X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2025 🍼❤️
Odpowiedz

Grudzień 2025 🍼❤️

Oceń ten wątek:
  • Babsi Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka95 wrote:
    Jeju, jakoś wcześnie wydaje mi się rozpoczęcie zakupów 😁 dobrze, że mam wiekosc rzeczy bo wg nie mam ochoty się za to zabrać.

Powiedzcie mi czy któraś z was wybiera się za granicę w sierpniu?
    Mam zamiar lecieć w połowie sierpnia do Bułgarii i się zastanawiam czy mnie stres nie sparaliżuje bo nigdy nie leciałam.

Wisieńko pogadaj ze swoim lekarzem. Jeśli nigdy nie leciałaś to może Cie nawet zestresowac zmiana ciśnienia. Pytanie jak bardzo boisz się lotu?
    Też kolejna rzecz to dodatkowe ubezpieczenie. Na pewno warto wykupic.
    No i kwestia jedzenia w hotelu. Upewnij się,że hotel ma bardzo dobrą opinię na temat jedzenia. Na wakacjach all inclusive niestety łatwo o zatrucie pokarmowe.
    Podobno 2 trymestr to najlepszy moment na wakacje. Potem już nie będzie tak łatwo. Więc jeśli dobrze się przygotujesz to jedz i korzystaj.

👨‍🦲49 👱‍♀️ 43 🐶🐱

28.07.2024 ⏸️
    28.07.2024 jest serduszko
    26.09.2024 12+4 💔
    17.03.2025 CB
    09.04.2025 -⏸️
    16.04.2025 USG piersi 👍
    18.04.2025 - diagnoza Hashimoto - Euthyrox 100
    💊
    30.04.2025 - jest ❤️

Mamy 💙

preg.png
  • Gilgotek Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was się orientuje czy można całkowicie zrezygnować z wizyt patronażowych?

EDIT: Doczytałam że taka położna może Cię zgłosić do opieki społecznej.
    "Wizyty patronażowe po porodzie nie są obowiązkowe dla matki, ale są obowiązkowe dla położnej POZ (...) Rodzice nie mają obowiązku przyjmowania wizyt patronażowych, ale ich odmowa może skutkować zgłoszeniem sytuacji do odpowiednich służb." Cóż za chore prawo..

A co w przypadku jak ja chce przenieść swoje starsze dzieci do innej przychodni, sama też chcę się tam przepisać ale nie mają tam położnej środowiskowej?... Ta obecna przychodnia to jakiś jeden wielki błąd że wgl istnieje.

A prywatnie znowu kobieta mi odpisała że może przyjechać ale i tak musimy mieć położną z POZ. To co za sens płacić za wizyty patronażowe jak i tak muszą być te z NFZtu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca, 22:53

♥️ 2020 - 👧🏼 córeczka

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼 córeczka

⏸️ 13.04
    15.04 beta HCG 580,76
    23.04 beta HCG 6303
    ⏩ 02.05 6+5tc 0,77cm zarodek z 💓🥹
    ⏩ 28.05 wizyta - za grube łożysko
    ⏩ 06.06 prenatalne 🥹 USG w porządku, prawdopodobnie dziewczynka 🩷

PAI1 hetero, MTHFR hetero
    💉 Clexane 40mg, Acard 150, Encorton 5mg, Duphaston, Luteina

preg.png
  • Moniczka38 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szu_szu wrote:
    Tak, mam w suplach 30 mg, ale to widać za mało, bo miałam włączone jakoś w 16 tygodniu, a wynik lekko gorszy.

Moniczka i jak tolerujesz ten obdisan? Czytałam, że z preparatami żelaza to różnie żołądkowo.

Super. :) jest bardzo dobrze. Ja już kiedyś brałam żelazo i pamiętam że ten taki w płynie w małych pojemniczkach jak sos sojowy to dramat- okropne zatwardzenia. O feroplex! Miałam potem też tardyferon i było ok. I teraz ten. Wyproznienia na szczęście są :)

Szu_szu lubi tę wiadomość

Starania zaczęte 08.24.
    Wszystkie pecherzyki z lewego jajnika, pecherzyki pekaja za późno kiedy maja pow 30mm
    PCOS, AMH 7.5, hiperinsulinemia

💉w listopadzie w 9 dniu cyklu zastrzyk Otrivelle, nie pomógł. :(
    ⛔️ w grudniu dwa pecherzyki dominujące, lekarz odmówił podania zastrzyku
    💉w styczniu zastrzyk 8 dzień cyklu, pękł :) Nie wyszło :(
    💉w lutym zatrzyk przy już za dużym pęcherzyku 17mm, niepowodzenie.
    💉 marzec- miesięczny urlop. Udało się bez zastrzyku i leków :) 🥰

🍼 04.03. Początek ciąży
    29.03. Dwie kreski na teście, beta 132
    31.03. Beta 380, progesteron 46.
    04.04. Beta 2461.
    08.06. To będzie dziewczynka! 🌸

Termin 02.12.

Wysłany: 16 lipca, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postaram się nadgonić :)

Odnośnie wakacji - byłam 3 tygodnie temu w Turcji na 10dni. Było wszystko ok. Nie siadaj przy oknie, najlepiej środek lub na zewnątrz :) Pamiętaj, że turbulencje są normalne (to jak dziura na drodze jak jedziesz autem) i nic się złego wtedy nie dzieje :D

W sierpniu też będę gdzieś lecieć. Warto zerknąć na ubezpieczenie bo od któregoś tygodnia to musi być chyba rozszerzone czyli chyba jakoś na choroby przewlekle.

Ps ZROBIŁAM ODKRYCIE ROKU.

A mianowicie największy reasearch wózków! I mam mojego ulubieńca. Podzielę się z Wami, może któraś weźmie przykład.

Oczywiście na początku chciałam cybexa (jeśli chodzi o wózek cena nie gra u mnie roli), ale im więcej czytałam to jest wózek w którym można się zakochać w trakcie ciąży a jak dzidziuś się urodzi to powoli można go znienawidzić. Więc wyszłam z założenia, że szukam czegoś innego :)

I znalazłam! Pan w sklepie się śmiał, że jestem bardzo z nielicznych kobiet która pyta o tą markę - THULE.

Powiedział że to najlepszy wybór. Najlepiej się prowadzi, najwygodniejszy itp. Idealny na co dzień, w góry, do lasu itp. Zasugerował że można na wyjazdy zagraniczne kupić potem jeszcze spacerówkę lżejszą.

Ale zaznaczył, że większość chce ładne wózki (Thule urokliwy mocno nie jest :)), ale po użytkowaniu np cybexa klienci majętni często dzwonią i mówią że dramat i żeby coś funkcjonalnego im sprzedał bo są na skraju wytrzymania z cybexem. Że to ładne buty na imprezę, ale mega niewygodne. Inni co wydali ostatnią kasę na cybexa niestety się męczą i w duchu przeklinają. Ale sam się przyznał że ma Thule, a cybexy najlepiej ida bo kobietom w ciąży się nie przetłumaczy, że to co najładniejsze będzie najgorsze 🙈

Także postawiliśmy na THULE- spacerówka, gondola, baza i fotelik to koszt 7 tys. Fotelik jest bezpieczny tak jak cybex. A baza jest o wiele fajniejsza, łatwiej fotelik zainstalować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca, 22:48

Starania zaczęte 08.24.
    Wszystkie pecherzyki z lewego jajnika, pecherzyki pekaja za późno kiedy maja pow 30mm

🍼 04.03. Początek ciąży
    04.04. Beta 2461.

Termin 02.12.
  • Karola35 Debiutantka

Wysłany: 17 lipca, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilga27 wrote:
    Ja to poza rodziną jeszcze nikomu nie powiedziałam, może po połówkowych rozniosę nowinę. Mi się cały czas wydaje że to poczateczek 🫠

Wow, jak długo wytrzymałaś bez powiedzenia tego dalej 😁.
    Babsi wrote:
    Cześć Karolina, witamy grudniową mamusię.

A ja dzisiaj musiałam wstać po raz pierwszy od dawna po 6 bo jadę pobrać krew do endokrynologa i nie mogę się dobudzić.
    Pewnie jak wrócę to wpadnie drzemeczka.

Babsi, to wstawanie rano to jest najgorsza rzecz w tym że chodzę jeszcze do pracy 🫣😅. Niby budzę się bez problemów - dziś nawet sporo przed budzikiem , ale dobudzenie się trwa wieczność 😅.

A macie już jakieś produkty z tego Jukki? Dość nachalnie mnie atakują reklamami na Instagramie 😅 i zastanawiałam się jak jakość...
    Z zakupami pewnie będę czekać do początku września. Mam nadzieję że na wizycie 22 lipca lub połówkowym 4 sierpnia się dowiem kto tam rośnie, to jak będziemy u teściów w ostatnim tygodniu sierpnia to zawiozę od jednej męża siostry wyprawkę dla dziewczyny lub od drugiej wyprawkę dla chłopaka 😁. Wtedy się rozeznam co jeszcze ewentualnie potrzebuję...
    Gilgotek wrote:
    Czy któraś z Was się orientuje czy można całkowicie zrezygnować z wizyt patronażowych?

EDIT: Doczytałam że taka położna może Cię zgłosić do opieki społecznej.
    "Wizyty patronażowe po porodzie nie są obowiązkowe dla matki, ale są obowiązkowe dla położnej POZ (...) Rodzice nie mają obowiązku przyjmowania wizyt patronażowych, ale ich odmowa może skutkować zgłoszeniem sytuacji do odpowiednich służb." Cóż za chore prawo..

A co w przypadku jak ja chce przenieść swoje starsze dzieci do innej przychodni, sama też chcę się tam przepisać ale nie mają tam położnej środowiskowej?... Ta obecna przychodnia to jakiś jeden wielki błąd że wgl istnieje.

A prywatnie znowu kobieta mi odpisała że może przyjechać ale i tak musimy mieć położną z POZ. To co za sens płacić za wizyty patronażowe jak i tak muszą być te z NFZtu..

Gilgotek, przy córce miałam wizytę położnej nie związanej z POZ. Normalnie na NFZ, ale nie z tej naszej przychodni. Z POZ się nikt nie zainteresował koniecznością wizyty... Nie pamiętam czy coś sobie odznaczali, że w książeczce mieliśmy wpisy z wizyty położnej, ale nikt nas nigdzie nie zgłosił 😉.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca, 07:31

👩🏻‍🦰35 👨🏻‍🦱36 👧🏼 7

preg.png

202512252743.png
  • Nayeli Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka 95 ja lecę pod koniec sierpnia do Szkocji. Nie mam lęku przed lotami samolotem, lekarz tez nie widzi przeciwskazań, ale tak jak dziewczyny mówią, żeby być spokojna lepiej wykupić ubezpieczenie turystyczne i dopytać jeszcze lekarza. Zależy tez pewnie od długości lotu. Ja czuję się ok i będzie to już faktycznie ostatnia chwila na złapanie oddechu, myślę ze wyjazd dużo mi doda energii 🙂

Fajnie, ze piszecie sporo o oczekiwaniach i rozczarownaia względem wózków. Ja tez na początku sugerując sie opiniami brałam pod uwagę Cybexa, teraz juz zerkam na inne a ostatecznie nie wiem jeszcze na co padnie mój wybór.

Miłego dnia dziewczyny, dbajcie o siebie🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca, 11:17

Wisienka95 lubi tę wiadomość

👩🏻34 👨🏼‍🦱41 🐱

starania od kwietnia 2024 r.
    10.2024 biochem 💔

13 cs 🤞🏼 kwiecień
    21.04 ⏸️ ❤️
    23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
    25.04 1479 mlU/ml
    07.05 4,6 mm Pingwinka z ❤️
    29.05 2,6 cm do kochania 🥰
    18.06 prenatalne (6,4 cm zdrowego maleństwa)🩷
    16.07 ważę 150 g i jestem siłaczką😻
    Połówkowe 13.08

preg.png
  • Wilga27 Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola35 - jakoś tak wyszło, wielu osobom chce powiedzieć osobiście a jeszcze się z nimi nie widziałam, poza tym jakoś fajnie, jak przez dłuższy czas mieliśmy tą ciążę tylko „dla siebie” 🙂
    Ale myślę że za dwa/ trzy tyg już i tak nie będzie się dało tego tak ukryć więc pewnie w końcu powiem

Karola35 lubi tę wiadomość

👩34 👨42

🌿🏋🏻‍♀️🤸‍♂️🚴‍♂️

Starania naturalne od 2021.
    W klinice od IX.2023

4 nieudane transfery
    3 pierwsze - beta 0
    4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
    Punkcja nr 2 - 03.2025
    5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
    8dpt beta 158
    11dpt beta 635 😍
    15dpt beta 3062 🫣
    5.05 mamy ♥️
    19.05 2cm człowieczka 🌞
    6.06 4,6cm byka
    Panorama ok 🌸
    16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳

preg.png
  • Wilga27 Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniczka38 - ja już słyszałam właśnie pozytywne opinie o Thule i mam go na liście do sprawdzenia, podobno super sprawdza się w terenie

👩34 👨42

🌿🏋🏻‍♀️🤸‍♂️🚴‍♂️

W klinice od IX.2023

4 nieudane transfery
    3 pierwsze - beta 0
    Punkcja nr 2 - 03.2025
    8dpt beta 158
    11dpt beta 635 😍
    15dpt beta 3062 🫣
    5.05 mamy ♥️
    19.05 2cm człowieczka 🌞
    6.06 4,6cm byka
    Panorama ok 🌸

preg.png
  • Karola35 Debiutantka

Wysłany: 17 lipca, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na przełomie czerwca i lipca byłam na 4dniowym wyjeździe do Londynu. Pytałam lekarza czy mogę lecieć to mówił, że korzystać z możliwości i dobrze się bawić 😉. Wykupiłam też lepsze ubezpieczenie na ten wyjazd bo jednak leciałyśmy taką grupką, że ja ciężarna, moja córka (a wiadomo jak to może być z dziećmi 😅😉) plus moja mama z chorym kręgosłupem i ciocia "seniorka" (tak sama się śmieje, że po 60 to już jest poważną seniorką 🤭)😅.

Powiem Wam, że przeczytałam rano o śmierci Aśki Kołaczkowskiej i nie mogę się otrząsnąć... 59 lat, w wieku mojej mamy, a moja mama aktualnie walczy z rakiem kręgosłupa. Siadło mi to dziś na głowę....

👩🏻‍🦰35 👨🏻‍🦱36 👧🏼 7

preg.png

202512252743.png
  • Babsi Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola35 wrote:
    Ja na przełomie czerwca i lipca byłam na 4dniowym wyjeździe do Londynu. Pytałam lekarza czy mogę lecieć to mówił, że korzystać z możliwości i dobrze się bawić 😉. Wykupiłam też lepsze ubezpieczenie na ten wyjazd bo jednak leciałyśmy taką grupką, że ja ciężarna, moja córka (a wiadomo jak to może być z dziećmi 😅😉) plus moja mama z chorym kręgosłupem i ciocia "seniorka" (tak sama się śmieje, że po 60 to już jest poważną seniorką 🤭)😅.

Powiem Wam, że przeczytałam rano o śmierci Aśki Kołaczkowskiej i nie mogę się otrząsnąć... 59 lat, w wieku mojej mamy, a moja mama aktualnie walczy z rakiem kręgosłupa. Siadło mi to dziś na głowę....

Karola właśnie od Ciebie dowiedziałam się o Asi Kołaczkowskiej. Taka smutna wiadomość. Ja cały czas wierzyłam,że ona z tego wyjdzie.🖤

👨‍🦲49 👱‍♀️ 43 🐶🐱

28.07.2024 ⏸️
    28.07.2024 jest serduszko
    26.09.2024 12+4 💔
    17.03.2025 CB
    09.04.2025 -⏸️
    16.04.2025 USG piersi 👍
    18.04.2025 - diagnoza Hashimoto - Euthyrox 100
    💊
    30.04.2025 - jest ❤️

Mamy 💙

preg.png
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilgotek wrote:

Ja bym się totalnie tym nie przejmowała. Jeżeli masz położną prywatnie, bądź już nie potrzebujesz położnej, bo masz doświadczenie, to o ile sama do Ciebie położna nie przyjdzie, Ty za nią nie musisz „ganiać” :)

Ja w pierwszej ciąży zapisałam się do nowej przychodni, skontrolowałam, czy w portalu IKP widnieje pode mną jakaś położna - potem już nie ganiałam za położną. Po porodzie mieliśmy z mężem parę pytań, dzwoniłam do przychodni, kiedy położna przyjdzie, a oni mi powiedzieli, że ona na urlopie i nie ma teraz nikogo w przychodni 🙈 przyszła jakoś 1-1,5 miesiąca po porodzie, jak już jej nie potrzebowaliśmy. Zerknęła na dziecko, zebrała podpisy, w karcie dziecka nic nie wpisywała. Nie mam nic w niej zanotowane. Wychodzę teraz z założenia, że odmówić im wizyty nie wolno, ale nalegać na wizytę nie trzeba :)

02.2024 synek 💙
    02.2025 💔 (8/9 tydz.)

15.04. ⏸️
    wciąż kp 🤱

preg.png

Wysłany: 17 lipca, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ta śmierć też dobiła, wczoraj widziałam akurat przed zaśnięciem. Mnóstwo refleksji w głowie i łezka popłynęła.

Starania zaczęte 08.24.

🍼 04.03. Początek ciąży
    04.04. Beta 2461.

Termin 02.12.
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ostatnio położna była 2 razy,raz zobaczyć dziecko,drugi raz też zbadała syna oraz mnie.Szwy miałam rozpuszczalne więc nic nie robiła.Stwierdzila że nie potrzebuje więcej wizyt bo sobie radzę 😁 i nie wiem jak jest u was w przychodni ale np u nas na pierwszą wizytę dziecka u lekarza to lekarz przychodzi do domu żeby nie chodzić z maleństwem po przychodniach.Dopiero się idzie na szczepienia

26.05.2025 Dwa ❤️❤️
    05.06.2025 USG I trym.-wszystko ok 😁
    17.06.2025-Panorama,zdrowe 🩷🩷
    11.07.2025- 11,1 cm i 11,61 cm dzidziusiów 🩷
    5.08.2025 -połówkowe
    13.08.2025-gin
    26.08.2025-poradnia w szpitalu
    29.08.2025-Echo serduszek
    preg.png
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka201666 wrote:
    U mnie ostatnio położna była 2 razy,raz zobaczyć dziecko,drugi raz też zbadała syna oraz mnie.Szwy miałam rozpuszczalne więc nic nie robiła.Stwierdzila że nie potrzebuje więcej wizyt bo sobie radzę 😁 i nie wiem jak jest u was w przychodni ale np u nas na pierwszą wizytę dziecka u lekarza to lekarz przychodzi do domu żeby nie chodzić z maleństwem po przychodniach.Dopiero się idzie na szczepienia

U mnie zawsze do przychodni trzeba, ale na to nie narzekam. Nigdy nie czekałam z małym dłużej, niż 5 min. Zawsze wchodziliśmy co do minuty, nie było też nikogo w poczekalni :)

02.2024 synek 💙
    02.2025 💔 (8/9 tydz.)

15.04. ⏸️
    wciąż kp 🤱

preg.png
  • Wilga27 Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co z rzeczy ubraniowych oraz typu rożki/otulacze itp trzeba mieć na sam początek dla grudniowego bobasa?

Belma lubi tę wiadomość

👩34 👨42

🌿🏋🏻‍♀️🤸‍♂️🚴‍♂️

W klinice od IX.2023

4 nieudane transfery
    3 pierwsze - beta 0
    Punkcja nr 2 - 03.2025
    8dpt beta 158
    11dpt beta 635 😍
    15dpt beta 3062 🫣
    5.05 mamy ♥️
    19.05 2cm człowieczka 🌞
    6.06 4,6cm byka
    Panorama ok 🌸

preg.png
  • Willsee Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniczka38 wrote:
    Postaram się nadgonić :)

Odnośnie wakacji - byłam 3 tygodnie temu w Turcji na 10dni. Było wszystko ok. Nie siadaj przy oknie, najlepiej środek lub na zewnątrz :) Pamiętaj, że turbulencje są normalne (to jak dziura na drodze jak jedziesz autem) i nic się złego wtedy nie dzieje :D

W sierpniu też będę gdzieś lecieć. Warto zerknąć na ubezpieczenie bo od któregoś tygodnia to musi być chyba rozszerzone czyli chyba jakoś na choroby przewlekle.

Ps ZROBIŁAM ODKRYCIE ROKU.

A mianowicie największy reasearch wózków! I mam mojego ulubieńca. Podzielę się z Wami, może któraś weźmie przykład.

Oczywiście na początku chciałam cybexa (jeśli chodzi o wózek cena nie gra u mnie roli), ale im więcej czytałam to jest wózek w którym można się zakochać w trakcie ciąży a jak dzidziuś się urodzi to powoli można go znienawidzić. Więc wyszłam z założenia, że szukam czegoś innego :)

I znalazłam! Pan w sklepie się śmiał, że jestem bardzo z nielicznych kobiet która pyta o tą markę - THULE.

Powiedział że to najlepszy wybór. Najlepiej się prowadzi, najwygodniejszy itp. Idealny na co dzień, w góry, do lasu itp. Zasugerował że można na wyjazdy zagraniczne kupić potem jeszcze spacerówkę lżejszą.

Ale zaznaczył, że większość chce ładne wózki (Thule urokliwy mocno nie jest :)), ale po użytkowaniu np cybexa klienci majętni często dzwonią i mówią że dramat i żeby coś funkcjonalnego im sprzedał bo są na skraju wytrzymania z cybexem. Że to ładne buty na imprezę, ale mega niewygodne. Inni co wydali ostatnią kasę na cybexa niestety się męczą i w duchu przeklinają. Ale sam się przyznał że ma Thule, a cybexy najlepiej ida bo kobietom w ciąży się nie przetłumaczy, że to co najładniejsze będzie najgorsze 🙈

Także postawiliśmy na THULE- spacerówka, gondola, baza i fotelik to koszt 7 tys. Fotelik jest bezpieczny tak jak cybex. A baza jest o wiele fajniejsza, łatwiej fotelik zainstalować.

Thule to świetny wybór - sama jakbym musiała kupować teraz to raczej bym szła właśnie w thule. Chociaż ja jestem z tych klientów cybexa, którzy złego słowa nie powiedzą 😂 od dwóch lat mnie nie zawiódł, składa się dobrze, kosz na zakupy jest super pojemny 😜 ale całkowicie rozumiem miłość do Thule :)

preg.png
  • Willsee Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilga27 wrote:
    Dziewczyny, co z rzeczy ubraniowych oraz typu rożki/otulacze itp trzeba mieć na sam początek dla grudniowego bobasa?

Hmmm… body z długim rękawem (mi się na początku sprawdzały te zapinane kopertowo bo się bałam przez głowę wkładać, ale ilość nap jest tam spora więc można się pomylić w trakcie zapinania), spodenki najlepiej takie z wysokim pasem (hm ma fajne) piżamki jakieś (ja lubię najbardziej zapinane na zamek, nie napy -szybciej). Rożek nie jest obowiązkowy aczkolwiek sama chyba kupię żeby starszak miał łatwiej przytulać siostrę. Kocyki ze dwa pewnie, kombinezon, skarpetki. Też zależy ile masz stopni w domu w zimie :) cały czas się zastanawiam co na noc bo tym razem planuje dostawkę - czy zwykły śpiworek mały czy jakis otulacz… miałam tulika przy synu i nie został ubrany ani razu, bardzo go denerwował 🤷🏻‍♀️

preg.png
  • Wilga27 Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Willsee wrote:
    Hmmm… body z długim rękawem (mi się na początku sprawdzały te zapinane kopertowo bo się bałam przez głowę wkładać, ale ilość nap jest tam spora więc można się pomylić w trakcie zapinania), spodenki najlepiej takie z wysokim pasem (hm ma fajne) piżamki jakieś (ja lubię najbardziej zapinane na zamek, nie napy -szybciej). Rożek nie jest obowiązkowy aczkolwiek sama chyba kupię żeby starszak miał łatwiej przytulać siostrę. Kocyki ze dwa pewnie, kombinezon, skarpetki. Też zależy ile masz stopni w domu w zimie :) cały czas się zastanawiam co na noc bo tym razem planuje dostawkę - czy zwykły śpiworek mały czy jakis otulacz… miałam tulika przy synu i nie został ubrany ani razu, bardzo go denerwował 🤷🏻‍♀️

Dzięki! U mnie raczej chłodniej niż cieplej w mieszkaniu.
    Hm czyli ciężko przewidzieć wcześniej czy np śpiworek czy otulacz z tego co piszesz?
    Śpiworek z otworami na ręce czy bez?

👩34 👨42

🌿🏋🏻‍♀️🤸‍♂️🚴‍♂️

W klinice od IX.2023

4 nieudane transfery
    3 pierwsze - beta 0
    Punkcja nr 2 - 03.2025
    8dpt beta 158
    11dpt beta 635 😍
    15dpt beta 3062 🫣
    5.05 mamy ♥️
    19.05 2cm człowieczka 🌞
    6.06 4,6cm byka
    Panorama ok 🌸

preg.png
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilga27 wrote:

Ja miałam lutego bobasa, więc też zimowy. Korzystałam z rożka dopóki synek wyrósł z niego, z otulacza nie, ale teraz kupię, spróbujemy i z niego skorzystać.
    Totalnie nie korzystałam w zimie z ubranek z krótkim rękawkiem, używałam tylko z długim, teraz też będę takie szykować (body z długim rękawem, śpiochy itd). Na początek też ubieraliśmy na body jakiś cienki sweterek przez około tydzień, nie pamiętam dokładnie jak długo, zanim synek się przyzwyczaił do temperatury niższej, niż w brzuchu. Obserwowaliśmy, czy kark ma ciepły, czy zimny :)
    Początkowo, jak mniej ogarnialiśmy ubieranie (było to pierwsze dziecko), to preferowaliśmy śpiochy. Potem body+półśpiochy, a potem body, spodenki+skarpetki.

Wilga27, Ola9896 lubią tę wiadomość

02.2024 synek 💙
    02.2025 💔 (8/9 tydz.)

15.04. ⏸️
    wciąż kp 🤱

preg.png
  • Nefretam Ekspertka

Wysłany: 17 lipca, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie , mała wazy niecałe 200g - wszystko w porządku. Leżała jakoś tak tyłem więc niestety żadnych zdjęć nie ma. Ma jakieś długie nogi, jeszcze je tak trzymała wyciągnięte do góry wyprostowane śmiesznie :D.

Mam sobie wybrać jakieś suple z żelazem koło 30mg, póki Hg nie spada poniżej 11 to powinno wystarczyć, najwyżej za miesiąc zwiększymy dawkę.
    Zamówilam Ferr C+ , bo ma laktoferynę i do tego jakiś inny glicynian żelaza, bo podobno łagodniejszy dla żołądka niż fumaran.

Książkara_w_ciąży, Szu_szu, Belma, Pierniczka, Wilga27, Karola35, taterniczka lubią tę wiadomość

AMH 0,24
    👩34 🧔38 🐱
    3dc
    FSH 11.9
    LH 6.2
    estradiol 60

20dc (7dpo)
    Progesteron 18,6
    Estradiol 121

TSH 3,5 ->Letrox 25mg -> 1,8

Starania od 02.2025

15.04.2025 betaHCG 166
    17.04.2025 betaHCG 438
    22.04.2025 pęcherzyk ciążowy :)
    29.04.2025 CRL 3mm ❤️
    6.05.2025 CRL 1cm !
    22.05 - 2,5cm
    2.06 - 4,36cm
    10.06 prenatalne 5,7cm i wszystko na miejscu - dziewczynka 🩷
    24.06 103g
    17.07 195g

preg.png
‹‹ 258 259 260 261 262
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ