Grudzień 2026 🩷💙
-
WIADOMOŚĆ
-
Marti126 wrote:Do kiedy planujecie pracować Grudnioweczki?
Ja chcę jak najdluzej zeby pozniej więcej czasu spędzić z maleństwem po porodzie ( w poprzedniej ciąży poszłam na rekord- ostatni dyzur w niedzielę, cc we wtorek rano🥹)
Też planuje możliwie długo. Pracuje przy kompie, hybrydowo i bez spiny więc myślę że praca będzie na plus, bo przyjemniej jakieś zajęcie.
Moja wizyta wczoraj udana, serduszko bije. Ciąża młodsza - zamiast 7+4, to z badania 6+6, co mogę zrozumieć bo mam cykle 32 dni, owulacji nie śledziłam więc liczenie z dnia miesiączki może tu nie pasować.
Zaskoczyło mnie skierowanie na próbę glukozową, bo lekarz pytał i nie mam jakiś wskazań zdrowotnych/rodzinnych.
Robi ktoś z was badania w luxmed? Skoro widzę to na liście to znaczy że jest na teraz?
Wiolami lubi tę wiadomość
-
Ja planuje na L4 iść koło lipca, myśle, że mogłabym pracować dłużej, ale zobaczymy co wyjdzie. Sporo nam się zmian w życiu szykuje na drugą połowe roku i nie wiem na ile dam radę to ogarnać i jeszcze prace 🙂
-
Ja planuje wrócić koło 15 tc i pracować do około 30 tc spora część w domu jestem typem który dobrze sie czuje jak działa 🙂
-
Ja bym chciała jak najkrócej 😂 Nie no w poprzedniej ciąży pracowałam długo i żałuję, bo po powrocie zostałam bardzo niesprawiedliwie potraktowana i dalej tak jest. Jedyny powód dla którego nie zmieniłam pracy to to, że staraliśmy się o kolejne dziecko. Wydawało mi się, że jestem w dobrym miejscu, byłam doceniana i w ogóle, a potem kubeł zimnej wody... Bardzo to przykre, część kobiet po macierzyńskim jest zwalniana, część niesprawiedliwie traktowana...Marti126 wrote:Do kiedy planujecie pracować Grudnioweczki?
Ja chcę jak najdluzej zeby pozniej więcej czasu spędzić z maleństwem po porodzie ( w poprzedniej ciąży poszłam na rekord- ostatni dyzur w niedzielę, cc we wtorek rano🥹)
Ale do brzegu - na L4 planuję iść w lipcu, bo będzie to dla mnie korzystniejsze finansowo niz pójście już teraz (teraz mam pół etatu, od lipca przechodzę na cały i wtedy przelicza się podstawa L4 i macierzyńskiego). Gdyby nie to to poszłabym już teraz i się nie oglądała.
Po macierzyńskim nie chcę tutaj wracać - wezmę wychowawczy i będę szukała czegoś nowego 🙂🩵 10.2019
🩵 02.2024
🤰 12.2026
👼 05.2023 (5tc) -
Właśnie wróciłam z usg w luxmedzie, z maluchem wszystko dobrze:) Lekarz zdziwiony, że jeszcze nie umawiałam prenatalnych i od razu skierowanie wystawił, z rozpędu zapomniał wpisać wiek ciąży, więc dobrze, że śledzę w appce na bieżąco to wiedziałam, co powiedzieć przy umawianiu w kolejnej placówce.
Angela możesz dopisać mój termin 26.05
Rosalinda, ale nietaktownie ze strony teściów, mleko już rozlane pewnie niesmak w pamięci pozostanie, ale myślę, że jak ujrzą kolejnego maluszka to zmiękną i będą się rozpływać❤️
My chcemy teściom i moim rodzicom (bo tylko mama wie) powiedzieć w Dniu Mamy. Nie możemy się doczekać, moi rodzice mają tylko mnie i pogodzili się już z faktem, ze nigdy nie doczekają wnuka. Miłość przelali na naszego kota, który finalnie pozostał u nich (miał być parę lat temu tylko na weekend pod opiekę). A teściowie zawsze dobrze życzyli i nie mogli się pogodzić, że życie jest takie niesprawiedliwe, że tyle lat starania, energii czasu i pieniędzy na wszystkie kliniki in vitro i nie mamy dziecka. Mają wnuka i wnuczkę, ale u brata mojego męża. Wiem, że bardzo się ucieszą, gdy powiemy o dziecku, choć już są bliżej 80tki. Chciałabym żeby jeszcze zdążyli się nacieszyć widokiem naszego malucha.
Botanika ja chodzę prócz kliniki do luxmedu i tu ogarniam sobie wszystkie badania ze skierowań, także glukozę.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:37
👩'83👨'83
📌Ona: PCOS, niedoczynność tarczycy, kiry AA
2018 - 2021 starania naturalne
2022 inseminacja ❌
06/2022 I IVF
czerwiec punkcja, 3 zarodki
I transfer świeżaka beta 8.10 i 3.90
sierpień II transfer ❄️ ❌
listopad III transfer ❄️ ❌
07/2023 II IVF
lipiec punkcja, 3 zarodki
IV transfer ❌
wrzesień V transfer ❄️ 5dpt beta 10.92 7dpt 42.16 9dpt 101.03 12dpt 151.17 13dpt 167.70 15dpt 105
listopad VI transfer ❄️5dpt 15 7dpt 30.46 10dpt 18
01/2024 III IVF
styczeń punkcja pobrano 12🥚, 2 zarodki, oba chore
05/2024 IV IVF
maj punkcja pobrano 13🥚, 5 zarodków, 1z5 zdrowy
lipiec VII transfer ❌
07/2025 V IVF
lipiec pobrano 15 🥚 , 3 zarodki bez badań
sierpień VIII transfer ❄️ ❌
wrzesień IX transfer ❄️❄️ ❌
10/2025 VI IVF
październik punkcja pobrano 15 🥚 7 zapłodnionych, 4 zarodki bez badań
03/2026
X transfer ❄️❄️
8dpt beta 92.7 11dpt 332.01 13dpt 584.55 15dpt 1515.17 26dpt jest ❤️! -
Rosalinda wrote:Ja bym chciała jak najkrócej 😂 Nie no w poprzedniej ciąży pracowałam długo i żałuję, bo po powrocie zostałam bardzo niesprawiedliwie potraktowana i dalej tak jest. Jedyny powód dla którego nie zmieniłam pracy to to, że staraliśmy się o kolejne dziecko. Wydawało mi się, że jestem w dobrym miejscu, byłam doceniana i w ogóle, a potem kubeł zimnej wody... Bardzo to przykre, część kobiet po macierzyńskim jest zwalniana, część niesprawiedliwie traktowana...
Ale do brzegu - na L4 planuję iść w lipcu, bo będzie to dla mnie korzystniejsze finansowo niz pójście już teraz (teraz mam pół etatu, od lipca przechodzę na cały i wtedy przelicza się podstawa L4 i macierzyńskiego). Gdyby nie to to poszłabym już teraz i się nie oglądała.
Po macierzyńskim nie chcę tutaj wracać - wezmę wychowawczy i będę szukała czegoś nowego 🙂
To prawda z przeliczeniem, ja jestem na 3/4, ale od czerwca wracam na 100% więc dla przyzwoitości odczekam chwilę i w połowie czerwca uciekam. W pierwszej ciąży czułam się potwornie źle, leki przeciwwymiotne brałam od 5 tygodnia, a od 7 już l4, bo nie dawałam rady. Źle ogólnie czułam się pierwsze 4 miesiące więc dość długo
teraz jest minimalnie lepiej więc naprawdę, pracujemy całe życie, składki płacimy niemałe do zusu, to jedyna szansa żeby skorzystać i mieć chwilkę oddechu przed największą życiową zmianą
Rosalinda lubi tę wiadomość
-
Oczywiście, że tak 🙂Kfiatuszek666 wrote:To prawda z przeliczeniem, ja jestem na 3/4, ale od czerwca wracam na 100% więc dla przyzwoitości odczekam chwilę i w połowie czerwca uciekam. W pierwszej ciąży czułam się potwornie źle, leki przeciwwymiotne brałam od 5 tygodnia, a od 7 już l4, bo nie dawałam rady. Źle ogólnie czułam się pierwsze 4 miesiące więc dość długo
teraz jest minimalnie lepiej więc naprawdę, pracujemy całe życie, składki płacimy niemałe do zusu, to jedyna szansa żeby skorzystać i mieć chwilkę oddechu przed największą życiową zmianą
🩵 10.2019
🩵 02.2024
🤰 12.2026
👼 05.2023 (5tc) -
Ja mam zamiar a raczej muszę wytrzymać do końca czerwca bo przez cały lipiec mamy zamknięty żłobek więc będzie czas znaleźć kogoś na moje miejsce . Ja prenatalne mam 9 czerwca . A któraś z was pracuje w jakiejś placówce szkolnej ?
-
Mnie już dyrektor wyliczał, że jak chcę pracować do połowy czerwca i potem mi się właśnie urlop zaczyna, to jeszcze sobie zaległy na cały lipiec dobrać. Ale mnie się marzy, żeby móc w lipcu jeszcze trochę popracować i te zaległe wybrać na sierpień, bo w sezonowej robocie mam właśnie najwięcej ślubów na sierpień i szkoda byłoby je anulować. Raz kasa, dwa mam cudowne pary i nie chcę im szukać na siłę zastępstwa skoro mnie wybrali. A jak już bym była na l4 to wiadomo, sama sobie zawodowo linę zaciągnę. W złym momencie zaszłam w ciążę haha gdyby to był sezon jesienno-zimowy czyli bez ślubów to brałabym na etacie l4 od początku, nikt by nie miał o to pretensji, a ja najzwyczajniej bym sobie na maksa odpoczęła od wszystkiego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:25
👩'83👨'83
2022 inseminacja ❌
06/2022 I IVF
07/2023 II IVF
IV transfer ❌
wrzesień V transfer ❄️ 5dpt beta 10.92 7dpt 42.16 9dpt 101.03 12dpt 151.17 13dpt 167.70 15dpt 105
01/2024 III IVF
05/2024 IV IVF
lipiec VII transfer ❌
07/2025 V IVF
10/2025 VI IVF
03/2026
X transfer ❄️❄️
Bambari to jak u mnie, też dziś w luxmedzie a równo za tydzień prywatnie:) Na szczęście akurat wolne więc bez stresu.
Jeju ale mnie dziś ssie na kawę, choć się wyspałam, chyba podjadę do maczka, bo tam teraz za 7ziko a lubię bardzo
Dziś mam dzień jeszcze luźny więc ogarniam wszystko brwi paznokcie, potem pakowanie na jutrzejszy ślub, gdzie będę 14h na nogach ze sprzętem - pierwszy taki pełny z maluszkiem, ale poinformowałam parę, że musze sobie odpoczynki robić jak coś. A w ndz już wylot do Włoch, więc też na pewno mały stres się wkradnie.
👩'83👨'83
2022 inseminacja ❌
06/2022 I IVF
07/2023 II IVF
IV transfer ❌
01/2024 III IVF
05/2024 IV IVF
lipiec VII transfer ❌
07/2025 V IVF
10/2025 VI IVF
03/2026
X transfer ❄️❄️
bambari wrote:Ja dziś wizytuje w Luxmed, prywatnie dopiero za tydzień i niestety termin jest o 9 rano w dniu, w którym od tak mi nie pozwolą na urlop planowany, więc chyba będę brać opiekę na starszego albo na żądanie
Masz prawo do badań w trakcie pracy bez konieczności odrabiania. -
No tak, ale to by trzeba już poinformować w pracy. A nie każdy chce tak wcześnie.Kfiatuszek666 wrote:Masz prawo do badań w trakcie pracy bez konieczności odrabiania.
@Izia trzymam kciuki za intensywny czas zawodowo, oby samopoczucie było jak najbardziej sprzyjające
Kfiatuszek666, Izia lubią tę wiadomość
-
botanika wrote:@Izia trzymam kciuki za intensywny czas zawodowo, oby samopoczucie było jak najbardziej sprzyjające
Też sobie tego życzę i realizuję taki szalony plam wbrew temu, co zawsze mi się wydawało czyli jak ta ciąża kiedykolwiek wyjdzie to będę od razu znikać z roboty i leżeć do góry brzuchem:) A tu taki psikus, że najwięcej zleceń i człowiekowi zależy na wszystkim:) Ps. Właśnie wróciłam z kawką z maca plus dorwałam wielką drożdżówę z serem kruszonką i jeżynami oj jak błogo mi...
👩'83👨'83
2022 inseminacja ❌
06/2022 I IVF
07/2023 II IVF
IV transfer ❌
01/2024 III IVF
05/2024 IV IVF
lipiec VII transfer ❌
07/2025 V IVF
10/2025 VI IVF
03/2026
X transfer ❄️❄️
Powiedz proszę czy lekarz dał zielone światło na lot? Pytam bo mieliśmy z dziećmi lecieć i doktorka powiedziała że nie powinno się latać do 12-14 tygodnia i tak czekamy , bardzo żałuję bo lasty najtaniej w majuIzia wrote:Bambari to jak u mnie, też dziś w luxmedzie a równo za tydzień prywatnie:) Na szczęście akurat wolne więc bez stresu.
Jeju ale mnie dziś ssie na kawę, choć się wyspałam, chyba podjadę do maczka, bo tam teraz za 7ziko a lubię bardzo
Dziś mam dzień jeszcze luźny więc ogarniam wszystko brwi paznokcie, potem pakowanie na jutrzejszy ślub, gdzie będę 14h na nogach ze sprzętem - pierwszy taki pełny z maluszkiem, ale poinformowałam parę, że musze sobie odpoczynki robić jak coś. A w ndz już wylot do Włoch, więc też na pewno mały stres się wkradnie. -
Justi jak lekarz usłyszał, że jesteśmy gotowi zamienić lot na podróż kilkanaście h samochodem to rzucił nieeee przecież byście się bardziej zmęczyli to bez sensu. I że nie ma żadnych przeciwskazań do lotu, zwłaszcza, że potrwa 1.5h i ja często latam więc mnie to nie wzrusza. Ufam temu lekarzowi, bo jako jedyny doprowadził u mnie do ciąży i to bez tysiąca leków suplementów jak cała świta w przeszłości. Jedyne co, to męża zabieram żeby się bezpieczniej czuć za granicą w razie gdyby się coś działo, ale do dziś odpukać nie miałam żadnych plamień czy bóli. Dzisiaj na usg potwierdziłam, że wszystko ok i po przylocie też usg. Jedynie muszę w odpowiednim woreczku sobie moje zastrzyki z lodówki popakować i na wszelki wypadek wzięłam pismo z pieczątką, że potrzebuję tego leku. Dużo pewnie zależy od lekarza i ogólnego samopoczucia, w tej samej klinice np druga lekarka była sceptyczna w przeszłości jak mówiłam, że mam lot tydzień po transferze, ale wyszłam z założenia wtedy, że jak ma wyjść do wyjdzie jak nie to trudno, ludzie zachodzą w ciążę na wakacjach i też nie wiedzą, że w powrotnym locie już w ciąży wracają
I jeszcze taka ciekawostka ze świata showbiznesu. Lata temu miałam kręćka na punkcie Shakiry, jeździłam po całej Europie na koncerty plus polowałam z kumpelą pod hotelami żeby w końcu ją spotkać. Udało się kilka razy, ale takie nasze pierwsze spotkanie i wspólna fota miała miejsce w Polsce podczas jej pobytu w Gdańsku i ona była wówczas w 2miesiącu ciąży:) Non stop przemieszczała się samolotami z kraju do kraju i tez były koncerty z widoczną ciążą, także sobie wtedy pomyślałam aha czyli można:) Ponoć te odradzanie w I trymestrze to bardziej przez wzgląd na nudności wymioty i ciśnienie, ale np u mnie w ogóle nie było wymiotów a mdłości mi już minęły.
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:41
👩'83👨'83
2022 inseminacja ❌
06/2022 I IVF
07/2023 II IVF
IV transfer ❌
01/2024 III IVF
05/2024 IV IVF
lipiec VII transfer ❌
07/2025 V IVF
10/2025 VI IVF
03/2026
X transfer ❄️❄️
U mnie ciekawe jest to że ja byłam w Rzymie 11-13.04 nie wiedząc że jestem w ciąży i lecialam samolotem tylko pewnie wtedy nie było jeszcze pęcherzyka mimo wszystko lecialam już nie raz nic mi nie było a jednak jestem po poronieniu i szczerze boje się , doktorka mówiła że przez ciśnienie w samolocie może dojść do poronienia i dlatego grzecznie posłuchałam i czekam na zielone światłoIzia wrote:Justi jak lekarz usłyszał, że jesteśmy gotowi zamienić lot na podróż kilkanaście h samochodem to rzucił nieeee przecież byście się bardziej zmęczyli to bez sensu. I że nie ma żadnych przeciwskazań do lotu, zwłaszcza, że potrwa 1.5h i ja często latam więc mnie to nie wzrusza. Ufam temu lekarzowi, bo jako jedyny doprowadził u mnie do ciąży i to bez tysiąca leków suplementów jak cała świta w przeszłości. Jedyne co, to męża zabieram żeby się bezpieczniej czuć za granicą w razie gdyby się coś działo, ale do dziś odpukać nie miałam żadnych plamień czy bóli. Dzisiaj na usg potwierdziłam, że wszystko ok i po przylocie też usg. Jedynie muszę w odpowiednim woreczku sobie moje zastrzyki z lodówki popakować i na wszelki wypadek wzięłam pismo z pieczątką, że potrzebuję tego leku. Dużo pewnie zależy od lekarza i ogólnego samopoczucia, w tej samej klinice np druga lekarka była sceptyczna w przeszłości jak mówiłam, że mam lot tydzień po transferze, ale wyszłam z założenia wtedy, że jak ma wyjść do wyjdzie jak nie to trudno, ludzie zachodzą w ciążę na wakacjach i też nie wiedzą, że w powrotnym locie już w ciąży wracają
I jeszcze taka ciekawostka ze świata showbiznesu. Lata temu miałam kręćka na punkcie Shakiry, jeździłam po całej Europie na koncerty plus polowałam z kumpelą pod hotelami żeby w końcu ją spotkać. Udało się kilka razy, ale takie nasze pierwsze spotkanie i wspólna fota miała miejsce w Polsce podczas jej pobytu w Gdańsku i ona była wówczas w 2miesiącu ciąży:) Non stop przemieszczała się samolotami z kraju do kraju i tez były koncerty z widoczną ciążą, także sobie wtedy pomyślałam aha czyli można:) Ponoć te odradzanie w I trymestrze to bardziej przez wzgląd na nudności wymioty i ciśnienie, ale np u mnie w ogóle nie było wymiotów a mdłości mi już minęły. -
Widzę, że cześć z Was jest juz po 10tym tygodniu. Robiłyście już Nifty / Sanco / Panorame? Znacie plec lub czekacie na wyniki dopiero?🥰Ja 1998, On 1990
PCOS, lekka IO,
MTHFR A1298C - A/C hetero
PAI - 4G/4G homo
2024:
26.01 - Beta 9,9😍
07.02 - USG (2,5tyg leżeć, bo pęcherzyk nisko ułożony)
24.02 - CRL 8,3mm bobasa + mikroserduszko❤️
11.03 - CRL 2,75cm i serce 175😍
Wyniki Nifty, niskie ryzyka, córcia Laura👶🏻🩷
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
19.04 - CRL 9,5cm, ⚖️160g
02.05 - wyczułam pierwsze ruchy👣❤️
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
20.09 - cesarka, 3530g Szczęścia❤️
2026:
23.04 - Beta 54 😍

-
Hera098 wrote:Widzę, że cześć z Was jest juz po 10tym tygodniu. Robiłyście już Nifty / Sanco / Panorame? Znacie plec lub czekacie na wyniki dopiero?🥰
Ja dzisiaj oddałam krew na Panorame z racji deszczowej pogody przyspieszyłam o kilka dni 🙂