Grudzień 2026 🩷💙
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejo!
Ja nie planuje robić dodatkowych testów przed badaniem prenatalnym 😊😇
Mam takie nudności że już nie wyrabiam i to leżenie 😬 Wczoraj wieczorem już nie wytrzymałam i się 🤢, niestety też z krwią, myślę, że to jest od podrażnionego przełyku, zgaga, mdłości i łykanie tyłu lekarstw to nie dziwota. Odebrałam też wczoraj wyniki z krwi i wyszły też spoko oprócz kwasów żółciowych, które robiłam z ciekawości i wyszło 1 (normy w ciąży 1.3 -9), także marzę o drugim łaskawym trymestrze 🙏5.04 : ⏸️
8.04 : beta 170, prog 56
10.04 : beta 360, prog 44
13.04 : beta 1250, prog 49
20.04 : beta 10 329, prog 47
14.04 : Widoczny pęcherzyk na USG
26.04 : Bijące Serduszko 💚
12.05 : 2,31cm Maluszka
💔Marzec 2025 : Poronienie zatrzymane 9tyg
💔 Paź 2025 : Ciąża pozamaciczna, laparoskopia -
Ogólnie wszystkie testy wolnego DNA płodowego sprawdzają do samo w zależności od podstawa / rozszerzenie kwestia naszego wyboru plus panorama jako jedyny rozróżnia DNA płodu od matki ale każdy inny również dobry z minusem Nifty sama znam przypadek nie wykrycia wady chyba jako jedyny ma ubezpieczenie
Wiolami lubi tę wiadomość
-
Ritaaa wrote:Hejo!
Mam takie nudności że już nie wyrabiam i to leżenie 😬 Wczoraj wieczorem już nie wytrzymałam i się 🤢, niestety też z krwią, myślę, że to jest od podrażnionego przełyku, zgaga, mdłości i łykanie tyłu lekarstw to nie dziwota. Odebrałam też wczoraj wyniki z krwi i wyszły też spoko oprócz kwasów żółciowych, które robiłam z ciekawości i wyszło 1 (normy w ciąży 1.3 -9), także marzę o drugim łaskawym trymestrze 🙏
Współczuję nudności u mnie odpukać wymiotowanie przeszło dzisiaj jestem sama w domu jeszcze w łóżku ale czas wstać i zrobić jakieś ciacho mąż pojechał na spotkania .Pogoda średnia próbowałam zobaczyć Gladiator 2 jakoś mnie nie wciągnął oryginał zdecydowanie lepszy. -
Ja też jestem ciekawa płci, w poprzedniej ciąży czułam chłopca i tak było już na prenatalnych lekarz odstawiał synka,później gin też i sanco potwierdziło(robiłam po prenatalnych dla spokojnej głowy ,bo z racji wieku 21 wyszła pośrednia)
Teraz jakoś czuję dziewczynkę chyba, ale ogólnie jest mi obojętnie ,aby zdrowe i dotrwać tym razem do końca. -
Rosalinda wrote:Ja bym bardzo chciała córeczkę, ale czuję, że będzie trzeci synek 😄
Oj ja też 🤣 otoczenie na pewno będzie życzyć córki🙈kocham te teksty i już się nastawiam psychicznie, może któraś trafi, bo chyba nas jest trzy co już mamy dwóch chłopaków 😀
Ale gdzie nie słyszę,tam gdzie maja dwóch synów, w ciąży z trzecim, statystyki nie są po naszej stronie 😅2020 💁♂️
2023 🙋
Grudzień 2026 🤰 -
Haha, mówisz, że częściej trafia się trzeci chłopiec 😂 ?Lunaaa12 wrote:Oj ja też 🤣 otoczenie na pewno będzie życzyć córki🙈kocham te teksty i już się nastawiam psychicznie, może któraś trafi, bo chyba nas jest trzy co już mamy dwóch chłopaków 😀
Ale gdzie nie słyszę,tam gdzie maja dwóch synów, w ciąży z trzecim, statystyki nie są po naszej stronie 😅🩵 10.2019
🩵 02.2024
🤰 12.2026
👼 05.2023 (5tc) -
Ukwiecona wrote:Płci też jestem ciekawa, nie zaprzeczę 🥰 w tej ciąży nie mam silnego przeczucia kto to będzie, mąż obstawia dziewczynkę. Wiadomo, najważniejsze aby było zdrowe
Pierwsze przytulanie z toaletą zaliczone dzisiaj 🤢 do tego bezsenność od 3 w nocy. Jutro idę podglądać dzidziusia na usg, niedługo wyjeżdżamy na krótkie wakacje i chcę się upewnić przed wyjazdem czy wszystko wygląda dobrze
O Kurczę, trzymam kciuki aby to była jednorazowa akcja tym tuleniem kibelka...
I trzymam kciuki za wizytę ❤️
Z obstawianie płci u nas mieszane uczucia. Nie pamietam czy już wspominałam, ale pokolenie mojego męża (w jego rodzinie) rodzi same dziewczynki. Nasz pierwszy potomek to córeczka, wiec nie wyszliśmy z tego schematu😂
Zanim urodziło nam się pierwsze dziecko to marzyliśmy o 4 synach...
Ale za nic w świecie nie oddałabym tej mojej dziewczynki łobuziary❤️
Także ogólnie liczymy teraz na chłopca (i ja przeczuwam chłopca), ale kompletnie nie zaskoczy nas dziewczynka.Ja 1998, On 1990
PCOS, lekka IO,
MTHFR A1298C - A/C hetero
PAI - 4G/4G homo
2024:
26.01 - Beta 9,9😍
07.02 - USG (2,5tyg leżeć, bo pęcherzyk nisko ułożony)
24.02 - CRL 8,3mm bobasa + mikroserduszko❤️
11.03 - CRL 2,75cm i serce 175😍
Wyniki Nifty, niskie ryzyka, córcia Laura👶🏻🩷
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
19.04 - CRL 9,5cm, ⚖️160g
02.05 - wyczułam pierwsze ruchy👣❤️
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
20.09 - cesarka, 3530g Szczęścia❤️
2026:
23.04 - Beta 54 😍

-
Ritaaa wrote:Hejo!
Mam takie nudności że już nie wyrabiam i to leżenie 😬 Wczoraj wieczorem już nie wytrzymałam i się 🤢, niestety też z krwią, myślę, że to jest od podrażnionego przełyku, zgaga, mdłości i łykanie tyłu lekarstw to nie dziwota. Odebrałam też wczoraj wyniki z krwi i wyszły też spoko oprócz kwasów żółciowych, które robiłam z ciekawości i wyszło 1 (normy w ciąży 1.3 -9), także marzę o drugim łaskawym trymestrze 🙏
O kurcze, to ciezko, współczuję tych wymiotów😔Ja 1998, On 1990
PCOS, lekka IO,
PAI - 4G/4G homo
2024:
26.01 - Beta 9,9😍
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
2026:
23.04 - Beta 54 😍

-
Ja czuje, że będzie chłopiec 😊 chociaż nie ukrywam, że fajnie byłoby jakby się trafiła dziewczynka 😅 w sumie jeszcze trochę i się dowiemy, bo 26 lecę na Sanco 🙂
Hera098 lubi tę wiadomość
-
Tak i tak czwarta ciaza była nie planowana ona tak płakała a później sie tak cieszyla bo wkoncu córcia im sie trafilaLunaaa12 wrote:Ale najpierw miala trzech synów tak? I czwarta córka?
To czterech razy nie będę próbować 🤭🤣 -
Planujecie czwórkę 🤩 ?Hera098 wrote:O Kurczę, trzymam kciuki aby to była jednorazowa akcja tym tuleniem kibelka...
I trzymam kciuki za wizytę ❤️
Z obstawianie płci u nas mieszane uczucia. Nie pamietam czy już wspominałam, ale pokolenie mojego męża (w jego rodzinie) rodzi same dziewczynki. Nasz pierwszy potomek to córeczka, wiec nie wyszliśmy z tego schematu😂
Zanim urodziło nam się pierwsze dziecko to marzyliśmy o 4 synach...
Ale za nic w świecie nie oddałabym tej mojej dziewczynki łobuziary❤️
Także ogólnie liczymy teraz na chłopca (i ja przeczuwam chłopca), ale kompletnie nie zaskoczy nas dziewczynka.
O to u mojego męża właśnie zdecydowanie więcej chłopców się rodzi, u mnie więcej dziewczyn 😛Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:17
🩵 10.2019
🩵 02.2024
🤰 12.2026
👼 05.2023 (5tc) -
Rosalinda wrote:Planujecie czwórkę 🤩 ?
O to u mojego męża właśnie zdecydowanie więcej chłopców się rodzi, u mnie więcej dziewczyn 😛
To były takie gadania zanim nie poznaliśmy rodzicielstwa 🤪
Teraz jest decyzja, że dwójka dzieci, ew trójka😝
Jak wychodziłam ze szpitala po porodzie z Laurą, to bylam nastawiona bardzo dlugo, że będą nam się rodzić na bank same dziewczynki i już mialam dla nich imiona (co nadal podtrzymuje!) - Laura, Maja i Gabrysia❤️
I to tak juz od 2024 mam postanowione haha
A gdyby urodził sie chłopiec to szczerze nie wiem jakie imię chcielibyśmy wybrać. Myślałam o Krzysiu lub Marcelu.
Wy już coś myślicie o imionach czy tylko ja taka wariatka?😂Ja 1998, On 1990
PCOS, lekka IO,
PAI - 4G/4G homo
2024:
26.01 - Beta 9,9😍
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
2026:
23.04 - Beta 54 😍

w ogóle nie kupuję tekstów o tym, że musi być parka. Musi to człowiek podatki płacić i tyle ;p