Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2025 🍼❤️
Odpowiedz

Grudzień 2025 🍼❤️

Oceń ten wątek:
  • Wilga27 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 04:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chałwa wrote:
    Hdfs absolutnie nie sama :) tylko przed wizytą robiłam rozeznanie i wyszło, że jest najlepiej tolerowany . Jak lekarz zdecydował, że robimy próbę, poprosiłam o nutramigen. U nas się praktycznie wszystko cofnęło, przesypia nawet do 8h ciurkiem . A u Was jak ?

Wilga jak u Was ? Moja dalej swiruje o tej 5/6 😅

8h ciurkiem? Wow 🤯

U nas bardzo pomogło otulenie małej w rożek, więc śpi w łóżku, na nim kokon a ona w środku w rożku 😅 co prawda po karmieniu o 5 już raczej śpi u mnie na rękach bo mnie odcina ale do tej 5 jest o niebo lepiej.
    Jeszcze spróbujemy w tym otulaczu bo wydaje mi się że to też pomoże :D wreszcie jakoś śpię. Pierwsze 3-4h w innym pokoju a potem po karmieniu jeszcze ze dwie normalnie. Nad ranem to już różnie bywa :D

👩34 👨42

🌿🏋🏻‍♀️🤸‍♂️🚴‍♂️

Starania naturalne od 2021.
    W klinice od IX.2023

4 nieudane transfery
    3 pierwsze - beta 0
    4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
    Punkcja nr 2 - 03.2025
    5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
    8dpt beta 158
    11dpt beta 635 😍
    15dpt beta 3062 🫣
    5.05 mamy ♥️
    19.05 2cm człowieczka 🌞
    6.06 4,6cm byka
    Panorama ok 🌸
    16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
    11.08 połówkowe lux 😎

age.png
  • Mini94 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam też potrafi 8-9 godzin przespać, ale ostatnio jęczał w nocy i widziałam na kamerce że ma oczy otwarte ale zanim się zebrałam do niego to już spał 🫣

My z bebilon advance prześliśmy na bebilon HA w trakcie tej afery. Ale to pediatra nam zaleciła bo miał u niej atak kolki. I ma teraz bardzo śmierdzące bąki ale brzuszek miękki, raz tylko się zdarzyło, że płakał przez godzinę ale nie wiemy od czego, czy był przebodźcowany i nie mógł zasnąć czy go brzuszek bolał. Popłakał i poszedł spac.

👩🧑
    31 33

26.03.25 ⏸️

age.png
  • Babsi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilga27 wrote:
    Dziewczyny kp, ile trwa u Was karmienie piersią takie efektywne? Zawsze 15 min z jednej i drugiej piersi ?

U mnie trudno powiedzieć. Czasem bardzo szybko zasypia już przy pierwszej piersi. Najlepiej to by sobie wisiał na cycku cały dzień. Na szczęście tylko w dzień, bo w nocy jest ok. U nas maraton jedzenia zaczyna się popołudniami. Muszę go czymś zajmować , bo po 17 to by juz tylko na cycku wisial zasypia po paru minutach , a jak mu przerywam to obraza. Gdy trzeba jeść przed spaniem to piersi puste. Przed ciążą wszędzie.czytalam,żeby nie dziecko nie zasypiało na piersi, a teraz usypiam tylko tak 🫣 Nauczyłam się karmić na leżąco. Daje mu pierś przed spaniem, czasem zasypia po.15 minutach,a czasem nie może.sie wyciszyć i trwa to dluzej, ale przeważnie koło 22 śpi. Budzi się różnie 3-4. Ostatnie dni mamy gorsze poranki. Jęczy, płaczę, wierci się. Wydaje mi się,że budzi go brzuszek, bo jak już zrobi poranną kupę to jest spokojny.

Leon już kończy 2 miesiące ( szok 🤪),a przyszłym tygodniu mamy pierwsze szczepienie: rotawirusy, 5 w 1 i pneumokoki. A za miesiąc planuje meningokoki. Pediatra mówiła,że można wszystko za jednym razem,ale że to dużo dla małego dziecka. Szczepicie na meningokoki? Ona bardzo polecała, mówi,że jest 50% śmiertelności , to mnie przekonało.

Dziewczyny czy wy też odczuwacie tak szybko mijający czas! Nie mogę uwierzyć, że to już dwa miesiące, dni mi uciekają między palcami. Jak to zatrzymać 😭

👨‍🦲49 👱‍♀️ 44 🐶🐱

28.07.2024 ⏸️
    28.07.2024 jest serduszko
    26.09.2024 12+4 💔
    17.03.2025 CB
    09.04.2025 -⏸️
    16.04.2025 USG piersi 👍
    18.04.2025 - diagnoza Hashimoto - Euthyrox 100
    💊
    30.04.2025 - jest ❤️

Będzie chłopczyk 💙

Leon urodził się 20.12.2025 roku
  • Wilga27 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę szczepić na meningokoki . Mamy umówione za 2 tyg ale przełożę na trochę później.

Mi czas szybko nie leci, ja się nie mogę doczekać wiosny … 🌸😢

👩34 👨42

🌿🏋🏻‍♀️🤸‍♂️🚴‍♂️

Starania naturalne od 2021.
    W klinice od IX.2023

4 nieudane transfery
    3 pierwsze - beta 0
    4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
    Punkcja nr 2 - 03.2025
    5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
    8dpt beta 158
    11dpt beta 635 😍
    15dpt beta 3062 🫣
    5.05 mamy ♥️
    19.05 2cm człowieczka 🌞
    6.06 4,6cm byka
    Panorama ok 🌸
    16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
    11.08 połówkowe lux 😎

age.png
‹‹ 657 658 659 660 661
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ