Planujesz zajść w ciążę jesienią?

Odkryj dopasowaną formułę z aktywnym folianem na czas starań o dziecko.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2026 🩷💙
Odpowiedz

Grudzień 2026 🩷💙

Oceń ten wątek:
  • Ritaaa Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę/ i będę chodzić co 2tyg, ale to dlatego, że ciąża jest zagrożona. A tak normalnie moje koleżanki miały wizyty 1x w miesiącu 😉

Wiolami, Marti126 lubią tę wiadomość

5.04 : ⏸️
    14.04 : Widoczny pęcherzyk na USG
    26.04 : Bijące Serduszko 💚
    12.05 : 2,31 🫒 | 26.05 : 3,81 🍒
    09.06 : 6,1 🍓 | 26.06 : 130g 🍋
    30.07 : 331g 🍌 | 11.08 : 466g 🍆
    27.08 : 716g 🍠 | 15.09 : 1065g 🥒

💔Marzec 2025 : Poronienie zatrzymane 9tyg
    💔 Paź 2025 : Ciąża pozamaciczna, laparoskopia
  • Wiolami Autorytet

Wysłany: 12 maja, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bardzo mocno proszę o kciuki o 6:30 🤞🙏
    Gdyby stres działał cuda to z pewnością taki się by zdarzył, bo nie mogę dziś sobie miejsca znaleźć, chce mi się płakać i nie wiem czy wogole chce jutro iść na te wizytę 😕 Jeszcze narzeczony w trasie i jakoś mi jeszcze bardziej ciężko z tym samej.
    No nic …pozostaje wierzyć w ten mały cud 🌈🙏🍀

Ritaaa, Rosalinda, Marti126, Angela1108, Cerva, Hera098, przyszłamama96, Akacjowa_, Justi2019 lubią tę wiadomość

2008👧 2009 👦
    04.2023 👼💔(5tc)
    O3.3024👼💔(Biochem)
    O6.2024👼💔(6tc)
    01.2025 👼💔(9tc)
    14.12.2025 👼💔🩵Jaś (21tc)

19.04.2026 ⏸️
    13.05 1,09cm małego cudu z ♥️ 7t+1
    21.05 1,86cm małego cudu 8t+2
    5.06. 3,98cm małego cudu 10t+3
    18.06 6,76cm małego cudu,badania prenatalne-wszystko dobrze 12t+2
    3.07 będziemy mieli synka🩵(14+3)
    23.07 209 g chłopczyka (17t+2)
    8.08. 317 g. chłopczyka (19t+4)

preg.png
  • Nadzieja 🧚🏼‍♀️ Ekspertka

Wysłany: 12 maja, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, nie odzywałam się troszkę bo ogólnie czuję się tragicznie … zaczęłam też wymiotować mimo leków .. cały dzień był leżała ale dziś już mnie plecy bolały 🤣
    Ogólnie jem bułki z masłem i tyle ciężko cokolwiek innego …modle się o 2 trymestr bo jest mega źle..
    Nie nadrobię was aż tyle ale odniosę się do kawy .. ja piłam 2 kawy dziennie a czasem i matche jeszcze od ciąży nie piję na początku miałam ochotę ale mój lekarz wspomniał czy wiem że najnowsze badania pokazują że nie ma bezpiecznej dawki kofeiny więc dla mnie ok. A co do porodu ja chce rodzić naturalnie , i uwaga uwielbiam filmiki porodów naturalnych, cesarek , mam w rodzinie traumatyczne historie o porodach SN i się wgl nie boję nie martwię zero.. chce rodzic przeżyć to i czuje że będzie dobrze 🤣 a co do płci ja nadal podtrzymuję że to będzie dziewczynka bo nawet dla chłopców jest problem z imionami 🤣 a i zastanawiam się tylko nad prywatnym porodem bo położna to wiadomo że wykupie ale szpital jeszcze pomyślę:)

Wiolami, Ritaaa lubią tę wiadomość

Przebadani - zdrowi :)
    starania od 08.2024 .

15.04- rośnie nowe życie !
  • Słoneczko🌼 Ekspertka

Wysłany: 12 maja, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolami wrote:
    Gdyby stres działał cuda to z pewnością taki się by zdarzył, bo nie mogę dziś sobie miejsca znaleźć, chce mi się płakać i nie wiem czy wogole chce jutro iść na te wizytę 😕 Jeszcze narzeczony w trasie i jakoś mi jeszcze bardziej ciężko z tym samej.

Mocne kciuki ✊️✊️ U mnie wizyta po południu

Na chwilę obecną chodzę co tydzień/ dwa przez krwiaki i powiedziałam doktorowi, że nie dam rady dłuższej przerwy na dany moment później jeśli wszystko będzie ok co trzy 🙂

Wiolami lubi tę wiadomość

preg.png

2023 15tc 💔👼
    2 procedury ivf
    Panorama wszystko ok Leosia 🩷
    Cukrzyca insulina

FET 5.1.1 acard ,clexana ,estrofem ,lanzeto ,medargin ,prolutex 2x ,cyclogest ,duphaston ,acofil,immunoglobuliny, atosiban
    👱‍♀️32 l 🧔‍♂️ 34l
  • Rosalinda Autorytet

Wysłany: 12 maja, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti126 wrote:
    Hej dziewczyny:) widzę ze mamy nowy wątek?
    Mam nadzieje że wszystko u każdej z Was dobrze i maleństwa rosną zdrowo💗
    Ja 09.05 mialam usg potwierdzające i termin z usg idealnie sie pokrywa z terminem z okresu czyli 6+2tyg, bylo juz serduszko- byłam pod wrażeniem ze usg przez powłoki brzuszne i tak idealnie wszystko widać 😍

Jak czesto chodźcie na usg?
    W UK mamy tylko 2 usg (jesli wszystko jest prawidlowo) więc bede chodzic dodatkowo prywatnie
    W pierwszej ciąży miałam co 4 tygodnie, w drugiej co 5 tygodni. Teraz nie wiem jak często będzie. Każdą prowadziłam u innego lekarza i każdy ma inne zwyczaje 😅

• Rosalinda Autorytet

Wysłany: 12 maja, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolami wrote:
    Trzymaj się i bądź dobrej myśli ❤️ Czekamy na dobre wieści!

• Rosalinda Autorytet

Wysłany: 12 maja, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja 🧚🏼‍♀️ wrote:
    Hejka, nie odzywałam się troszkę bo ogólnie czuję się tragicznie … zaczęłam też wymiotować mimo leków .. cały dzień był leżała ale dziś już mnie plecy bolały 🤣
    Ogólnie jem bułki z masłem i tyle ciężko cokolwiek innego …modle się o 2 trymestr bo jest mega źle..
    Nie nadrobię was aż tyle ale odniosę się do kawy .. ja piłam 2 kawy dziennie a czasem i matche jeszcze od ciąży nie piję na początku miałam ochotę ale mój lekarz wspomniał czy wiem że najnowsze badania pokazują że nie ma bezpiecznej dawki kofeiny więc dla mnie ok. A co do porodu ja chce rodzić naturalnie , i uwaga uwielbiam filmiki porodów naturalnych, cesarek , mam w rodzinie traumatyczne historie o porodach SN i się wgl nie boję nie martwię zero.. chce rodzic przeżyć to i czuje że będzie dobrze 🤣 a co do płci ja nadal podtrzymuję że to będzie dziewczynka bo nawet dla chłopców jest problem z imionami 🤣 a i zastanawiam się tylko nad prywatnym porodem bo położna to wiadomo że wykupie ale szpital jeszcze pomyślę:)
    Współczuję, wiem co przeżywasz, bo i mnie mdłości męczą niesamowicie 🤢
    Co do imion to u nas problem i dla chłopca i dla dziewczynki 😂 Inne gusta mamy z mężem 😂

• Wiolami Autorytet

Wysłany: 12 maja, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Słoneczko. @Rosalinda dziękuję bardzo😘

Ja w poprzedniej ciąży chodziłam co 2 tyg moja doktor wiedziała że dłużej nie dam rady,zresztą ja wchodzę i nie ma rozmowy tylko jest „Pani Wiolu ,zapraszam na fotel ,później będziemy rozmawiać „🫢 to ona też poleciła mi psychologa po ostatniej stracie i zalecała być pod opieką cały czas jeśli się będziemy starać bo kolejna ciąża będzie obciążająca psychicznie.
    Gin mam anioła !
    Jeśli będzie dobrze to też planuję chodzić co 2 tyg przynajmniej do tego przełomowego 21 tc.

Marti126, Ritaaa lubią tę wiadomość

2008👧 2009 👦
    04.2023 👼💔(5tc)
    O3.3024👼💔(Biochem)
    O6.2024👼💔(6tc)
    01.2025 👼💔(9tc)
    14.12.2025 👼💔🩵Jaś (21tc)

19.04.2026 ⏸️
    13.05 1,09cm małego cudu z ♥️ 7t+1
    21.05 1,86cm małego cudu 8t+2
    5.06. 3,98cm małego cudu 10t+3
    18.06 6,76cm małego cudu,badania prenatalne-wszystko dobrze 12t+2
    3.07 będziemy mieli synka🩵(14+3)
    23.07 209 g chłopczyka (17t+2)
    8.08. 317 g. chłopczyka (19t+4)

preg.png
  • Marti126 Koleżanka

Wysłany: 12 maja, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolami wrote:
    3mam mocno kciuki, usg masz?
    Ja nie mam poronien ani komplikacji na koncie ale pracowalam 4lata na porodowce a pozniej jeszcze chwilę na ginekologii i tez sie stresowałam przed usg majac tą wiedzę co moze pójść nie tak...
    Na szczęście wszystko ok i u ciebie tez bedzie na pewno💗

11.10.08- córka
    06.04.11- syn
    17.05.16- córka
    31.12.26- w oczekiwaniu na maleństwo numer 4❤️

4w4days BHCG 1564.4
    6w2days pierwsze usg- potwierdzone 💗
  • Buzoloka Koleżanka

Wysłany: 12 maja, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko🌼 wrote:

Na chwilę obecną chodzę co tydzień/ dwa przez krwiaki i powiedziałam doktorowi, że nie dam rady dłuższej przerwy na dany moment później jeśli wszystko będzie ok co trzy 🙂

To my jutro wizytę we 3 ja mam na 9:20 . Trzymam kciuki za Was jak i za Siebie . Jutro przyjmujemy tylko dobre wiadomości.

Marti126 lubi tę wiadomość

• Marti126 Koleżanka

Wysłany: 12 maja, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buzoloka wrote:
    To my jutro wizytę we 3 ja mam na 9:20 . Trzymam kciuki za Was jak i za Siebie . Jutro przyjmujemy tylko dobre wiadomości.
    Powodzenia jutro 💗

Buzoloka lubi tę wiadomość

11.10.08- córka
    06.04.11- syn
    17.05.16- córka
    31.12.26- w oczekiwaniu na maleństwo numer 4❤️

4w4days BHCG 1564.4
    6w2days pierwsze usg- potwierdzone 💗
  • Lunaaa12 Autorytet

Wysłany: 12 maja, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolami wrote:

Wszystkie kciuki na pokład ✊✊✊ z samego rana będziesz miała z głowy i czekamy na dobre wieści ✊✊✊

2020 💙
    2023 💙
    Grudzień 2026 💗
  • Lunaaa12 Autorytet

Wysłany: 12 maja, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko🌼 wrote:

Kciuki za wizytę ✊✊✊

2020 💙
    2023 💙
    Grudzień 2026 💗
  • Lunaaa12 Autorytet

Wysłany: 12 maja, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja 🧚🏼‍♀️ wrote:

O matko współczuję, to Cię przeczołga :( ja mam lepsze gorsze dni,ale nie wymiotuje, byle drugi trymestr był łaskawszy ✊

Czyli dalej silne przekonanie,że to dziewczynka? :)
    Ja aż takiego nie mam, nie zdziwię się,jak będzie kolejny chłopak, chociaż gdzieś w głębi myślę o dziewczynce :) No ale byłem zdrowe, kolejny chłopak tez będzie miał swoje plusy, juz wiem co i jak i pewnie łatwiej by się dogadali, braterska więź 😀

2020 💙
    2023 💙
    Grudzień 2026 💗
  • Lunaaa12 Autorytet

Wysłany: 12 maja, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buzoloka wrote:
    Powodzenia ✊

2020 💙
    2023 💙
    Grudzień 2026 💗
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: 12 maja, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia jutro dziewczyny na wizytach trzymam kciuki za wszystkie musi byc dobrze ❤️

Buzoloka, Wiolami lubią tę wiadomość

preg.png

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️
    29.05.26 mamy 🩷🩷
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 12 maja, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia jutro Dziewczyny ✊

Buzoloka, Wiolami lubią tę wiadomość

33 🙋🏼‍♀️

👶🏼 08.2024

01.2026 💔 poronienie zatrzymane

03.2026 wznowienie starań 🌈
    08.04 ⏸️ Fasolko zostań. 🙏
    13.04 14 dpo - 263,11
    15.04 16 dpo - 830,05
    21.04 22 dpo - 8865,74 🍀
    27.04 jest Maluszek z ❤️

preg.png
  • Hera098 Autorytet

Wysłany: 12 maja, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia jutro dziewczyny, trzymam za Was kciuki😊

Ja 1998, On 1990
    PCOS, lekka IO,
    MTHFR A1298C - A/C hetero
    PAI - 4G/4G homo

2024:

26.01 - Beta 9,9😍
    07.02 - USG (2,5tyg leżeć, bo pęcherzyk nisko ułożony)
    24.02 - CRL 8,3mm bobasa + mikroserduszko❤️
    11.03 - CRL 2,75cm i serce 175😍

Wyniki Nifty, niskie ryzyka, córcia Laura👶🏻🩷

04.04 - CRL 7,27cm
    Łożysko przednia ściana
    19.04 - CRL 9,5cm, ⚖️160g
    02.05 - wyczułam pierwsze ruchy👣❤️
    16.05 - 340g⚖️
    Połówkowe ok, 32cm 😊
    02.07 - 1kg⚖️
    echo serca dobre
    17.09 - szpital, 3800g⚖️

20.09 - cesarka, 3530g Szczęścia❤️

2026:

23.04 - Beta 54 😍
    11.05 - serduszko ❤️
    26.05 - 1,73cm

event.png

preg.png
  • wera1211 Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim udanych wizyt ❤️
    Bluebell bardzo mi przykro, dużo siły dla Ciebie 💔

Jestem również dzisiaj po wizycie. Dopiero się odzywam, bo dopadły mnie takie wymioty, że nie mogłam nawet patrzeć w telefon, bo zaraz było mi niedobrze. Dzidziuś na szczęście ładnie rośnie, ma już 3,7cm. Nie puściła mi niestety serduszka, ale widziałam jak bije i widziałam jak tańcuje mój mały człowiek 😍
    Angela możesz wpisać mi prenatalne na 29.05., ładnie proszę ☺️

Trzymam mocne kciuki za wszystkie jutrzejsze wizyty!

A co do tego skąd jesteśmy to ja wielkopolskie, okolice Poznania 😉

Angela1108, przyszłamama96, Minimalti, Myszkaaa20 lubią tę wiadomość

🧔'95 🧑 '96

12.2022 🩵 3425g
    12.2024 💔 biochem
    07.2025 💔 24tc 👼🩷

⏸️ 31.03.
    preg.png
  • Nadzieja 🧚🏼‍♀️ Ekspertka

Wysłany: 12 maja, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze tak wspomnę , póki się lepiej poczułam i zjadłam właśnie chleb z masłem kolejny .. (bułka już mi puchnie w ustach ) to miewam też biegunki miałam już z 4 razy głównie w nocy .. i co ciekawe ostatnio zobaczyłam w nocy krew na papierze ale to z przodu nie z tyłu.. miałam zawał ale ja staram się być mega opanowana więc podtarłam się jeszcze i krew znikła poszłam spać żeby nie budzić męża wstałam 3 h później i już nic nie było , przez to że gin mówił że plamienia mogą być jestem spokojna .. aaaaa i wizytę mam kolejną za tydzień to już 10 tydzień czyli 1/4 za mną 😆 muszę teraz wydać miliony na badania oczywiście, no i zapytać kiedy robimy te sanco czy co tam zaproponuje .. w czerwcu też będę informować rodzinkę o ciąży .. aaaaa i jeszcze ja kiedyś zrobiłam wróżbę z obrączką o wyszła mi dziewczynka , ja zawsze marzyłam o córce więc może to znak .. za to u mnie w rodzinie królują chłopcy 🤣 tak z ciekawości heheh

Przebadani - zdrowi :)
    starania od 08.2024 .

15.04- rośnie nowe życie !
‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ