Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Gilgotek wrote:🤰🏼🍀🍀🍀 TERMINY PORODU 🍀🍀🍀🤰🏼
2.12 Julciaa14
3.12 Szu_szu, Kłapciuch
4.12 Kropka89
5.12 Izuś84
7.12 Moniczka38, Książkara_w_ciąży
8.12 Le
10.12 PaulinaNnn
11.12 Cebulka35
14.12 Liversiak
16.12 Wikta06
17.12 Vesper
18.12 Zosiasamosia
21.12 Ivka, frytka
28.12. Delfi
❔❔❔
Maggie1989, Emka30, Mini94, Fabregasowa, MimoM29, Bloosomka, Stokrotka94, Wisienka95, Wixa🌸, Majówka000, Muszka4, Ruda.frytka, Lili, Belma, KasiaXXX, Nefretam, Malinka201666, Joa84, JZZ, Gilgotek
Tak też wydaje mi się bardziej estetycznie? A która wersja się Wam dziewczyny bardziej podoba?30l🙎♀️ 34l🙎
-12.2022 początek starań
-09.2024 Klinika niepłodności pierwsza wspólna wizyta
-10.2024 pierwszy c.s: Lametta 2x od 3d.c do 5d.c + zastrzyk Zavifert 12d.c✖
-11.2024 drugi c.s: Lametta 2x od 3dc do 5dc, klęska urodzaju 5⚪❌
-10.12.2024(13d.c) 1 IUI ❌ ( 9d.c 💉 ovirtelle)
-02.01.2025(12d.c) 2 IUI ❌ ( 10d.c 💉ovirtelle)
-22.01 drożność sono hsg ✔
-25.01 (13d.c) 3 IUI ❌ (11d.c 💉 ovirtelle)
15.03- startujemy z 3 naturalnymi próbami na cyklach monitorowanych+wyregulowaniem wszystkich niedoborów🤞
31.03-beta 56.5
02.04-beta 120
04.04-beta 311
07.04-beta 1346
08.04- 5tydzień ciąży, pierwsze usg dzidzuś jest w macicy 💓 -
KasiaXXX wrote:No nic dziewczyny, przed nami dziś pierwsza wizyta podwieczór, jednak dużo wskazuje na ciążę pozamaciczną… nawet nie chce o tym jeszcze myśleć
Wczoraj znowu złapał mnie taki mocny ból podbrzusza, kręgosłupa, jajnika i promieniował do uda.. nigdy takiego bólu nie czułam, zwłaszcza promieniowania do udaW nocy znowu mnie złapał ból jajnika, ale no-spa pomogła. Dziś rano też wzięłam już jedną tabletkę zapobiegawczo.
Oj, modlę sie, żeby po prostu „taka była moja uroda” i, że w tym 5-6 tygodniu mogę mieć takie bóle, mimo że mocneNie mam żadnego krwawienia, plamienia, ani gorączki, ale jak te napady bólu są to cała się trzęsę, dostaje aż drgawek, ale sama nie wiem czy to ze stresu, czy po prostu to kolejny objaw..
Jesteśmy załamani, bo nigdy nie słyszałam, żeby ktoś miał takie bóle na samym początku ciążyRozumiem skurcze podbrzusza, ale u mnie odcina mnie totalnie na 10 minut.
Do końca mam nadzieję, że to, że przechodzi po 10 minutach, że Nospa pomaga, że nie ma krwawienia - że to dobre znaki…
Polubiłam przez przypadek
Poczekaj do wizyty, bądź spokojnakażdy objaw może oznaczać wszystko i nic. Tak samo jak brak objawów. U niektórych taka natura, u niektórych niepokojące sygnały. Mam nadzieję, że po dzisiejszej wizycie trochę odetchniesz z ulgą
KasiaXXX lubi tę wiadomość
-
Kasia trzymam kciuki! 🥹 daj znać co i jak.
———
U mnie cycki ważą już z 10 kilo 🤣🤣🤣 jak dwa kamienie.KasiaXXX lubi tę wiadomość
Starania zaczęte 08.24.
Wszystkie pecherzyki z lewego jajnika, pecherzyki pekaja za późno kiedy maja pow 30mm
PCOS, AMH 7.5, hiperinsulinemia
💉w listopadzie w 9 dniu cyklu zastrzyk Otrivelle, nie pomógł.
⛔️ w grudniu dwa pecherzyki dominujące, lekarz odmówił podania zastrzyku
💉w styczniu zastrzyk 8 dzień cyklu, pękłNie wyszło
💉w lutym zatrzyk przy już za dużym pęcherzyku 17mm, niepowodzenie.
💉 marzec- miesięczny urlop. Udało się bez zastrzyku i leków🥰
🍼 04.03. Początek ciąży
29.03. Dwie kreski na teście, beta 132
31.03. Beta 380, progesteron 46.
04.04. Beta 2461. -
O ładnie i mega czytelnie Gilgotek napisała. Daty widać, nic nie trzeba szukać
Kasia nie ma co się nakręcać, idź na wizytę i daj znać po.
To ile dziewczyn mówi rodzinie na Święta?KasiaXXX lubi tę wiadomość
👩🏻
30 lat, IO, niedoczynność tarczycy
10.24 HSG Jajowody drożne ✅
👦🏻
31 lat
W trakcie rzucania palenia
Morfologia 0% ❌
Starania od 6.2023, z pomocą medyczną od 01.2025
Luty 2025 - 1IUI ❌
12.03 IUI 2 podejście 🍀🤞🤞
23.03 ⏸️
24.03 betaHcG 213 mIU/ml 🍀
26.03 betaHCG 577 mIU/ml
9.04 USG wykazało 3 fasolki z serduszkami 🤯 -
O wpisałyście mnie😅 ja się udzielam bardziej a listopadowym wątku bo z OM 26.11 ale że miałam pozna owulacje to wpadam w grudzień.
Ale was też podczytuje 🙂
Możecie mi wpisać 2.12 i wizytę 23.04, serduszko już widziałam, dzidziutek ma 1cm 😍 głęboko wierzę że to panna Dzidziutka 😀
Chociaż czujw się w odosobnieniu bo to wątek ciaz mnogich 🙈
U mnie wymiotów brak, ale często mi niedobrze i mi się odbija, w pracy codziennie walczę o przetrwanie ale nie chce iść na l4 ani mówić na razie pracodawcy. Za to piersi nie czuje nic a nic, myślę że nawet nie zaczely się zmieniać. No i raz prawie zemdlałam w domu, maz mnie łapał -
Fabregasowa wrote:O wpisałyście mnie😅 ja się udzielam bardziej a listopadowym wątku bo z OM 26.11 ale że miałam pozna owulacje to wpadam w grudzień.
Ale was też podczytuje 🙂
Możecie mi wpisać 2.12 i wizytę 23.04, serduszko już widziałam, dzidziutek ma 1cm 😍 głęboko wierzę że to panna Dzidziutka 😀
Chociaż czujw się w odosobnieniu bo to wątek ciaz mnogich 🙈
U mnie wymiotów brak, ale często mi niedobrze i mi się odbija, w pracy codziennie walczę o przetrwanie ale nie chce iść na l4 ani mówić na razie pracodawcy. Za to piersi nie czuje nic a nic, myślę że nawet nie zaczely się zmieniać. No i raz prawie zemdlałam w domu, maz mnie łapał
Myślę, że jest nas tu sporo z pojedynczymi ciążami -
Dzięki dziewczyny za wsparcie ❤️ Wiem, że dużo rzeczy zaczyna się w głowie, ale myślę, że nie da się nie stresować takim bólem w ciąży, który zwala z nóg po prostu
Cały dzień próbuję być spokojna, także zobaczymy. Dam znać wieczorem ❤️
Nikt nie wie u nas o ciąży, oprócz mnie i mojego męża, więc nawet nie mam z kim pogadać. Dzięki, że jesteście! 🥰 -
No i widzicie dziewczyny jak to jest 😄 ze skrajności w skrajność ☺️ mnie jak boli brzuch to się zastanawiam czy nie za mocno i czy to nic złego a z drugiej strony gdy nic nie boli to w myślach sobie mówię że może to źle i mogło by coś zaboleć żeby mieć sygnał że coś się może jednak rozciąga 🙄
Nie ma szans żeby nie panikować i nie myśleć o tej ciąży 🫣 -
Kłapciuch wrote:No i widzicie dziewczyny jak to jest 😄 ze skrajności w skrajność ☺️ mnie jak boli brzuch to się zastanawiam czy nie za mocno i czy to nic złego a z drugiej strony gdy nic nie boli to w myślach sobie mówię że może to źle i mogło by coś zaboleć żeby mieć sygnał że coś się może jednak rozciąga 🙄
Nie ma szans żeby nie panikować i nie myśleć o tej ciąży 🫣
Taaak, dokładnie tak jest 🙈 To po prostu jakieś znęcanie się nad kobietami 🙈 -
Moja ciąża jest opóźniona o 1,5 tygodnia, czyli tak jak przypuszczałam. Termin z OM jest na 29 listopada a z USG na 09 grudnia. Trzymamy się drugiej wersji 🙃
Jest zarodek z pęcherzykiem żółtkowym i uwidoczniono czynność serca 125 ud/min. Ale się cieszę 😍
Na fajnego lekarza trafiłam, uspokoił mnie z bolącym jajnikiem i nie mam się czym stresować, jeszcze poboli, to naturalne.
Kolejna wizyta 28.04 idę do lekarki na NFZ bardzo polecanej w mojej miejscowości, jeżeli okaże się w porządku to przy niej zostanę. Jeżeli nie to wrócę do tego lekarza u ktorego byłam dzisiaj prywatnie.
Mamy to! Święta będą udane 😃 a właściwie kumulacja bo w wielkanoc oglosimy dobrą nowinę a na święta bożonarodzeniowe będziemy w trójpaku 😀KasiaXXX, Szu_szu, MimiM29, Wisienka95, Le lubią tę wiadomość
-
Mini94 wrote:Moja ciąża jest opóźniona o 1,5 tygodnia, czyli tak jak przypuszczałam. Termin z OM jest na 29 listopada a z USG na 09 grudnia. Trzymamy się drugiej wersji 🙃
Jest zarodek z pęcherzykiem żółtkowym i uwidoczniono czynność serca 125 ud/min. Ale się cieszę 😍
Na fajnego lekarza trafiłam, uspokoił mnie z bolącym jajnikiem i nie mam się czym stresować, jeszcze poboli, to naturalne.
Kolejna wizyta 28.04 idę do lekarki na NFZ bardzo polecanej w mojej miejscowości, jeżeli okaże się w porządku to przy niej zostanę. Jeżeli nie to wrócę do tego lekarza u ktorego byłam dzisiaj prywatnie.
Mamy to! Święta będą udane 😃 a właściwie kumulacja bo w wielkanoc oglosimy dobrą nowinę a na święta bożonarodzeniowe będziemy w trójpaku 😀
Ale super!!! 😍Mini94 lubi tę wiadomość
-
Mini94 wrote:Moja ciąża jest opóźniona o 1,5 tygodnia, czyli tak jak przypuszczałam. Termin z OM jest na 29 listopada a z USG na 09 grudnia. Trzymamy się drugiej wersji 🙃
Mamy to! Święta będą udane 😃 a właściwie kumulacja bo w wielkanoc oglosimy dobrą nowinę a na święta bożonarodzeniowe będziemy w trójpaku 😀
Ja żałuję że dziś nie było serduszka jeszcze, ale lekarz mnie uspokoił że to jest ok na ten etap ciąży i że za tydzień tzn na wizycie 28.04 już na pewno będzie widać. U mnie jeszcze nawet zarodka nie ma 🫠 ale planujemy już powiedzieć rodzinie 🥰 jesteśmy dobrej myśli, że będzie wszystko ok 🤞🏻Mini94 lubi tę wiadomość
-
Delfi wrote:Super to wygląda, bardzo czytelnie☺️
Książkara, bardzo dziękujemy za podjęcie się prowadzenia wątku
Tak, również dziękuję 🍀
Mój termin to 12.12.2025 ❤️ i nick ruda.fretka, bo tam wkradła się literówka😉
Dziś miałam wizytę i jest 4 mm zarodka z bijącym serduszkiem ☺️Delfi, Wisienka95 lubią tę wiadomość
18.04 - badania USG (6t0d) -
Szu_szu wrote:O ładnie i mega czytelnie Gilgotek napisała. Daty widać, nic nie trzeba szukać
Kasia nie ma co się nakręcać, idź na wizytę i daj znać po.
To ile dziewczyn mówi rodzinie na Święta?
My planujemy za pomocą córki zrobić coming out rodzinie 😉 i sporo mam stresu wokół tematu pracy, jak.to wszystko poukładać 🥺18.04 - badania USG (6t0d) -
Cześć ponownie, u mnie termin wg OM 24.11 ale owulacja się dosyć spóźniła i jak byłam w szpitalu w poniedzialek (pracuje w nim i po znajomości) zrobili mi USG lekarz stwierdził że ciąża póki co się rozwija na pierwszym USG Z dnia 07.04 tylko pęcherzyk o wymiarze 1.04 cm to teraz z dnia 14.04 pęcherzyk 1.6cm i w nim malutki zarodek 3mm. I lekarz stwierdził że ciąża mu wygląda na 6 tydzień.
Idę 23.04 na wizytę do swojej Pani doktor i mam nadzieję że się czegoś więcej dowiem no i że usłyszę serduszko ❤️❤️
Po pierwszej wizycie w szpitalu bo pracuje przy promieniach RTG i musiałam iść od razu na l4 tak mnie przestraszyli że 50/50 że zarodek się pojawi że tak zwątpiłam ze tego 14.04 szlam jakby po wyrok, ale jak usłyszałam ciaza się rozwija to kamien z serca, chociaż teraz znowu się pojawił lęk o serduszko.
Ale niestety przy wymazie z pochwy wyszła mi bakteria escherichia cola która może powodować poronienie dali mi Duphaston 3x1 i kazali być dobrej myśli. -
Kasia, czekamy na info 🥹🥺
Starania zaczęte 08.24.
Wszystkie pecherzyki z lewego jajnika, pecherzyki pekaja za późno kiedy maja pow 30mm
PCOS, AMH 7.5, hiperinsulinemia
💉w listopadzie w 9 dniu cyklu zastrzyk Otrivelle, nie pomógł.
⛔️ w grudniu dwa pecherzyki dominujące, lekarz odmówił podania zastrzyku
💉w styczniu zastrzyk 8 dzień cyklu, pękłNie wyszło
💉w lutym zatrzyk przy już za dużym pęcherzyku 17mm, niepowodzenie.
💉 marzec- miesięczny urlop. Udało się bez zastrzyku i leków🥰
🍼 04.03. Początek ciąży
29.03. Dwie kreski na teście, beta 132
31.03. Beta 380, progesteron 46.
04.04. Beta 2461. -
Też wchodzę co chwilę i patrzę czy Kasia pisała. Mam nadzieję że wszystko dobrze u Was 🫶🏼
♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
⏸️ 13.04
15.04 beta HCG 580,76
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, Encorton 5mg, Duphaston, Luteina -
Zaciskam kciuki i czekam z niecierpliwością na dobre wieści.