Grudzień 2026 🩷💙
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiolami bardzo sie cieszę 🙂
U mnie pozytywne nastawienie przed wizytą chociaż pół nocy nie spałam 🫣 Za tydzień byśmy chcieli pojechać do Sopotu nasi znajomi będą uczestniczyć w regatach ,kibicować zobaczymy czy dostanę zielone światło
Wiolami lubi tę wiadomość
-
Mam termin prenatalnych 18.06 😊 udało mi się dostać w moim miescie-mega , bo tylko jedno miejsce robi na NFZ .
-
Ja nie mam a wizytą dopiero 19.05Justi2019 wrote:Czy któraś z was nie ma jeszcze ustalonych badań prenatalnych? Bo moja prowadząca na 1 wizycie nie mówiła na kiedy a wizytę kolejna mam dopiero 27.05 i się zastanawiam czy ją później znajdę miejsce , nie wiem sama , u mnie w każdej ciąży wizyty raz w miesiącu
Justi2019 lubi tę wiadomość
-
Słoneczko🌼 wrote:Wiolami bardzo sie cieszę 🙂
U mnie pozytywne nastawienie przed wizytą chociaż pół nocy nie spałam 🫣 Za tydzień byśmy chcieli pojechać do Sopotu nasi znajomi będą uczestniczyć w regatach ,kibicować zobaczymy czy dostanę zielone światło
Trzymam bardzo mocno kciuki🤞🍀 i czekam na piękne wieści.
-
Dziewczyny mamy 1.44 cm szczęścia ❤️serduszko biję jak dzwon ❤️ Jestem taka szczesliwa prawie się popłakałam na wizycie 🤣 Mam skierowania na badania prenatalne i badania krwi moczu itp . Także jest pięknie ❤️ Stresu nie było końca ale jak widać niepotrzebnie mam tylko torbiel na jajniku ale rzekomo to normalne i że powinna się wchłonąć co o tym myślicie też macie/miałyście?
MuminkAa, Akacjowa_, Ritaaa, Wiolami, Angela1108, Marti126, Justi2019, Myszkaaa20, Rosalinda, przyszłamama96, Alora, Minimalti lubią tę wiadomość
-
Buzoloka wrote:Dziewczyny mamy 1.44 cm szczęścia ❤️serduszko biję jak dzwon ❤️ Jestem taka szczesliwa prawie się popłakałam na wizycie 🤣 Mam skierowania na badania prenatalne i badania krwi moczu itp . Także jest pięknie ❤️ Stresu nie było końca ale jak widać niepotrzebnie mam tylko torbiel na jajniku ale rzekomo to normalne i że powinna się wchłonąć co o tym myślicie też macie/miałyście?
Cudownie 😍🫶🏻
Buzoloka lubi tę wiadomość
-
Super gratuluję 🥰🥰🥰🥰Buzoloka wrote:Dziewczyny mamy 1.44 cm szczęścia ❤️serduszko biję jak dzwon ❤️ Jestem taka szczesliwa prawie się popłakałam na wizycie 🤣 Mam skierowania na badania prenatalne i badania krwi moczu itp . Także jest pięknie ❤️ Stresu nie było końca ale jak widać niepotrzebnie mam tylko torbiel na jajniku ale rzekomo to normalne i że powinna się wchłonąć co o tym myślicie też macie/miałyście?
-
Super wieści 💗Buzoloka wrote:Dziewczyny mamy 1.44 cm szczęścia ❤️serduszko biję jak dzwon ❤️ Jestem taka szczesliwa prawie się popłakałam na wizycie 🤣 Mam skierowania na badania prenatalne i badania krwi moczu itp . Także jest pięknie ❤️ Stresu nie było końca ale jak widać niepotrzebnie mam tylko torbiel na jajniku ale rzekomo to normalne i że powinna się wchłonąć co o tym myślicie też macie/miałyście?
Co do torbieli to wiesz jaką masz?
Najczęściej spotykane w ciazy to torbiele czynnościowe (fizjologiczne): powstają z pęcherzyka, który nie pękł, lub z ciałka żółtego, które nie zanikło. Zazwyczaj znikają samoistnie lub torbiele tekaluteinowe: Powstają na skutek wysokiego poziomu. Obie wyzej wymienione powinny samoistnie zniknąć do 2 trymestru
Ja mialam w 1 ciazy torbiel ale niestety nie czynnosciowa tylko dermoidalna i musialam miec po ciazy operacje i usunęli tą torbiel wraz z jajnikiem i jajowodem (miała 470g!), tyle ze torbiele dermoidalne to rzadkość i one nie maja szans sie same wchłonac, u ciebie pewnie ktoras z tych czesto spotykanych w ciazy i do 2 trymestru nie bedzie po niej śladu11.10.08- córka
06.04.11- syn
17.05.16- córka
31.12.26- w oczekiwaniu na maleństwo numer 4❤️
4w4days BHCG 1564.4
6w2days pierwsze usg- potwierdzone 💗 -
Buzoloka wrote:Dziewczyny mamy 1.44 cm szczęścia ❤️serduszko biję jak dzwon ❤️ Jestem taka szczesliwa prawie się popłakałam na wizycie 🤣 Mam skierowania na badania prenatalne i badania krwi moczu itp . Także jest pięknie ❤️ Stresu nie było końca ale jak widać niepotrzebnie mam tylko torbiel na jajniku ale rzekomo to normalne i że powinna się wchłonąć co o tym myślicie też macie/miałyście?
To jest powód do wzruszeń! Super, niech zdrowo rośnie ✊✊✊
2020 💁♂️
2023 🙋
Grudzień 2026 🤰 -
Właśnie P. Ginekolog mówiła że powinna się wchłonąć ma około 3.5cm ale nie mówiła jakiego to dokładnie rodzaju . Mam nadzieję że to ta torbiel która mimo wszystko się wchłania. Przykro mi bo też się pewnie stresu najadłaś przez to .Marti126 wrote:Super wieści 💗
Co do torbieli to wiesz jaką masz?
Najczęściej spotykane w ciazy to torbiele czynnościowe (fizjologiczne): powstają z pęcherzyka, który nie pękł, lub z ciałka żółtego, które nie zanikło. Zazwyczaj znikają samoistnie lub torbiele tekaluteinowe: Powstają na skutek wysokiego poziomu. Obie wyzej wymienione powinny samoistnie zniknąć do 2 trymestru
Ja mialam w 1 ciazy torbiel ale niestety nie czynnosciowa tylko dermoidalna i musialam miec po ciazy operacje i usunęli tą torbiel wraz z jajnikiem i jajowodem (miała 470g!), tyle ze torbiele dermoidalne to rzadkość i one nie maja szans sie same wchłonac, u ciebie pewnie ktoras z tych czesto spotykanych w ciazy i do 2 trymestru nie bedzie po niej śladu -
Ja dziś po kolposkopii odnośnie tego mojego hpv naszczescie nie ma żadnych zmian rakowych kamień mi z serca spadł jak tylko urodzę to zapiszę się na szczepienie i może się pozbędę bo teraz w ciąży nic nie zrobię. Teraz tylko regularnie kontrolować 😊
Buzoloka gratulacje! Miałam kiedyś torbiel na jajniku i po czasie mi pękła i się pozbyłam nie martw się trzeba tylko obserwować ja miałam sporą bo 5 cm w formie płynnej ale się wchłonęło i byłam zdziwiona nie wiedziałam nawet kiedy a przy następnej wizycie lekarka mówiła że już nie ma. Zdrówka!
-
Super kolejne cudowne wiadomości oby tylko takie na naszym wątku , to kto jeszcze w tym tygodniu wizytuje?Buzoloka wrote:Dziewczyny mamy 1.44 cm szczęścia ❤️serduszko biję jak dzwon ❤️ Jestem taka szczesliwa prawie się popłakałam na wizycie 🤣 Mam skierowania na badania prenatalne i badania krwi moczu itp . Także jest pięknie ❤️ Stresu nie było końca ale jak widać niepotrzebnie mam tylko torbiel na jajniku ale rzekomo to normalne i że powinna się wchłonąć co o tym myślicie też macie/miałyście?
-
Dziękuję Kochana ❤️ dobrze ze u ciebie również wszystko w porządku! Właśnie kwestia kontroli tej torbieli ,ty miałaś większą ale dobrze ze się wszystko wyjaśniło. Uspokoiłam się trochę i liczę na to że się wchlonie . Sama P.Lekarz się mnie pytała czy mam jakieś bóle czy coś może z 2 razy mnie tam zakuło ale nic poza tym .Może do następnej wizyty nie będzie śladu jak u Ciebie . Zobaczymy 😊Mama Antosia wrote:Ja dziś po kolposkopii odnośnie tego mojego hpv naszczescie nie ma żadnych zmian rakowych kamień mi z serca spadł jak tylko urodzę to zapiszę się na szczepienie i może się pozbędę bo teraz w ciąży nic nie zrobię. Teraz tylko regularnie kontrolować 😊
Buzoloka gratulacje! Miałam kiedyś torbiel na jajniku i po czasie mi pękła i się pozbyłam nie martw się trzeba tylko obserwować ja miałam sporą bo 5 cm w formie płynnej ale się wchłonęło i byłam zdziwiona nie wiedziałam nawet kiedy a przy następnej wizycie lekarka mówiła że już nie ma. Zdrówka! -
Super 🥰Buzoloka wrote:Dziewczyny mamy 1.44 cm szczęścia ❤️serduszko biję jak dzwon ❤️ Jestem taka szczesliwa prawie się popłakałam na wizycie 🤣 Mam skierowania na badania prenatalne i badania krwi moczu itp . Także jest pięknie ❤️ Stresu nie było końca ale jak widać niepotrzebnie mam tylko torbiel na jajniku ale rzekomo to normalne i że powinna się wchłonąć co o tym myślicie też macie/miałyście?
🩵 10.2019
🩵 02.2024
🤰 12.2026
👼 05.2023 (5tc) -
Trzymamy kciuki✊✊✊Rosalinda wrote:Ja jutro - okropnie się stresuję 🥺
Dzięki mojej gin udało się te wszystkie badania przed prenatalnymi zrobić na nfz
cieszę się bardzo, że mam to z głowy, teraz czekam na wyniki, toxo i inne takie😬
2020 💁♂️
2023 🙋
Grudzień 2026 🤰