jakies ciezarowki w Irlandii??
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak Adas dostaje witamine D ,on jak sie urodzil polozna powiedziala ze jest male
pozniej lekarz badal powiedzial ze jest ok teraz pytala czy cos niepokoi wiec powiedzielismy o tym niby nie widzi nic co by bylo nie tak ale dla sprawdzenie ich lekarz to zobaczy Adas od dzis zaczol pchac raczki do buzi dziasla go swedza bo marudny jest jak daje mu proszek na zabki wtedy jest spokojniejszy
Boje sie tego powrotu do pracy niby nie duzo bo 3 czasami 4 h dziennie ale wstac o 4 dobrze ze Adas czasami spi ladnie w nocy,maz mowi ze bedzie pomagal wiec zobaczymy jak to wyjdzie -
nick nieaktualnyCześć.
Wybaczcie, że wpadam Wam w wątek ale mam pytanie do mam karmiących dzieciaczki Aptamilem. Czy jadąc do Polski brałyście Aptamil z Irl czy próbowałyście polskiego Bebilonu i jeśli tak to jak reagowały na to Wasze dzieci?
Będę wdzięczna za informację.
Pozdrawiam. -
natt wrote:Cześć.
Wybaczcie, że wpadam Wam w wątek ale mam pytanie do mam karmiących dzieciaczki Aptamilem. Czy jadąc do Polski brałyście Aptamil z Irl czy próbowałyście polskiego Bebilonu i jeśli tak to jak reagowały na to Wasze dzieci?
Będę wdzięczna za informację.
Pozdrawiam.
ja bym wziela obowziazkowo mleko na jakim teraz jest dziecko i nie zmieniala
moj brat nie wzial aptamilu z Irl i mala mimo swoich 5cmy miala straszne bole brzucha na bebilonie wlasnie, darla sie przez pare dni i to mocno,bebilon jest niby odpowiednikiem aptamilu jesli chodzi o sklad++
-
nick nieaktualny
-
7 puszek na 7tyg to rzeczywiscie pol walizy zabrane, nie ma to wiekszego sensu, jednak wziecie 1nej a potem dokupienie bebilonu ma sens
wazna jest tez woda by na tej samej robic czyli butelkowanej dla niemowlat
nasza juz nie tyle miala kolki po mleku ale po wodzie:inna w Poz, Limerick i Dublinie, odkad mielismy zywiec zdroj niegaz klopot zniknal
tak jak piszesz Ewelina jednego brzuszek dziecka zareaguje a drugiego nie
obstawiac mozna pol na pol ;--))
badz co badz u mego brata Nikol bylo zle po Bebilonie z 5 dni potem przywykla
jedna tez ewentualnie extra puszke mozna przemycic spokojnie w torbie dla niemowlat ;--))Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 22:16
-
Ja nigdy butelkowej nie gotowalam aby miala do mleka . Gotowalam ta z kranu tak jak nam i miala do mleka . jestem na takiej jednej grupie mamy podaja od 3msc najwczesniej bo pisaly 6-7msc tez ze prosto z butelki wode nie przegotowana daja do picia . I nic nie jest .
-
A my mamy wodę w ciul chlorowaną, ledwo co idzie w niej kąpać małą, taki smród i tyle. A jak wlewamy z czajnika do wanienki to widać dokładnie co w takiej wodzie jest, nawet po przegotowaniu... My pijemy tylko butelkowaną. Woda to i nie woda:-) Zapłacić trzeba i za zmiękczacz do prańska, a żołądek jest tylko jeden na całe życie:-)
-
My nie mamy chlorowanej wody mozna pic prosto z kranu ani nie smierdzi . Czajnika wogole nie musze czyscic bo w nim zero kamienia . Od nowosci go nie czyscilam i czysciutki . No ale gdzie nie gdzie maja znajomi sam chlor i kamien .
No a placic trzeba nawet za smiwrdzaca niestety
-
nick nieaktualnyDziękuję za radę.
Chyba zrobię tak, że zabiorę ze dwie puszki Aptamilu na wszelki wypadek a w Pl spróbuję dać mu b
bebilon. Jeśli będzie ok przez ten czas będzie dostawał bebilon właśnie a jeśli nie to będę mieć dwa tygodnie na zorganizowanie paczki z Irl z mlekiem. Myślę, że to w miarę sensowne.
Dziękuję raz jeszcze, pozdrawiam!
Ewelina.Irl lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Super Ewelina ze dostalas prace, gratulacje !
To na part czy full time? Bedziesz fit przy tym sprzatansku
My cieszymy sie sloncem, soba i wrazeniami na wakacjach, dobrym jedzeniem, jest simply Great
zero rodakow, miedzynarodowy crowd, gadam po hiszp, dzis bylo zacieszanie do Loli w restauracji, ze jest muy guapa czyli b ladna
zapodam pare fotek po hol bo cos tinypick na tablecie szwankuje -
Lim poki co part time .
A i zapomialam wam powiedziec .
Bedziemy mieli male kotki .
Wracam po 2 dniach od siostry patrze co ona taka gruba macam a tam taki duzy brzuchal . Jeszcze miesiac i beda kociaki .
Wczesniej nic nie bylo widac ale mowilam do piotrka ze ona cos grubsza sie robi .
No i prosze .
-
Ewelina no kobiety to maja dobre, spostrzegawcze oko , to Wam powstanie teraz kocia rodzina
my tu mamy na Fuercie tez kotke dochodzaca, wpierw wylegiwala sie u nas na tarasie, teraz na karmienie przychodzi rano i wieczorem i domaga sie po 2 plastry wedlinki
Lola sie raczej kota boi i wola na raczki, maz mowi ze jak byl maly tez sie bal kota ze wzgledu na duze zeby, moze cos w tym jest
dzis obkupilismy mala w fajne zabawki w centrum hand. W Puerto Rosario: cymbaly z nutami, wiatraczek, kostke edukacyjna, deske do plywania- jutro próba deski na basenie plus h&m zaliczony
byla tez proba dla zartu crepow z cytryna i uwaga plasterki cytryny b przypadly Lolce do gustu, a myśleliśmy ze bedzie sie kwasic ;--))