na łóżeczko do salonu z petite&mars glory albo coś takiego purair purflo.👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
🔺ryzyko celiakii
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
Koniec starań.
-
Mi nawet nazwy tych rzeczy i marek nic nie mówią 😅 Szok. Ale dziś znów kupiliśmy Małej słodkie ubranko, no musiałam 🙈 Idziemy też w odwiedziny do znajomych, którym urodził się synek 2 tygodnie temu. Także zobaczymy takie maleństwo 🥹❤️
Babsi - oj tak. Ja ciągle coś czuję. Ciągnięcie, kłucie podbrzusza, dziś np. nie mogłam się aż poruszać, każdy krok sprawiał ból. Czasem kłucie na wysokości pępka, czasami ból brzucha taki dziwny, czasami miesiączkowy. Ja mam 168 cm wzrostu, ale jestem bardzo szczupła, mam o dziwo krótki tułów i raczej nigdy nie miałam ze sportem do czynienia, więc wiem, że u mnie też się wszystko rozciąga 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:56
-
Frelcia_na_chwilę wrote:Ja polecam lenny lamb
Co prawda nie będę chustowac ale mam koleżankę która prowadzi też warsztaty z chustowania i z tej firmy korzysta.
Planuje chusto nosidło z Tuli.
W ogóle ! Byłam przekonana że kupię Chicco baby hug ale jednak za małe mi się to wydaje i zdecyduje się albo na łóżeczko do salonu z petite&mars glory albo coś takiego purair purflo.
Jeśli orientujesz się w nosidłach z tuli to powiedz jakie masz zamiar kupić? Szczerze nie mam pojęcia czym się różni nosidło dla niemowląt od nosidła dla noworodka -
Mini94 ja zamowilam stroje kapielowe ciążowe i piżamy z sheina. Jak kiedyś przychodziło wszystko zaduze, tak teraz za małe. Muszę przejrzeć jeszcze temu. Z temu brac większe rozmiary ?
Babsi cały 14 tydzień mnie wszystko ciągnęło. A cycki to chciały wybuchać. I plecy.. strasznie bolały mnie plecy. Musi sie rozciagnacbejbiki rosną. Teraz w 15 póki co przeszlo, a chyba wolałam jak mnie klulo, bolało.
Frelcia dzieki ! 😁 zawsze to z polecenia lepiej.
Wystawiliśmy basen, słońce grzeje, a jakoś tak mi lepiej w klimie siedzieć 🤣. -
Dziękuję dziewczyny, trochę mnie uspokoiłyście.
Niby wydaje się to logiczne, ale jednak wszystko jest nowym doświadczeniem.
KasiaXXX u mnie podobnie z widzą na temat rzeczy dla dzieci, ale ja czuję, że będę chciała mało rzeczy. Lubię minimalizm.
Z tego co slyszę i czytam, często, szczególnie przy pierwszym dziecku, czujemy,że kolejny gadżet nam pomoże, ułatwi, wesprze itd, a koniec końców używa się tylko kilku podstawowych rzeczy. -
Mini94 wrote:Ja zamiast dostawki wybiorę łóżeczko drewniane, które posłuży na dłużej. Tym bardziej, że łóżeczko będzie przystawione do łóżka i będę mieć dzisziusia pod ręką. Wyprawki na razie nie robimy bo malujemy pokoje i parę drobnych rzeczy, zdecydowałam się na suszarkę i teraz robimy miejsce dla niej.
W środę miałam bąbelki w brzuchu, myślałam, że to pierwsze ruchy dziecka ale więcej się nie powtórzyło. Sutki mnie czasami swędzą a tak nie czuję, że jestem w ciąży oprócz brzucha, który mi wywaliło i wszystkie letnie spodenki są na mnie za ciasne. Oczywiście, że martwię się czy wszystko w porządku skoro objawów nie mam, a gdzie tam do wizyty.
I pierwszy raz zamówiłam na temu, przyszły 2 stroje ciążowe kąpielowe. Za te pieniądze nie narzekam, ale z rozmiarówką to jakiś dramat.
O czaję się na te stroje, dużo za małe dziadostwo? Jak ja sobie pozmawiałam kiedyś bluzki to się naczytałam o chińskiej rozmiarówce i wziąłem wszystko xxxl. Teraz dopiero używam jako koszule nocne 🫣
Suszarka to dla mnie gejm czejndzer. Wszystko już tam ładuje, a mamy dopiero od miesiąca. Kocham! -
Babsi wrote:Dziewczyny mam pytanie odnośnie samopoczucia?
A jak jest u Was ?
Czujecie jakiś dyskomfort w okolicach brzucha ?
Akurat o pachwinach straszyła mnie moją doktor, jak na razie spokój. Dziś zdjęłam tejpy z poniedziałku to już powoli plecki czuję znowu, na razie delikatnie. Mam ćwiczenia, może przejdzie 🫣 sam brzuch czasami z zaskoczenia, jak wstaje najczęściej to mocniej pociągnie. Ja ogólnie jestem dość rozciągniętym człowiekiem, ale nie wiem czy ogólnie rozciągnięcie ciała ma aż taki wpływ, w końcu nikt nie ćwiczy rozciągania macicy 🤔
Z ciekawszych objawów - boli mnie poślad 😂 fizjo powiedziała, że to ze względu na zmianę środka ciężkości -
Wisienka95 wrote:Jeśli orientujesz się w nosidłach z tuli to powiedz jakie masz zamiar kupić? Szczerze nie mam pojęcia czym się różni nosidło dla niemowląt od nosidła dla noworodka
Myślę nad tym modelem explore👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
🔺ryzyko celiakii
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
Koniec starań.
-
Mnie narazie tylko czasami coś pociągnie lub poboli brzuch ale nie doskwiera mi to bardzo mocno jak na ten moment.
Co do chust, ja jak się zdecyduje to na pewno pójdę na jakiś „kurs”. Chce mieć pewność, że będę to robić dobrze👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️