Grudzień 2026 🩷💙
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, melduje się po USG, wszystko w porządku. 💪 Bombelek urósł do 21mm i mamy serducho z tętnem 172 na liczniku. Termin porodu przesunął się o jeden dzień wcześniej czyli 18.12 😎 Pomimo braku objawów od 4 dni wszystko jest dobrze. Kolejna wizyta 26 mają i muszę się zapisać na prenatalne ale jeszcze nie wiem gdzie.
Co do tematu sexu, miałam zapytać dziś na wizycie czy już możemy, bo po wcześniejszej wizycie mieliśmy się wstrzymać ze względu na ten incydent krwawienia. I z tego wszystkiego zapomnialam. Wogole ja bardzo ubolewam nad tym że nie mogę ćwiczyć i wgl, wcześniej trenowałam siłowo i chciałam kontynuować treningi w ciazy, zwłaszcza że jest to nawet zalecane ale prowadząca wybiła mi to z głowy. 🙁
Rosalinda, boys' mum, Wiolami, Myszkaaa20, Izia, Cerva, Buzoloka, Minimalti lubią tę wiadomość
[/url] -
Super, że z maluszkiem wszystko dobrze 🥰Alora wrote:Hej dziewczyny, melduje się po USG, wszystko w porządku. 💪 Bombelek urósł do 21mm i mamy serducho z tętnem 172 na liczniku. Termin porodu przesunął się o jeden dzień wcześniej czyli 18.12 😎 Pomimo braku objawów od 4 dni wszystko jest dobrze. Kolejna wizyta 26 mają i muszę się zapisać na prenatalne ale jeszcze nie wiem gdzie.
Co do tematu sexu, miałam zapytać dziś na wizycie czy już możemy, bo po wcześniejszej wizycie mieliśmy się wstrzymać ze względu na ten incydent krwawienia. I z tego wszystkiego zapomnialam. Wogole ja bardzo ubolewam nad tym że nie mogę ćwiczyć i wgl, wcześniej trenowałam siłowo i chciałam kontynuować treningi w ciazy, zwłaszcza że jest to nawet zalecane ale prowadząca wybiła mi to z głowy. 🙁
Co do ćwiczeń to ja jestem w szoku jak te babki w ciąży na Instagramie ćwiczą siłowo - ja się trochę pokręcę po domu i muszę usiąść bo nie mam siły 🙈
Alora lubi tę wiadomość
🩵 10.2019
🩵 02.2024
🤰 12.2026
👼 05.2023 (5tc) -
Lunaaa ja Górny Śląsk:)
Jeszcze nie wiem jak z tymi prenatalnymi, myślałam, że zrobimy test Sanco przed wylotem do Włoch, ale lekarz z kliniki u którego mam wizytę 22maja mówił, żeby się nie spieszyć, przyjść jeszcze tego 22go zrobimy usg i wtedy zacznę ogarniać. To będzie wtedy 11tydz+5. Sama nie wiem co mam zrobić czy może te Nifty Pro, chyba wychodzi taniej jak się ma te zniżki rabatowe z netu. Czy któraś z dziewczyn poleci? To jakoś szybko jest umówiony termin jak się na ich stronie przesyła ten formularz? Nie znoszę zostawiać nigdzie tel do siebie i wolę od razu na tacy na stronie widzieć gdzie i kiedy mogę coś umówić.👩'83👨'83
📌Ona: PCOS, niedoczynność tarczycy, kiry AA
2018 - 2021 starania naturalne
2022 inseminacja ❌
06/2022 I IVF
czerwiec punkcja, 3 zarodki
I transfer świeżaka beta 8.10 i 3.90
sierpień II transfer ❄️ ❌
listopad III transfer ❄️ ❌
07/2023 II IVF
lipiec punkcja, 3 zarodki
IV transfer ❌
wrzesień V transfer ❄️ 5dpt beta 10.92 7dpt 42.16 9dpt 101.03 12dpt 151.17 13dpt 167.70 15dpt 105
listopad VI transfer ❄️5dpt 15 7dpt 30.46 10dpt 18
01/2024 III IVF
styczeń punkcja pobrano 12🥚, 2 zarodki, oba chore
05/2024 IV IVF
maj punkcja pobrano 13🥚, 5 zarodków, 1z5 zdrowy
lipiec VII transfer ❌
07/2025 V IVF
lipiec pobrano 15 🥚 , 3 zarodki bez badań
sierpień VIII transfer ❄️ ❌
wrzesień IX transfer ❄️❄️ ❌
10/2025 VI IVF
październik punkcja pobrano 15 🥚 7 zapłodnionych, 4 zarodki bez badań
03/2026
X transfer ❄️❄️
8dpt beta 92.7 11dpt 332.01 13dpt 584.55 15dpt 1515.17 26dpt jest ❤️! -
Hej dziewczyny ❤️ ja czuję, że z dnia na dzień chyba czuje się coraz lepiej... Wiadomo są dni, że lecę biegiem do toalety 🤢 ale już coraz rzadziej 😅 no ja pierwszy poród miałam sn + vaccum drugi poród CC i teraz chciałabym spróbować rodzic sn. Cesarkę strasznie źle przeszłam...ale to przez Panią anestezjolog... No ale nie będę tu straszyć 🤣🫣 każdy organizm jest inny i każdy poród jest inny. Dziś robiłam sobie badania bo w czwartek mam wizytę gdzie lekarz będzie mi w końcu zakładał kartę ciąży i wyszła mi ferrytyna 7.65🫣 bardzo niski poziom... Hemoglobiny mam 12. Pewnie dostanę jakieś żelazo czy coś... Jeżeli będę mogła je jeść 🙄 bo z nadal mam wybiórczość pokarmową 🫣 no i bakterie w moczu... Ech... W pierwszej ciąży miałam anemię, w drugiej częste bakterie i leukocyty w moczu a w tej mam wszystko....😞 No i zmęczona jestem tak, że nie mam na nic siły... Wracam do domu z pracy i muszę się położyć...😞 Czekam już z niecierpliwością na lepsze dni... Bo one nadejdą... Prawda?😅
Widziałam, że był temat współżycia no to ja mam libido na minusie... A jak mnie najdzie czasem to zaraz się źle czuje i boli mnie żołądek 😅 także ten... Brzuszek lekko mi się zrobił twardszy... Ale jest mniejszy niz przed ciążą bo jednak mało jem to i schudłam... 🥴 Ja jeszcze nic nie mówiłam w pracy o ciąży... Powiem może po moim urlopie w czerwcu 😅 haha -
Boys' mum fajnie, że samopoczucie choć trochę lepsze, na pewno będzie lepiej w 2trymestrze:) U mnie też sporo spania, nawet jak noc prześpię to w ciągu dnia drzemka wlatuje i to czasem taka gruba 2h, ale jednak teraz jest już lepiej niż miesiąc temu, gdy ciężko było wejść po schodach, a w sklepie zaduch i zawroty głowy. Ja już mam siły zrobić pranie i obiad samej to jest dobrze. Mnie teraz czekają 2dniówki po 12h więc pewnie będę mocno przysypiać a nie mogę, bo ciągle w kamerze. Ciągle się waham czy mówić u góry o ciąży, bo też nie chcę w maju jeszcze na tryb 8h dzienny przechodzić, zostało mi dosłownie kilka zmian i na czerwiec też byłoby kilka przed pójściem na urlop, no ale jak nie powiem, to nie będą brali nawet pod uwagę zatrudniana nowej osoby i jak potem pitnę na l4 z dnia na dzień w sezonie urlopowym to będzie kwas. Też nie wiem jak dyrekcja zareaguje na tę ciążę, w sensie u nas w każdym dziale zawsze któraś szła na l4 i potem wracały, ale właśnie mało osób tak oficjalnie w ciąży do pracy przychodziło bez tych przywilejów jak chociażby 8godiznny tryb pracy.👩'83👨'83
📌Ona: PCOS, niedoczynność tarczycy, kiry AA
2018 - 2021 starania naturalne
2022 inseminacja ❌
06/2022 I IVF
czerwiec punkcja, 3 zarodki
I transfer świeżaka beta 8.10 i 3.90
sierpień II transfer ❄️ ❌
listopad III transfer ❄️ ❌
07/2023 II IVF
lipiec punkcja, 3 zarodki
IV transfer ❌
wrzesień V transfer ❄️ 5dpt beta 10.92 7dpt 42.16 9dpt 101.03 12dpt 151.17 13dpt 167.70 15dpt 105
listopad VI transfer ❄️5dpt 15 7dpt 30.46 10dpt 18
01/2024 III IVF
styczeń punkcja pobrano 12🥚, 2 zarodki, oba chore
05/2024 IV IVF
maj punkcja pobrano 13🥚, 5 zarodków, 1z5 zdrowy
lipiec VII transfer ❌
07/2025 V IVF
lipiec pobrano 15 🥚 , 3 zarodki bez badań
sierpień VIII transfer ❄️ ❌
wrzesień IX transfer ❄️❄️ ❌
10/2025 VI IVF
październik punkcja pobrano 15 🥚 7 zapłodnionych, 4 zarodki bez badań
03/2026
X transfer ❄️❄️
8dpt beta 92.7 11dpt 332.01 13dpt 584.55 15dpt 1515.17 26dpt jest ❤️! -
Ja w pierwszej ciąży miałam często bakterie w moczu, infekcje układu moczowego 🫣 W tej za to już druga infekcja intymna, a jestem dopiero w 7+0 🫣boys' mum wrote:Hej dziewczyny ❤️ ja czuję, że z dnia na dzień chyba czuje się coraz lepiej... Wiadomo są dni, że lecę biegiem do toalety 🤢 ale już coraz rzadziej 😅 no ja pierwszy poród miałam sn + vaccum drugi poród CC i teraz chciałabym spróbować rodzic sn. Cesarkę strasznie źle przeszłam...ale to przez Panią anestezjolog... No ale nie będę tu straszyć 🤣🫣 każdy organizm jest inny i każdy poród jest inny. Dziś robiłam sobie badania bo w czwartek mam wizytę gdzie lekarz będzie mi w końcu zakładał kartę ciąży i wyszła mi ferrytyna 7.65🫣 bardzo niski poziom... Hemoglobiny mam 12. Pewnie dostanę jakieś żelazo czy coś... Jeżeli będę mogła je jeść 🙄 bo z nadal mam wybiórczość pokarmową 🫣 no i bakterie w moczu... Ech... W pierwszej ciąży miałam anemię, w drugiej częste bakterie i leukocyty w moczu a w tej mam wszystko....😞 No i zmęczona jestem tak, że nie mam na nic siły... Wracam do domu z pracy i muszę się położyć...😞 Czekam już z niecierpliwością na lepsze dni... Bo one nadejdą... Prawda?😅
Widziałam, że był temat współżycia no to ja mam libido na minusie... A jak mnie najdzie czasem to zaraz się źle czuje i boli mnie żołądek 😅 także ten... Brzuszek lekko mi się zrobił twardszy... Ale jest mniejszy niz przed ciążą bo jednak mało jem to i schudłam... 🥴 Ja jeszcze nic nie mówiłam w pracy o ciąży... Powiem może po moim urlopie w czerwcu 😅 haha
Lepsze dni na pewno nadejdą kiedys, też czekam 🙈
Też nie mówiłam jeszcze w pracy i nie planuję w najbliższym czasie 😅🩵 10.2019
🩵 02.2024
🤰 12.2026
👼 05.2023 (5tc) -
Słoneczko🌼 wrote:Ja planuje rodzić z prywatną położną ,zrobić dobrą szkołe rodzenia i w miarę możliwości być aktywna fizycznie .Przyjaciółka rodziła drugie dziecko i do takich doszłam konkluzji - podczas opowiadań plus dać przestrzeń na nieprzewidywalność
Mam podobny plan, bez prywatnej położnej ale zakładam że z dobrym nastawieniem i przygotowaniem.
Jednocześnie dziękuję Dziewczyny za podzielenie się Waszymi historiami.
U mnie samopoczucie jest bardzo nierówne, wczoraj poszłam spać o 21, dzisiaj jest raczej normalnie. Czasem uda się poćwiczyć, kiedy indziej ledwo ogarniam spacer z psem. Trudno planować i też mówić że jest jakoś. Bo każdego dnia inaczej.
-
Gratuluje najważniejsze że z Maluszkiem jest wszystko w porządku 😊 to jutro pora na mnie już mam lekkiego stresa.Alora wrote:Hej dziewczyny, melduje się po USG, wszystko w porządku. 💪 Bombelek urósł do 21mm i mamy serducho z tętnem 172 na liczniku. Termin porodu przesunął się o jeden dzień wcześniej czyli 18.12 😎 Pomimo braku objawów od 4 dni wszystko jest dobrze. Kolejna wizyta 26 mają i muszę się zapisać na prenatalne ale jeszcze nie wiem gdzie.
-