X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • Iza83 Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Jestem mama polrocznej Mai i tez pisze z Irl :) Mieszkamy w Dublinie. Pauletta, ja tez rodzilam na Holles Street :)

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

km5stv73yxayd3lq.png

m3sxdqk3rfjgs92z.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza83
    Witamy mamusie i Majusie :)

juska19 lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Iza83 Przyjaciółka

Wysłany: 26 czerwca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ewelina! Maly ten swiat, hehe, na tym roczku na ktorym ostatnio bylas byla tez moja kuzynka :D

km5stv73yxayd3lq.png

m3sxdqk3rfjgs92z.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawde ? U Olivki . A ty tez z Tallaght ?

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza nowa fura :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/36f681b4c602.jpg

Domi IRL, aNiLewe, juska19 lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Iza83 Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, u Olivki :) My mieszkamy w D13

km5stv73yxayd3lq.png

m3sxdqk3rfjgs92z.png
  • Pattie Debiutantka

Wysłany: 7 lipca 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie. Również mieszkam w Irlandii w Ballinamore a będę rodzić w Sligo. Nie wiem czy któraś jest z okolic albo tam rodziła bo nie doczytałam tych stron wszystkich ponieważ dopiero dziś się tu zarejestrowałam. Chciałam się dowiedzieć wszystko na temat porodu tutaj jak to jest?? termin na 1 wrzesień więc już niedaleko a kulam się jak słoń... :) pozdrawiam

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Pattie :) Juz z gorki jak sie to mowi :) . A co bys chciala wiedziec na temat porodu ? Ja rodzilam w coombe . Z tego co dziewczyny czy znajome pisza w kazdym szpitalu inaczej . Ale opieka ok . Wiem ze musza odejsc wody albo miec regularne skorcze bo inaczej odesla do domu . Tak jak bylo w moim przypadku . Kilka razy .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Pattie Debiutantka

Wysłany: 8 lipca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no właśnie ja nie mam się od kogo cokolwiek tu dowiedzieć bo szwagierka miała cc a ja się zaliczam do porodu naturalnego. Ogólnie jestem zaskoczona tą opieką ciężarnej bo żadnych większych badań a usg miałam raz i to w 22 tygodniu. jutro idę na kolejną wizyte do położnej.
    A na temat porodu hmmm co bym chciała wiedzieć... Zastanawiam się jak to jest z tym że można chcieć bądź nie lek przeciwbólowy. Jakie są tu dostępne ogólnie i czy warto prosić o takie. Mimo że to moja druga ciąża bo mam już synka który 19 sierpnia skończy 3 latka to i tak się boję bo pierwsza ciąża w Polsce a teraz druga w Irlandii. A wiadomo bariera językowa i lekki stres... Z tego co się orientuję też bo było napisane w książce na temat szpitala i ciąży co dostałam od położnych, to zanim przyjadę do szpitala muszę do nich zadzwonić że mam skurcze.
    A jeszcze zapytam czy któraś rodziła w wodzie? Jak to tu jest z tym?
    I może jest tu ktoś z okolic Longford, Sligo, Carric-on-shannon bądź Cavan? I się orientujecie gdzie najlepiej kupować rzeczy dla dzidziusia? Bo jeszcze parę rzeczy dokupić. :)

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej . Co do epiduralu . Ja o niego prosilam ale powiedzieli mi ze juz za pozno . Wiec musisz sie o niego dopominac jesli bardzo chcesz . No i co mi powiedziala polozna ze po epiduralu dluzej trwa porod tego stwierdzic nie moge byo rodzilam bez i trwalo to od 1 w nocy do 4:04.
    Z usg oni nie robia czesto . Jesli cos sie dzieje plamienia nie wiedza z jakiej przyczyny wtedy robia . U poloznej zqwiele ona nie robi sprawdza serduszko cisnienie mierzy brzuszek .
    Bylam zapisana na ten program rodzenia w wodzie . Ale to tak szybko sie u mnie zqczelo dziac ze nawet nie pomyslalam o wodzie .
    U mnie zaczelo sie po 22 ze skorczami . Pojechalismy po 12 i troche poczekalam na poczekalni a skorcze co 3 minuty . Zbadala mnie mowi 3 cm rozwarcia to jeszcze nie teraz a ona z ledwoscia mnie zbadala bo nie chcialam jej dac juz . Ledwo doszlam do lazienki wrocilam minelo 20 minut powiedzialam o krwi ona mnie zbadala i juz bylo 6 cm rozwarcia . Ani na pilce usiasc nie moglam a co mowic na wozku ktory przywiozla . Kleczalam na nim . Tak mnie zawiozla tam jak krzyczalam o epidural to tak jak by unikaly . Zaczela mi sie wkowac w rece niby cos przeciw bolowego ale zyl nie mogla znalesc . Poszla przebila wody i tak sie zaczelo juz na maxa . Gaz wogole go nie polecam nic nie pomaga a czujesz sie jak pijana plus zasypialam po nim .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie dzwonilam pojechalismy odrazu . Odliczalam skorcze . Moj sie smial ze znow nas odesla ze to oszukane skorcze . Bo czesto je mialam nawet co 5 minut .
    Ps W cavan masz super sklepik z polskimi rzeczami zamawialam ostatnio z tamtad i nie raz zamowie :) plus bardzo tanio podesle link pod wieczor :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 18:36

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Pattie Debiutantka

Wysłany: 8 lipca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok jak bys mogla podeslij link. No mi jedna znajoma mowila ze do Sligo wlasnie trzeba zadzwonic bo musza przygotowac wszystko dla rodzacej.

• Pattie Debiutantka

Wysłany: 8 lipca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To az wspolczuje ze sie z bolu zqijalas i nie chcieli ci dac znieczulenia. Ja w Polsce jak bym chciala znieczulenie przy porodzie syna to musialabym zaplacic a polozne co mnie badaly mowily ze kazda kobieta przez to przechodzi i musi bolec skoro sie dziecka zachcialo. Zobaczymy jak tu ze mna bedzie. Moze akurat mnie potraktuja dobrze :) mam taka nadzieje bo jak narazie to panie polozne do ktorych jezdze na badania to sa bardzo mile i mimo ze moj angoelski jest slaby to pozwalaja partnerowi na tlumaczenie jak czegos nie rozumiem. Zastanaqiam sie jak to z porodem bedzie bo znajac mnie to z bolu nie wykrztusze zadnego dzwieku procz krzyku ;p

• aNiLewe Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuski :)
    Jutro nasz wielki dzień - urodzinki Sebastianka.
    Dobrze, że jesteście na fb to widzę jak maluchy rosną, bo czasem ciężko mi się zebrać żeby się zalogować na belly :P
    Wielka impreza urodzinowa przełożona na za 10 dni także jutro rodzinne, symbolicznie a hucznie będzie później.

Zęby dokuczają, wyszła z miesiąc temu czwórka teraz już czekamy na ostatnie przebicie kolejnej czwórki. Ale daje się we znaki bo mały nie schodzi ze mnie. A charakterek to sie udziela coraz widoczniej. A jakie mądre dziecko. Mówie gdzie piłka a on przynosi piłkę choćby zostawił ja zupełnie w innym miejscu/pokoju. Generalnie cokolwiek mówie, przytul, daj mamie itp. rozumie i robi co proszę, chociaż oczywiście jak mówie nie wolno to już gorzej. Taty bardziej słucha w tej kwesti.

Juska a gdzie ty do pracy już poszlas? Jak idzie Ewelina Tobie w robocie już ogarnelas i nie jest ciężko?
    DOmi jak niania, Limerikowo co u Was? Agatka zaglądasz jeszcze?

Karolina jest w ciąży w 13t. widziałam dziś na fb ale tu chyba przestala się odzywac.

Ewelina.Irl, Domi IRL lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pattie nie ma problemu z tym zeby partner byl i tlumaczyl przy porodzie . Dobrze ze bedzie bo bardzo to pomaga choc ja sie na niego zloscilam . Bo wiadomo bol i patrzy na to wszystko .
    Moj angielski tak jak by go nie bylo kazda wizyte ze mna byl przy porodzie to samo wssystko tlumaczyl .

Anielewe w pracy ok troche ciezko ale daje rade . :)
    To juz roczek Sebastianka ale ten czas leci szok . Zaraz Domi bedzie impreze robic pozniej Ja , Karolina Juska i tak pokolei .

aNiLewe, juska19 lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu masz kochana link do tego sklepiku przez fb . Z co. Cavan bardzo tani i super jakosciowo. Z wysylka badz odbior osobisty https://m.facebook.com/profile.php?id=1493130340940609

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 23:48

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Pattie Debiutantka

Wysłany: 9 lipca 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl super dzieki :) akurat noze sie w przyszlym tygodniu do Cavan wybierzemy.
    Dzis bylam na kolejnej wizycie u poloznej. Nie bylo zle nawet troche smiechu bo Pani sie spodobal nasz synek Oskar bo sie do niej usmiechal i cos mowil co chwile. Z dzidzia w brzuchu wszystko ok i za 4tygodnie znow do niej a za 2 do GP.

Super ze istnieje taka strona i forum. Duzo mozna sie dowiedziec i poznac inne Polskie mamy w Ie. :) :*

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ze wszystko dobrze byc inaczej nie moze .
    :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Pattie Debiutantka

Wysłany: 10 lipca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie inaczej być nie może musi być dobrze :)

A u Was mamusie jak tam? Podzielcie się doświadczeniami co i jak w Ie.

Ja się boję że synek będzie strasznie zazdrosny o małą. ale to chyba standard z tego co mówią inni. Odrzucić dziecka nie odrzucę, wiadomo że mała jak się urodzi to więcej uwagi trzeba poswięcać i czau ale mlody też będzie mieć ten czas ze mną, może akurat będzie pomagał przy małej:)

Pozdrowienia dla wszystkich :)

• Pattie Debiutantka

Wysłany: 10 lipca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aNiLewe gratulacje ząbka. Wszystkiego najlepszeo dla Synusia :)
    Szybko ząbki wychodzą u nas ostatnia czwórka wyszła jak miał coś ponad dwa latka a teraz czekamy na dwie górne piątki jeszcze i się doczekać nie możemy. Pozdrawiam :)

aNiLewe lubi tę wiadomość

‹‹ 236 237 238 239 240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ