Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
MadCat mi czop odchodził przy obu ciążach ale przy każdej inaczej. Przy pierwszej cały na raz wyszedł. Przy drugiej na kilka razy. Oczywiście nie jest powiedziane że tym razem tak będzie. Położna powiedziała że może mi odejść tuż przed partymi nawet. Na ten moment nic mi nie odchodzi😉
-
Cebulką gratulacje z okazji ślubu 🥰 wszystkiego co najlepsze.
Na początek opryszczki jak dopiero co wyjdzie to polecam przekrojone na pół ząbek czosnku dokładać. Mnie zawsze pomagało a jak juz zaawansowana to faktycznie tylko plastry i pytałabym lekarza co można.
Ja jeszcze przed szczepieniem na rsv. Idę w środę. Szczepionkę dzisiaj wykupiłam.
Jestem po 3 zajęciach szkoly rodzenia i uważam, ze naprawdę sporo się dowiedziałam a jednocześnie jestem trochę zaniepokojona, ze wielu rzeczy nie zapamiętam nawet jak zapiszę.👩🏻35 👨🏼🦱42 🐱
10.2024 biochem 💔
13 cs 🤞🏼 kwiecień
21.04 ⏸️ ❤️
23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
25.04 1479 mlU/ml
07.05 4,6 mm Pingwinka z ❤️
29.05 2,6 cm do kochania 🥰
18.06 prenatalne (6,4 cm zdrowego maleństwa)🩷
16.07 ważę 150 g i jestem siłaczką😻
13.08 połówkowe (340 g słodkiej dziewczynki )
10.09 670 g Skarba ❤️
08.10 mamy już 1250 g
29.11 1600g 🥰

-
Mi się wydaje że czop u mnie odchodzi ale kawałkami. Z tym że nie daje sobie ręki uciąć że to czop a nie jakiś po prostu śluz galaretowaty 🫣🫣
Spakowałam sobie dzisiaj torbę dla maluszka ale nasuwa mi się taka myśl - ile pieluch tetrowych/muślinowych bierzecie do szpitala? -
Mam tak samo, niby jestem gotowa na ten poród, ale jak tylko coś zaboli to zastygam jakbym tego nie chciała. Boję się to naturalne ale mam nadzieję, że ten strach nie zblokuje tego kiedy już coś się zacznie dziać.Belma wrote:Ja szczepiłam się na krztusiec tylko, zapomniałam o rsv. U mnie opryszczka jest co jakiś czas, wystarczy że trochę gorzej się poczuje i już wyskakuje, przeleczenie heviranem nic nie dało.
Dzisiaj pobolewa mnie podbrzusze, coś jak na okres i zaczęłam się stresować 😂z jednej strony chciałabym urodzić troszkę wcześniej, a z drugiej wydaje mi się że jestem całkowicie nieprzygotowana 😬
Pieluszek tetrowych biorę 2 szt na salę poporodową i 2 na porodową. Jak się pobrudzą to mój dowiezie. -
Ja kiedyś czesto mialam opryszczki i pomaga mi tylko masc Hascovir czy inny odpowiednik, ale muszę smarować jak tylko poczuje,że się robi. Plastyki na mnie nie działają. Tylko ją rozciapkają.
Gdy byłam rejestrować się w szpitalu to położna pytała o opryszczkę pochwy, powiedziałam,że mam ale na ustach. Zaznaczyła,żeby uważać jak by się mialo opryszczkę przy noworodku. Żeby myć ręce przed dotnieckem sutkow, przy karmieniu itd dezynfekować ręce jak najczęściej, opryszczka dla noworodka moze powodować problemy neurologiczne. Jakby babcia, ciocia czy kto kolwiek z opryazczką Was odwiedzał, to nie pozwolić dotykać dziecka.
-
Dziewczyny nie nadrobiłam postów ale dla tych co mają opryszczkę lub będą miały (tfu tfu) lekarz zalecił heviran 400mg 2x dziennieStarania zaczęte 08.24.
Wszystkie pecherzyki z lewego jajnika, pecherzyki pekaja za późno kiedy maja pow 30mm
PCOS, AMH 7.5, hiperinsulinemia
💉w listopadzie w 9 dniu cyklu zastrzyk Otrivelle, nie pomógł.
⛔️ w grudniu dwa pecherzyki dominujące, lekarz odmówił podania zastrzyku
💉w styczniu zastrzyk 8 dzień cyklu, pękł
Nie wyszło 
💉w lutym zatrzyk przy już za dużym pęcherzyku 17mm, niepowodzenie.
💉 marzec- miesięczny urlop. Udało się bez zastrzyku i leków
🥰
🍼 04.03. Początek ciąży
29.03. Dwie kreski na teście, beta 132
31.03. Beta 380, progesteron 46.
04.04. Beta 2461.
08.06. To będzie dziewczynka! 🌸
Termin 02.12. -
MadCat, jak byłam na patologii ciąży, na oxy itp. to ruszyło i odchodził mi czop w postaci takiej galaretki, jak to dziewczyny opisują - delikatnie zabrwiona na brązowo/różowo jakoś tak to zapamiętałam, kilka dni to trwało. Ale mimo tego rozwarcie małe, główka wysoko była. Teraz nie zauważyłam jeszcze, żeby co kolwiek się działo. Ale trochę stresuje mnie ten mój kaszel, bo mała za każdym razem się wierci... skurcze jakieś też czuję, dziś sobie przypomniałam jakie to uczucie, całe szczęście pojedynczy epizod.
Nadzieja95 lubi tę wiadomość
-
Biedne jesteście z tą opryszczką. Ja nigdy nie mialam, mąż też, więc dla mnie to mega stres, bo np. moja mama, czy siostra miewają, a całują córę, choć walczyłam długo, jak byla malenka, zeby tego nie robiły. Babcia stała się ostrożniejsza, natomiast siostra raczej niekoniecznie... ale pewnie z małą zobaczą się pozniej niż szybciej, tak zakładam.
-
Moja siostra baaardzo często lapie opryszczke po szczepieniu na covid w czasie pandemii. Wcześniej tak nie miała.
Czy ktoś jeszcze nie ma spakowanej torby ? 😂 to chyba jedyna rzecz, za którą tak ciężko mi się zabrać ... Nawet jakoś nie myślę, żeby spojrzeć w tamtym kierunku. -
Hej dziewczyny 🌸
Jak nocki? Ja dzisiaj między 3 a 4 leżałam nie mogąc zasnąć a potem nagle zasnęłam na kolejne 2,5h. O co chodzi - niewiem 😆
Dziś mam wizytę 🥳 i właśnie to pierwsze ktg. Zobaczymy co i jak.
Jeśli chodzi o pieluszki - spakowałam 4 tetrowe i 1 muślinówą.
Musze jeszcze dokupić jedną koszulę do karmienia, jedną do porodu, termometr i laktator. Tak to chyba większość mam. Ale mam też jeszcze chwilę czasu.
Śluzu faktycznie też mam teraz więcej, cera mi się pogorszyła a przez całą ciążę była super 🙁
Macie coś jeszcze do odhaczenia przed porodem? 😀
Ja muszę ułożyć puzzle, namalować jeden obraz po numerach, iść na randkę z mężem i może do kina! A Wy?
👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
11.08 połówkowe lux 😎

-
Ooo. Fajnie!!! Ja muszę sweter skończyć na drutach, jestem w połowie przodu, tył zrobiony. 😀Wilga27 wrote:Hej dziewczyny 🌸
Jak nocki? Ja dzisiaj między 3 a 4 leżałam nie mogąc zasnąć a potem nagle zasnęłam na kolejne 2,5h. O co chodzi - niewiem 😆
Dziś mam wizytę 🥳 i właśnie to pierwsze ktg. Zobaczymy co i jak.
Jeśli chodzi o pieluszki - spakowałam 4 tetrowe i 1 muślinówą.
Musze jeszcze dokupić jedną koszulę do karmienia, jedną do porodu, termometr i laktator. Tak to chyba większość mam. Ale mam też jeszcze chwilę czasu.
Śluzu faktycznie też mam teraz więcej, cera mi się pogorszyła a przez całą ciążę była super 🙁
Macie coś jeszcze do odhaczenia przed porodem? 😀
Ja muszę ułożyć puzzle, namalować jeden obraz po numerach, iść na randkę z mężem i może do kina! A Wy?
Na randki z mężem szans nie mam. Nawet robimy celibat do 37 tc, bo nie chcę ryzykować.
Ja mam opryszczkę, ale w ciazy nie wyskoczyła ani razu (odpukać). Dziecka się nie zarazi w brzuchu. Noworodka można. Ja od razu jak wyłazi smaruję hascovirem, w ciazy też chyba można.
Czop mi nie odszedł w pierwszej ciąży, no ale rodziłam przez cc.
Ja się szczepiłam na rsv i krztusiec. Byłam w szpitalu ze starszakiem I był tam noworodek chory na rsv. Serio, nie polecam. Lepiej jak dostanie przeciwciała od was niż jak zachoruje. Nawet jesli was ręka poboli po szczepieniu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada, 07:54
Wilga27 lubi tę wiadomość
2021 transfer 2 x 3dniowców
2022 zdrowy synek
Powrót do gry
II.2024 FET 6dniowca -> poronienie zatrzymane w 8 tyg.
VIII.2024 FET 6dniowca - beta 0
02.12.24 FET 3-dniowca - beta 0
02.01.25 FET 3-dniowca - 10 dpt - 11, cb
03.04 ET 5.1.1., 6dpt - beta 52,2, 8 dpt - beta 92,5, 11 dpt - beta 236,7, 13 dpt - beta 600, 15 dpt - beta 1448, 22 dpt - beta 9820, 25 dpt - beta 22546 jest ❤️
24+4 tc 818 g
29+5 tc 1495 g
34+5 tc 2460 g

-
Willsee wrote:Ja się w przyszłym tygodniu mam zamiar zafarbować i zrobić laminacje 😂
Walizkę mam spakowaną, ale np nie mam części wyprawki aptecznej, wanienki 😅😅😅 tak sobie z tym zwlekam bo przecież „jest dużo czasu” 🙃
Ja jeszcze w przyszłym tygodniu we wtorek mam fryzjera, a w środę kosmetyczkę. 😃 Przecież nie pójdę do szpitala taka nieprzygotowana.😂
A co do szczepień, robiłam dwa - na krztuśca i na rsv.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada, 08:35
niedoczynność tarczycy, mięśniaki macicy
sierpień 2023 - AP Katowice dr GM
2023/2024 - 6 histeroskopii, usunięcie mięśniaka
➡️I procedura - start: październik 2024 (protokół krótki)
21.10. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 3, 1 zarodek: 5BB
26.10. - 1️⃣ET 5BB❌️
➡️II procedura - start: grudzień 2024 (protokół długi)
25.01. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 4, 3 zarodki: 3AA, 3BC, 6 doba 3BB
30.01. - 2️⃣ET 3AA❌️
2.04. - 3️⃣FET 3BC ✅5dpt ⏸️; beta: 6dpt 20; 9dpt 138; 12dpt 811
16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
35dpt (7w5d) CRL 1,4cm i bijące ❤️
11.06. - prenatalne, zdrowe bobo ❤️
SANCO - zdrowy chłopiec 💙
13.08. - połówkowe, obraz prawidłowy 💙
cudzie trwaj 🍀♥️🙏🍀♥️

-
Ja w przyszłym i w jeszcze kolejnym jeszcze masaż i henna ale może na stopy też bym gdzieś poszła? 😀
Co do szczepień - ja miałam na rav, krztuśca i grypę.👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
Punkcja nr 2 - 03.2025
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
11.08 połówkowe lux 😎

-
Mnie po krztuscu poskładało, ale to nawet nie o to chodzi.
ja raczej jestem minimum szczepień, stąd moje wątpliwości 
Willsee też tego nie mam, jutro mam zamiar podjechać do apteki i takie jakieś podstawy wziąć na tą chwilę. Wanienke jeszcze zamówię. Mówię do męża, że w sumie to że szpitala nawet możemy zamówić 😅 .
Ja to w ogóle mam wrażenie, że jakoś lekko do tego podchodzimy z mężem. Mój kuzyn z żoną są tak zaangazowani w ich ciążę, 2 szkoły rodzenia, coś tam, coś tam, a my ... płyniemy z prądem ... 😅. Tylko , że ja mam tak chyba że wszystkim ... Także ten.
A co z planów do porodu .m ciężko powiedzieć, bo czas tak leci, że nim się obejrze, ro za niecałe 3 tyg godzina 0.
Z mężem na randkę też chce wyskoczyć, złamie tym samym dietę cukrzycowa, ale to już sam koniec. Pojdziemy na burgera kolo nas. Nie mogę się doczekać jak opierdziele kebaba z frytkami w środku 😶 . Kebsa jem raz na rok, ale tak mi się marzy w ciąży ... zazyczylam sobie w drodze powrotnej do domum. a tak to już chyba wyluzować i odpoczywać ile się da. Jeszcze tylko pokończe te meble. Chyba , że zaszaleje i się umówię na jakiś masaż przed porodem.
Zastanawiam się , czy jednak w dniu wyjścia że szpitala nie ściągnąć teściów do nas na chwilę. Ostatnio rozmawiałam z groomerką i opowiadala, że też byli w domu jej rodzice i teście, oni zajęli się dzieckiem, a ona mogła pójść się wykąpać czy odpocząć. Bardzo zastanawiam się teraz nad tą opcja jednak, co też mi da opcje, że jednak zostaniemy na święta w domu i mąż zrobi tylko turnee po jedzenie.
Mówię do męża, że jak wrócimy że szpitala i ktoś będzie chciał nas odwiedzić, to bez jedzenia nie wpuszczamy 🤭.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada, 08:42
-
Chałwa - ja też raczej minimum szczepień ale tu stwierdziłam, ze nie będę ryzykować. Na covid już nie robiłam.
Dziewczyny, które będą używać śpiworków w gondoli - jak ubrać dziecko przy takiej temp ok 0 stopni i wiatr np?👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
Punkcja nr 2 - 03.2025
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
11.08 połówkowe lux 😎

-
To te moje zwiększenie śluzu to na pewno jeszcze nie to.
Też nie mogę spać ostatnio. Budzę się koło 4 i godzine albo i dłużej nie śpię.
Z rzeczy do zrobienia to plany mam, ale nie chce mi się xD na pewno kocyk na drutach muszę zrobić. I to jest musy have. A tak to na mojej liście są takie głupoty jak tu gra do skończenia, tam druga, a zdjęcia miałam wydrukować do albumu, tam jakiś segregator z papierami do poukładania.
Wilga ja w poprzedniej ciąży nie miałam takiego śpiwora ale teraz jak tak myślę to Body+śpiochy, na to taki cieplejszy pajacyk/kombinezon. Czapeczka+rękawiczki i tyle. A tak to będę dokładać kocyki do środka śpiworka.👧🏼30 & 🧔31 +👶🏻2021 + 🐱🐱
18.04 cień cienia 🧐
19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
29.04 1 pęcherzyk 💚
8.05 mamy serce 💓
21.05 19 mm 💓 175 ud/min
10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
17.06 prenatalne wszystko ok
14.07 zdrowy chłop
11.08 398 g 🩵
8.09 684 g
6.10 1321 g kluska
20.10 prenatalne 1993 g 🙆♀️
3.11 2300 g 🐾
⏩ Wizyta 24.11
Termin porodu 25. 12👶🏼
👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo

-
Ok dzięki

A właśnie zdjęcia! Ja też już wczoraj wywołałam część i powkładałam do albumu. Jeszcze zostało mi drugie tyle ale jak nie teraz to prędko tego nie ogarnę 😵💫👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
Punkcja nr 2 - 03.2025
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
11.08 połówkowe lux 😎

-
Ja chodzę na szkole rodzenia i myślę,że niczego się nie dowiedziałam. Tzn wszystko co mowi to taka wiedzą ,którą mogę znaleźć w internecie.
Moje maleństwo trochę przybrało na wadze. Dzisiaj ma 2415 gram 😍😍😍
Odnośnie spania 😒 zmęczona jestem. To lewe udo już mnie tak boli/piecze od tego dretwienia. Prawa strona boli. Pies mnie budzi w nocy na kupę. Nie wiem czy ona już się stresuję, coś czuję. Ale dzisiaj 2 i 5 w nocy na dwór na kupę. Plus ja co dwie godziny siku, a potem nie umiem zasnąć. Ratują mnie drzemki w ciągu dnia.
Jeszcze 1,5 tygodnia i zaczynami przeprowadzkę, równo z donoszoną ciążą. Czekam z niecierpliwością.
MadCat, Książkara_w_ciąży, Belma, Maura, PoskromionaZłośnica, Pierniczka, taterniczka lubią tę wiadomość