SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Zaczynacie starania o dziecko? Sprawdźcie, kiedy zacząć suplementację folianów i co naprawdę ma znaczenie.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2026 🩷💙
Odpowiedz

Grudzień 2026 🩷💙

Oceń ten wątek:
  • Mira.huntrix Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba dołączyłam do grupy, chociaz nie pokazuje mi żeby moja wiadomość została dostarczona.
    Ja mam pytanie do mam bardziej doświadczonych - w czym rodzic ? Nowe ładne koszule nocne ? Czy bralyscie raczej jakieś tanie które od razu szły do kosza ? W ile tych koszul do szpitala się zaopatrzyć ? Biorąc pod uwagę że od dawna śpię tylko w piżamach.

Ja: '90 Mąż: '87

IO | PAI-1 homo| AMH 2,5 (2.2025)| drożność| Hashimoto| Kariotyp Ok | homocysteina 5,5 | witamina D3 50| miesiączki regularne| zawsze grube endometrium| KIR Bx mąż C1C2 | nasienie 2% reszta ok

4-6.2025. 2 IUI ❌

07.25 IVF Menopur Rekovelle 16🥚 -> 15 zapłodnionych -> 11 ❄️ -> PGT-a 4AA, 5BA, 4AA

09.2025 cykl naturalny 4AA cyclogest, neoparin 0,6, accard, luteina, progersterone besins
    10 dpt beta 0,2

Immunolog : metronidazol i tarivid, equoral 25 dni -> encotron, cross match 30%

2.2026 cykl sztuczny estromef Accofil, encorton, cyclogest, neoparin 0,8, accard, luteina, progersterone besins
    5dpt ⏸️ 8dpt 36 biochem

Marzec naturals czekając na transfer
    10dpo 21, 11dpo 45,
    preg.png
  • Rosalinda Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mira.huntrix wrote:
    Chyba dołączyłam do grupy, chociaz nie pokazuje mi żeby moja wiadomość została dostarczona.
    Ja mam pytanie do mam bardziej doświadczonych - w czym rodzic ? Nowe ładne koszule nocne ? Czy bralyscie raczej jakieś tanie które od razu szły do kosza ? W ile tych koszul do szpitala się zaopatrzyć ? Biorąc pod uwagę że od dawna śpię tylko w piżamach.
    Ja poprzednio miałam jedną do porodu i dwie na zmianę na pobyt w szpitalu. Nie szły od razu do kosza, w domu też w nich spałam, bo były fajne rozpinane do karmienia 🙂 Polecam tez wziąć jakiś szlafrok - w październiku nie był mi potrzebny, ale w lutym już tak, także i na grudzień myślę, że warto 😉

• Lunaaa12 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mira.huntrix wrote:

Ja oba sn i mialam ze 3 koszule, do porodu brałam tą,.którą najmniej mi szkoda było. Po pierwszym porodzie byla do wyrzucenia, po drugim nie,więc zależy. Mąż brał do prania i przywoził.
    No i warto wziąć wkładki laktacyjne, kolektor do zbierania mleka, ja miałam nawał juz w drugiej dobie🙈

2020 💙
    2023 💙
    Grudzień 2026 💗
  • Mira.huntrix Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalinda wrote:
    Ja poprzednio miałam jedną do porodu i dwie na zmianę na pobyt w szpitalu. Nie szły od razu do kosza, w domu też w nich spałam, bo były fajne rozpinane do karmienia 🙂 Polecam tez wziąć jakiś szlafrok - w październiku nie był mi potrzebny, ale w lutym już tak, także i na grudzień myślę, że warto 😉
    A jaki szlafrok ? :) jakiś taki grubszy ? Czy taki zwykły da radę ? Nie używam szlafroków odkąd odkryłam istnienie onesie/kombinezonu więc wypadłam z obiegu :)

Ja: '90 Mąż: '87

IO | PAI-1 homo| AMH 2,5 (2.2025)| drożność| Hashimoto| Kariotyp Ok | homocysteina 5,5 | witamina D3 50| miesiączki regularne| zawsze grube endometrium| KIR Bx mąż C1C2 | nasienie 2% reszta ok

4-6.2025. 2 IUI ❌

07.25 IVF Menopur Rekovelle 16🥚 -> 15 zapłodnionych -> 11 ❄️ -> PGT-a 4AA, 5BA, 4AA

09.2025 cykl naturalny 4AA cyclogest, neoparin 0,6, accard, luteina, progersterone besins
    10 dpt beta 0,2

Immunolog : metronidazol i tarivid, equoral 25 dni -> encotron, cross match 30%

2.2026 cykl sztuczny estromef Accofil, encorton, cyclogest, neoparin 0,8, accard, luteina, progersterone besins
    5dpt ⏸️ 8dpt 36 biochem

Marzec naturals czekając na transfer
    10dpo 21, 11dpo 45,
    preg.png
  • blancaa12 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mira.huntrix wrote:
    A jaki szlafrok ? :) jakiś taki grubszy ? Czy taki zwykły da radę ? Nie używam szlafroków odkąd odkryłam istnienie onesie/kombinezonu więc wypadłam z obiegu :)
    Nie lubię szlafroków. Pakuje sweter

Mira.huntrix lubi tę wiadomość

• Akacjowa_ Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    botanika wrote:
    Hejka, daje link do grupy. Usune go stąd za jakiś czas i udostępnię ponownie gdy się ktoś przypomni. Ustawie też wtedy ograniczenie dodawania nowych osób.

https://chat.whats

app.com/IgdNGO6TzLSJFujLP9NJVl?
    s=cl&p=i&mlu=4
    Mi coś nie działa ten link 🥺

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    02.2026 - powrót do starań 🧡
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️ 🧡 🥹
    29.05.2026 - niskie ryzyka - chłopczyk ☺️

preg.png
  • Rosalinda Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mira.huntrix wrote:
    Ja miałam zwykły i teraz też chcę kupić podobny 😉

• Słoneczko🌼 Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalinda wrote:
    Ja miałam zwykły i teraz też chcę kupić podobny 😉

Rosalinda ogólnie się nie udzielam ale postanowiłam jak coś dać znać dr Przybylski wrócił na Polną jak u Niego działa teraz kwestia cc nie mam pojęcia inna hierarchia

preg.png

2023 15tc 💔👼
    2 procedury ivf
    Panorama wszystko ok Leosia 🩷
    Cukrzyca insulina

FET 5.1.1 acard ,clexana ,estrofem ,lanzeto ,medargin ,prolutex 2x ,cyclogest ,duphaston ,acofil,immunoglobuliny, atosiban
    👱‍♀️32 l 🧔‍♂️ 34l
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akacjowa_ wrote:
    Mi coś nie działa ten link 🥺
    Moze napisz do botanika na priv podaj jej numer to cie doda

preg.png

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️
    29.05.26 mamy 🩷🩷
  • Akacjowa_ Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela1108 wrote:
    Moze napisz do botanika na priv podaj jej numer to cie doda
    Botanika, możemy tak zrobić? ☺️

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    02.2026 - powrót do starań 🧡
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️ 🧡 🥹
    29.05.2026 - niskie ryzyka - chłopczyk ☺️

preg.png
  • Nutka-koloru Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam do domu te wakacje okazały się dla mnie dużą dawką adrenaliny i małej ilości energii nie miałam czasu myśleć o wyprawkach teraz muszę wszystko ogarnąć najpierw szkoła później przydało by się myśleć o wyprawce dla maluch jak wszystko oprócz wózka rozdałam 😂nie wiem czy mój post po prenatalnych się dodał ale się powtórzę będzie chłopiec duży zdrowy chłopak . Termin na 22 grudnia . Mam nadzieję odpocząć chodź trochę jak starszaki pójdą do szkoły a dwulatek na drzemkę bo padam na twarzą a jeszcze mnie dużo pracy i aranżacji pokoi czeka aby pomieścić tą moją czwórkę ❤️

Rosalinda lubi tę wiadomość

Nutka-koloru
    34bws65guzrr5vb6.png
    n59yanlisck7ixbv.png

Aniołek 9 tydz. [*] 23.11.15
  • Rosalinda Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko🌼 wrote:
    Rosalinda ogólnie się nie udzielam ale postanowiłam jak coś dać znać dr Przybylski wrócił na Polną jak u Niego działa teraz kwestia cc nie mam pojęcia inna hierarchia
    O nie wiem, ja rodziłam dwa razy w Św. Rodzinie i teraz też bym chciała 😊 I mam nadzieję, że uda się naturalnie 😉

• Lunaaa12 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka-koloru wrote:
    Wróciłam do domu te wakacje okazały się dla mnie dużą dawką adrenaliny i małej ilości energii nie miałam czasu myśleć o wyprawkach teraz muszę wszystko ogarnąć najpierw szkoła później przydało by się myśleć o wyprawce dla maluch jak wszystko oprócz wózka rozdałam 😂nie wiem czy mój post po prenatalnych się dodał ale się powtórzę będzie chłopiec duży zdrowy chłopak . Termin na 22 grudnia . Mam nadzieję odpocząć chodź trochę jak starszaki pójdą do szkoły a dwulatek na drzemkę bo padam na twarzą a jeszcze mnie dużo pracy i aranżacji pokoi czeka aby pomieścić tą moją czwórkę ❤️

Super, że wszystko ok💙 a powiedz w jakim w wieku masz dzieci i jaka płeć, bo jakoś nie zarejestrowałam :)

Ostatni tydzień wakacji, oj ciężko będzie wpaść w tą rutynę pewnie🙈

2020 💙
    2023 💙
    Grudzień 2026 💗
  • Rosalinda Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka-koloru wrote:
    Gratuluję synka 🩵 A pozostała trójka jakiej jest płci 😀 ?
    My do szkoły już wszystko mamy, także powoli będę się zabierać za wyprawkę dla bobaska 😊

• Słoneczko🌼 Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalinda wrote:
    O nie wiem, ja rodziłam dwa razy w Św. Rodzinie i teraz też bym chciała 😊 I mam nadzieję, że uda się naturalnie 😉

Możliwe, że pomyliłam z Hera nie pamiętam dalej z któraś kiedyś pisałam o cc i miała na Lutuckiej u dr Przybyskiego w takim razie przepraszam.

preg.png

2023 15tc 💔👼
    2 procedury ivf
    Panorama wszystko ok Leosia 🩷
    Cukrzyca insulina

FET 5.1.1 acard ,clexana ,estrofem ,lanzeto ,medargin ,prolutex 2x ,cyclogest ,duphaston ,acofil,immunoglobuliny, atosiban
    👱‍♀️32 l 🧔‍♂️ 34l
  • botanika Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akacjowa_ wrote:
    Botanika, możemy tak zrobić? ☺️
    Tak, chciałam dodać Cię jako przyjaciółkę bo chyba wtedy można priv ale nie widzę opcji.

W tym linku są tylko znaki Enter jakby co.

ticker_pgn.php?v=0,3,2026-12-27,-5,u
  • Nutka-koloru Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalinda wrote:
    Gratuluję synka 🩵 A pozostała trójka jakiej jest płci 😀 ?
    My do szkoły już wszystko mamy, także powoli będę się zabierać za wyprawkę dla bobaska 😊

Ja mam 12 lata syn
    10 letnia córka i 2 letniego synka i teraz będzie kolejny synuś.

Rosalinda lubi tę wiadomość

Nutka-koloru
    34bws65guzrr5vb6.png
    n59yanlisck7ixbv.png

• Lunaaa12 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka-koloru wrote:
    Ja mam 12 lata syn
    10 letnia córka i 2 letniego synka i teraz będzie kolejny synuś.

To młodszy syn będzie miał kompana 💙💙

2020 💙
    2023 💙
    Grudzień 2026 💗
  • Nutka-koloru Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaaa12 wrote:
    To młodszy syn będzie miał kompana 💙💙
    Tak cieszę się z tego powodu bo za parę lat to już jak jedynak by był . Teraz nie raz można go tak określić bo starsze już mają swoje życie i plany .

Nutka-koloru
    34bws65guzrr5vb6.png
    n59yanlisck7ixbv.png

• Lunaaa12 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka-koloru wrote:
    Tak cieszę się z tego powodu bo za parę lat to już jak jedynak by był . Teraz nie raz można go tak określić bo starsze już mają swoje życie i plany .

No to prawda, albo jak są duże różnice wieku czasami między rodzeństwem 10 lat to jeden i drugi jak jedynak.

Chyba większość uciekła na priv,takie tu pustki

2020 💙
    2023 💙
    Grudzień 2026 💗
‹‹ 226 227 228 229 230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ