X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2025 🍼❤️
Odpowiedz

Grudzień 2025 🍼❤️

Oceń ten wątek:
  • Ko_ala Znajoma

Wysłany: 22 sierpnia, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka201666 wrote:
    Ja mam od 16 lat, zaczęło się pod koniec 1 ciąży i tak zostało.
    Na początku brałam jedną tabletkę dopegyt ale nic nie pomagało.Obecnie biorę 3 rano i 2 wieczorem plus acard na noc .Mierzę ciśnienie 3 razy dziennie i największe mam z rana bez tabletek bo dochodziło nawet do 150/100,w dzień mam ok 127/80 pod wieczór 137/85.Czasami 142/90,ale mierzę przed dopegytem.Dodam że rano to 150/100 miałam bez leków na noc,teraz są niższe.Czuję się dobrze,bo jestem już przyzwyczajona do wyższego ciśnienia.Do szpitala mam np jechać jak będę miała powyżej 170/100 i nie będzie spadać po lekach.Ostatnio lekarka mi mówiła że jakbym miała wysokie i by nie spadało po lekach to proponuję jedną tabletkę dać pod język wtedy szybko się wchłania ale jeszcze nie miałam takiej sytuacji

Bardzo dziękuję za odpowiedź.
    U mnie nadcisnienie wyszło na samym poczatku, w ok 6 tyg ciazy. Zazywam dopegyt 3 razy w ciągu dnia co 8h i axard na noc Od tamtego czasu nie było potrzeby zwiększania ilości i cisnienie w domu do tej pory nie przekraczaczalo mi 130/90. Lekarka mnie uczuliła, że jak kilka razy przekroczy 90 lub 130 to mam dołożyć tabletkę.

Oczywiście cały czas się stresuje, że zacznie skakać i jakie to będzie mialo konsekwencje dla bobasa.
    Wczoraj miałam gorszy dzień więc już sama się zaczęłam nakręcać, że zaczyna wzrastać. Dzisiaj już jest lepiej.

I też przez to panicznie boję się szpitala, bo wiem, że jak tam wyląduje to chyba mnie nie wypuszcza, tak to cisnienie będzie skakać. Nie rozmawiałam z lekarka jeszcze o formie porodu, ale z tego co wiem to nadcisnienie nie jest wskazaniem do cesarki a może jednak dla spokojnieszej głowy byłoby to lepsze rozwiązanie.

Na szczęście za tydzień mam wizytę więc się dowiem co tam u małej słychać ale cały czas ładnie kopie więc wierzę w to, że ma się dobrze.

• MadCat Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczka wrote:
    Na niską hemoglobine dostałam receptę na Sorbifer, bo mówiła że Szelazo za słabe działanie ma na tym etapie, kiedyś brałam to i pamiętam, że nie czułam się zbyt dobrze 😏
    Mam też skiero na krzywą, ale robić w 2 połowie września.
    Chyba jestem też z tych upierdliwych pacjentek 🤪🤪 bo sobie na kartce zapisuje rzeczy i przypomniałam się z badaniem na toksoplazmozę, bo na początku mówiła że raz na trymestr badanie, a u nas te koty, więc się trochę boje. I powiedziała coś, że nie muszę przypominać o badaniach, ona wie co wypisywać 😅😅 tylko myślała, że już toksoplazmozę miałam, ale spojrzała w kartę, że była ujemna, więc dała skierowanie na to też 😜

Bobo po wizycie nerwowe, odkąd wyszłam z gabinetu to mnie okopuje 😅
    U mnie sorbifer jak brałam kiedyś nie w ciąży to strasznie na jelita siadał :/ wieczne zaparcia. To szelazo tak na mnie nie dziala

Toxo to chyba częściej od właśnie nie umytych warzyw i owoców. Choć u nas ogarnianie kuwet przejął mąż. Nie narzekam. 😆

Mnie pępek swędzi w środku i chyba mam jakiegoś strupa 🙃

👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱

18.04 cień cienia 🧐
    19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
    29.04 1 pęcherzyk 💚
    8.05 mamy serce 💓
    21.05 19 mm 💓 175 ud/min
    10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
    17.06 prenatalne wszystko ok
    14.07 zdrowy chłop
    11.08 398 g 🩵

⏩ Wizyta 8.09

Termin porodu 25. 12👶🏼

👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo

preg.png
  • Wilga27 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja po wizycie. Wszystko ok, mała waży 530g 🌸
    Dostałam skierowanie na glukozę 😢 i ponowienie toxo.
    Mam też suplementować żelazo bo ferrytyna spada.

Kolejna wizyta za miesiąc, wrzesień zbliża się nieubłaganie a wtedy miałam zacząć kompletowanie wyprawki więc został mi tydzień laby 😆

Co do upławów - mam większe niż wcześniej ale chyba takie w normie bym powiedziała 😆 wkładek nie noszę dopóki mnie sytuacja do tego nie zmusi 😀

Pępek chyba normalny, nie zauważyłam odchyleń od normy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia, 12:28

Belma, Mini94, taterniczka, malinka201666, Książkara_w_ciąży, Pierniczka, Szu_szu, PoskromionaZłośnica lubią tę wiadomość

👩34 👨42

🌿🏋🏻‍♀️🤸‍♂️🚴‍♂️

Starania naturalne od 2021.
    W klinice od IX.2023

4 nieudane transfery
    3 pierwsze - beta 0
    4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
    Punkcja nr 2 - 03.2025
    5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
    8dpt beta 158
    11dpt beta 635 😍
    15dpt beta 3062 🫣
    5.05 mamy ♥️
    19.05 2cm człowieczka 🌞
    6.06 4,6cm byka
    Panorama ok 🌸
    16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
    11.08 połówkowe lux 😎

preg.png
  • Ko_ala Znajoma

Wysłany: 22 sierpnia, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAXXX ja nie mam takich uplawow już teraz.
    Miałam taki moment jakiś miesiąc temu, oczywiście spanikowana pobiegłam do lekarki sprawdzić czy to aby nie napewno wody plodowe.
    Na szczęście nie. Miałam podejrzenie infekcji, dostałam skierowanie na wymaz ale wyszedł czysty. Minęło po kilku dniach, ale może warto sprawdzić i poprosić o skierowanie na wymaz ?

• Wilga27 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja też raz miałam taki wylew, że miałam całe majtki i spodenki mokre. Pojechałam na izbę i okazało się, że też być może jakaś infekcja.

👩34 👨42

🌿🏋🏻‍♀️🤸‍♂️🚴‍♂️

W klinice od IX.2023

4 nieudane transfery
    3 pierwsze - beta 0
    Punkcja nr 2 - 03.2025
    8dpt beta 158
    11dpt beta 635 😍
    15dpt beta 3062 🫣
    5.05 mamy ♥️
    19.05 2cm człowieczka 🌞
    6.06 4,6cm byka
    Panorama ok 🌸
    11.08 połówkowe lux 😎

preg.png
  • KasiaXXX Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wizytę za tydzień jakoś to spytam ponownie, ale miałam robioną cytologię z miesiąc temu, też pytałam czy to nie sączenie się wód płodowych, ale moja lekarka szybko mnie naprostowała, że to nie to 🙈 Ona to w ogóle taka konkretna babka i bardzo mnie uspokaja. Mąż nieraz ją prosi, żeby mi coś nagadała, bo za dużo panikuje.

Tych upławów też nie ma tyle, że mi gdzieś „cieknie” po nogach, po prostu są momenty w ciągu dnia, kiedy czuję, że jest ich więcej i wtedy widzę, że bielizna mokra. A, że też nie używam już wkładek to zostało mi tylko przebieranie się 😅

• Ko_ala Znajoma

Wysłany: 22 sierpnia, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to może taki Twoj urok :) w ciazy faktycznie tych uplawow może być więcej ale mnie jednak uczulają, że lepiej sprawdzić 1 raz za dużo niż o 1 raz za mało.

• Kłapciuch Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj tez miałam wizytę 😀 zdjęcia nie mam bo malutka obróciła sie plecami ale waży już 781g 🙂 następna wizyta za 3 tygodnie w związku z tym że jestem rh- to musze zrobic coombsa i pomimo że chodzę do lekarza prywatnie to mam dostać skierowanie do szpitala gdzie chce rodzić żeby podali zastrzyk 😃 chociaż tyle

Belma, malinka201666, Książkara_w_ciąży, Wilga27, Pierniczka, Izuś84, Szu_szu, PoskromionaZłośnica lubią tę wiadomość

🙋‍♀️29
    🙋🏽‍♂️37

PCOS- podwyższone androgeny
    Starania od 12.2021
    Sierpień 22 -⏸️😍
    Wrzesień 22- 💔7+5 😭
    Kwiecień 23- 💔 biochem 😔
    Marzec 25- 22.03 ⏸️ - do trzech razy sztuka!
    24.03- beta 117
    26.03- beta 217 prog 35 😍
    1.04- beta 1642 🙏
    8.04- 2,7mm dzidziutka z pikającym ♥️
    22.04-1,63cm 8+0 🙏
    rośnij ziarenku 🥜 🥹
    21.05- prenatalne 12+2 🥹 niskie ryzyka-dziewuszka 5,82cm🩷
    27.05- 73g 🥰
    17.06- 177g kruszynki ♥️
    9.07- połówkowe-271g- wciąż i nadal dziewczynka 🩷

preg.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ko_ala wrote:
    Bardzo dziękuję za odpowiedź.
    U mnie nadcisnienie wyszło na samym poczatku, w ok 6 tyg ciazy. Zazywam dopegyt 3 razy w ciągu dnia co 8h i axard na noc Od tamtego czasu nie było potrzeby zwiększania ilości i cisnienie w domu do tej pory nie przekraczaczalo mi 130/90. Lekarka mnie uczuliła, że jak kilka razy przekroczy 90 lub 130 to mam dołożyć tabletkę.

Oczywiście cały czas się stresuje, że zacznie skakać i jakie to będzie mialo konsekwencje dla bobasa.
    Wczoraj miałam gorszy dzień więc już sama się zaczęłam nakręcać, że zaczyna wzrastać. Dzisiaj już jest lepiej.

I też przez to panicznie boję się szpitala, bo wiem, że jak tam wyląduje to chyba mnie nie wypuszcza, tak to cisnienie będzie skakać. Nie rozmawiałam z lekarka jeszcze o formie porodu, ale z tego co wiem to nadcisnienie nie jest wskazaniem do cesarki a może jednak dla spokojnieszej głowy byłoby to lepsze rozwiązanie.

Na szczęście za tydzień mam wizytę więc się dowiem co tam u małej słychać ale cały czas ładnie kopie więc wierzę w to, że ma się dobrze.
    Przed ciążą brałam inne mocniejsze tabletki których w ciąży nie mogę brać to teraz się mecze z dobieraniem dawki.Na razie jest ok.Zawsze u lekarza mam wysokie ciśnienie ale jak pokazuje zapisane wyniki z domu to gin mówi że pewnie się stresuje 😊 ja będę miała CC bo już jestem po 3 cięciach,ale samo nadciśnienie nie jest wskazaniem do tego.Pod koniec ciąży jak skacze albo nie spada po lekach to myślą nad indukcją,żeby nie zrodził się stan przedrzucawkowy.
    Trzymam kciuki aby u ciebie wszystko było w porządku 😊

26.05.2025 Dwa ❤️❤️
    05.06.2025 USG I trym.-wszystko ok 😁
    17.06.2025-Panorama,zdrowe 🩷🩷
    11.07.2025- 11,1 cm i 11,61 cm dzidziusiów 🩷
    5.08.2025 -połówkowe 308 g🩷 316g🩷
    13.08.2025-gin -wszystko ok, szyjka 3,5
    26.08.2025-poradnia w szpitalu
    29.08.2025-Echo serduszek
    10.10.2025-3 prenatalne
    preg.png
  • KasiaXXX Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłapciuch wrote:
    Ja dzisiaj tez miałam wizytę 😀 zdjęcia nie mam bo malutka obróciła sie plecami ale waży już 781g 🙂 następna wizyta za 3 tygodnie w związku z tym że jestem rh- to musze zrobic coombsa i pomimo że chodzę do lekarza prywatnie to mam dostać skierowanie do szpitala gdzie chce rodzić żeby podali zastrzyk 😃 chociaż tyle

Wow, kawał dziewczyny już! 🩷

Ja też jestem RH- i ostatnio robiłam Coombsa, wszystko ok, ale powiedz mi jak wygląda sytuacja z tym zastrzykiem? Musi być takie skierowanie od lekarza prowadzącego czy jak? Bez tego nie podadzą sami? Ja chcę po 28 tygodniu wziąć zapobiegawczo immunoglobinę, ale o jakimś skierowaniu do szpitala, w którym będzie się rodziło nie słyszałam. Opowiesz więcej? :)

Koala - oj tak, ja też z tych, co upierdliwe i o wszystko pytają 🙈 Ale staram się też nie panikować, bo po to ufa się lekarzowi prowadzącemu. Moja ciągle powtarza, że w ciąży upławów jest (i nawet powinno być) więcej, więc to normalne. Ale oczywiście spytam po raz kolejny 😅

Głowa mnie dziś od rana boli. Ciśnienie książkowe, z tym problemu nie mam. Właśnie wypiłam kawę i odpoczywam. Podejrzewam, że zmiana pogody, bo nagle kilka stopni mniej się zrobiło 🤷🏼‍♀️

• Pierniczka Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadCat wrote:
    U mnie sorbifer jak brałam kiedyś nie w ciąży to strasznie na jelita siadał :/ wieczne zaparcia. To szelazo tak na mnie nie dziala

Toxo to chyba częściej od właśnie nie umytych warzyw i owoców. Choć u nas ogarnianie kuwet przejął mąż. Nie narzekam. 😆

Mnie pępek swędzi w środku i chyba mam jakiegoś strupa 🙃

Ja po Sorbiferze też się nie czułam super, zamówiłam sobie też Prenatal Duo zamiast Puerii Duo Active, lekarka mówiła, że Szelazem może być już ciężko podnieść taka hemoglobinę, spróbuję się przemeczyć, ale pewnie będę łączyć z posiłkami, bo na czczo to żołądek obrywał 😏

U nas też teraz kuwetowym stał się mąż😀 potem będzie awans na pieluchowego 🏅

05.05 CRL 7,3mm 💓
    30.05 CRL 3,4cm
    18.06 CRL 7,23cm 🧬 prenatalne+nift
    27.06 99g
    25.07 246g
    18.08 433g połówkowe 🧬
    22.08 487g
    26.09 🔜

preg.png
  • Wilga27 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też rh- i też dostałam skierowanie na coombsa. Co potem dowiem się za miesiąc 😀

KasiaXXX mnie też dziś głowa boli niewiem czemu..
    Może faktycznie na zmianę pogody ?

A czy któraś z Was bierze tardyferon?

👩34 👨42

🌿🏋🏻‍♀️🤸‍♂️🚴‍♂️

W klinice od IX.2023

4 nieudane transfery
    3 pierwsze - beta 0
    Punkcja nr 2 - 03.2025
    8dpt beta 158
    11dpt beta 635 😍
    15dpt beta 3062 🫣
    5.05 mamy ♥️
    19.05 2cm człowieczka 🌞
    6.06 4,6cm byka
    Panorama ok 🌸
    11.08 połówkowe lux 😎

preg.png
  • Pierniczka Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem RH- i dostałam skiero na sprawdzenie przeciwciał.
    Upławy też mam, nie jakieś super, ale na bieliźnie zawsze są ślady, co wizytę pani sprawdza czy nie ma oznak infekcji i mówiła, że dopóki nie ma nieprzyjemnego zapachu to jest ok.

05.05 CRL 7,3mm 💓
    30.05 CRL 3,4cm
    27.06 99g
    25.07 246g
    18.08 433g połówkowe 🧬
    22.08 487g
    26.09 🔜

preg.png
  • Ko_ala Znajoma

Wysłany: 22 sierpnia, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka201666 wrote:
    Przed ciążą brałam inne mocniejsze tabletki których w ciąży nie mogę brać to teraz się mecze z dobieraniem dawki.Na razie jest ok.Zawsze u lekarza mam wysokie ciśnienie ale jak pokazuje zapisane wyniki z domu to gin mówi że pewnie się stresuje 😊 ja będę miała CC bo już jestem po 3 cięciach,ale samo nadciśnienie nie jest wskazaniem do tego.Pod koniec ciąży jak skacze albo nie spada po lekach to myślą nad indukcją,żeby nie zrodził się stan przedrzucawkowy.
    Trzymam kciuki aby u ciebie wszystko było w porządku 😊

Tak, już na pierwszych badaniach prenetalnych mi powiedziano, że muszę urodzić w 38, max 39tyg ciazy ale jednak z tyłu głowy gdzieś jest, żeby nic się nie wydarzyło wcześniej. Niestety cisnienie potrafi platac figle.

Ja również za Ciebie trzymam kciuki i za pozostale dziewczyny :)

• Pierniczka Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Książkara w wolnej chwili możesz mi dopisać wizytę 26.09 (pierwszy raz 5 tyg oczekiwania, nie wysiedzę 🙈) i zmień proszę termin z 21.12 na 23.12, bo jednak on jest częściej potwierdzany 😊🫶🏻

Książkara_w_ciąży lubi tę wiadomość

05.05 CRL 7,3mm 💓
    30.05 CRL 3,4cm
    27.06 99g
    25.07 246g
    18.08 433g połówkowe 🧬
    22.08 487g
    26.09 🔜

preg.png
  • Wilga27 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha dziewczyny a propos szczepień.
    Moja Pani doktor powiedziała, że na grypę mogę już (chociaż na grypę to ja się akurat nie szczepiłam wcześniej więc niewiem co z tym teraz zrobić 😬?) a na krztusiec i tak muszę pomimo tego; że miałam szczepienie w lutym przed ciążą.

👩34 👨42

🌿🏋🏻‍♀️🤸‍♂️🚴‍♂️

W klinice od IX.2023

4 nieudane transfery
    3 pierwsze - beta 0
    Punkcja nr 2 - 03.2025
    8dpt beta 158
    11dpt beta 635 😍
    15dpt beta 3062 🫣
    5.05 mamy ♥️
    19.05 2cm człowieczka 🌞
    6.06 4,6cm byka
    Panorama ok 🌸
    11.08 połówkowe lux 😎

preg.png
  • MadCat Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczka wrote:
    Ja po Sorbiferze też się nie czułam super, zamówiłam sobie też Prenatal Duo zamiast Puerii Duo Active, lekarka mówiła, że Szelazem może być już ciężko podnieść taka hemoglobinę, spróbuję się przemeczyć, ale pewnie będę łączyć z posiłkami, bo na czczo to żołądek obrywał 😏

U nas też teraz kuwetowym stał się mąż😀 potem będzie awans na pieluchowego 🏅
    Ja mam wszystkie witaminy brać po jedzeniu. U mnie to żelazo weszło szybko, ale ja też mam od zawsze skłonność do anemii.

Wilga ja brałam kiedyś tardyferon, ale szczerze nie pamiętam czy też tak siadał na jelita :/

A w temacie upławów to z koleżanką ostatnio gadałam i ona ma tak po prostu i używa wielorazowe wkładki. W gruncie rzeczy jest to po prostu druga warstwa bawełny by nie budziła się bielizna. I mówiła że odkąd zmieniła na takie ze sztucznych to zmniejszyło się. Więc jest to jakieś wyjście jak się dużo leje, ale nie chcemy sztucznych by nie pogorszyc

👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱

18.04 cień cienia 🧐
    19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
    29.04 1 pęcherzyk 💚
    8.05 mamy serce 💓
    21.05 19 mm 💓 175 ud/min
    10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
    17.06 prenatalne wszystko ok
    14.07 zdrowy chłop
    11.08 398 g 🩵

⏩ Wizyta 8.09

Termin porodu 25. 12👶🏼

👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo

preg.png
  • Maura Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadCat wrote:
    Ja mam wszystkie witaminy brać po jedzeniu. U mnie to żelazo weszło szybko, ale ja też mam od zawsze skłonność do anemii.

Wilga ja brałam kiedyś tardyferon, ale szczerze nie pamiętam czy też tak siadał na jelita :/

A w temacie upławów to z koleżanką ostatnio gadałam i ona ma tak po prostu i używa wielorazowe wkładki. W gruncie rzeczy jest to po prostu druga warstwa bawełny by nie budziła się bielizna. I mówiła że odkąd zmieniła na takie ze sztucznych to zmniejszyło się. Więc jest to jakieś wyjście jak się dużo leje, ale nie chcemy sztucznych by nie pogorszyc
    Pomysłowe!

preg.png

age.png
  • Kłapciuch Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaXXX wrote:
    Wow, kawał dziewczyny już! 🩷

Ja też jestem RH- i ostatnio robiłam Coombsa, wszystko ok, ale powiedz mi jak wygląda sytuacja z tym zastrzykiem? Musi być takie skierowanie od lekarza prowadzącego czy jak? Bez tego nie podadzą sami? Ja chcę po 28 tygodniu wziąć zapobiegawczo immunoglobinę, ale o jakimś skierowaniu do szpitala, w którym będzie się rodziło nie słyszałam. Opowiesz więcej? :)

Koala - oj tak, ja też z tych, co upierdliwe i o wszystko pytają 🙈 Ale staram się też nie panikować, bo po to ufa się lekarzowi prowadzącemu. Moja ciągle powtarza, że w ciąży upławów jest (i nawet powinno być) więcej, więc to normalne. Ale oczywiście spytam po raz kolejny 😅

Głowa mnie dziś od rana boli. Ciśnienie książkowe, z tym problemu nie mam. Właśnie wypiłam kawę i odpoczywam. Podejrzewam, że zmiana pogody, bo nagle kilka stopni mniej się zrobiło 🤷🏼‍♀️

Generalnie wiem niewiele ale z tego co sie zdążyłam zorientować to są przychodnie, które wykonują zastrzyk z immunoglobuliny ale do tego właśnie jest potrzebne skierowanie 🙂 jak ktoś prowadzi ciążę na NFZ to jest trochę prościej ze skierowaniem ale już prywatnie to czytałam że sama immunoglobulina to koszt ok 400zl plus szukanie placówki która wykona zastrzyk zapewne tez odpłatnie... bo to niestety nie jest ampulkostrzykawka do wykonania zastrzyku w domu 😉 stąd moja radość ze prywatnie dostanę skierowanie 🥰

A jesli chodzi o skierowanie do szpitala w którym chce rodzić tooo pieśń stara jak świat- nie prowadzisz ciąży w poradni przyszpitalnej to czemu niby oni mają Ci wykonywać darmowy zastrzyk- i tu pojawia sie deklaracja że chociaż rodzić zamierzam u nich, stąd mój prowadzący da skierowanie do szpitala wybranego przeze mnie 😀
    Niby szpital nie ma prawa odmówić wykonania zastrzyku, który sie należy ciężarnej ubezpieczonej itp itd ale wiemy wszystkie jak wyglądają realia 😀 wszystkie placówki medyczne czy to NFZ czy prywatne patrzą na nas jak na worki z pieniędzmi bo dostają za nas kasę albo z funduszu albo z naszego portfela

I to by było na tyle mojego wywodu 😃

🙋‍♀️29
    🙋🏽‍♂️37

PCOS- podwyższone androgeny
    Starania od 12.2021
    Sierpień 22 -⏸️😍
    Wrzesień 22- 💔7+5 😭
    Kwiecień 23- 💔 biochem 😔
    Marzec 25- 22.03 ⏸️ - do trzech razy sztuka!
    24.03- beta 117
    26.03- beta 217 prog 35 😍
    1.04- beta 1642 🙏
    8.04- 2,7mm dzidziutka z pikającym ♥️
    22.04-1,63cm 8+0 🙏
    rośnij ziarenku 🥜 🥹
    21.05- prenatalne 12+2 🥹 niskie ryzyka-dziewuszka 5,82cm🩷
    27.05- 73g 🥰
    17.06- 177g kruszynki ♥️
    9.07- połówkowe-271g- wciąż i nadal dziewczynka 🩷

preg.png
  • Fabregasowa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delfi, bardzo mi przykro!! Od siebie dodam ze nie masz sie co być amniopunkcji, powikłań po niej jest niewiele ale poleżeć kilka dni nie zaszkodzi.
    Wiem ze wady serduszka potrafią też leczyc/operować w trakcie ciąży, konsultowałaś sie z jakimś dobrym perinatologiem?

👩‍🦰1990🧔1986

Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP. PAI homo, MTHFR

10.2024 19t 🩷💔
    01.2025 cb

⏸️ 11dpo, 22.03
    21.07 2prenatalne 🩷
    20.08 -> wizyta

Bąblu, widzimy się w listopadzie!🥹

~neoparin 40, aspirin Cardio 100, euthyrox 75, utrogestan

preg.png
‹‹ 328 329 330 331 332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ