X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Helicobacter pylori leczony
Odpowiedz

Helicobacter pylori leczony

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Wika2804 Koleżanka

Wysłany: 29 marca 2020, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Mam pytanie, które spedza mi sen z powiek ,coraz bardziej się boje.. Mam niedługo gastroskopię prywatną. Zapewnę dostanę antybiotykową kurację na 10 dni. Mam bardzo ważne pytanie. Czy któraś Pań miała może HP , leczyła go antybiotykami i zaszła w ciążę bez problemu po wyleczeniu go ?

Rucola lubi tę wiadomość

✳️22 lata
    ✳️Tsh - 3.78(0.4- 4.5)
    ✳️Ft4 - 1.28 (0.93 - 1.7)
    ✳️Ft3 - 3.59 (2- 4.4)
    ✳️ Ferrytyna- 12.64 (13-150)
    Anty-tpo- 24 (0-34)
    Anty-tg -355 (0-115)😭
    ✳️ Homocysteina - w super normie
    ✳️ Brak objawów wskazujących na problemy z tarczycą
    ✳️ Nadmierny stres (staram się z nim walczyć)
    ✳️Od 05.2020 - suplementacja wit.C , pikolinian cynku, Wit.B , wiesiołek , wit.d3 K2 MK7 , selenium 100mcg
    ❗Czerwiec 2020 - rozpoczęcie starań ❗

25.08
    Tsh - 1.43
    Ft4- 1.40
    Ft3- 2.89
    Anty-tg - 70 🤗
    Anty-tpo - 13
    29.08 ⏸️ 🥺♥️♥️♥️
    Euthyrox 37.5
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2020, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczywiscie ze tak dwa razy
    wrzody nie maja wplywu potem.na ciaze
    tylko trzeba uwazac na jedzenie by nie podrazniac

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wika2804 wrote:
    Witam. Mam pytanie, które spedza mi sen z powiek ,coraz bardziej się boje.. Mam niedługo gastroskopię prywatną. Zapewnę dostanę antybiotykową kurację na 10 dni. Mam bardzo ważne pytanie. Czy któraś Pań miała może HP , leczyła go antybiotykami i zaszła w ciążę bez problemu po wyleczeniu go ?
    tak, ja :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Pati31 Znajoma

Wysłany: 9 lutego, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, od dłuższego czasu staramy się o ciąże. Okazało się że mąż ma bardzo wysoki wynik igg na helikobakter no i oczywiście mial objawy. U mnie wynik ujemny. Obecnie jest na antybiotyku. Czytalam ze podobno zakazenie moze miec duzy wplyw na jakosc nasienia. Czy ktos mial z tym do czynienia i po leczeniu udało sie zajsc w ciaze?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ