jakies ciezarowki w Irlandii??
-
WIADOMOŚĆ
-
no to raczej nie ma wyplywu czy krzywe czy nie beda, kazdy zab ma juz swoja zaprogramowana przestrzen
u nas wlasnie na dole jedynki sa krzywe wiec tak uroda po mezu, mleczaki sa takie wiec wg mnie jest szansa niestety ze stale tez moga byc w tym ksztalcie
tu zabki sa po mezu, ja mam proste ;--))
a u meza duzo tych zabkow i sie pcha jeden na drugi i krzywi
no zaloze aparacik potem na stale i tyle, teraz sa takie super ze nie widac i w ogole modne w designie
u nas dzis trwala na maksa zabawa z balonem, jeszcze pare dni temu jak balonik byl nadmuchamy to nie bylo wielkiego zainteresowania a dzis sama dopadla go i dawaj gonic sie z nim, chwytac za koncowke plus drapac na dzwieki a najlepiej sie smieje jak ja gram tym balonem o sciane :--))Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 22:41
-
kupilam juz awansem na dzien dziecka wczoraj w Tkmax caly zestaw muzyczny (marakasy, bebenek, tamburyn, mini flecik) i wczoraj bylo wiecej zabawy z pudelkami niz z instrumentami
a dzis prosze sama dorwala sie do grzechotek, wiec kazdy dzien cos nowego ;--))Ewelina.Irl lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny.
No pogodzenie calego etatu i domu jak sie ma dziecko to masakra, ale jakos dajemy rade i nie zarastamy brudem.
Z nowosci:2 zeby na gorze 2 na dole- ale to juz chyba wiecie. Dzis pozbylismy sie tego skoczka bo mala juz za duza na niego. Kupilsimy za to chodzik pchacz i taki stolik przy ktorym mala bedzie mogla wstawac i sie bawic. Mamy tez juz normalny fotelik przodem do kierunku jazdy- mala zachwycona. Plus hustawka sprawdza sie super i na dworze i w domu.
pozatym jakos leci.
widze ze u was wszystko w porzadku. Zebami nie w kolejnosci bym sie nie przejmowala.
Limerikowo widze probujesz mala artystke wychowac:)
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
No nie tyle na artystke choc moze warto by dziecko mialo dobra przyszlosc jeszcze lepsze zycie niz nasze, finansowo zabezpieczone, na razie wazne jest by miala przezd wszystkim zajecie, bo kursuje za mna po calym domu, nie chce by raczkowala do toalety lub nadepnac ja, przypadkowo w kuchni
dopiero dzis sie sama muzycznie zainteresowala ;--))
a i byl wypadek nie wiemy gdzie, ale przeciela sobie skorke na kciuku, obszukalam aree a fige nic nie znalazlam, zachodze w glowe jak i gdzie to zrobila, byl placz myslalam ze to zęby bola, potem patrze paluch przeciety
dzis expresem dpd przyszla new kolaska-cybex calisto, b fajna i prosta bez filozofii, sama zlozylam, stoi w kominkowym by wylecial z niej fabryczny zapach,Lola posadzona do przymiarki kichala 3x ;--))
akurat bedzie na Fuerte w srode juhu
my tez nie zarastamy brudem, ja na pol etatu w job ale jest ciezko, maz zmeczony, w sumie na 2.5 reki leci sie z porzadkami wieczorem
pytalam ostatnio kol co ma 2jke dziecki ale juz sporych w szkole i stwierdzila, ze jest i tak niewyspana caly czas plus kiedys to przy malych dzieciach zawsze jaks ciocia pomogla a samemu jest naprawde trudno
bo tak jechalam autem do roboty w srode i myslalam ze juz czasem nie ogarniam, nie moglam sobie przypomniec kiedy ostatnio mylismy lodowke, mimo ze nie smierdzialo jeszcze..no ale juz zrobione -
kochana napewno jak bede to sie odezwe.
Ten tydzien masakra- pn, wtorek dzinki i weekend nocek mam w pracy wiec penie sie nigdzie nie wyrwe, ale nastepny potem mam caly wolny wiec pewnie wtedy. Napewno sie zapowiemy z Veronica na kaweke albo na zakupki czy jakis lunch na squerze:)Ewelina.Irl lubi tę wiadomość
-
Hej my dzis bylismy na kontroli Adas wazy 5600 i ma 62cm dlugosci
jedynie co kobietke martwi to ciemiaczko bo mial za male i to ze nie lapie za grzechotki i palcew sumie ja nie lapal bo w domu z tym problemu nie ma lapie za palce ale z zabawkami ciezko jest wiec bedziemy mieli wizyte u lekarza
Ja wlasnie bede wracala do pracy nadal na zastepstwa czekam na grafik od kiedy zaczynam to pewnie bedzie dla nas ciezki czas bo bede pracowala od rana czyli na 5 bede chodzila a maz od 14 do 22 ale pracuje w aldiku wiec zanim sprzatna itp jest okolo 23 wiec bedziemy sie wymieniac fakt ze ja na 3 max 5 godzin dziennie przez 6 dni w tyg przeraza mnie wizja wstawania o godzinie 4 rano ale jakos dam radeLimerikowo lubi tę wiadomość
-
scan miednicy Ewelina??
nie my nie mielismy. Tylko bioderka.
Juska no to rzeczywiscie 6 dni pod rzad to masakra jeszcze tak rano. Podziwiam. Ja ledwo a moje zmiany daje rade a ja mam gora 3 dni pod rzad heheh.
A z tym ciemiaczkiem to nie wiem o co chodzi?? nigdy nie slyszalam ze moze byc za male- ze moga byc problemy z zarazstaniem tak ale ze za male nie. -
no Juska widze bedziesz pracujaca mama, to podziwiam kazada taka :--))
w Aldiku i Lidlu to raczej jest bizi bizi, przerob towaru jak trza, u nas jest Lidl pod hotelem to non stop parking pelny
a Adas dostaje wit D dodatkowo, oprocz mleczka?
u takich maluchow to badanie manulane ciemiaczka jest niedokladne, musi byc scan
o nas bylo ze za duze wg pediatyry czyli nie zarasta, robilismy scan tu plus w Pl i wyszlo ok ;--)
my mielismy 3x scan bioderek , w Pl standardowo, tu robilismy i jeszcze raz w Pl
moja siosta miala klopot z biodrami, bo przy porodzio ja, na szybko ciagneli-byla przyduszona troche ale jest ok
mama jezdzila z nia do Koszalina i byla pare mcy w specjalnym siodelku, takze teraz gania w szpilkach, mama wypatrzyla ze leciala jej na 1na strone w czasie kapieli lub zmian pieluchy i w te pedy do lekarza, miala racje -
no wlasnie klopot z ciemiaczkiem jest taki ze moze zarastac za wolno lub za szybko, w obu przypadkach jest to niekorzystne dla mozgu ktory sie ksztatuje i kosci czaszki
jest to zwiazane z niedoborem lub nadmiarem wit D, mozna sprawdzic jej poziom badaniem krwi
u Loli bylo podejrzenie ze jest za wolne zarastanie ciemiaczka, czyli niedobor wit D, miala i butle mleka z wit D plus suplementacje bioaronem-wit D w twistowancyh kaspulkach, no ale to bylo tylko podejrzenie, bo jak pisalam badanie manualne jest niedokladne
wiadomo kiedy byla zdrowa spacerek byl,ale tu tego slonca na produkcje wit d przez organizm tyle ile kot naplakal czestoWiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 23:39