Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2026 🩷💙
Odpowiedz

Grudzień 2026 🩷💙

Oceń ten wątek:
  • Hera098 Autorytet

Wysłany: 15 maja, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mira.huntrix wrote:
    Czy może slyszałyście o teście veragene ? Dostępny w Medicover/synevo/invimed? Mój lekarz mówił że wykonałby go zamiast panoramy bo jako jedyny daje info o chorobach monogenowych. Ale wiadomo że musi sprzedać jak najwięcej rzeczy -wyrobić normę :p

Pierwsze słyszę, ja bede robic Nifty - bada sporo różnych genów, aczkolwiek w podstawowym pakiecie za 2tys tych mono nie ma, jedynie w Premium.

Ja 1998, On 1990
    PCOS, lekka IO,
    MTHFR A1298C - A/C hetero
    PAI - 4G/4G homo

2024:

26.01 - Beta 9,9😍
    07.02 - USG (2,5tyg leżeć, bo pęcherzyk nisko ułożony)
    24.02 - CRL 8,3mm bobasa + mikroserduszko❤️
    11.03 - CRL 2,75cm i serce 175😍

Wyniki Nifty, niskie ryzyka, córcia Laura👶🏻🩷

04.04 - CRL 7,27cm
    Łożysko przednia ściana
    19.04 - CRL 9,5cm, ⚖️160g
    02.05 - wyczułam pierwsze ruchy👣❤️
    16.05 - 340g⚖️
    Połówkowe ok, 32cm 😊
    02.07 - 1kg⚖️
    echo serca dobre
    17.09 - szpital, 3800g⚖️

20.09 - cesarka, 3530g Szczęścia❤️

2026:

23.04 - Beta 54 😍

event.png

preg.png
  • Izia Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 02:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dziś zagotowałam, bo nagle dostałam na fb wiadomość od... ochroniarza z pracy, że mi gratuluje i sobie myślę WTF!
    Moja szefowa od ponad miesiąca dochowywała zgodnie z prośbą tajemnicy, dyrektor wczoraj również wyczuł jak temat jest wrażliwy i że z tego powodu też pracuję w normalnym zmianowym trybie, żeby nikt się nie domyślił. Taki stan miał się utrzymać do połowy czerwca i dopiero jakbym była na urlopie miałam poinformować dziewczyny z działu. Akurat ten co pisał do mnie, to mam z nim serdeczny kontakt, więc szybko wydedukowaliśmy drogę przepływu informacji. Jemu to przekazała... sprzątaczka, która z kolei rozmawiała z innym ochroniarzem. Ten ciul podsłuchał jakimś cudem rozmowę dyrektora z moją szefową, bo stoi dość blisko naszego stanowiska w pracy. I że podsłuchiwał to już srał pies, ale nie zachował tego dla siebie, tylko jak gdyby nic zaczął se na ten temat gadać z personelem sprzątającym i szło dalej. Jak będę miała zmianę z tym kolesiem to nie wiem czy w ogóle się odezwę, bo wolę się nie denerwować.

👩'83👨'83
    📌Ona: PCOS, niedoczynność tarczycy, kiry AA
    2018 - 2021 starania naturalne
    2022 inseminacja ❌

06/2022 I IVF
    czerwiec punkcja, 3 zarodki
    I transfer świeżaka beta 8.10 i 3.90
    sierpień II transfer ❄️ ❌
    listopad III transfer ❄️ ❌

07/2023 II IVF
    lipiec punkcja, 3 zarodki
    IV transfer ❌
    wrzesień V transfer ❄️ 5dpt beta 10.92 7dpt 42.16 9dpt 101.03 12dpt 151.17 13dpt 167.70 15dpt 105
    listopad VI transfer ❄️5dpt 15 7dpt 30.46 10dpt 18

01/2024 III IVF
    styczeń punkcja pobrano 12🥚, 2 zarodki, oba chore

05/2024 IV IVF
    maj punkcja pobrano 13🥚, 5 zarodków, 1z5 zdrowy
    lipiec VII transfer ❌

07/2025 V IVF
    lipiec pobrano 15 🥚 , 3 zarodki bez badań
    sierpień VIII transfer ❄️ ❌
    wrzesień IX transfer ❄️❄️ ❌

10/2025 VI IVF
    październik punkcja pobrano 15 🥚 7 zapłodnionych, 4 zarodki bez badań

03/2026
    X transfer ❄️❄️
    8dpt beta 92.7 11dpt 332.01 13dpt 584.55 15dpt 1515.17 26dpt jest ❤️!
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia wrote:
    Ja się dziś zagotowałam, bo nagle dostałam na fb wiadomość od... ochroniarza z pracy, że mi gratuluje i sobie myślę WTF!
    Moja szefowa od ponad miesiąca dochowywała zgodnie z prośbą tajemnicy, dyrektor wczoraj również wyczuł jak temat jest wrażliwy i że z tego powodu też pracuję w normalnym zmianowym trybie, żeby nikt się nie domyślił. Taki stan miał się utrzymać do połowy czerwca i dopiero jakbym była na urlopie miałam poinformować dziewczyny z działu. Akurat ten co pisał do mnie, to mam z nim serdeczny kontakt, więc szybko wydedukowaliśmy drogę przepływu informacji. Jemu to przekazała... sprzątaczka, która z kolei rozmawiała z innym ochroniarzem. Ten ciul podsłuchał jakimś cudem rozmowę dyrektora z moją szefową, bo stoi dość blisko naszego stanowiska w pracy. I że podsłuchiwał to już srał pies, ale nie zachował tego dla siebie, tylko jak gdyby nic zaczął se na ten temat gadać z personelem sprzątającym i szło dalej. Jak będę miała zmianę z tym kolesiem to nie wiem czy w ogóle się odezwę, bo wolę się nie denerwować.
    Współczuję ale ja bym mu na spokojnie ale cos piwiedziala o podsłuchiwaniu i roznoszeniu informacji dalej. Nie denerwujac sie bo to już nie ma co ale tak żeby jemu sie troche zrobiło głupio

preg.png

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️
  • Angela1108 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dodatkowych badań nie bede robic chyba ze na usg prenatalnym wyjdzie cos nie tak wtedy pomysle ale tak to nie chcem.

preg.png

01.23 syn 🧑‍🌾 cud po 14 latach starań 🥰
    12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
    02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
    05.2005 córka 🙎🏼‍♀️
    10.04.2026 ⏸️
  • Słoneczko🌼 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera098 wrote:
    U kogo?
    Ja przejdę się z dwa / trzy razy do Przybylskiego, jest ordynatorem Lutyckiej, daje skierowania na cc. Nie trzeba wymyślać z tokofobiami.

Z Lutyckiej odeszło 6 lekarzy w tym dr Przybylski ( został zwolniony) obecnie koordynatorem jest dr Rajewski który przyjmuje również u mnie w mieście położną bloku porodowego Marta Mszanowska z Polnej .Ja się zdecydowałam na dr P .Piekarskiego Jego Ojciec jest ordynatorem porodówki na Polnej .U mnie w mieście ordynatorem jest dr Goździewicz kiedyś był na Polnej .Dr Przybylski odszedł do innego szpitala dr Pruski również niestety nie ma info dokladnie jakie szpital .

preg.png

2023 15tc 💔👼
    2 procedury ivf

FET 5.1.1 acard ,clexana ,estrofem ,lanzeto ,medargin ,prolutex 2x ,cyclogest ,duphaston ,acofil,immunoglobuliny, atosiban
    👱‍♀️32 l 🧔‍♂️ 34l

Wysłany: Dzisiaj, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mira.huntrix wrote:
    Czy może slyszałyście o teście veragene ? Dostępny w Medicover/synevo/invimed? Mój lekarz mówił że wykonałby go zamiast panoramy bo jako jedyny daje info o chorobach monogenowych. Ale wiadomo że musi sprzedać jak najwięcej rzeczy -wyrobić normę :p

Moja koleżanka robiła veragene jej lekarz pracuje w invimed zachwalał z wiadomych względów dziewczyny robią Feliatest również sprawdza wiecej wad chyba ciut wiecej niż veragene z tego co czytałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 06:36

preg.png

2023 15tc 💔👼
    2 procedury ivf

FET 5.1.1 acard ,clexana ,estrofem ,lanzeto ,medargin ,prolutex 2x ,cyclogest ,duphaston ,acofil,immunoglobuliny, atosiban
    👱‍♀️32 l 🧔‍♂️ 34l
  • Rosalinda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera098 wrote:
    Ja Polnej bardzo się boję. Kojarzy mi się z masówką i brakiem empatii, oraz silnym nastawieniem na porod naturalny. Wręcz zmuszają do tego. Ale to jedyny szpital położniczy z najwyższa referencyjnoscią...
    Mimo wszystko Lutycka to szpital wojewódzki, wiec tez ma wszystkie potrzebne sprzęty wrazie WU.
    Polna długo miała taką opinię i w sumie nadal niektórzy tak mówią o tym szpitalu. Dla mnie to też był szpital ostatniego wyboru 😅 Choć jak patrzyłam opinie będąc w ciąży z młodszym to pojawiały się i pozytywne, że dużo się pozmieniało na lepsze 😉
    Ja rodziłam w Św. Rodzinie i polecam 🙂 Trafiłam na super położne 🙂 I dodatkowy plus (choć dla niektórych to może być minus) za brak odwiedzin na salach, tylko na korytarzu 🙂

🩵 10.2019
    🩵 02.2024
    🤰 12.2026

👼 05.2023 (5tc)
  • Minimalti Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zastanawiam się między Nifty a Sanco, ale chyba jednak Nifty jest trochę szerszy diagnostycznie. Na pewno zrobię dla spokoju swojej głowy, bo do prenatalnych jeszcze prawie miesiąc. Wiecie może czy ten 10 tydzień to już ma być skończony? Czyli od 10+0 można robić? Czy już od 9+1?

👧 29 👦 30

Starania od 01/2025

08.2025 ⏸️
    08.2025 💔 cb

08.03.2026 ⏸️
    09.03.2026 Beta HCG 16, progesteron 8,7
    11.03.2026 Beta HCG 16,3, progesteron 1,3
    CB 💔

09.04 ⏸️ beta HCG 16
    11.04 beta HCG 75
    13.04 beta HCG 198
    16.04 beta HCG 641
    20.04 beta HCG 4321

22.04 5+5 GS 14,3 mm, YS 2,6 mm, bez echa zarodka
    06.05 7+5 GS 27,9 mm, YS 4 mm, obecny zarodek z ❤️ CRL 10,1 mm - wiek 7+1

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minimalti wrote:
    Ja zastanawiam się między Nifty a Sanco, ale chyba jednak Nifty jest trochę szerszy diagnostycznie. Na pewno zrobię dla spokoju swojej głowy, bo do prenatalnych jeszcze prawie miesiąc. Wiecie może czy ten 10 tydzień to już ma być skończony? Czyli od 10+0 można robić? Czy już od 9+1?

Najlepiej od 10+0 wcześniej może być zbyt niska frakcja płodowa

preg.png

2023 15tc 💔👼
    2 procedury ivf

👱‍♀️32 l 🧔‍♂️ 34l
‹‹ 49 50 51 52 53
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ