X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ilość USG
Odpowiedz

Ilość USG

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Majkowa Znajoma

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nie widziałam podobnego tematu a zastanawiam się czy nie przesadzam z ilością USG. Jestem w 13tc a mialam ich już 7, chodzę do 2 lekarzy i za każdym razem mam robione USG. Lekarze twierdzą, że badanie nie daje żadnych negatywnych skutków dla dzidzi, ale co osoba to inne zdanie.
    Jeżeli macie ochote opiszcie jak to wyglada u Was, ja wspomnę jeszcze iż ciągle sie martwie czy wszystko dobrze z bobasem i najchętniej podlaczylabym się do tego USG na stałe :P

Mia S lubi tę wiadomość

rlpy5yr.png
    yfz9cz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 17:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam krwiaki i ciążę zagrożoną zatem parę razy leżałam w szpitalu i miałam bardzo często robione USG tak na oko (nie liczyłam) ponad 20. Dziecku nie zaszkodziło, chowa się zdrowo.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez kontrolowalam b czesto, co 2,5 tyg do konca 1go trym w zw z wczesniejszymi klopotami i mala jest zdrowa ;--))

usg to nie rtg, moze mowi sie by czesto nie robic bo by kobiety nfz naciagaly he he

ja tam widzialam potrzebe i fiz - dziecka czy ok rozwija sie i psych-wlasny spokoj

Mia S lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ma usg często juz nawet nie zliczę ile razy
    Ale chodzę do dwóch lekarzy i na kazdej wizycie mam robione usg wskazaniem jest łożysko przodujące
    Dodatkowo usg genetyczne i połówkowe prywatnie

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam że jeżeli są wskazania to jasne żeby robić ale jeżeli ciaza jest zdrowa to uwierz ze wszystko jest dobrze, wyluzuj i daj spokoj dzidzi :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Majkowa Znajoma

Wysłany: 9 stycznia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi jestem trochę spokojniejsza, ostatnio wzięłam się za ogladanie i liczenie zdjęć USG i doznałam szoku :P myślę ze poprostu zdecyduje się na jednego lekarza :)

rlpy5yr.png
    yfz9cz7.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałąm b. czesto usg, co tydzień, dwa u ginekologa, a potem w szpitalu jak leżałam to nieraz codziennie, nic to dziecku nie zaszkodziło.Pytałam o to tez mojego gina i mówił, że gdyby to szkodziło dziecku to by tak często mi nie robił.

Majkowa lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ