SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2025 🍼❤️
Odpowiedz

Grudzień 2025 🍼❤️

Oceń ten wątek:
  • MadCat Autorytet

Wysłany: 30 grudnia, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delfi trzymaj się 🥹

PoskromionaZłośnica Z moja laktacja chyba lepiej. Wcześniej jak sciskalam sutka to mało co leciało, a teraz nawet siknac potrafi. Niedługo będzie położna to zobaczymy co tam. Ale plan mam taki ze wieczorem on dostanie mieszankę, a ja na tym karmieniu odciągnę i zobaczę ile teraz będzie w cycach.

Delfi, PoskromionaZłośnica lubią tę wiadomość

👧🏼30 & 🧔31 +👶🏻2021 + 🐱🐱

18.04 cień cienia 🧐
    19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
    29.04 1 pęcherzyk 💚
    8.05 mamy serce 💓
    21.05 19 mm 💓 175 ud/min
    10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
    17.06 prenatalne wszystko ok
    14.07 zdrowy chłop
    11.08 398 g 🩵
    8.09 684 g
    6.10 1321 g kluska
    20.10 prenatalne 1993 g 🙆‍♀️
    3.11 2300 g 🐾
    24.11 2800 g 🐦
    15.12 3520 g 🐬

Termin porodu 25. 12 👶

25.12.2025 🎄4340g 🎄 17:29

👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo

age.png

age.png
  • Fabregasowa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PoskromionaZłośnica wrote:
    A jak z przyrostami teraz??? Ogólnie to ja wykarmiłam pierwsze dziecko na 1 piersi, ale to różnie bywa. I też mi sikało mleko, ale ostatecznie wszystko się unormowało. Pytanie, czy po jednej piersi ma już dość i się odrywa sama?
    Jeśli przyrosty ok i się najada z pierwszej, to bym spróbowała przestawić się na 1 piers co 3 h. Tylko musiałabyś troszkę odciągnąć z tej drugiej, żeby nie wybuchła. 😉 po kilku dniach powinno się unormować.
    Możesz spróbować milanellę, żeby nie było zastojów.
    Masz już większego malucha, mozesz spróbować karmić pod górkę, odbijać 1-2 w trakcie karmienia i łapać, to co sika na pieluchę.
    No i nie używaj kolektorów, bo też nakręcają laktację.
    Mi cdl mówiła, żeby karmić częściej i krócej, ale mi się nie chce. Wolę co 3 h. Nawet sam tak zaczął się wybudzać.

Po zmianie karmienia i poradach cdl przyrosty byly ok, wcześniej walczyliśmy z żółtaczka w domu, mala podsypiala na cycu a po południu potrafila sie domagać cyca co 20min, dla mnie to bylo wykańczające, no i przyrosty byly za niskie. Teraz po nowym roku sprawdzimy z polozna. Milanelle mam ale nie bylo potrzeby używać. Najchętniej bym odciągałam tylko w sytuacji wyjścia z domu, dla mnie to za duzo roboty 😅 a co do jednej piersi, czasem je 10min i sie odrywa, czasem ciumka 40 i pewnie moglaby dluzej... tak czy siak po jednym cycku ja najczęściej przebieram wiec jest wkurzona i chętnie je drugiego, a jak długo to różnie. Tylko no mowie, na dłuższą metę to trwa i trwa... wcześniej też myślałam by karmic jedna piersią intuicyjnie ale wyszło jak wyszło

👩‍🦰1990🧔1986

Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP. PAI homo, MTHFR

10.2024 19t 🩷💔
    01.2025 cb
    12.2025 🩷🌈 41+1

age.png
  • Pierniczka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delfi nie wiem aż ci powiedzieć, ile jeden człowiek może smutku i nieszczęścia doświadczyć, to takie niesprawiedliwe :( życzę Wam, żeby Nelcia szybko zwalczyła wirusa i lek na guza zadziałał. mogę tylko się domyślać jak trudno Wam teraz jest. Oby nowy rok przyniósł lepsze nowiny 🫂❤️

Hdfs - a bez espumnisanu itp to jakieś gazy były? Bo u nas to bączury jeden za drugim lecą, wczoraj to takie smrody + 6 kup 🫠 dzisiaj już bezwonne i kupy brak. Od tygodnia moje życie kręci się wokół kup, oszaleje. Ale dużo stękania jest przy zasypianiu, sen też jakiś taki niespokojny

poskromiona złośnica - ona na furii nie chce piersi, jak weźmiemy ja ją jeszcze niewybudzona to ładnie się przyssa i pije po 15 min, raz nawet 30 wisiała, ja karmię też przez nakładki. Wędzidełko sprawdzała druga położna i coś tam mówiła, że do obserwacji, ale że to pediatra na patronazu oceni.

Nefretam pierwsze dni po szpitalu to był hardcore, płacz, psychika zbierana z podłogi, teraz jest minimalnie lepiej 😅 nie wiem kiedy zleciało 12 dni życia tego dzidziora

Delfi lubi tę wiadomość

6+6 tc 7,3mm 💓
    10+3 tc 3,4cm
    13+1 tc 7,23cm prenatalne+nift 🧬
    14+3 tc 99g
    18+3 tc 246g
    21+6 tc 433g połówkowe 🧬
    22+3 tc 487g
    27+3 tc 1088g
    29+6 tc 1293g 🧬
    30+3 tc 1427g
    33+3 tc 2020g
    35+2 tc 2502g
    37+2 tc 2740g
    38+6 tc 3280g

39+2 CC 3190g / 52 cm

age.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te simplex to pomagają czy lepszy jest delicol? Mamy do każdego karmienia Espumisan,ale jakoś średnio działa na Laurkę i właśnie myślę aby coś jeszcze dodać 🤷 i to się daje raz Espumisan a potem inne krople czy można je dać na jedno karmienie?

26.05.2025 Dwa ❤️❤️
    05.06.2025 USG I trym.-wszystko ok 😁
    17.06.2025-Panorama,zdrowe 🩷🩷
    11.07.2025- 11,1 cm i 11,61 cm dzidziusiów 🩷
    5.08.2025 -połówkowe 308 g🩷 316g🩷
    13.08.2025-gin -wszystko ok, szyjka 3,5
    26.08.2025-poradnia w szpitalu 🩷586gram 🩷595gram
    29.08.2025-Echo serduszek- serduszka jak dzwony :)
    13.10.2025-3 prenatalne 🩷1469 g 🩷1263 g wszystko ok 😃
    7.11.2025 33+6 tc Witajcie na świecie moje malutkie 😍
    age.png
  • Maura Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PoskromionaZłośnica wrote:
    Maura - ja nie mogę, co z tymi dziećmi??? Gilgotek też się tyle namęczyła. Zainwestuj w wagę, będziesz przynajmniej wiedziała, na czym stoisz.
    Może w trakcie karmienia częściej rób przerwy na odbicie? I czy myślałaś o karmieniu blokowym albo nawet tej szałwi. Macie już miesiąc, może nie zaszkodzi? Zapytam jutro mojej cdl, co mysli o waszej wysypce...

Ja znowu mam zagwostkę, bo dziecko mi płacze na rękach, a u tatusia od razu się uspokaja... Może źle go noszę???
    Dziś było już lepiej, jadla normalnie cały dzień, a wysypka rano wyglada najgorzej, twarz aż czerwona, z biegiem dnia widoczna jest poprawa 🤷‍♀️ trądzik?
    Zwariować można. U męża też zasypia twardo, najlepiej jak nosi na leniwca.

Delfi... trzymaj się, jeszcze ta infekcja musiała się przypałętać🥺 wierzę, że za kilka dni będziecie mogli chociaż trzymać Nelę za rączkę.

age.png

age.png
‹‹ 638 639 640 641 642
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ