X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Jak wybrać bezpieczny fotelik samochodowy 0-13?
Odpowiedz

Jak wybrać bezpieczny fotelik samochodowy 0-13?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, znalazłam taki blog o fotelikach samochodowych:

http://osiemgwiazdek.blogspot.com.es/search?updated-max=2013-05-14T02:31:00-07:00&max-results=7&start=28&by-date=false

Jestem ciekawa co Wy na to? Warto przeczytać wszystko. Tutaj tylko podrzucam link do wpisu o trzypunktowych pasach bezpieczeństwa.

Byłam przekonana, że Maxi Cosi produkuje najbezpieczniejsze foteliki na świecie, ale po przeczytaniu kilku wpisów nabrałam wątpliwości.
    Czym kierowałyście się przy wyborze?

P.S. Proponuję prowadzić osobny wątek o fotelikach, bo ciężko jest wyłapać przewijające się informacje na innych tematach. Jeśli znajdziecie ciekawy link, lub artykuł, to umieśćcie go tutaj :)

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxicosi ma testy z roku 2007. Od tamtej pory nie byl testowany. Najbezpieczniekszyjest cybex aton wh ADAC, czyli najbardziej wiarygodnych testow niemieckich. W 2013 rokucybex aton 3 otrzymal we wszystkich kategoriach 5 poza tapicerka za ktora otrzymal 4. W roku 2014 przetestowano najnowszego cybexa Q i dostal 5 we wszystkich kategoriach. Jak wybieralismy fotelik to naczytalam sie o tym sporo bo bardzo zalezalo nam na bezpieczenstwie malucha:)

zokeia lubi tę wiadomość

• zokeia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, dzięki za podsunięcie lektury na dzisiejsze popołudnie :)

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie kupilismy cybexa 3 bo na tapicerce az tak nam nie zalezalo a jeszcze jeden plus: jest 1.5kg lzejszy od cybexa Q co pewnie bedzie robic roznice :)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w temacie fotelików jestem totalnie zielona - ale jak dobrze zrozumiałam - fotelik można montować za pomocą bazy ALBO przypinać pasami bezpieczeństwa czy zawsze trzeba mieć bazę?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazy nie musisz mieć w ogóle. Przypinasz pasami fotelik.

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam Recaro young profi plus + baza, tak jak pisze Zeloth, baza nie jest wymagana, ja kupiłam ponieważ uważam, że bezpieczniej podróżuje się z bazą, niż zapięcie samymi pasami, poza tym raz montujesz bazę, później tylko wklikujesz i wyklikujesz nosidełko :) ale każdy ma swoje przekonania :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Myszka-Minnie Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również jestem zielona co do fotelików samochodowych. Sama nie wiem na jaki mam sie zdecydowac. Wiadomo najbardziej liczy sie bezpieczenstwo maluszka. Moze ktos ostatnio kupował fotelik samochodowy i moze podzielic sie opinia. Według rakingów to 3 najpopularniejsze foteliki:
    1)Romer Baby Safe Plus II SHR,
    2) Recaro Young Profi Plus,
    3) BeSafe iZi Go oczywiscie nsa one bez ISOFIX.

zokeia lubi tę wiadomość

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuję Cybex albo Maxi Cosi one są najlepsze

• zokeia Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zeloth wrote:
    Bazy nie musisz mieć w ogóle. Przypinasz pasami fotelik.

No właśnie niekoniecznie. Większość informacji o przeprowadzonych testach mówiła, że sztywne połączenie z konstrukcją samochodu (a więc baza) znacząco wpływa na poprawę bezpieczeństwa. Oczywiście nie trzeba mieć bazy, ale...

A Cybex i Maxi Cosi wg jakich testów są najlepsze? Jak masz jakiś link to podrzuć proszę, ok? Bo z moich poszukiwań wynika, że jednak jest to tylko dobry marketing.

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak mnie własnie szlag trafia, bo wiem, że i tak musze kupić fotelik na pasy (w naszych obu autach nie ma możliwości wpięcia bazy) i jak mam wydać więcej na maxi cosi ze starymi testami z 2007 lub po prostu fotelik ten wózkowy i mieć identyczną jakość to mnie wkurza, więc wszelkie linki do testów będą mile widziane

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i dorzucam link do listy do aut, które fabrycznie mają mozliwośc wpięcia ISOFIX jest podana marka model i rok produkcji, od którego się zaczyna

http://www.mamokupmi.pl/download/Lista%20Modeli%20Samochod%C3%B3w%20Wyposa%C5%BConych%20w%20system%20ISOFIX.pdf

Gosiak, zokeia lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.oeamtc.at/portal/uebersicht-babyschalen+2500+1356116
    najnowszy ranking z 2014. trochę się pozmieniało w czołówce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersicherung/kindersitz-test/default.aspx?ComponentId=29903&SourcePageId=31900
    link do testów adac z tego roku. Jak widzicie fotele z bazą i bez przeplatają się pozycjami. Cenowo do jakości według testów najlepiej wychodzi Cybex. Według mnie nie ma sensu dokupowanie bazy, ale to oczywiście moja opinia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Błąd. Cenowo najlepiej wypada BeSafe Izi Go i dlatego na niego się zdecyduje.

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam również stronkę www.fotelik.info :)

Ja na samym początku ciąży, ale w ramach walki z nudów poczytałam troche i póki co jestem zdecydowana na cybexa :)

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, zabieram się za lekturę :)

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zokeia, dzieki za wrzucenie adresu do 8*. Przeczytalam od a do z i zmienilam zdanie i zamiast popularnego bo reklamowanego Maxi Cosi kupilam BeSafe Izi Go.

Ewelina
    hhojzmj.png
  • anitka121 Nowa

Wysłany: 9 lipca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajne foteliki ostatnio oglądałam tutaj http://maxi-baby.pl/k30,foteliki-samochodowe.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 16:22

• Marttta06 Nowa

Wysłany: 20 lutego 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "zamiast popularnego bo reklamowanego maxi-cosi", nie sposób się dziewczyny nie zgodzić, maxi-cosi ma bardzo wysokie oceny w testach bezpieczeństwa a jakość fotelików naprawdę powala, oczywiście na korzyść. My mamy aktualnie już fotelik Tobi 9-18kg, idealnie dopasowany do dziecka i dobrze wykonany. Nam pomogli zamontować w aucie, pokazali jak dobrze wpiąć dziecko w sklepie NIBYLAND w Lublinie http://nibyland.eu/ naprawdę polecam.

MartiTa
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ