Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Willsee wrote:Nie rodziłam w covidzie, miałam oksy, nacięcie, przebicie pęcherza i zielone wody. Nie złożyłam skargi bo chyba byłam na jakiejś adrenalinie. Ale nigdy więcej nie urodzę naturalnie przez to, mam po prostu traumę.
Ale z pozytywnych rzeczy - jestem po badaniu, wszystko w jak najlepszym porządku 🥹🥹 380g zdrowej dziewczynki.
@Ksiazkara jakbym mogła prosić o zmianę serduszka (wkradł się błąd) i dopisanie imienia - Nina ☺️u niej się do cc skończyło. A praktykantki co były z nią na sali od dłuższego czasu mówiły o cc, ona sama mówiła. A lekarka uparcie a jeszcze to, a tamto.
Gratuluję super wizyty👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱
18.04 cień cienia 🧐
19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
29.04 1 pęcherzyk 💚
8.05 mamy serce 💓
21.05 19 mm 💓 175 ud/min
10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
17.06 prenatalne wszystko ok
14.07 zdrowy chłop
⏩Wizyta 11. 08
Połówkowe 19.08
Termin porodu 25. 12👶🏼
👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo
-
Ile ja się dzisiaj stresu najadłam. Położna przez 5 minut nie znalazła tętna płodu. Aż mnie brzuch bolał od tej głowicy tyle po nim jeździła. Musiałam iść z informacją do lekarza, że tętno płodu nie zostało uchwycone. Na szczęście tętno było, dzidzia się fajnie ruszała i waży 522g. Ale dostałam złą informację bo wyczuwalne ruchy dziecka są za słabe i z taką informacją mam iść na prenatalne by lekarz wszystko dokładnie zbadał. Szczęście w nieszczęściu. Łożysko jest na przedniej ścianie macicy i możliwe, że stąd to wynika ale mam się nie niepokoić i zaczekać do czwartku do prenatalnych, chyba oszaleję do tego czasu.
-
Samych owocnych wizyt.
To co by mi powiedzieli, jak moja bejba się w ogóle nie rusza przy usg 🙈🙈 . Zaczyna świrować po badaniach ... raz jedyny widziałam ją skaczącą o 22 na IP. 😅 zobaczymy co dohtór jutro powie.
Byliśmy dzisiaj z Małżem w wózkowych... tzn. W 1. Do następnych nie dojechaliśmy. Ostatecznie wzięliśmy odrazu ( tzn. Wyszliśmy, wyjechaliśmy spod sklepu po czym wróciliśmy , bo Małż stwierdził , że bez sensu jechac dalej, on wie jaki chce fotelik). Doradzała nam młoda dziewczyna, ale z taką wiedzą, że szok.
Zamówiliśmy Roan ivi 2.0, ale Vintage, bo mężowi się bardziej podobał i stwierdził, że ten materac będzie spoko. Mi różnicy większej nie robiło , więc nie oponowałam. AlE.
Ostatnio pisalam, że oglądając Vintage, wyścielenie gondoli było niepełne. Materiał z bocznych ścian wisiał luzem. Otóż dzisiaj, w Vintage, środek gondoli jest taki sam jak w klasycznym. Czyli do rozpięcia. Pani była w szoku, jak jej opowiadalam. Stwierdziła, że zawsze mają Vintage właśnie wyłożony , że mozna rozpiąć i wyprać.
Przy fotelikach mój mozg zaczął parować. Stanęło na Cybexie Cloud G. Mąż wybrał model i kolor , bo ja już miałam sieczkę zamiast mózgu ... przerosły mnie foteliki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia, 16:02
-
Mini będę trzymać mocno kciuki żeby było wszystko dobrze w czwartek, wiadomo, że to duży stres, ale dobrze, że te badania już niedługo, nie trzeba tygodni czekać.
Ja dopiero przed chwilą dojechałam do domu, jakiś wypadek był po drodze i masakra stałam, a nie jechałam. Trasa na 50 minut zajęła mi 2 godziny.
Jeszcze mi zmienili godzinę wizytę na wczesniejszą i mąż się nie wyrobił, jakoś mnie to ruszyło i się trochę spłakałam przed (ah, hormony)
Połówkowe za nami 💪 Fasolki trochę podrosły od środy, ale delikatnie, wszystko co trzeba doktor uwidocznił, pomierzył, echo ładne. Dostałam też zdjęcia 3d, ale ja ich nie lubię i nie są ładne, więc nie będę wrzucać. Uchwyciłam za to mężowi jedynego peniolka na podkładzie 😂 Lecimy dalej z tą ciążą 💪taterniczka, Mini94, Wilga27, Izuś84, Belma, Książkara_w_ciąży, KasiaXXX, Delfi, Zofia91, Willsee, Pierniczka, Nayeli lubią tę wiadomość
👩🏻👦🏻😺😺🐶
Starania od 6.2023, z pomocą medyczną od 01.2025
12.03 IUI 2 podejście 🍀🤞🤞
23.03 ⏸️
24.03 betaHcG 213 mIU/ml
26.03 betaHCG 577 mIU/ml
9.04 USG wykazało 3 fasolki z serduszkami 🤯
11.05 🍓🍓🍓 rosną, 3,87 cm, 3,85 i 3,34 cm dzieciaczków
27.05 zdrowe dzieciaczki 🩷🩷🩵
15.07 ekipa ma już🩵 331 g,🩷 311 g, 🩷301 g
4.08 - połówkowe
-
MadCat wrote:A ze każda inna to tak
Może źle to napisałam. W moim bliskim środowisku i balonik to dramat i oxy. Oxy miałam osobiście i było ciężko. Poród poszedł szybko i sprawnie, ale jednak ból był straszny. Bez znieczulenia bym nie urodziła. Choć jak to zawsze mówię. Gorszy jest ból zęba do leczenia kanałowego 😆 pewnie też spanikowana byłam bo partnera wpuścili dopiero po 8 cm i już dostałam wtedy znieczulenie.
Moja przyjaciółka miała też pełno różnych rzeczy, w tym przebicie pęcherza. No ona ogólnie złożyła skargę bo jej już dawno powinni zrobić cc a ją męczyli. Młody miał już zielone wody.
Może też przez to że rodziłyśmy w covidzie to było tak.MadCat lubi tę wiadomość
-
Gratuluję mamusie udanych wizyt😘
Mini stres będzie nam towarzyszyć często ale trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze😊
Ja jestem padnięta. Z mężem składaliśmy komodę i trochę przemeblowaliśmy pokój żeby zrobić koncik dla Zosi. Ścianę udekorowałam kolorowymi gwiazdkami, niektóre świecą w ciemności. Jestem z nas dumna ale ledwo żyję po tym wszystkim. 😴 -
Szu_szu wrote:Mini będę trzymać mocno kciuki żeby było wszystko dobrze w czwartek, wiadomo, że to duży stres, ale dobrze, że te badania już niedługo, nie trzeba tygodni czekać.
Ja dopiero przed chwilą dojechałam do domu, jakiś wypadek był po drodze i masakra stałam, a nie jechałam. Trasa na 50 minut zajęła mi 2 godziny.
Jeszcze mi zmienili godzinę wizytę na wczesniejszą i mąż się nie wyrobił, jakoś mnie to ruszyło i się trochę spłakałam przed (ah, hormony)
Połówkowe za nami 💪 Fasolki trochę podrosły od środy, ale delikatnie, wszystko co trzeba doktor uwidocznił, pomierzył, echo ładne. Dostałam też zdjęcia 3d, ale ja ich nie lubię i nie są ładne, więc nie będę wrzucać. Uchwyciłam za to mężowi jedynego peniolka na podkładzie 😂 Lecimy dalej z tą ciążą 💪
Teraz w pon wizyta i plan jest taki że i młodociany zobaczy. Mąż już był na prenatalnych, a syn powiedział że on chce zobaczyć brata.
A w nawiązaniu do Shreka to śmiesznie by było jakby i konfiguracja płci była ta sama 😂
Maura. O toto. Najważniejsze. Moje rodzeństwo po porodach mialo złamane obojczyki bo ich wycisneli, a mój mąż miał krecz bo się rodził pośladkowo i go lekarz pociągnął. Masakra co się na tych porodówkach wtedy działo 🙈👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱
18.04 cień cienia 🧐
19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
29.04 1 pęcherzyk 💚
8.05 mamy serce 💓
21.05 19 mm 💓 175 ud/min
10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
17.06 prenatalne wszystko ok
14.07 zdrowy chłop
⏩Wizyta 11. 08
Połówkowe 19.08
Termin porodu 25. 12👶🏼
👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo
-
Dziewczyny… jaka komoda? Musze jakąś kupić, ale nic mi się nie podoba.
Musi być duża, na niej mam mieć tą nakładkę na przewijak z laender. Co będzie stylowe i praktyczne?
Wielkosciowo chce Hemnesa 8 szuflad, ale wizualnie słabo((
Starania zaczęte 08.24.
Wszystkie pecherzyki z lewego jajnika, pecherzyki pekaja za późno kiedy maja pow 30mm
PCOS, AMH 7.5, hiperinsulinemia
💉w listopadzie w 9 dniu cyklu zastrzyk Otrivelle, nie pomógł.
⛔️ w grudniu dwa pecherzyki dominujące, lekarz odmówił podania zastrzyku
💉w styczniu zastrzyk 8 dzień cyklu, pękłNie wyszło
💉w lutym zatrzyk przy już za dużym pęcherzyku 17mm, niepowodzenie.
💉 marzec- miesięczny urlop. Udało się bez zastrzyku i leków🥰
🍼 04.03. Początek ciąży
29.03. Dwie kreski na teście, beta 132
31.03. Beta 380, progesteron 46.
04.04. Beta 2461.
08.06. To będzie dziewczynka! 🌸
Termin 02.12. -
Moniczka co Cię przekonało do tego przewijaka leander?
-
Moniczka38 wrote:Dziewczyny… jaka komoda? Musze jakąś kupić, ale nic mi się nie podoba.
Musi być duża, na niej mam mieć tą nakładkę na przewijak z laender. Co będzie stylowe i praktyczne?
Wielkosciowo chce Hemnesa 8 szuflad, ale wizualnie słabo((
Jeżeli chodzi o komody dla dziecka, ja mam dla pierwszego synka komodę ze strony magiczny pokoik, oni mają typowo meble dziecięce. Ja mam 3-szufladową bellamy Lotta, ale mają różne kolory, jest też 6-szufladowa, szerokość jak hemnes, tzn 150 cm. Jakość fajna. Mają też inne style komód
serwer minecraft darmowy hosting -
Miałam wątpliwości ale łatwość w utrzymywaniu czystości, design, dopasowuje się do temp ciała.Starania zaczęte 08.24.
Wszystkie pecherzyki z lewego jajnika, pecherzyki pekaja za późno kiedy maja pow 30mm
🍼 04.03. Początek ciąży
04.04. Beta 2461.
Termin 02.12. -
https://mebelki24.com.pl/pl/p/Komoda-z-szufladami-i-drzwiami-Miloo/10870
Ta mi wpadła w oko 😍Starania zaczęte 08.24.
🍼 04.03. Początek ciąży
04.04. Beta 2461.
Termin 02.12. -
Gratuluję wczorajszych udanych połówkowych i trzymam kciuki za te dzisiejsze! ❤️❤️
-
My wybraliśmy tę, mała, a i tak nie ma na nią miejsca za dużo 🤷♂️ te uchwyty mnie zauroczyły
https://mamaania.com.pl/Biala-komoda-KROLICZEK.html
Powodzenia dziewczyny na wizytach! 🤞👩🏻👦🏻😺😺🐶
23.03 ⏸️
24.03 betaHcG 213 mIU/ml
26.03 betaHCG 577 mIU/ml
4.08 - połówkowe
-
Pączek zjedzony. Od 6 tańcuje mi w brzuchu, więc mam nadzieję , że ten pączek podtrzyma te densy do 8 🤣. Jak nie , to nie ma mocnych na kozicę. Mam jeszcze żelki , ale się chyba przekręcę jeszcze po żelkach.
-
Trzymamy kciuki i dawajcie znać!👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
-
Ja już po. Doktor wziął mnie wcześniej. Oczywiscie paczek nic nie pomogl 🤣. Troche noge poprostowała i to by bylo na tyle 🤣. Wszystkie przepływy ok, wszystko jest , łącznie z dluga nogą
. Chyba po pradziadku od strony męża 🤣. W tydzień przytyła ponad 100g , więc wazy już ponad 400. Powyginana jak precel. Głowa w dole, dupka z boku , nogi w drugą stronę. Trudne ułożenie do badania😅.
Kontrolnie we wrześniu mam zrobić echo serca.
2.09 podgląd kozicy , 9.09 echo serca:)
Powodzenia pozostałym dziewczynom. Oby same dobre informacje
Wilga27, Belma, Książkara_w_ciąży, Szu_szu, KasiaXXX, Maura lubią tę wiadomość
-
Chałwa - super 😍
Co do komody, my mamy koppang ale ta mniejsza i chyba wymienimy ja po prostu na ten podwójny model.
Co do przewijaka nadal się głowię czy kupić wolnostojący, na komodę, czy na lozko, ale chyba to drugie rozwiązanie …👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
-
Ja chyba kupie tylko na łóżko , żeby mi bejba nie fikneła...
A powiedzcie mi.. jak podchodzicie do wszelakich niedrapek(?) , zasłaniania czymś rączek ? Zakrywalyscie / będziecie zakrywać? Chyba niedokonca mnie to przekonuje -
Chałwa wrote:Ja chyba kupie tylko na łóżko , żeby mi bejba nie fikneła...
A powiedzcie mi.. jak podchodzicie do wszelakich niedrapek(?) , zasłaniania czymś rączek ? Zakrywalyscie / będziecie zakrywać? Chyba niedokonca mnie to przekonuje
Super, że wizyta elegancka ❤️
Ja już w kilku miejscach czytałam, że nie polecają, więc sobie odpuszczę jakieś niedrapki👩🏻👦🏻😺😺🐶
23.03 ⏸️
24.03 betaHcG 213 mIU/ml
26.03 betaHCG 577 mIU/ml
4.08 - połówkowe