X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Imię dla dziewczynki
Odpowiedz

Imię dla dziewczynki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Maria 35 Nowa

Wysłany: 22 listopada 2024, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    chciałabym zapytać czy Waszym zdaniem imię Blanka (na drugie Maria) wzbudza złe skojarzenia? Czy można je wrzucić do grupy imion typu Jessica Vanessa Amanda Nikola lub Kevin? Ostatnio niestety przeczytałam taki komentarz, dlatego pytam...

• Kofinka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam żadnych skojarzeń … Blanka brzmi dla mnie ładnie, nie jest zbyt udziwnione ale to moje zdanie;)
    Z praktycznego punktu widzenia może być problem z dosłyszeniem czy to Bianka czy Blanka i ewentualne dopytywanie o powtórzenie ( koleżanka ma Idę i często mylą z Iga albo jeszcze jakoś inaczej)

Powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2024, 09:59

Maria 35 lubi tę wiadomość

• Natalia K Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie mam żadnych skojarzeń. Dodatkowo dodam, żebyś nie brała takich opinii do głowy. Jak ktoś jest burakiem to i do najbardziej tradycyjnego, normalnego imienia się przyczepi. Najważniejsze, żeby Tobie się podobało. Powodzenia!

Maria 35 lubi tę wiadomość

age.png

👩🏻33 lat
    👨🏼‍🦲39 lat

ICSI - MARZEC'24
  • Mala.mi Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2024, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka bardzo ładne imię. Mi się bardzo podoba :) I myślę, że nie wzbudza również złych skojarzeń, ale nie powinnaś brać opini innych jeżeli imię się podoba rodzicom to innym nic do tego.

Maria 35, rybka8 lubią tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ