X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Halo , jest ktos z dodatnim ANA w ciąży?
Odpowiedz

Halo , jest ktos z dodatnim ANA w ciąży?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Lagolayet Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2024, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz powiedział ze sterydy nie są zupełnie potrzebne, a heparyna w 1 trymestrze ale na moja prośbę dalej ja biorę. Z dzidziusiem wszystko Ok jesteśmy w 20 tygodniu, acard dołączony około 16 tyg.

Twoje miano jest bardzo małe nie wiem czy nawet heparyna ma sens czy nie wystarczy sam acard :) nie przejmuj się

Ona: 30
    ANA 1:320
    MTHFR
    PAI -1

On: 35
    Morfologia: 2%

4.11 Beta 15
    6.11 Beta 68
    8.11 Beta 139
  • Aga77 Nowa

Wysłany: 18 czerwca 2024, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mi przeciwciała ANA wykryto w 6msc ciąży. Na początku miałam 1260 a później w ciągu miesiąca wzrosły do 3200. Mam SS-A 60, Ro52, SS-B silnie pozytywne. Dostałam heparynę. Urodziłam zdrowego synka w terminie. Po porodzie byłam u reumatologa który powiedział mi że jak skończę karmić piersią powinnam przyjść po leki które będę brać przez pół roku a później powinnam chwilę odczekać z następna ciąża. Też usłyszałam że każda ciąża będzie na heparynie i acart. Dostałam też skierowanie na USG ślinianek i do okulisty by sprawdzić zespół suchego oka tu wszystko było ok. Teraz byłam u innego reumatologa dość polecanego i on już powiedział że uważa że heparyna ani acart mi nie jest potrzebny a wcześniej dostałam heparynę pewnie by w ogóle coś mi dać. Przepisał mi hydroxychlotoquine 200. Mam to brać cały czas a jeśli będę w ciąży to tak samo ciąża ma być na tym. Przy karmieniu piersią mam ją odstawić a później znów brać. Przyznam że sama nie wiem co o tym myśleć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2024, 21:07

• Aga77 Nowa

Wysłany: 18 czerwca 2024, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyn które brały encorton w ciąży. Czy brałyście go w trakcie ciąży bo występowały u was duże objawy jednej z chorób tkanki łącznej czy może było to tak zabezpieczająco dla maluszka i mamy?

• Wanda_89 Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca 2024, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przeciwciała ANA i już podczas starań dostałam hydroxychlotoquine 200 i brałam dwie tabletki na dobę, ze wskazaniem, że musi to być koniecznie preparat z firmy Adamed. Jak zaszłam w ciąże dostałam uczulenia od tego leku i został zmieniony na wlewy z intralipidu, po zniknięciu pokrzywki ciała wróciłam do jednej tabletki dziennie i od 16 tygodnia acard 150 na dobę.

Encortonu nie biorę i nie brałam.

preg.png
  • Britta Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuż po zobaczeniu dwóch kresek przyszły mi wyniki ANA1 jako dodatnie (nie podano miana) wraz ze wskazaniem, żeby zbadać ANA4. Dałam znać ginowi i dał mi encorton 2x5 mg.
    ANA4 jeszcze nie badałam, nie wiem czy ciąża nie zaburzy wyników...

Starania od lutego 2021

AMH 1.9
    Od 2023 naprotechnolog dr Kandzia (Katowice)
    03.2024 - laparoskopia - endometrioza, zmiany wycięte
    04-11.2024 - stymulacja
    10.2024 - Lipiodol + Nowenna pompejańska
    27.11.2024 - ⏸️ 🎉🫄

preg.png

+Niepłodna rodzi siedmioro+ 1Sm 1-2
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ