Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2026 🩷💙
Odpowiedz

Grudzień 2026 🩷💙

Oceń ten wątek:
  • botanika Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti126 wrote:
    Do kiedy planujecie pracować Grudnioweczki?
    Ja chcę jak najdluzej zeby pozniej więcej czasu spędzić z maleństwem po porodzie ( w poprzedniej ciąży poszłam na rekord- ostatni dyzur w niedzielę, cc we wtorek rano🥹)

Też planuje możliwie długo. Pracuje przy kompie, hybrydowo i bez spiny więc myślę że praca będzie na plus, bo przyjemniej jakieś zajęcie.

Moja wizyta wczoraj udana, serduszko bije. Ciąża młodsza - zamiast 7+4, to z badania 6+6, co mogę zrozumieć bo mam cykle 32 dni, owulacji nie śledziłam więc liczenie z dnia miesiączki może tu nie pasować.

Zaskoczyło mnie skierowanie na próbę glukozową, bo lekarz pytał i nie mam jakiś wskazań zdrowotnych/rodzinnych.
    Robi ktoś z was badania w luxmed? Skoro widzę to na liście to znaczy że jest na teraz? :)

Wiolami lubi tę wiadomość

ticker_pgn.php?v=0,3,2026-12-27,-5,u
  • Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uciekam na l4 w połowie czerwca. To jedyny czas w życiu kobiety kiedy można sobie bez wyrzutów sumienia odpocząć więc czemu nie ;)

Rosalinda, Wiolami, Hera098 lubią tę wiadomość

• Akacjowa_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje na L4 iść koło lipca, myśle, że mogłabym pracować dłużej, ale zobaczymy co wyjdzie. Sporo nam się zmian w życiu szykuje na drugą połowe roku i nie wiem na ile dam radę to ogarnać i jeszcze prace 🙂

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    02.2026 - powrót do starań 🧡
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹

preg.png
  • Słoneczko🌼 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje wrócić koło 15 tc i pracować do około 30 tc spora część w domu jestem typem który dobrze sie czuje jak działa 🙂

preg.png

2023 15tc 💔👼
    2 procedury ivf

FET 5.1.1 acard ,clexana ,estrofem ,lanzeto ,medargin ,prolutex 2x ,cyclogest ,duphaston ,acofil,immunoglobuliny, atosiban
    👱‍♀️32 l 🧔‍♂️ 34l
  • Rosalinda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti126 wrote:
    Do kiedy planujecie pracować Grudnioweczki?
    Ja chcę jak najdluzej zeby pozniej więcej czasu spędzić z maleństwem po porodzie ( w poprzedniej ciąży poszłam na rekord- ostatni dyzur w niedzielę, cc we wtorek rano🥹)
    Ja bym chciała jak najkrócej 😂 Nie no w poprzedniej ciąży pracowałam długo i żałuję, bo po powrocie zostałam bardzo niesprawiedliwie potraktowana i dalej tak jest. Jedyny powód dla którego nie zmieniłam pracy to to, że staraliśmy się o kolejne dziecko. Wydawało mi się, że jestem w dobrym miejscu, byłam doceniana i w ogóle, a potem kubeł zimnej wody... Bardzo to przykre, część kobiet po macierzyńskim jest zwalniana, część niesprawiedliwie traktowana...
    Ale do brzegu - na L4 planuję iść w lipcu, bo będzie to dla mnie korzystniejsze finansowo niz pójście już teraz (teraz mam pół etatu, od lipca przechodzę na cały i wtedy przelicza się podstawa L4 i macierzyńskiego). Gdyby nie to to poszłabym już teraz i się nie oglądała.
    Po macierzyńskim nie chcę tutaj wracać - wezmę wychowawczy i będę szukała czegoś nowego 🙂

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
  • Izia Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z usg w luxmedzie, z maluchem wszystko dobrze:) Lekarz zdziwiony, że jeszcze nie umawiałam prenatalnych i od razu skierowanie wystawił, z rozpędu zapomniał wpisać wiek ciąży, więc dobrze, że śledzę w appce na bieżąco to wiedziałam, co powiedzieć przy umawianiu w kolejnej placówce.

Angela możesz dopisać mój termin 26.05 :)

Rosalinda, ale nietaktownie ze strony teściów, mleko już rozlane pewnie niesmak w pamięci pozostanie, ale myślę, że jak ujrzą kolejnego maluszka to zmiękną i będą się rozpływać❤️

My chcemy teściom i moim rodzicom (bo tylko mama wie) powiedzieć w Dniu Mamy. Nie możemy się doczekać, moi rodzice mają tylko mnie i pogodzili się już z faktem, ze nigdy nie doczekają wnuka. Miłość przelali na naszego kota, który finalnie pozostał u nich (miał być parę lat temu tylko na weekend pod opiekę). A teściowie zawsze dobrze życzyli i nie mogli się pogodzić, że życie jest takie niesprawiedliwe, że tyle lat starania, energii czasu i pieniędzy na wszystkie kliniki in vitro i nie mamy dziecka. Mają wnuka i wnuczkę, ale u brata mojego męża. Wiem, że bardzo się ucieszą, gdy powiemy o dziecku, choć już są bliżej 80tki. Chciałabym żeby jeszcze zdążyli się nacieszyć widokiem naszego malucha.

Botanika ja chodzę prócz kliniki do luxmedu i tu ogarniam sobie wszystkie badania ze skierowań, także glukozę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:37

👩'83👨'83
    📌Ona: PCOS, niedoczynność tarczycy, kiry AA
    2018 - 2021 starania naturalne
    2022 inseminacja ❌

06/2022 I IVF
    czerwiec punkcja, 3 zarodki
    I transfer świeżaka beta 8.10 i 3.90
    sierpień II transfer ❄️ ❌
    listopad III transfer ❄️ ❌

07/2023 II IVF
    lipiec punkcja, 3 zarodki
    IV transfer ❌
    wrzesień V transfer ❄️ 5dpt beta 10.92 7dpt 42.16 9dpt 101.03 12dpt 151.17 13dpt 167.70 15dpt 105
    listopad VI transfer ❄️5dpt 15 7dpt 30.46 10dpt 18

01/2024 III IVF
    styczeń punkcja pobrano 12🥚, 2 zarodki, oba chore

05/2024 IV IVF
    maj punkcja pobrano 13🥚, 5 zarodków, 1z5 zdrowy
    lipiec VII transfer ❌

07/2025 V IVF
    lipiec pobrano 15 🥚 , 3 zarodki bez badań
    sierpień VIII transfer ❄️ ❌
    wrzesień IX transfer ❄️❄️ ❌

10/2025 VI IVF
    październik punkcja pobrano 15 🥚 7 zapłodnionych, 4 zarodki bez badań

03/2026
    X transfer ❄️❄️
    8dpt beta 92.7 11dpt 332.01 13dpt 584.55 15dpt 1515.17 26dpt jest ❤️!

Wysłany: Dzisiaj, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalinda wrote:
    Ja bym chciała jak najkrócej 😂 Nie no w poprzedniej ciąży pracowałam długo i żałuję, bo po powrocie zostałam bardzo niesprawiedliwie potraktowana i dalej tak jest. Jedyny powód dla którego nie zmieniłam pracy to to, że staraliśmy się o kolejne dziecko. Wydawało mi się, że jestem w dobrym miejscu, byłam doceniana i w ogóle, a potem kubeł zimnej wody... Bardzo to przykre, część kobiet po macierzyńskim jest zwalniana, część niesprawiedliwie traktowana...
    Ale do brzegu - na L4 planuję iść w lipcu, bo będzie to dla mnie korzystniejsze finansowo niz pójście już teraz (teraz mam pół etatu, od lipca przechodzę na cały i wtedy przelicza się podstawa L4 i macierzyńskiego). Gdyby nie to to poszłabym już teraz i się nie oglądała.
    Po macierzyńskim nie chcę tutaj wracać - wezmę wychowawczy i będę szukała czegoś nowego 🙂

To prawda z przeliczeniem, ja jestem na 3/4, ale od czerwca wracam na 100% więc dla przyzwoitości odczekam chwilę i w połowie czerwca uciekam. W pierwszej ciąży czułam się potwornie źle, leki przeciwwymiotne brałam od 5 tygodnia, a od 7 już l4, bo nie dawałam rady. Źle ogólnie czułam się pierwsze 4 miesiące więc dość długo :/ teraz jest minimalnie lepiej więc naprawdę, pracujemy całe życie, składki płacimy niemałe do zusu, to jedyna szansa żeby skorzystać i mieć chwilkę oddechu przed największą życiową zmianą :)

Rosalinda lubi tę wiadomość

• Rosalinda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatuszek666 wrote:
    To prawda z przeliczeniem, ja jestem na 3/4, ale od czerwca wracam na 100% więc dla przyzwoitości odczekam chwilę i w połowie czerwca uciekam. W pierwszej ciąży czułam się potwornie źle, leki przeciwwymiotne brałam od 5 tygodnia, a od 7 już l4, bo nie dawałam rady. Źle ogólnie czułam się pierwsze 4 miesiące więc dość długo :/ teraz jest minimalnie lepiej więc naprawdę, pracujemy całe życie, składki płacimy niemałe do zusu, to jedyna szansa żeby skorzystać i mieć chwilkę oddechu przed największą życiową zmianą :)
    Oczywiście, że tak 🙂

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
  • Nutka-koloru Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar a raczej muszę wytrzymać do końca czerwca bo przez cały lipiec mamy zamknięty żłobek więc będzie czas znaleźć kogoś na moje miejsce . Ja prenatalne mam 9 czerwca . A któraś z was pracuje w jakiejś placówce szkolnej ?

Nutka-koloru
    34bws65guzrr5vb6.png
    n59yanlisck7ixbv.png

Aniołek 9 tydz. [*] 23.11.15
  • Izia Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie już dyrektor wyliczał, że jak chcę pracować do połowy czerwca i potem mi się właśnie urlop zaczyna, to jeszcze sobie zaległy na cały lipiec dobrać. Ale mnie się marzy, żeby móc w lipcu jeszcze trochę popracować i te zaległe wybrać na sierpień, bo w sezonowej robocie mam właśnie najwięcej ślubów na sierpień i szkoda byłoby je anulować. Raz kasa, dwa mam cudowne pary i nie chcę im szukać na siłę zastępstwa skoro mnie wybrali. A jak już bym była na l4 to wiadomo, sama sobie zawodowo linę zaciągnę. W złym momencie zaszłam w ciążę haha gdyby to był sezon jesienno-zimowy czyli bez ślubów to brałabym na etacie l4 od początku, nikt by nie miał o to pretensji, a ja najzwyczajniej bym sobie na maksa odpoczęła od wszystkiego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:25

👩'83👨'83
    2022 inseminacja ❌

06/2022 I IVF

07/2023 II IVF
    IV transfer ❌
    wrzesień V transfer ❄️ 5dpt beta 10.92 7dpt 42.16 9dpt 101.03 12dpt 151.17 13dpt 167.70 15dpt 105

01/2024 III IVF

05/2024 IV IVF
    lipiec VII transfer ❌

07/2025 V IVF

10/2025 VI IVF

03/2026
    X transfer ❄️❄️
  • bambari Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja dziś wizytuje w Luxmed, prywatnie dopiero za tydzień i niestety termin jest o 9 rano w dniu, w którym od tak mi nie pozwolą na urlop planowany, więc chyba będę brać opiekę na starszego albo na żądanie

Wiolami lubi tę wiadomość

• Izia Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambari to jak u mnie, też dziś w luxmedzie a równo za tydzień prywatnie:) Na szczęście akurat wolne więc bez stresu.

Jeju ale mnie dziś ssie na kawę, choć się wyspałam, chyba podjadę do maczka, bo tam teraz za 7ziko a lubię bardzo :)
    Dziś mam dzień jeszcze luźny więc ogarniam wszystko brwi paznokcie, potem pakowanie na jutrzejszy ślub, gdzie będę 14h na nogach ze sprzętem - pierwszy taki pełny z maluszkiem, ale poinformowałam parę, że musze sobie odpoczynki robić jak coś. A w ndz już wylot do Włoch, więc też na pewno mały stres się wkradnie.

👩'83👨'83
    2022 inseminacja ❌

06/2022 I IVF

07/2023 II IVF
    IV transfer ❌

01/2024 III IVF

05/2024 IV IVF
    lipiec VII transfer ❌

07/2025 V IVF

10/2025 VI IVF

03/2026
    X transfer ❄️❄️

Wysłany: Dzisiaj, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bambari wrote:
    Ja dziś wizytuje w Luxmed, prywatnie dopiero za tydzień i niestety termin jest o 9 rano w dniu, w którym od tak mi nie pozwolą na urlop planowany, więc chyba będę brać opiekę na starszego albo na żądanie

Masz prawo do badań w trakcie pracy bez konieczności odrabiania.

• botanika Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatuszek666 wrote:
    Masz prawo do badań w trakcie pracy bez konieczności odrabiania.
    No tak, ale to by trzeba już poinformować w pracy. A nie każdy chce tak wcześnie.

@Izia trzymam kciuki za intensywny czas zawodowo, oby samopoczucie było jak najbardziej sprzyjające

Kfiatuszek666, Izia lubią tę wiadomość

ticker_pgn.php?v=0,3,2026-12-27,-5,u
  • Izia Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    botanika wrote:
    @Izia trzymam kciuki za intensywny czas zawodowo, oby samopoczucie było jak najbardziej sprzyjające

Też sobie tego życzę i realizuję taki szalony plam wbrew temu, co zawsze mi się wydawało czyli jak ta ciąża kiedykolwiek wyjdzie to będę od razu znikać z roboty i leżeć do góry brzuchem:) A tu taki psikus, że najwięcej zleceń i człowiekowi zależy na wszystkim:) Ps. Właśnie wróciłam z kawką z maca plus dorwałam wielką drożdżówę z serem kruszonką i jeżynami oj jak błogo mi...

👩'83👨'83
    2022 inseminacja ❌

06/2022 I IVF

07/2023 II IVF
    IV transfer ❌

01/2024 III IVF

05/2024 IV IVF
    lipiec VII transfer ❌

07/2025 V IVF

10/2025 VI IVF

03/2026
    X transfer ❄️❄️
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia wrote:
    Bambari to jak u mnie, też dziś w luxmedzie a równo za tydzień prywatnie:) Na szczęście akurat wolne więc bez stresu.

Jeju ale mnie dziś ssie na kawę, choć się wyspałam, chyba podjadę do maczka, bo tam teraz za 7ziko a lubię bardzo :)
    Dziś mam dzień jeszcze luźny więc ogarniam wszystko brwi paznokcie, potem pakowanie na jutrzejszy ślub, gdzie będę 14h na nogach ze sprzętem - pierwszy taki pełny z maluszkiem, ale poinformowałam parę, że musze sobie odpoczynki robić jak coś. A w ndz już wylot do Włoch, więc też na pewno mały stres się wkradnie.
    Powiedz proszę czy lekarz dał zielone światło na lot? Pytam bo mieliśmy z dziećmi lecieć i doktorka powiedziała że nie powinno się latać do 12-14 tygodnia i tak czekamy , bardzo żałuję bo lasty najtaniej w maju

preg.png
  • Izia Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi jak lekarz usłyszał, że jesteśmy gotowi zamienić lot na podróż kilkanaście h samochodem to rzucił nieeee przecież byście się bardziej zmęczyli to bez sensu. I że nie ma żadnych przeciwskazań do lotu, zwłaszcza, że potrwa 1.5h i ja często latam więc mnie to nie wzrusza. Ufam temu lekarzowi, bo jako jedyny doprowadził u mnie do ciąży i to bez tysiąca leków suplementów jak cała świta w przeszłości. Jedyne co, to męża zabieram żeby się bezpieczniej czuć za granicą w razie gdyby się coś działo, ale do dziś odpukać nie miałam żadnych plamień czy bóli. Dzisiaj na usg potwierdziłam, że wszystko ok i po przylocie też usg. Jedynie muszę w odpowiednim woreczku sobie moje zastrzyki z lodówki popakować i na wszelki wypadek wzięłam pismo z pieczątką, że potrzebuję tego leku. Dużo pewnie zależy od lekarza i ogólnego samopoczucia, w tej samej klinice np druga lekarka była sceptyczna w przeszłości jak mówiłam, że mam lot tydzień po transferze, ale wyszłam z założenia wtedy, że jak ma wyjść do wyjdzie jak nie to trudno, ludzie zachodzą w ciążę na wakacjach i też nie wiedzą, że w powrotnym locie już w ciąży wracają:) I jeszcze taka ciekawostka ze świata showbiznesu. Lata temu miałam kręćka na punkcie Shakiry, jeździłam po całej Europie na koncerty plus polowałam z kumpelą pod hotelami żeby w końcu ją spotkać. Udało się kilka razy, ale takie nasze pierwsze spotkanie i wspólna fota miała miejsce w Polsce podczas jej pobytu w Gdańsku i ona była wówczas w 2miesiącu ciąży:) Non stop przemieszczała się samolotami z kraju do kraju i tez były koncerty z widoczną ciążą, także sobie wtedy pomyślałam aha czyli można:) Ponoć te odradzanie w I trymestrze to bardziej przez wzgląd na nudności wymioty i ciśnienie, ale np u mnie w ogóle nie było wymiotów a mdłości mi już minęły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:41

👩'83👨'83
    2022 inseminacja ❌

06/2022 I IVF

07/2023 II IVF
    IV transfer ❌

01/2024 III IVF

05/2024 IV IVF
    lipiec VII transfer ❌

07/2025 V IVF

10/2025 VI IVF

03/2026
    X transfer ❄️❄️
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia wrote:
    Justi jak lekarz usłyszał, że jesteśmy gotowi zamienić lot na podróż kilkanaście h samochodem to rzucił nieeee przecież byście się bardziej zmęczyli to bez sensu. I że nie ma żadnych przeciwskazań do lotu, zwłaszcza, że potrwa 1.5h i ja często latam więc mnie to nie wzrusza. Ufam temu lekarzowi, bo jako jedyny doprowadził u mnie do ciąży i to bez tysiąca leków suplementów jak cała świta w przeszłości. Jedyne co, to męża zabieram żeby się bezpieczniej czuć za granicą w razie gdyby się coś działo, ale do dziś odpukać nie miałam żadnych plamień czy bóli. Dzisiaj na usg potwierdziłam, że wszystko ok i po przylocie też usg. Jedynie muszę w odpowiednim woreczku sobie moje zastrzyki z lodówki popakować i na wszelki wypadek wzięłam pismo z pieczątką, że potrzebuję tego leku. Dużo pewnie zależy od lekarza i ogólnego samopoczucia, w tej samej klinice np druga lekarka była sceptyczna w przeszłości jak mówiłam, że mam lot tydzień po transferze, ale wyszłam z założenia wtedy, że jak ma wyjść do wyjdzie jak nie to trudno, ludzie zachodzą w ciążę na wakacjach i też nie wiedzą, że w powrotnym locie już w ciąży wracają:) I jeszcze taka ciekawostka ze świata showbiznesu. Lata temu miałam kręćka na punkcie Shakiry, jeździłam po całej Europie na koncerty plus polowałam z kumpelą pod hotelami żeby w końcu ją spotkać. Udało się kilka razy, ale takie nasze pierwsze spotkanie i wspólna fota miała miejsce w Polsce podczas jej pobytu w Gdańsku i ona była wówczas w 2miesiącu ciąży:) Non stop przemieszczała się samolotami z kraju do kraju i tez były koncerty z widoczną ciążą, także sobie wtedy pomyślałam aha czyli można:) Ponoć te odradzanie w I trymestrze to bardziej przez wzgląd na nudności wymioty i ciśnienie, ale np u mnie w ogóle nie było wymiotów a mdłości mi już minęły.
    U mnie ciekawe jest to że ja byłam w Rzymie 11-13.04 nie wiedząc że jestem w ciąży i lecialam samolotem tylko pewnie wtedy nie było jeszcze pęcherzyka mimo wszystko lecialam już nie raz nic mi nie było a jednak jestem po poronieniu i szczerze boje się , doktorka mówiła że przez ciśnienie w samolocie może dojść do poronienia i dlatego grzecznie posłuchałam i czekam na zielone światło

preg.png
  • Hera098 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że cześć z Was jest juz po 10tym tygodniu. Robiłyście już Nifty / Sanco / Panorame? Znacie plec lub czekacie na wyniki dopiero?🥰

Ja 1998, On 1990
    PCOS, lekka IO,
    MTHFR A1298C - A/C hetero
    PAI - 4G/4G homo

2024:

26.01 - Beta 9,9😍
    07.02 - USG (2,5tyg leżeć, bo pęcherzyk nisko ułożony)
    24.02 - CRL 8,3mm bobasa + mikroserduszko❤️
    11.03 - CRL 2,75cm i serce 175😍

Wyniki Nifty, niskie ryzyka, córcia Laura👶🏻🩷

04.04 - CRL 7,27cm
    Łożysko przednia ściana
    19.04 - CRL 9,5cm, ⚖️160g
    02.05 - wyczułam pierwsze ruchy👣❤️
    16.05 - 340g⚖️
    Połówkowe ok, 32cm 😊
    02.07 - 1kg⚖️
    echo serca dobre
    17.09 - szpital, 3800g⚖️

20.09 - cesarka, 3530g Szczęścia❤️

2026:

23.04 - Beta 54 😍

event.png

preg.png
  • Słoneczko🌼 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera098 wrote:
    Widzę, że cześć z Was jest juz po 10tym tygodniu. Robiłyście już Nifty / Sanco / Panorame? Znacie plec lub czekacie na wyniki dopiero?🥰

Ja dzisiaj oddałam krew na Panorame z racji deszczowej pogody przyspieszyłam o kilka dni 🙂

preg.png

2023 15tc 💔👼
    2 procedury ivf

FET 5.1.1 acard ,clexana ,estrofem ,lanzeto ,medargin ,prolutex 2x ,cyclogest ,duphaston ,acofil,immunoglobuliny, atosiban
    👱‍♀️32 l 🧔‍♂️ 34l
‹‹ 48 49 50 51 52
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

7 porad, jak ubrać dziecko na zimowy spacer

Niekiedy zimowa aura za oknem może zniechęcać do spacerów... Tymczasem jest to świetny sposób na budowanie odporności, dotlenienie organizmu i zapewnienie aktywności fizycznej dla dziecka. Jak zatem przygotować się na zimowy spacer? Sprawdź 7 porad, jak ubrać dziecko!

CZYTAJ WIĘCEJ