X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Jak wybrać bezpieczny fotelik samochodowy 0-13?
Odpowiedz

Jak wybrać bezpieczny fotelik samochodowy 0-13?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, znalazłam taki blog o fotelikach samochodowych:

http://osiemgwiazdek.blogspot.com.es/search?updated-max=2013-05-14T02:31:00-07:00&max-results=7&start=28&by-date=false

Jestem ciekawa co Wy na to? Warto przeczytać wszystko. Tutaj tylko podrzucam link do wpisu o trzypunktowych pasach bezpieczeństwa.

Byłam przekonana, że Maxi Cosi produkuje najbezpieczniejsze foteliki na świecie, ale po przeczytaniu kilku wpisów nabrałam wątpliwości.
    Czym kierowałyście się przy wyborze?

P.S. Proponuję prowadzić osobny wątek o fotelikach, bo ciężko jest wyłapać przewijające się informacje na innych tematach. Jeśli znajdziecie ciekawy link, lub artykuł, to umieśćcie go tutaj :)

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxicosi ma testy z roku 2007. Od tamtej pory nie byl testowany. Najbezpieczniekszyjest cybex aton wh ADAC, czyli najbardziej wiarygodnych testow niemieckich. W 2013 rokucybex aton 3 otrzymal we wszystkich kategoriach 5 poza tapicerka za ktora otrzymal 4. W roku 2014 przetestowano najnowszego cybexa Q i dostal 5 we wszystkich kategoriach. Jak wybieralismy fotelik to naczytalam sie o tym sporo bo bardzo zalezalo nam na bezpieczenstwie malucha:)

zokeia lubi tę wiadomość

• zokeia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, dzięki za podsunięcie lektury na dzisiejsze popołudnie :)

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie kupilismy cybexa 3 bo na tapicerce az tak nam nie zalezalo a jeszcze jeden plus: jest 1.5kg lzejszy od cybexa Q co pewnie bedzie robic roznice :)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w temacie fotelików jestem totalnie zielona - ale jak dobrze zrozumiałam - fotelik można montować za pomocą bazy ALBO przypinać pasami bezpieczeństwa czy zawsze trzeba mieć bazę?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazy nie musisz mieć w ogóle. Przypinasz pasami fotelik.

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam Recaro young profi plus + baza, tak jak pisze Zeloth, baza nie jest wymagana, ja kupiłam ponieważ uważam, że bezpieczniej podróżuje się z bazą, niż zapięcie samymi pasami, poza tym raz montujesz bazę, później tylko wklikujesz i wyklikujesz nosidełko :) ale każdy ma swoje przekonania :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Myszka-Minnie Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również jestem zielona co do fotelików samochodowych. Sama nie wiem na jaki mam sie zdecydowac. Wiadomo najbardziej liczy sie bezpieczenstwo maluszka. Moze ktos ostatnio kupował fotelik samochodowy i moze podzielic sie opinia. Według rakingów to 3 najpopularniejsze foteliki:
    1)Romer Baby Safe Plus II SHR,
    2) Recaro Young Profi Plus,
    3) BeSafe iZi Go oczywiscie nsa one bez ISOFIX.

zokeia lubi tę wiadomość

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuję Cybex albo Maxi Cosi one są najlepsze

• zokeia Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zeloth wrote:
    Bazy nie musisz mieć w ogóle. Przypinasz pasami fotelik.

No właśnie niekoniecznie. Większość informacji o przeprowadzonych testach mówiła, że sztywne połączenie z konstrukcją samochodu (a więc baza) znacząco wpływa na poprawę bezpieczeństwa. Oczywiście nie trzeba mieć bazy, ale...

A Cybex i Maxi Cosi wg jakich testów są najlepsze? Jak masz jakiś link to podrzuć proszę, ok? Bo z moich poszukiwań wynika, że jednak jest to tylko dobry marketing.

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak mnie własnie szlag trafia, bo wiem, że i tak musze kupić fotelik na pasy (w naszych obu autach nie ma możliwości wpięcia bazy) i jak mam wydać więcej na maxi cosi ze starymi testami z 2007 lub po prostu fotelik ten wózkowy i mieć identyczną jakość to mnie wkurza, więc wszelkie linki do testów będą mile widziane

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i dorzucam link do listy do aut, które fabrycznie mają mozliwośc wpięcia ISOFIX jest podana marka model i rok produkcji, od którego się zaczyna

http://www.mamokupmi.pl/download/Lista%20Modeli%20Samochod%C3%B3w%20Wyposa%C5%BConych%20w%20system%20ISOFIX.pdf

Gosiak, zokeia lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.oeamtc.at/portal/uebersicht-babyschalen+2500+1356116
    najnowszy ranking z 2014. trochę się pozmieniało w czołówce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersicherung/kindersitz-test/default.aspx?ComponentId=29903&SourcePageId=31900
    link do testów adac z tego roku. Jak widzicie fotele z bazą i bez przeplatają się pozycjami. Cenowo do jakości według testów najlepiej wychodzi Cybex. Według mnie nie ma sensu dokupowanie bazy, ale to oczywiście moja opinia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Błąd. Cenowo najlepiej wypada BeSafe Izi Go i dlatego na niego się zdecyduje.

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam również stronkę www.fotelik.info :)

Ja na samym początku ciąży, ale w ramach walki z nudów poczytałam troche i póki co jestem zdecydowana na cybexa :)

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, zabieram się za lekturę :)

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zokeia, dzieki za wrzucenie adresu do 8*. Przeczytalam od a do z i zmienilam zdanie i zamiast popularnego bo reklamowanego Maxi Cosi kupilam BeSafe Izi Go.

Ewelina
    hhojzmj.png
  • anitka121 Nowa

Wysłany: 9 lipca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajne foteliki ostatnio oglądałam tutaj http://maxi-baby.pl/k30,foteliki-samochodowe.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 16:22

• Marttta06 Nowa

Wysłany: 20 lutego 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "zamiast popularnego bo reklamowanego maxi-cosi", nie sposób się dziewczyny nie zgodzić, maxi-cosi ma bardzo wysokie oceny w testach bezpieczeństwa a jakość fotelików naprawdę powala, oczywiście na korzyść. My mamy aktualnie już fotelik Tobi 9-18kg, idealnie dopasowany do dziecka i dobrze wykonany. Nam pomogli zamontować w aucie, pokazali jak dobrze wpiąć dziecko w sklepie NIBYLAND w Lublinie http://nibyland.eu/ naprawdę polecam.

MartiTa
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ