Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2026 🩷💙
Odpowiedz

Grudzień 2026 🩷💙

Oceń ten wątek:
  • Wiolami Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś będzie ciężki serduszko dzień, bo dokładnie na tym etapie dowiedzieliśmy się o stracie Jasia😞 i zupełnie nie świadomie zaplanowaliśmy że jedziemy dziś po pierwsze ubranko dla naszego tęczowego synka.

Poza tym lecę dziś do fizjo i dentysty 🫢

2008👧 2009 👦
    04.2023 👼💔(5tc)
    O3.3024👼💔(Biochem)
    O6.2024👼💔(6tc)
    01.2025 👼💔(9tc)
    14.12.2025 👼💔🩵Jaś (21tc)

19.04.2026 ⏸️
    13.05 1,09cm małego cudu z ♥️ 7t+1
    21.05 1,86cm małego cudu 8t+2
    5.06. 3,98cm małego cudu 10t+3
    18.06 6,76cm małego cudu,badania prenatalne-wszystko dobrze 12t+2
    3.07 będziemy mieli synka🩵(14+3)
    23.07 209 g chłopczyka (17t+2)
    8.08. 317 g. chłopczyka (19t+4)

preg.png
  • blancaa12 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dalej wybór pomiędzy Zosią a Emilką chyba że jeszcze coś wpadnie

Rosalinda lubi tę wiadomość

• Akacjowa_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolami, powodzenia w tym trudnym dniu, takie doświadczenia jednak zawsze zostają w głowie.

Ale super, że już tyle Maluszków powoli ma swoje imiona 🧡 my nie jesteśmy tym razem zgodni i nadal trudno dojść do porozumienia 🫣

Wiolami lubi tę wiadomość

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    02.2026 - powrót do starań 🧡
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️ 🧡 🥹
    29.05.2026 - niskie ryzyka - chłopczyk ☺️

preg.png
  • wera1211 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolami wrote:
    Dziś będzie ciężki serduszko dzień, bo dokładnie na tym etapie dowiedzieliśmy się o stracie Jasia😞 i zupełnie nie świadomie zaplanowaliśmy że jedziemy dziś po pierwsze ubranko dla naszego tęczowego synka.

Jestem dzisiaj z Tobą. Ja też dzisiaj mam dzień, w którym straciłam córkę w zeszłym roku. Równo skończony 24tc. Damy radę 😉

🧔'95 🧑 '96

12.2022 🩵 3425g
    12.2024 💔 biochem
    07.2025 💔 24tc 👼🩷

⏸️ 31.03.
    preg.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9901 wrote:
    Dziewczyny może powiecie jak to wygląda w praktyce. Mieszkam w Norwegii i tu też rodziłam pierwsze dziecko. Miałam krzywą cukrową w zeszłej ciaży i wszystko było ok. Syn sie też urodził zdrowy z wagą 3550. W tej ciąży usłyszałam że skoro nie miałam cukrzycy w poprzedniej i nie mam wysokiego BMI ani nie ma cukrzycy w rodzinie to nie muszę mieć tego badania ponownie. Troche to dla mnie dziwne ale może faktycznie tak jest. Czy zdarzyło sie którejś że w pierwszej ciązy było ok a w drugiej już nie? Będe na dniach w Polsce i myślę żeby zrobić to w Polsce 🤔
    U mnie w pierwszej ciąży nie było cukrzycy a w każdej kolejnej była i teraz też mam, lepiej sprawdzić

preg.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panikara97 wrote:
    Dziś byłam na badaniu krzywej. O ile samo badanie na luzie tak wyniki: 72, 164, 156….
    Już wiem, że czeka mnie wycieczka do diabetologa, ale przerażona jestem tymi badaniami glukozy….
    Nie dość, że dwa razy dziennie muszę mierzyć ciśnienie, codziennie zastrzyk z heparyną to jeszcze to dojdzie.
    Jestem załamana, już 2 godziny przepłakane.
    Kochana tule mocno , ja w drugiej ciąży jak się dowiedziałam że jest cukrzyca to byłam też podłamana ale to tylko tak strasznie wygląda , trzecią ciążę mam już cukrzycę i szczerze powiem że dla mnie to moze na plus bo po ciąży wyglądam lepiej niż przed 😆 w każdej z cukrzycą nie tyłam a dzidzia się rozwijała prawidłowo , w pierwszej ciąży na początku kazała mi diabetolog kłuć się po każdym posiłku po jakimś czasie tylko naczczo , po śniadaniu, obiedzie i kolacji , w tej ciąży kazała co drugi dzień chyba że zjem coś czego nie jadłam i muszę sprawdzić ale to tylko tak strasznie wygląda , wystarczy jesc mniej a częściej , wiadomo słodyczy nie wolno i szczerze w tej ciąży wogole mnie nie ciągnie , nie wolno smażonych rzeczy, pszennego pieczywa, ale jak jestem u rodziny gdzie nie wiedzą że mam cukrzycę i na obiad jest zwykły kotlet z piersi w panierce to wybieram najmniejszego i cukier też jest ok , idzie się przyzwyczaić zobaczysz to tylko na początku tak wygląda a później jest z górki 🤗

Panikara97 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Rosalinda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolami wrote:

Przytulam, to musiało być bolesne doświadczenie 🫂

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🩵 12.2026

👼 05.2023
  • Rosalinda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wera1211 wrote:
    Jestem dzisiaj z Tobą. Ja też dzisiaj mam dzień, w którym straciłam córkę w zeszłym roku. Równo skończony 24tc. Damy radę 😉
    Współczuję bardzo i też przytulam 🫂

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🩵 12.2026

👼 05.2023
  • Lunaaa12 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wera, Wiolami tak bardzo mi przykro😪niech teraz zdrowo rosną Maluszki 💙💙

2020 💙
    2023 💙
    Grudzień 2026 💗
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo wam współczuję to dla was ciężki dzien przytulam mocno ❤️

preg.png

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️
    29.05.26 mamy 🩷🩷
  • blancaa12 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wera, Wiolami bardzo mi przykro że musiałyście przez coś takiego przejść. Trzymam mocne kciuki by do rozwiązania wasze ciąże przebiegały ze spokojniej.

• botanika Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również przytulam w tym ciężkim dla Was dniu.

ticker_pgn.php?v=0,3,2026-12-27,-5,u
  • Lunaaa12 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blancaa12 wrote:
    U nas dalej wybór pomiędzy Zosią a Emilką chyba że jeszcze coś wpadnie

Też pięknie 😊
    Dla dziewczynek jest tyle pięknych imion, że na pewno i dla trzech lista by mi się nie wyczerpała😅

Poza tym czekam do soboty, bo mężu w końcu wraca i urlop, a ja mam zamiar chłopakom pokupować trochę rzeczy na jesień, do przedszkola/zerówki, zrobić przegląd ciuchów, oddam rzeczy po synku bratowej,bo ona tez dwóch chłopców i z czego mi młody wyrośnie to jej oddaje, no i przede wszystkim odpocząć zamierzam 🤭

2020 💙
    2023 💙
    Grudzień 2026 💗
  • Mira.huntrix Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ściskam mocno w tym ciężkim dniu!

Robię 3 prenatalne (mam w Medicover w pakiecie, ale jakby były odpłatnie też bym robiła)

W czwartek idę zbadać krzywa i inne wyniki dla ginekologa i hematologa i w sobotę czas antyXa ale to muszę odpłatnie w szpitalu. Powoli dobiega końca u mnie II trymestr i czuję powoli większą męczliwość :)

Z wyprawki nie mam jeszcze nic. Ale mam dostać od bratowej dużo rzeczy więc czekam co w spadku dostanę ( po listopadowwj i styczniowej córce więc idealnie ) i wtedy będę się martwić o resztę, fotelik wybrany, ma być dostępny od ręki więc też nie stanowi żadnego problemu.
    Zastanawiamy się nad wózkiem.czy kupić jakiś 2w 1 czy wziąć gondole baby jogger po bratanicach i kupić sobie na wiosnę jakaś wypasiona spacerówke

Ja: '90 Mąż: '87

IO | PAI-1 homo| AMH 2,5 (2.2025)| drożność| Hashimoto| Kariotyp Ok | homocysteina 5,5 | witamina D3 50| miesiączki regularne| zawsze grube endometrium| KIR Bx mąż C1C2 | nasienie 2% reszta ok

4-6.2025. 2 IUI ❌

07.25 IVF Menopur Rekovelle 16🥚 -> 15 zapłodnionych -> 11 ❄️ -> PGT-a 4AA, 5BA, 4AA

09.2025 cykl naturalny 4AA cyclogest, neoparin 0,6, accard, luteina, progersterone besins
    10 dpt beta 0,2

Immunolog : metronidazol i tarivid, equoral 25 dni -> encotron, cross match 30%

2.2026 cykl sztuczny estromef Accofil, encorton, cyclogest, neoparin 0,8, accard, luteina, progersterone besins
    5dpt ⏸️ 8dpt 36 biochem

Marzec naturals czekając na transfer
    10dpo 21, 11dpo 45,
    preg.png
  • boys' mum Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wera, Wiola tulę Was dziś mocno... Życzę Wam aby ta ciąża była już bezproblemowa do samego rozwiązania ❤️

M🩵12
    A🩵8
    ⏸️ 3.04.2026
    26.06.2026 Dziewczynka 🥹🥹🥹
    9.07.2026 214g Księżniczki 🩷🥹🩷
    28.07.2026 364g Kluseczki 💗💗💗
    preg.png
  • boys' mum Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 🩷 witam się z Wami z drugiego dnia na L4. Powiem, że tyle mam roboty, że śmiałam się do męża że chyba przedzwonie do szefowej czy mogę wrócić do pracy 🤣🫣 wczoraj zrobiłam o 6tys. Kroków więcej niż standardowo jak do tej pracy chodziłam...🙄 A to dziś za okna się wzięłam w salonie i żaluzje bambusowe. Dziś spokojnie i mycie okien muszę sobie rozłożyć na kilka dni bo mam ich tyle, że chyba padlabym wieczorem gdybym wszystko dziś umyła... W między czasie robię dziś na obiad kurczaka z ryżem w sosie słodko-kwaśnym. No i będę miała dziś dodatkową 2 dzieci na wakacjach 🫣😉 14 latka i 6 latkę 😉 mam nadzieję, że damy radę 😅 w sumie ostatnio mam mega doła i nie wiem czym on jest spowodowany.... Bardzo często chce mi się płakać bez powodu. Jutro przyjdzie mi komoda do sypialni i będę mogła już zacząć kupować ciuszki dla malutkiej bo póki co ma tylko smoczek i butelki 🤣🫣

M🩵12
    A🩵8
    ⏸️ 3.04.2026
    26.06.2026 Dziewczynka 🥹🥹🥹
    9.07.2026 214g Księżniczki 🩷🥹🩷
    28.07.2026 364g Kluseczki 💗💗💗
    preg.png
  • blancaa12 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mira.huntrix wrote:

Robię 3 prenatalne (mam w Medicover w pakiecie, ale jakby były odpłatnie też bym robiła)

W czwartek idę zbadać krzywa i inne wyniki dla ginekologa i hematologa i w sobotę czas antyXa ale to muszę odpłatnie w szpitalu. Powoli dobiega końca u mnie II trymestr i czuję powoli większą męczliwość :)

Z wyprawki nie mam jeszcze nic. Ale mam dostać od bratowej dużo rzeczy więc czekam co w spadku dostanę ( po listopadowwj i styczniowej córce więc idealnie ) i wtedy będę się martwić o resztę, fotelik wybrany, ma być dostępny od ręki więc też nie stanowi żadnego problemu.
    Zastanawiamy się nad wózkiem.czy kupić jakiś 2w 1 czy wziąć gondole baby jogger po bratanicach i kupić sobie na wiosnę jakaś wypasiona spacerówke

Na twoim miejscu jakbym była wzięłabym gondolę a kupiła sobie spacerówkę bo mimo wszytko spacerówkę bardziej użytkujesz

• Panikara97 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2019 wrote:
    Kochana tule mocno , ja w drugiej ciąży jak się dowiedziałam że jest cukrzyca to byłam też podłamana ale to tylko tak strasznie wygląda , trzecią ciążę mam już cukrzycę i szczerze powiem że dla mnie to moze na plus bo po ciąży wyglądam lepiej niż przed 😆 w każdej z cukrzycą nie tyłam a dzidzia się rozwijała prawidłowo , w pierwszej ciąży na początku kazała mi diabetolog kłuć się po każdym posiłku po jakimś czasie tylko naczczo , po śniadaniu, obiedzie i kolacji , w tej ciąży kazała co drugi dzień chyba że zjem coś czego nie jadłam i muszę sprawdzić ale to tylko tak strasznie wygląda , wystarczy jesc mniej a częściej , wiadomo słodyczy nie wolno i szczerze w tej ciąży wogole mnie nie ciągnie , nie wolno smażonych rzeczy, pszennego pieczywa, ale jak jestem u rodziny gdzie nie wiedzą że mam cukrzycę i na obiad jest zwykły kotlet z piersi w panierce to wybieram najmniejszego i cukier też jest ok , idzie się przyzwyczaić zobaczysz to tylko na początku tak wygląda a później jest z górki 🤗

Dzięki za podzielenie się Twoją historią ❤️
    Na szczęście do słodyczy też mnie nie ciągnie, a w I trymestrze to nawet odrzucało.
    Tej diety tak się nie boję jak tego kłucia…
    Ale no coż, dla maluszka zrobię wszystko. Wczoraj jak tak płakałam to zaczął mnie kopać i od razu pomyślalam, że co ja to tak przeżywam, muszę się wziąć w garść. Do porodu już bliżej niż dalej, więc dam radę!

Justi2019 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Lunaaa12 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mira.huntrix wrote:

Ja rozglądam się za używana gondola (przeważnie są w super stanie), a na lato kupię wypasiona spacerówkę, nie chce nowej gondoli z jednego prostego względu, rodzimy akurat na początku zimy i po prostu będzie mi szkoda nowej gondoli na drogi chodniki posypane solą, piachem

2020 💙
    2023 💙
    Grudzień 2026 💗
  • Izia Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś z rana krzywa, ale pojechałam na to nieprzytomna, bo prawie całą noc nieprzespana. Wczorajsza kawa po 16 to jednak był kiepski pomysł, ale akurat miałam spotkanie w kawiarni i chciałam skorzystać. Niestety do 3 się wierciłam, a jak już coś przykimałam to od 6 koniec. Obawiam się o te wyniki, bo po 2h jak brała z drugiego palca to mówiła, że wysoko chyba 180, choć wiem, że z żył zawsze mniej wychodzi. Do tego zrobiło się tak zimno u nas, leje od wczoraj. Miałam kieckę z gołymi nogami i rękami mieć na dzisiejszą rocznicę to teraz nie wiem nawet co ciepłego na brzuch włożyć, bo mi w dresie chłodno. No i nadal źle mi się chodzi, bo mnie prawe więzadło między tym spojeniem udowym a łonowym pobolewa. Martwię się czy to już teraz tak będzie do końca ciąży, czy jeszcze się pogłębi. Chciałam się zapisać na dni otwarte w naszym szpitalu i zaskoczenie, że na wrzesień i październik brak terminów, dopiero listopad proponują.

👩'83👨'83
    📌Ona: PCOS, niedoczynność tarczycy, kiry AA
    2018 - 2021 starania naturalne
    2022 inseminacja ❌

06/2022 I IVF
    czerwiec punkcja, 3 zarodki
    I transfer świeżaka beta 8.10 i 3.90
    sierpień II transfer ❄️ ❌
    listopad III transfer ❄️ ❌

07/2023 II IVF
    lipiec punkcja, 3 zarodki
    IV transfer ❌
    wrzesień V transfer ❄️ 5dpt beta 10.92 7dpt 42.16 9dpt 101.03 12dpt 151.17 13dpt 167.70 15dpt 105
    listopad VI transfer ❄️5dpt 15 7dpt 30.46 10dpt 18

01/2024 III IVF
    styczeń punkcja pobrano 12🥚, 2 zarodki, oba chore

05/2024 IV IVF
    maj punkcja pobrano 13🥚, 5 zarodków, 1z5 zdrowy
    lipiec VII transfer ❌

07/2025 V IVF
    lipiec pobrano 15 🥚 , 3 zarodki bez badań
    sierpień VIII transfer ❄️ ❌
    wrzesień IX transfer ❄️❄️ ❌

10/2025 VI IVF
    październik punkcja pobrano 15 🥚 7 zapłodnionych, 4 zarodki bez badań

03/2026
    X transfer ❄️❄️
    8dpt beta 92.7 11dpt 332.01 13dpt 584.55 15dpt 1515.17 26dpt jest ❤️!
‹‹ 218 219 220 221 222
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ