Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0abddcb3df1f.jpg

dziewczyny ja juz niewiem moga wychodzic zeby nie pokolei ? Bo nicoli idzie 2 i 3 . Na zdjeciu widac biale i gorke troche dnie wyrazne . Pod palcem tez czuc

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina nie macie sie czym martwic ze nie ida po kolei, zazwyczaj ida wg kolejnosci, dobrze ze w ogole wychodza i tyle
    jest jest taka mozliwosc ze wychodza wszystkie na raz
    w orange book z zyrafka macie schemat jak zęby rosna

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeby pozniwj krzywych nie miala wiem ze najpierw 1 gorne dolne pozniej 2 i tak dalej

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to raczej nie ma wyplywu czy krzywe czy nie beda, kazdy zab ma juz swoja zaprogramowana przestrzen
    u nas wlasnie na dole jedynki sa krzywe wiec tak uroda po mezu, mleczaki sa takie wiec wg mnie jest szansa niestety ze stale tez moga byc w tym ksztalcie
    tu zabki sa po mezu, ja mam proste ;--))
    a u meza duzo tych zabkow i sie pcha jeden na drugi i krzywi
    no zaloze aparacik potem na stale i tyle, teraz sa takie super ze nie widac i w ogole modne w designie

u nas dzis trwala na maksa zabawa z balonem, jeszcze pare dni temu jak balonik byl nadmuchamy to nie bylo wielkiego zainteresowania a dzis sama dopadla go i dawaj gonic sie z nim, chwytac za koncowke plus drapac na dzwieki a najlepiej sie smieje jak ja gram tym balonem o sciane :--))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 22:41

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupilam juz awansem na dzien dziecka wczoraj w Tkmax caly zestaw muzyczny (marakasy, bebenek, tamburyn, mini flecik) i wczoraj bylo wiecej zabawy z pudelkami niz z instrumentami
    a dzis prosze sama dorwala sie do grzechotek, wiec kazdy dzien cos nowego ;--))

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe jak Domi wyrabia sie z praca i domem?, bo pelny etat to ho ho full roboty wokol zegara
    no i czy ospa ominela Nine?, pewnie tak :--))
    Fresa zalatwilas sobie ta przeziernosc dla sw spokoju? i jak sie czujesz tak ogolnie?

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie piotrek tez ma krzywe . Jeden na drugi nachodzil . no jak cos aparat na zebach bedzie nosila jak bedzie starsza i sie wyrownaja . .

Limerikowo lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny.
    No pogodzenie calego etatu i domu jak sie ma dziecko to masakra, ale jakos dajemy rade i nie zarastamy brudem.

Z nowosci:2 zeby na gorze 2 na dole- ale to juz chyba wiecie. Dzis pozbylismy sie tego skoczka bo mala juz za duza na niego. Kupilsimy za to chodzik pchacz i taki stolik przy ktorym mala bedzie mogla wstawac i sie bawic. Mamy tez juz normalny fotelik przodem do kierunku jazdy- mala zachwycona. Plus hustawka sprawdza sie super i na dworze i w domu.

pozatym jakos leci.

widze ze u was wszystko w porzadku. Zebami nie w kolejnosci bym sie nie przejmowala.

Limerikowo widze probujesz mala artystke wychowac:)

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie tyle na artystke choc moze warto by dziecko mialo dobra przyszlosc jeszcze lepsze zycie niz nasze, finansowo zabezpieczone, na razie wazne jest by miala przezd wszystkim zajecie, bo kursuje za mna po calym domu, nie chce by raczkowala do toalety lub nadepnac ja, przypadkowo w kuchni
    dopiero dzis sie sama muzycznie zainteresowala ;--))

a i byl wypadek nie wiemy gdzie, ale przeciela sobie skorke na kciuku, obszukalam aree a fige nic nie znalazlam, zachodze w glowe jak i gdzie to zrobila, byl placz myslalam ze to zęby bola, potem patrze paluch przeciety

dzis expresem dpd przyszla new kolaska-cybex calisto, b fajna i prosta bez filozofii, sama zlozylam, stoi w kominkowym by wylecial z niej fabryczny zapach,Lola posadzona do przymiarki kichala 3x ;--))
    akurat bedzie na Fuerte w srode juhu

my tez nie zarastamy brudem, ja na pol etatu w job ale jest ciezko, maz zmeczony, w sumie na 2.5 reki leci sie z porzadkami wieczorem

pytalam ostatnio kol co ma 2jke dziecki ale juz sporych w szkole i stwierdzila, ze jest i tak niewyspana caly czas plus kiedys to przy malych dzieciach zawsze jaks ciocia pomogla a samemu jest naprawde trudno

bo tak jechalam autem do roboty w srode i myslalam ze juz czasem nie ogarniam, nie moglam sobie przypomniec kiedy ostatnio mylismy lodowke, mimo ze nie smierdzialo jeszcze..no ale juz zrobione

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2zgcl50.jpg

mskdxk.jpg

qoavx1.jpg

24bm3ia.jpg

Ewelina.Irl, Limerikowo, juska19 lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi sliczna corcia :*
    Kiedy bd na Tallaght ?

Domi IRL lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana napewno jak bede to sie odezwe.
    Ten tydzien masakra- pn, wtorek dzinki i weekend nocek mam w pracy wiec penie sie nigdzie nie wyrwe, ale nastepny potem mam caly wolny wiec pewnie wtedy. Napewno sie zapowiemy z Veronica na kaweke albo na zakupki czy jakis lunch na squerze:)

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my dzis bylismy na kontroli Adas wazy 5600 i ma 62cm dlugosci :D
    jedynie co kobietke martwi to ciemiaczko bo mial za male i to ze nie lapie za grzechotki i palcew sumie ja nie lapal bo w domu z tym problemu nie ma lapie za palce ale z zabawkami ciezko jest wiec bedziemy mieli wizyte u lekarza
    Ja wlasnie bede wracala do pracy nadal na zastepstwa czekam na grafik od kiedy zaczynam to pewnie bedzie dla nas ciezki czas bo bede pracowala od rana czyli na 5 bede chodzila a maz od 14 do 22 ale pracuje w aldiku wiec zanim sprzatna itp jest okolo 23 wiec bedziemy sie wymieniac fakt ze ja na 3 max 5 godzin dziennie przez 6 dni w tyg przeraza mnie wizja wstawania o godzinie 4 rano ale jakos dam rade :D

relge6yd0kju1g7d.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok Domi wiec jak tylko bedziesz zapraszam .
    Przyszedl nam dzis list ze mamy przyjechac 26 maja na scan miednicy . Tez mialyscie ?

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicola dzis dostala taka podusie
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4c6357a3579c.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a996e944b993.jpg

Limerikowo, juska19 lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scan miednicy Ewelina??
    nie my nie mielismy. Tylko bioderka.

Juska no to rzeczywiscie 6 dni pod rzad to masakra jeszcze tak rano. Podziwiam. Ja ledwo a moje zmiany daje rade a ja mam gora 3 dni pod rzad heheh.

A z tym ciemiaczkiem to nie wiem o co chodzi?? nigdy nie slyszalam ze moze byc za male- ze moga byc problemy z zarazstaniem tak ale ze za male nie.

t60z7qg.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak scan miednicy . Ona jak sie urodzila to miala krzywa nozke moze dlatego . No niewiem dowiem sie jak pojedziemy
    Bioderka tez mielismy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 22:38

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Juska widze bedziesz pracujaca mama, to podziwiam kazada taka :--))
    w Aldiku i Lidlu to raczej jest bizi bizi, przerob towaru jak trza, u nas jest Lidl pod hotelem to non stop parking pelny

a Adas dostaje wit D dodatkowo, oprocz mleczka?
    u takich maluchow to badanie manulane ciemiaczka jest niedokladne, musi byc scan
    o nas bylo ze za duze wg pediatyry czyli nie zarasta, robilismy scan tu plus w Pl i wyszlo ok ;--)

my mielismy 3x scan bioderek , w Pl standardowo, tu robilismy i jeszcze raz w Pl
    moja siosta miala klopot z biodrami, bo przy porodzio ja, na szybko ciagneli-byla przyduszona troche ale jest ok
    mama jezdzila z nia do Koszalina i byla pare mcy w specjalnym siodelku, takze teraz gania w szpilkach, mama wypatrzyla ze leciala jej na 1na strone w czasie kapieli lub zmian pieluchy i w te pedy do lekarza, miala racje

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie klopot z ciemiaczkiem jest taki ze moze zarastac za wolno lub za szybko, w obu przypadkach jest to niekorzystne dla mozgu ktory sie ksztatuje i kosci czaszki
    jest to zwiazane z niedoborem lub nadmiarem wit D, mozna sprawdzic jej poziom badaniem krwi

u Loli bylo podejrzenie ze jest za wolne zarastanie ciemiaczka, czyli niedobor wit D, miala i butle mleka z wit D plus suplementacje bioaronem-wit D w twistowancyh kaspulkach, no ale to bylo tylko podejrzenie, bo jak pisalam badanie manualne jest niedokladne
    wiadomo kiedy byla zdrowa spacerek byl,ale tu tego slonca na produkcje wit d przez organizm tyle ile kot naplakal czesto

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 23:39

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas juz widac gorna prawa jedynke, wybija sie na koniuszek, wreszcie uff :--)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 11:30

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ