Grudzień 2025 🍼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Moniczka38 wrote:Czuję się naprawdę dobrze.
Ogólnie sytuacja była taka że planowo miałam mieć jutro cesarkę. O 12:00 wpadła lekarka i zapytała co jadłam i kiedy i odpowiedziałam że mało i 2h temu
A ona że za 3h cesarka…
Jutro też są poważne jakieś operacje które wypadły nieplanowo, więc wszystkie cesarki przesunięte są na piątek lub sobotę. Także no słabo, ale w sumie się ucieszyłam bo mniejszy stres…
Ogólne info dla dziewczyn które planują:
1. Stres miałam taki że ogromnie się trzęsłam i nie miałam nad tym wpływu.
2. Zakładanie wenflonu to ”najbardziej bolesna rzecz w tym wszystkim”
3. Znieczulenie nie boli, cięcie nie boli, dwa razy ucisnęli lekko żebra.
4. Jak mała zaczęła płakać to ja z nią niesamowite uczucie!
5. Obecnie poprosiłam o paracetamol i jest ok.
6. Mój lekarz prowadzący na końcu zniknął i za słabo zszyła mi lekarka i teraz poprawiali.
7. Totalny luz miejcie naprawdę na tym etapie luzik arbuzik. Jutro będzie gorzej!
W sumie super ze zrobili tego samego dnia, jeden dzień mniej w szpitalu I nie musiałaś się cały dzień stresować przed
Rodzilas w końcu na Borowskiej?
Domyślam się że stres wielki. Tez płakałam z synem jak zapłakal, cudowne uczucie gdy mogłam go usłyszeć.
Super ze na paracetamolu jest ok.
Z tego co pamiętam mówili żeby się nie męczyć i nie dopuszczać do bólu przez 3-4 dni- bo najgorzej jak zacznie bolec to ciężko usmiezyc.
Oj boję się tego uciskania żeber:(XII 2021 Cb 💔
VII 2022 poronienie zatrzymane 💔
III 2023 poronienie zatrzymane 💔
IV 2024 synek ❤️
27.03 pozytywny test ❤️
29.03 beta 52
31.03 beta 211
08.04 beta 3431 -
Tak, Borowska. Polecam

Spokojnie, ucisk jest naprawdę ok. Po prostu dziwny, jakby ktoś mocno Cię przytulił 🤣
Starania zaczęte 08.24.
Wszystkie pecherzyki z lewego jajnika, pecherzyki pekaja za późno kiedy maja pow 30mm
PCOS, AMH 7.5, hiperinsulinemia
💉w listopadzie w 9 dniu cyklu zastrzyk Otrivelle, nie pomógł.
⛔️ w grudniu dwa pecherzyki dominujące, lekarz odmówił podania zastrzyku
💉w styczniu zastrzyk 8 dzień cyklu, pękł
Nie wyszło 
💉w lutym zatrzyk przy już za dużym pęcherzyku 17mm, niepowodzenie.
💉 marzec- miesięczny urlop. Udało się bez zastrzyku i leków
🥰
🍼 04.03. Początek ciąży
29.03. Dwie kreski na teście, beta 132
31.03. Beta 380, progesteron 46.
04.04. Beta 2461.
08.06. To będzie dziewczynka! 🌸
Termin 02.12. -
Miniczka38 😍 gratulacje mamusiu!!
-
Moniczka38 wrote:Tak, Borowska. Polecam

Spokojnie, ucisk jest naprawdę ok. Po prostu dziwny, jakby ktoś mocno Cię przytulił 🤣
Ja niestety mam inne doświadczenia z poprzedniego cc. Oddychać nie umiałam i po cc tez męczyłam się z 6 tygodni. Liczę że tym razem będzie ok.
Ja czekam na wyznaczenie dnia cc. Mam Nadzieję że tez mi zrobia tego samego dnia
Cieszę się że jesteś zadowolona ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada, 23:06
XII 2021 Cb 💔
IV 2024 synek ❤️
27.03 pozytywny test ❤️
29.03 beta 52
31.03 beta 211
08.04 beta 3431 -
Milenka przyszła na świat o 22.20, 3,25kg, 53cm 🥰 na ip wjechałam z 4cm rozwarciem.
Poród zaliczam do tych dobrych choc doświadczenia nie mam 😄 mój m&msik jest najpiękniejszą dziewczynką na świecie i mogę śmiało powiedzieć że cała ciąża I porod wynagrodziły ciężkie 4 lata starań o ten mały cud
Belma, KasiaXXX, Maura, Pierniczka, Kokosik, Madzik_, Cebulka35, Ko_ala lubią tę wiadomość
🙋♀️29
🙋🏽♂️37
PCOS- podwyższone androgeny
Starania od 12.2021
Sierpień 22 -⏸️😍
Wrzesień 22- 💔7+5 😭
Kwiecień 23- 💔 biochem 😔
Marzec 25- 22.03 ⏸️ - do trzech razy sztuka!
24.03- beta 117
26.03- beta 217 prog 35 😍
1.04- beta 1642 🙏
8.04- 2,7mm dzidziutka z pikającym ♥️
22.04-1,63cm 8+0 🙏
rośnij ziarenku 🥜 🥹
21.05- prenatalne 12+2 🥹 niskie ryzyka-dziewuszka 5,82cm🩷
27.05- 73g 🥰
17.06- 177g kruszynki ♥️
9.07- połówkowe-271g- wciąż i nadal dziewczynka 🩷

-
Dla mnie najgorszy wstyd, to chlustające wody na lewo i prawo.
Sama CC naprawdę też spoko. Oczywiście były jakieś szarpnięcia, rozpychania, czy te zebra, ale to naprawdę było ok. To jednak inny rodzaj znieczulenia i niby nic nie czujesz, a jednak czujesz. Jak mi znieczulali rękę w nerwach, to faktycznie nawet manewrów nie czułam. Nie czułam, że 2 razy mi np uciekła noga ze stołu i anestezjolog ją łapał. 😂 myśle, ze dużo zależy od anestezjolog też. Np Pani anestezjolog prawie cały czas ze mną oddychała, powtarzała jak mam oddychać, bo moje ciśnienie i tętno ze stresu fruwało do góry.
Sposób na oddychanie: wdech przez 3, przetrzymać przeZ 3 wypuścić przez 3. Są jeszcze jakieś trójkąty i kwadratyz ale tego już nie słyszałam, bo opowiadałam jak chce mi się coca coli i kebaba 😶.
Maura lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny gratuluję dla rozpakowanych:)
Moja bejba śpi przy dyżurce, ale biedna Bejba koleżanki nie daje rady. Ogólnie położna przyszła sama i mówiła , żeby je prosić o pomoc. Także no tak chwilę mile zaskoczenie.
Kłapciuch lubi tę wiadomość
-
Tak! Ja się skupiłam na porodzie i pomogły mi zajęcia dla kobiet w ciąży bo tam dużo z tym pracowałyśmy. Oddychałam właśnie tak jakby górą żeber i wspaniale uspokajało to puls, ciśnienie… 🥰
Ja bólu żadnego nie czułam, założenie cewnika też nie, jedynie tapblock nie zadziałał. Podają Ibuprom i paracetamol i też daje radę!Starania zaczęte 08.24.
Wszystkie pecherzyki z lewego jajnika, pecherzyki pekaja za późno kiedy maja pow 30mm
Nie wyszło 
🥰
🍼 04.03. Początek ciąży
04.04. Beta 2461.
Termin 02.12. -
Klapciuch brawo! 😍😍😍 mamy dziecko z tej samej daty 🥹🫶🏻
Starania zaczęte 08.24.
Nie wyszło 
🥰
🍼 04.03. Początek ciąży
04.04. Beta 2461.
Termin 02.12. -
Co to był za szalony dzień, trzy dziewczynki z tej samej daty 😍 dziewczyny ogromne gratulacje! Teraz szybkiego powrotu do formy Wam życzę i tulcie te swoje szkraby ile wlezie! 🥰
Moje dziecko dziś ma pierwszą nockę w swoim łóżeczku i tak chętnie poszła spać, razem z tatą skręcała i szykowała sobie to miejsce, niesamowicie jestem z niej dumna, choć to dopiero 1 w nocy... oby do rana! Śpijcie dobrze
KasiaXXX lubi tę wiadomość
-
Kłapciuch gratulacje ❤️❤️❤️
Wszystkie 3 jesteście turbo dzielne mamuśki, to teraz szybki wypis do domu i niech bobasy zdrowo rosną 🫶🏻
-
Wow gratulacje ❤️Kłapciuch wrote:Milenka przyszła na świat o 22.20, 3,25kg, 53cm 🥰 na ip wjechałam z 4cm rozwarciem.
Poród zaliczam do tych dobrych choc doświadczenia nie mam 😄 mój m&msik jest najpiękniejszą dziewczynką na świecie i mogę śmiało powiedzieć że cała ciąża I porod wynagrodziły ciężkie 4 lata starań o ten mały cud
XII 2021 Cb 💔
IV 2024 synek ❤️
27.03 pozytywny test ❤️
29.03 beta 52
31.03 beta 211
08.04 beta 3431 -
Kolejne gratulacje ❤️ A dopiero co robiłyśmy testy ciążowe i latałyśmy na betę 😉
Ja jeszcze nie czuję, że mój bobas będzie zaraz ze mną, nie umiem sobie tego wyobrazić. Ale leżenie w szpitalu jakoś kiepsko na mnie działa, zbijają mi to ciśnienie, za chwilę znowu skacze, więc się martwię. Już bym wolała, żeby ją wyjęli.
No to dziewczynki która dzisiaj rodzi? 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 06:06
36👩❤️💋👨55
👱♀️
2016 - 8 tc 👼
2017 - synuś 🙋♂️
2020 - córeczka 👸
👨🦱
2009 - bliźniacy 🧒🧒
28.03 - II
17.04 - 3 mm czlowiek z ❤️
24.04 - 0,96 cm ❤️
12.05 - 2,73 cm
SANCO - zdrowa dziewczynka 😍🥰❤️