Grudzień 2026 🩷💙
-
WIADOMOŚĆ
-
Rosalinda wrote:Ja mam tak teraz. Potwierdził się chłopiec, zdrowy co jest przecież najważniejsze, a ja zamiast się cieszyć to siedzę i ryczę, że nigdy nie spełni się moje marzenie o córce 😭 Fajnie, że udało Ci się za czwartym razem, my nie planujemy czwartego, chyba że wpadniemy...
Otoczenie tez często nie pomaga, u nas juz jak byłam drugiej ciąży byla presja z zewnątrz, no ze parka idealna rodzina, bo jak jest syn,to nikt nie zyczy drugiego syna,tylko a no córeczka by się przydała😒
Teraz mając juz dwóch chłopców wręcz na każdym kroku to się słyszało, wpędzali w jakieś poczucie wstydu jakby się okazalo,że jednak chłopak i co mam się potem z poczuciem winy tłumaczyć, że chłopiec?
Rozumiem tez emocje Twoje, pozwól sobie to przeżyć,bo jednak w głowie mamy jakieś wyobrażenie, marzenia i myśl, że one się nie spełnią, jest trudna do przyjęcia, tym bardziej, że reszcie się udało, dlaczego nie nam..poczucie często niesprawiedliwości, na pewno z czasem sobie to przepracujesz, trzymam kciuki
A trzeci synek na pewno będzie tak kochany jak bracia,a Ty będziesz ich największą miłością, bo synkowie są mamusiowi totalnie 💙💙💙
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia, 16:40
Rosalinda lubi tę wiadomość
2020 💙
2023 💙
Grudzień 2026 💗 -
No właśnie tego się obawiam, że nie dość, że mi samej jest z tym ciężko to jeszcze będę słyszeć, że ojezu trzeci chłopiec a przydałaby się dziewczynka...Lunaaa12 wrote:Otoczenie tez często nie pomaga, u nas juz jak byłam drugiej ciąży byla presja z zewnątrz, no ze parka idealna rodzina, bo jak jest syn,to nikt nie zyczy drugiego syna,tylko a no córeczka by się przydała😒
Teraz mając juz dwóch chłopców wręcz na każdym kroku to się słyszało, wpędzali w jakieś poczucie wstydu jakby się okazalo,że jednak chłopak i co mam się potem z poczuciem winy tłumaczyć, że chłopiec?
Rozumiem tez emocje Twoje, pozwól sobie to przeżyć,bo jednak w głowie mamy jakieś wyobrażenie, marzenia i myśl, że one się nie spełnią, jest trudna do przyjęcia, tym bardziej, że reszcie się udało, dlaczego nie nam..poczucie często niesprawiedliwości, na pewno z czasem sobie to przepracujesz, trzymam kciuki
A trzeci synek na pewno będzie tak kochany jak bracia,a Ty będziesz ich największą miłością, bo synkowie są mamusiowi totalnie 💙💙💙
Choć już mam jeden komentarz od mojej cioci, która ma już dorosłe dzieci (dwóch synów i córkę środkową), że fajnie że chłopaki, bo jej synowie mimo że dorośli to nadal są mamusiowi, mają super relacje, a z córką to głównie się kłóci.
Także dobrze, że nie każdy będzie komentował w negatywny sposób, oby jak najmniej takich...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia, 16:50
-
Rosalinda wrote:No właśnie tego się obawiam, że nie dość, że mi samej jest z tym ciężko to jeszcze będę słyszeć, że ojezu trzeci chłopiec a przydałaby się dziewczynka...
Choć już mam jeden komentarz od mojej cioci, która ma już dorosłe dzieci (dwóch synów i córkę środkową), że fajnie że chłopaki, bo jej synowie mimo że dorośli to nadal są mamusiowi, mają super relacje, a z córką to głównie się kłóci.
Także dobrze, że nie każdy będzie komentował w negatywny sposób, oby jak najmniej takich...
Takich Ci życzę komentarzy, jak najwięcej, ludzie nie ogarniają, że to nie od nas zależy jakiej płci nam dziecko się urodzi..
No i druga sprawa, kiedyś pisałam, że chłopaki prędzej znajdą wspólny język, wspólne zabawy, zainteresowania, więź braterska jest nie do podrobienia 💙💙💙2020 💙
2023 💙
Grudzień 2026 💗 -
Rosalinda przytulam mocno , pozwól sobie na te emocje , a za chwilę będzie lepiej.Masz prawo i jest to zupełnie normalne.🤗2008👧 2009 👦
04.2023 👼💔(5tc)
O3.3024👼💔(Biochem)
O6.2024👼💔(6tc)
01.2025 👼💔(9tc)
14.12.2025 👼💔🩵Jaś (21tc)
19.04.2026 ⏸️
13.05 1,09cm małego cudu z ♥️ 7t+1
21.05 1,86cm małego cudu 8t+2
5.06. 3,98cm małego cudu 10t+3
18.06 6,76cm małego cudu,badania prenatalne-wszystko dobrze 12t+2
3.07 będziemy mieli synka🩵(14+3)
23.07 209 g chłopczyka (17t+2)
8.08. 317 g. chłopczyka (19t+4)

-
Ja się przyznam, że wózek to chyba ostatnia rzecz o której będę myślała:) W pierwszej kolejności we wrześniu będę chciała mieć spakowaną w miarę torbę do szpitala czyli te wszystkie pielęgnacyjne sprawy, ubranka, koszule, rożek czy tam otulacz, kolejno kupić fotelik do auta i jakiś kokon. Zakup łóżeczka (tu myślę czy owalne z tych 7w1 czy okrągłe) i jakiejś komody przewijaka, na sam koniec wózek, teraz i tak nie byłoby go gdzie postawić, a jedyne wolne miejsce w kącie bloku przy skrzynkach pocztowych obecnie stoją rowery i pewnie zaczną znikać dopiero październik/listopad.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia, 18:25
👩'83👨'83
📌Ona: PCOS, niedoczynność tarczycy, kiry AA
2018 - 2021 starania naturalne
2022 inseminacja ❌
06/2022 I IVF
czerwiec punkcja, 3 zarodki
I transfer świeżaka beta 8.10 i 3.90
sierpień II transfer ❄️ ❌
listopad III transfer ❄️ ❌
07/2023 II IVF
lipiec punkcja, 3 zarodki
IV transfer ❌
wrzesień V transfer ❄️ 5dpt beta 10.92 7dpt 42.16 9dpt 101.03 12dpt 151.17 13dpt 167.70 15dpt 105
listopad VI transfer ❄️5dpt 15 7dpt 30.46 10dpt 18
01/2024 III IVF
styczeń punkcja pobrano 12🥚, 2 zarodki, oba chore
05/2024 IV IVF
maj punkcja pobrano 13🥚, 5 zarodków, 1z5 zdrowy
lipiec VII transfer ❌
07/2025 V IVF
lipiec pobrano 15 🥚 , 3 zarodki bez badań
sierpień VIII transfer ❄️ ❌
wrzesień IX transfer ❄️❄️ ❌
10/2025 VI IVF
październik punkcja pobrano 15 🥚 7 zapłodnionych, 4 zarodki bez badań
03/2026
X transfer ❄️❄️
8dpt beta 92.7 11dpt 332.01 13dpt 584.55 15dpt 1515.17 26dpt jest ❤️! -
Lunaaa12 wrote:Macie juz upatrzone wózki?
Tylko w necie narazie roan ivi 2.0.
Po połówkowych pomału zbierzemy się za kompletowanie wyprawki.2008👧 2009 👦
04.2023 👼💔(5tc)
O3.3024👼💔(Biochem)
O6.2024👼💔(6tc)
01.2025 👼💔(9tc)
14.12.2025 👼💔🩵Jaś (21tc)
19.04.2026 ⏸️
13.05 1,09cm małego cudu z ♥️ 7t+1
21.05 1,86cm małego cudu 8t+2
5.06. 3,98cm małego cudu 10t+3
18.06 6,76cm małego cudu,badania prenatalne-wszystko dobrze 12t+2
3.07 będziemy mieli synka🩵(14+3)
23.07 209 g chłopczyka (17t+2)
8.08. 317 g. chłopczyka (19t+4)

-
Rosalinda przytulam Cię i mam nadzieję że z każdym dniem będzie lepiej 🫂 oby jak najmniej takich durnych komentarzy odnośnie braku córeczki.
Lunaaa ja wózek mam po synku, gondola i tak jest na chwilę a spacerówkę mamy nową Castello 😊
Izia wózek możesz kupić szybciej i odebrać w dogodnym terminie 😉
Ja prać ciuszki pewnie będę w listopadzie, to samo z torbą do szpitala 😁 -
Rosalinda ślę uściski 🍀
Jeśli chodzi o wózek to mi się spodobał Venicci Upline 3, ale jeszcze ostatecznej decyzji nie podjęłam, w ogóle bardzo na spokojnie podchodzę do tematów urządzania pokoiku dla dziecka, nawet jak się go zrobi na wiosnę też będzie okej, malutka i tak będzie cały czas narazie w naszej sypialni 😝😁
My po badaniu, bobas pięknie rośnie, waży 466g (21+6) ❤️ Cały czas ułożona poprzecznie i dostaje kopniaki po pęcherzu 😅 aczkolwiek one bardzo cieszą ☀️ Szyjka długa - 5cm 😊 / Krzywa też spoko, ale trzymam-staram się 😁 zdrową niskoweglow. dietę 😊 / jedynie co to ferrytyna, hemoglobina mi poleciały.
boys' mum, Myszkaaa20, Minimalti, Justi2019 lubią tę wiadomość
5.04 : ⏸️
14.04 : Widoczny pęcherzyk na USG
26.04 : Bijące Serduszko 💚
12.05 : 2,31 🫒 | 26.05 : 3,81 🍒
09.06 : 6,1 🍓 | 26.06 : 130g 🍋
30.07 : 331g 🍌 | 11.08 : 466g 🍆
💔Marzec 2025 : Poronienie zatrzymane 9tyg
💔 Paź 2025 : Ciąża pozamaciczna, laparoskopia -
Ritaaa wrote:Rosalinda ślę uściski 🍀
Jeśli chodzi o wózek to mi się spodobał Venicci Upline 3, ale jeszcze ostatecznej decyzji nie podjęłam, w ogóle bardzo na spokojnie podchodzę do tematów urządzania pokoiku dla dziecka, nawet jak się go zrobi na wiosnę też będzie okej, malutka i tak będzie cały czas narazie w naszej sypialni 😝😁
My po badaniu, bobas pięknie rośnie, waży 466g (21+6) ❤️ Cały czas ułożona poprzecznie i dostaje kopniaki po pęcherzu 😅 aczkolwiek one bardzo cieszą ☀️ Szyjka długa - 5cm 😊 / Krzywa też spoko, ale trzymam-staram się 😁 zdrową niskoweglow. dietę 😊 / jedynie co to ferrytyna, hemoglobina mi poleciały.
Właśnie miałam pytać czy któraś z Was miała w użyciu może te wózki Venicci, słyszałam dobre opinie, ale nie wiem jak w użytkowaniu🤔
Super, że wszystko dobrze 💗 Wasze bobaski juz takie duże 🤗
Ritaaa lubi tę wiadomość
2020 💙
2023 💙
Grudzień 2026 💗 -
Moja koleżanka ma Venicci i wybrała właśnie z tego powodu, bo lubią sobie pochodzić po górkach (im się bardzo sprawdza), wypróbowałam go u mnie koło domu, leśna dróżka - nie najprostsza 😅 i bardzo fajnie mi się prowadziło, aczkolwiek nie mam porównania z innymi5.04 : ⏸️
14.04 : Widoczny pęcherzyk na USG
26.04 : Bijące Serduszko 💚
12.05 : 2,31 🫒 | 26.05 : 3,81 🍒
09.06 : 6,1 🍓 | 26.06 : 130g 🍋
30.07 : 331g 🍌 | 11.08 : 466g 🍆
💔Marzec 2025 : Poronienie zatrzymane 9tyg
💔 Paź 2025 : Ciąża pozamaciczna, laparoskopia -
Wózek to była chyba jedna z pierwszych rzeczy jaką kupiłam 🫣Po wielu dyskusjach padło na Cybex Priam 4, mega nam siadł w porównaniu do innych marek i wygląda na solidny. Ma pompowane koła, amortyzację, dużą gondolę, funkcjonalne siedzisko na później, ogólnie łatwy i przyjemny w obsłudze. Dobrze się prowadzi, a my dużo chodzimy, mieszkamy na przedmieściach, więc mam nadzieję że dzidziusiowi będzie w nim wygodnie podczas wędrówek.
-
Hej
My też wózek po synku, a spacerówkę Masta.
Ja totalnie jeszcze nic nie ogarniam🙈 jedynie przejrzałam ciuchy po Synku i zostawiłam sobie takie neutralne. Mam plan jak we wrześniu pójdzie do żłobka ogarnąć pokój i przygotować resztę rzeczy.
U nas po połówkowych wszystko ok. 433g nadal Dziewczynki 🌸 no i najważniejsze sprawdził dokładnie łożysko i jest już daleko od szyjki. Pokazywał mi na USG. Szyjka też długa i zamknięta.
Myszkaaa20, Ukwiecona, Minimalti, Justi2019 lubią tę wiadomość
-
Ritaaa wrote:Rosalinda ślę uściski 🍀
My zamówiliśmy wózek właśnie Venicci Upline 3. Jak coś to przed sklepem fajnie się go prowadziło 😅
A fotelik Cybex Cloud T+ i-Size z bazą
Ritaaa lubi tę wiadomość