SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Zaczynacie starania o dziecko? Sprawdźcie, kiedy zacząć suplementację folianów i co naprawdę ma znaczenie.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2026 🩷💙
Odpowiedz

Grudzień 2026 🩷💙

Oceń ten wątek:
  • botanika Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, intensywniej w drugim miejscu. My obecnie na wakacjach nad morzem. Pogoda zaskakująco słoneczna, więc korzystamy przyjemnie

ticker_pgn.php?v=0,3,2026-12-27,-5,u
  • Ritaaa Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo,
    Mnie też nie udało się dołączyć do grupy na whatsapie, coś mi nie działa :(
    Ktoś ma jakieś wizyty niebawem?, ja idę jutro 🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia, 12:35

5.04 : ⏸️
    14.04 : Widoczny pęcherzyk na USG
    26.04 : Bijące Serduszko 💚
    12.05 : 2,31 🫒 | 26.05 : 3,81 🍒
    09.06 : 6,1 🍓 | 26.06 : 130g 🍋
    30.07 : 331g 🍌 | 11.08 : 466g 🍆
    27.08 : 716g 🍠 | 15.09 : 1065g 🥒

💔Marzec 2025 : Poronienie zatrzymane 9tyg
    💔 Paź 2025 : Ciąża pozamaciczna, laparoskopia
  • Izia Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj coś był problem dodać tu wiadomość. Ja nie uciekłam, wygodniej mi tu kukać, bo komp i laptop na okrągło przed nosem, a stacjonarnie WA nie odpalę:) Ale ostatnie dni wciąż dogorywam z bólem pachwin, więzadła i to bardzo źle wpływa na moją psychikę, Czuję się coraz bardziej niedołężna przez to, wyjście do żabki na osiedlu to jedyny ruch plus ćwiczenia od fizjoterapeuty. W nocy przewrotka z lewego na prawy bok to stękanie i ogólnie zasypiam teraz najszybciej 3 w nocy, odsypiam w dzień. Opisy w sieci, że te bóle będą już do porodu nie nastrajają optymistycznie.

👩'83👨'83
    📌Ona: PCOS, niedoczynność tarczycy, kiry AA
    2018 - 2021 starania naturalne
    2022 inseminacja ❌

06/2022 I IVF
    czerwiec punkcja, 3 zarodki
    I transfer świeżaka beta 8.10 i 3.90
    sierpień II transfer ❄️ ❌
    listopad III transfer ❄️ ❌

07/2023 II IVF
    lipiec punkcja, 3 zarodki
    IV transfer ❌
    wrzesień V transfer ❄️ 5dpt beta 10.92 7dpt 42.16 9dpt 101.03 12dpt 151.17 13dpt 167.70 15dpt 105
    listopad VI transfer ❄️5dpt 15 7dpt 30.46 10dpt 18

01/2024 III IVF
    styczeń punkcja pobrano 12🥚, 2 zarodki, oba chore

05/2024 IV IVF
    maj punkcja pobrano 13🥚, 5 zarodków, 1z5 zdrowy
    lipiec VII transfer ❌

07/2025 V IVF
    lipiec pobrano 15 🥚 , 3 zarodki bez badań
    sierpień VIII transfer ❄️ ❌
    wrzesień IX transfer ❄️❄️ ❌

10/2025 VI IVF
    październik punkcja pobrano 15 🥚 7 zapłodnionych, 4 zarodki bez badań

03/2026
    X transfer ❄️❄️
    8dpt beta 92.7 11dpt 332.01 13dpt 584.55 15dpt 1515.17 26dpt jest ❤️!
  • Rosalinda Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zostaję tutaj, najwyżej będzie nas mniej 😉

Izia lubi tę wiadomość

• Mira.huntrix Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wolę forum chociaż jestem i tu i tu :) jakoś nie mam zaufania do takich grupek bo zawsze jakiś scam łatwiej można podłapac :)
    jestem po wizycie, wszytsko ok, 1095 G małej więc duża jest.
    We wrześniu zgarniamy wszystko co dostanę w spadku od rodziny i znajomych i wtedy zacznę kompletować wyprawkę.

Izia, Minimalti, Justi2019 lubią tę wiadomość

Ja: '90 Mąż: '87

IO | PAI-1 homo| AMH 2,5 (2.2025)| drożność| Hashimoto| Kariotyp Ok | homocysteina 5,5 | witamina D3 50| miesiączki regularne| zawsze grube endometrium| KIR Bx mąż C1C2 | nasienie 2% reszta ok

4-6.2025. 2 IUI ❌

07.25 IVF Menopur Rekovelle 16🥚 -> 15 zapłodnionych -> 11 ❄️ -> PGT-a 4AA, 5BA, 4AA

09.2025 cykl naturalny 4AA cyclogest, neoparin 0,6, accard, luteina, progersterone besins
    10 dpt beta 0,2

Immunolog : metronidazol i tarivid, equoral 25 dni -> encotron, cross match 30%

2.2026 cykl sztuczny estromef Accofil, encorton, cyclogest, neoparin 0,8, accard, luteina, progersterone besins
    5dpt ⏸️ 8dpt 36 biochem

Marzec naturals czekając na transfer
    10dpo 21, 11dpo 45,
    preg.png
  • maranta Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja dołączę oficjalnie. Poczytuję od jakiegoś czasu, ale nie miałam odwagi zacząć się udzielać na fioletowej stronie. Trochę mnie wymęczyły starania i chyba dlatego.

Tak czy siak brzuch rośnie, wszystkie badania wychodzą w normie, dziewczynka daje o sobie znać. Termin mam na koniec grudnia. To pierwsza ciąża. :)

Z wyprawki mam nic i może zacznę wić to gniazdo w październiku, bo nadal pracuję, co trochę zajmuje czas i odciąga moją uwagę.

Czy macie do polecenia jakiś wózek terenowy? Nasze spacery będą głównie po lesie, więc poszukuję prawdziwego przecinaka. To może być czołg, bo mamy go gdzie trzymać i nie trzeba będzie go wnosić po schodach. No i chciałabym używany. Na wyjazdy myślę o drugim też używanym, znacznie lżejszym i zajmującym mało miejsca w bagażniku.

🤰🏼 12.2026. czekamy.
  • botanika Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mira.huntrix wrote:
    Ja też wolę forum chociaż jestem i tu i tu :) jakoś nie mam zaufania do takich grupek bo zawsze jakiś scam łatwiej można podłapac :)
    jestem po wizycie, wszytsko ok, 1095 G małej więc duża jest.
    We wrześniu zgarniamy wszystko co dostanę w spadku od rodziny i znajomych i wtedy zacznę kompletować wyprawkę.
    O to mam podobny plan. Zgarniamy co dają i później zakupy. Chociaż ogólna lista wyprawkowa już jest.

Hej Maranta ;) kto u Ciebie mieszka w brzuchu? Kiedy termin?
    Co do wózka, bo też takiego szukam i też zakładam że moje mieć dwa to z mojej teoretycznej wiedzy
    Bugaboo fox, thule Urban glide , xlander cruiser, cybex talos s lux

ticker_pgn.php?v=0,3,2026-12-27,-5,u
  • Izia Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam za dużo grupek sociali i chociaż w tym temacie chcę się od tego uwolnić, plus nie znoszę wyskakujących powiadomień i pisania na telefonie, a na forum wchodzę sobie z kompa lub laptopa to wygodniej pisać. I jednak tutaj pozostaje się jednak anonimowym, a nie tak z nr tel czy nazwiska.

Ja sobie dziś strzeliłam spacer do kawiarni na kawę i w myślach pomstowałam, że to co zajęłoby mi normalnie 5min szybkiego marszu teraz trwa 15min małymi krokami. Mąż akurat wybył na 3dni do Monaco, więc mam spokój:) Obrabiać zdjęć się nie chce, ale udało się oddać reportaż z chrztu. W sobotę jakoś musze przetrwać ponad 3h w podróży w jedną stronę i jeszcze jeden ślub samodzielnie wykonać mimo tego bólu pachwin. Na szczęście zostanę zawieziona i odwieziona plus nie będę nic dźwigać samodzielnie jak 2tyg temu. Ciekawe czy moja forma uległaby pogorszeniu, gdyby właśnie nie ta intensywna praca wtedy... czy tak po prostu miało być, że więzadła i tak się rozluźnią pod wpływem hormonów i wzrostu macicy.

Co do wózka rozważaliśmy chyba Muuvo 3w1, ale wczoraj padła propozycja kolegi męża z pracy, że oni nie potrzebują i wypożyczą nam swój zestaw Cybexa, który im służył 3miesiące. Fotelik, spacerówka i gondola. Tę ostatnią akurat brali używkę od Joanny Opozdy haha Co prawda czarny to był zawsze dla mnie zawsze najbardziej niezrozumiały kolor wózków dziecięcych, ale już mi mama mówi bierz jak chcą pożyczyć, co będziecie wydawać:) Zwłaszcza, że po paru mies. i tak będzie trzeba kupować coś innego.

31go czeka mnie wizyta w klinice, 9września echo serca, w połowie września zaczynamy też szkołę rodzenia. I zapisałam się na dni otwarte w naszym szpitalu, ale dopiero na listopad.

👩'83👨'83
    📌Ona: PCOS, niedoczynność tarczycy, kiry AA
    2018 - 2021 starania naturalne
    2022 inseminacja ❌

06/2022 I IVF
    czerwiec punkcja, 3 zarodki
    I transfer świeżaka beta 8.10 i 3.90
    sierpień II transfer ❄️ ❌
    listopad III transfer ❄️ ❌

07/2023 II IVF
    lipiec punkcja, 3 zarodki
    IV transfer ❌
    wrzesień V transfer ❄️ 5dpt beta 10.92 7dpt 42.16 9dpt 101.03 12dpt 151.17 13dpt 167.70 15dpt 105
    listopad VI transfer ❄️5dpt 15 7dpt 30.46 10dpt 18

01/2024 III IVF
    styczeń punkcja pobrano 12🥚, 2 zarodki, oba chore

05/2024 IV IVF
    maj punkcja pobrano 13🥚, 5 zarodków, 1z5 zdrowy
    lipiec VII transfer ❌

07/2025 V IVF
    lipiec pobrano 15 🥚 , 3 zarodki bez badań
    sierpień VIII transfer ❄️ ❌
    wrzesień IX transfer ❄️❄️ ❌

10/2025 VI IVF
    październik punkcja pobrano 15 🥚 7 zapłodnionych, 4 zarodki bez badań

03/2026
    X transfer ❄️❄️
    8dpt beta 92.7 11dpt 332.01 13dpt 584.55 15dpt 1515.17 26dpt jest ❤️!
  • Doriibzh Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maranta wrote:
    To i ja dołączę oficjalnie. Poczytuję od jakiegoś czasu, ale nie miałam odwagi zacząć się udzielać na fioletowej stronie. Trochę mnie wymęczyły starania i chyba dlatego.

Tak czy siak brzuch rośnie, wszystkie badania wychodzą w normie, dziewczynka daje o sobie znać. Termin mam na koniec grudnia. To pierwsza ciąża. :)

Z wyprawki mam nic i może zacznę wić to gniazdo w październiku, bo nadal pracuję, co trochę zajmuje czas i odciąga moją uwagę.

Czy macie do polecenia jakiś wózek terenowy? Nasze spacery będą głównie po lesie, więc poszukuję prawdziwego przecinaka. To może być czołg, bo mamy go gdzie trzymać i nie trzeba będzie go wnosić po schodach. No i chciałabym używany. Na wyjazdy myślę o drugim też używanym, znacznie lżejszym i zajmującym mało miejsca w bagażniku.

My kupiliśmy baby jogger city elity 2, 3kolka, terenowy. Zobaczymy jak się będzie sprawdzał

16/02 🩸
    21/03 ⏸️
    23/03 beta 461 😍
    25/03 beta 979
    27/03 beta 1783
    02/04 pierwsze usg 3,22mm i ♥️
    30/04 3,2cm
    21/05 USG 1trym 6,88cm
    🩷🎀
    30/07 547g 💗
    04/12 🙊👶🙏

preg.png
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sie chyba zdecydujemy na TFK Twinner Twis Duo nie chcemy kupywac nowego a znalazłam w świetnym stanie używany co prawda mozna go kupić taniej z drugiej ręki ale ten widac że jest bardzo zadbany. Bo tak mysle że dobrze by bylo niebawem cos kuoic zeby spokojnie wyprac póki jest pogoda

preg.png

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️
    29.05.26 mamy 🩷🩷
  • maranta Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doriibzh wrote:
    My kupiliśmy baby jogger city elity 2, 3kolka, terenowy. Zobaczymy jak się będzie sprawdzał

Początkowo chciałam Thule, ale niestety trzykołowe odpadają, bo nie można w nich ustawić spacerówki przodem do rodzica, a to jest dla mnie bardzo ważne. Pewnie jako kolejny wózek weźmiemy jakiś trójkołowiec, bo świetnie się je prowadzi :)

Jadę oglądać X-lander cruiser i x-move - tego już nie produkują, ale ma pompowane koła i wydaje się być bardzo solidny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia, 10:06

🤰🏼 12.2026. czekamy.
  • maranta Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela1108 wrote:
    My sie chyba zdecydujemy na TFK Twinner Twis Duo nie chcemy kupywac nowego a znalazłam w świetnym stanie używany co prawda mozna go kupić taniej z drugiej ręki ale ten widac że jest bardzo zadbany. Bo tak mysle że dobrze by bylo niebawem cos kuoic zeby spokojnie wyprac póki jest pogoda

Właśnie jak przeglądam olx, to zaskakująco dużo jest wózków bliźniaczych w świetnym stanie i bardzo atrakcyjnej cenie. Szok :) Spodziewałabym się, że to zupełna nisza, a tu zaskoczenie. Także byle mieć upatrzony model, a używka na pewno wpadnie.

🤰🏼 12.2026. czekamy.
  • wera1211 Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z wózków mam upatrzony Muuvo quick se 2. Bardzo podoba mi się ten model i ma piękne kolory. A w dodatku polska firma. A z fotelików to czaję się na avionaut Pixel 2. Jest najlżejszy, a ja mam dwa piętra na nóżkach do mieszkania. Mieszkamy w niskim bloku, więc nie mamy windy. Oczywiście upatrzony wstępnie, bo będziemy jechać do jakiegoś profesjonalnego sklepu we wrześniu, żeby przymierzyć czy taki w ogóle pasuje do naszego auta. A jak nie, to drugi na liście mam coś z Maxi Cosi.
    A tak z wyprawkowych rzeczy to mam troszkę ubranek, znajoma chce nam dać ubranka po swoim synki jeszcze, więc zobaczę co tam będzie. A tak to znalazłam jeszcze otulacz do fotelika, prześcieradła, dwa nowe, nieużywane ręczniki i całą masę zabawek 😂 ale na pewno będę musiała dokupić jakiś kombinezon zimowy i czapeczki, bo przy pierwszym synu miałam niepraktyczne i nietrafione. Teraz jednak człowiek ma już trochę więcej doświadczenia 😁
    A wizyta teraz 2.09., a potem kolejna to już trzecie prenatalne!

🧔'95 🧑 '96

12.2022 🩵 3425g
    12.2024 💔 biochem
    07.2025 💔 24tc 👼🩷

⏸️ 31.03.
    preg.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny bede wyprzedawac rzeczy wyprawkowe :D ja juz wiecej dziwci nie planuje a chcialabym zrobic miejsce w domu i przy okzaji nie stracić pieniędzy
    Mam do sprzedania
    Mleko mm latowit 0-6
    2 smoczki suavinex mój dzieciak bezsmoczkowy :D 0-6
    Kompresy na piersi 10 sztuk w paczce bylo 12
    I doloze jakies pozostalosci wkladki laktacyjne pare sztuk
    Narazie mam wystawione j.w
    Planuje tez wystawić chuste z the slings szarą :)

https://www.vinted.pl/items/9792936260-mleko-modyfikowane-smoczki-suavinex-0-6
    Cena naprawde dobra wiec skorzystajcie :D

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026

event.png

event.png[/url]
  • Lunaaa12 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej maranta milo Cie tu gościć 😊
    Z takich terenowych to właśnie x-lander czy baby jogger pierwsze co mi przychodzi 🤔

Mira.huntrix gratuluję, kawał dziewczyny 💪 niesamowite, że nasze bobasy juz takie duże 🥺😍

U nas ostatnio intensywnie, mąż jest na tydzień i mniej czasu na zaglądanie. Wczoraj na urodzinach teściowej byliśmy, dzisiaj grill u moich rodziców, jutro do Rzeszowa do znajomych na weekend i ciągle na pełnych obrotach, wyprawki dla chłopaków ogarnięte, jeszcze międzyczasie jesteśmy w trakcie dni adaptacyjnych chłopaków, dzieje się 😎

2020 💙
    2023 💙
    Grudzień 2026 💗
  • Rosalinda Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ogólnie nie lubię lata i zawsze czekam na jesień z utęsknieniem tak w tym roku jest mi okropnie smutno, że się kończy 😢
    Stresuję się szkołą. Oczywiście staram się nie przenosić tego na syna. Bardzo źle wspominam swoją podstawówkę, miałam okropne "koleżanki" w klasie. Gimnazjum i liceum było spoko, ale podstawówka tragedia 🫣 A teraz podobno dzieci są jeszcze gorsze niż kiedyś 🫣
    Do tego całkiem inna logistyka niż teraz - każde dziecko w innej placówce, w innych godzinach. Jeszcze początek jak początek, ale później jak pojawi się trzecie dziecko to jeszcze trzeba będzie zgrać jego drzemki itp z tymi odwożeniem, przywożeniem, a to nie zawsze się tak udaje... Przeraża mnie to 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia, 10:54

• Lunaaa12 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalinda wrote:
    Jak ogólnie nie lubię lata i zawsze czekam na jesień z utęsknieniem tak w tym roku jest mi okropnie smutno, że się kończy 😢
    Stresuję się szkołą. Oczywiście staram się nie przenosić tego na syna. Bardzo źle wspominam swoją podstawówkę, miałam okropne "koleżanki" w klasie. Gimnazjum i liceum było spoko, ale podstawówka tragedia 🫣 A teraz podobno dzieci są jeszcze gorsze niż kiedyś 🫣
    Do tego całkiem inna logistyka niż teraz - każde dziecko w innej placówce, w innych godzinach. Jeszcze początek jak początek, ale później jak pojawi się trzecie dziecko to jeszcze trzeba będzie zgrać jego drzemki itp z tymi odwożeniem, przywożeniem, a to nie zawsze się tak udaje... Przeraża mnie to 🫣

Jak daleko od siebie chłopcy maja placówki?
    Z dziećmi niestety prawda, dużo zależy w jakie towarzystwo sie trafi..
    A z tym odwożeniem i cala logistyką z tym zwiazana też jestem przerażona, tym bardziej, że później zostanę sama z trójka, mąż ma wyjazdy i jakieś wolne na pewno będzie miał na początku, no ale potem ja będę ogarniać..
    Będziemy odliczać do kolejnej wiosny 🙈 najgorzej zimę przetrwać😬

2020 💙
    2023 💙
    Grudzień 2026 💗
  • Lunaaa12 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wera1211 wrote:
    Ja z wózków mam upatrzony Muuvo quick se 2. Bardzo podoba mi się ten model i ma piękne kolory. A w dodatku polska firma. A z fotelików to czaję się na avionaut Pixel 2. Jest najlżejszy, a ja mam dwa piętra na nóżkach do mieszkania. Mieszkamy w niskim bloku, więc nie mamy windy. Oczywiście upatrzony wstępnie, bo będziemy jechać do jakiegoś profesjonalnego sklepu we wrześniu, żeby przymierzyć czy taki w ogóle pasuje do naszego auta. A jak nie, to drugi na liście mam coś z Maxi Cosi.
    A tak z wyprawkowych rzeczy to mam troszkę ubranek, znajoma chce nam dać ubranka po swoim synki jeszcze, więc zobaczę co tam będzie. A tak to znalazłam jeszcze otulacz do fotelika, prześcieradła, dwa nowe, nieużywane ręczniki i całą masę zabawek 😂 ale na pewno będę musiała dokupić jakiś kombinezon zimowy i czapeczki, bo przy pierwszym synu miałam niepraktyczne i nietrafione. Teraz jednak człowiek ma już trochę więcej doświadczenia 😁
    A wizyta teraz 2.09., a potem kolejna to już trzecie prenatalne!

My tez stawiamy na Avionaut pixel, jest chyba najlżejszy 🤔 mieszkamy w domu,więc noszenia jaki takiego po schodach nie będzie, ale będę później wozić chłopców do placówek i w trosce o moje plecy, fotelik z Małą, musi być ultralekki

2020 💙
    2023 💙
    Grudzień 2026 💗
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maranta wrote:
    Właśnie jak przeglądam olx, to zaskakująco dużo jest wózków bliźniaczych w świetnym stanie i bardzo atrakcyjnej cenie. Szok :) Spodziewałabym się, że to zupełna nisza, a tu zaskoczenie. Także byle mieć upatrzony model, a używka na pewno wpadnie.
    Tak dlatego myślę że nie ma sensu kupować nowego tym bardziej że często jest tak że spacerówkę i tak sie później zmienia na wygodniejsza niż ta z wozka 2w1 czy 3w1

preg.png

12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️
    29.05.26 mamy 🩷🩷
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do fotelików z synem mieliśmy cybexa i teraz juz bym nie chciala bo sa mega ciężkie bardziej sie nastawiam na Maxi cosi tym bardziej ze bede nosić 2 🫣 a czy zaprowadzić syna do przedszkola czy odebrać to maluszki musze wyjąć z auta chociaż caly czas mysle co zrobic z tym przedszkolem bo teraz mamy do przedszkola 24km a to dlatego ze chodzi w mieście gdzie oboje pracujemy i noe wiem czy bedzie mi sie chciało codziennie dwa razy jeździć taki kawał drogi z maluszkami bo zawiozę wrócę i spowrotem po młodego i do domu prawie stowa km dziennie i w tamtym roku tez dużo chorował i sie troche boje z drugiej strony on uwielbia przedszkole i dzieciaki i szkoda mi go nie dać

preg.png

12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️
    29.05.26 mamy 🩷🩷
‹‹ 227 228 229 230 231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 porad, jak ubrać dziecko na zimowy spacer

Niekiedy zimowa aura za oknem może zniechęcać do spacerów... Tymczasem jest to świetny sposób na budowanie odporności, dotlenienie organizmu i zapewnienie aktywności fizycznej dla dziecka. Jak zatem przygotować się na zimowy spacer? Sprawdź 7 porad, jak ubrać dziecko!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ