Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

U mnie koszmar brak czasu dlatego rzadko bywam.
    Jeszcze tak do pazdziernika i odetchne heheh.
    Przyszly tydzien 5 dni do pracy plus w czwartek co mam wolne mam egzamin na prawko wiec trzymajcie kciuki,
    Ewelina nie wychodz na ulice po 14ej w czwartek co bym Cie nie stuknela hehehe:P

Z nowosci jeszcze 3 miesiace temu wizelam sie za siebie i efektem diety i cwiczen mimo pracy na zmiany itp jestem znow w formie 56 kg - rozmiar 8:)) dumna jak sie patrzy- nie sadzilam ze to mozliwe.
    Pozatym Veronica 1ego skonczyla roczek:
    kilka fotek
    308ksxt.jpg
    2iivatc.jpg
    242g6yb.jpg
    6j3r51.jpg

2qa4xhf.jpg
    http://tinypic.com/r/2agra1g/8

Limerikowo, Ewelina.Irl, AgataP, aNiLewe lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    14942u1.jpg
    2agra1g.jpg

23kuo9w.jpg
    28i2q2h.jpg#
    2m0bi8.jpg
    242bcz6.jpg
    242bcz6.jpg
    2zdmwdj.jpg
    rbz0wg.jpg

Limerikowo, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dalej bez neta, koszmar jak czl uzalezniony ;-)
    Co do wagi, diet i cwiczen to ja jestem len, wchodze w ubranka ale brzuszek jest dalej ciazowy i nie idzie sie oponki pozbyc jeszcze na michaszkach
    mieszkamy na monaleen, widzialam Cie Agata z mezem, mala i psem w pt w parku przy playgroundzie na walku
    kartony ogarniete ale jest mess, skladamy new komody z ikea i szafe, karnisz czeka na powieszenie, wszystko rozciąga się w czasie bo pracujemy plus Lola jest absorbujaca
    od tygodnia stawia 1sze kroki, dzis byl zakup zresztą b udany new butkow, 2 pary w crescencie, terazxsize 4G czyli 21 z extra miejscem na paluchy

Domi IRL, aNiLewe lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej .
    Haha domi bede w pracy a o ktorej masz jazdy to bede uwazac jak bede wracala .
    U mnie tez brak czasu wychodze 8-9 z domu wrqcam o 18-20 do domu i pracuje od pon wlacznie z sobota . :( niedziela wolne . Szczerze to nie mam sily klade sie spac i wstaje jak bym wogole sie nie kladla .
    Domi mamy tego samego hipcia z kulkami Nicola uwielbia sie nim bawic bo jak wklada kulki i brawo robie to sie smieje he .
    Nicola jeszcze troche i bedzie chodzic coraz bardziej sie puszcza stawia pewnie kroki idzie za jedna reke . Stoi sama po 5 sekund i stawia kroka .
    Tyle juz umie . Bije brawo jak leca jej ulubione piosenki tanczy , macha rekoma . Ida jej 3 chyba bo jest nie dozniesienia slini sie strasznie i wszystko pcha do budzi . Ostatnio pomagala mi ziemiaki obierac . Podawala mi jak obralam i tak do konca .
    Szykujemy pomalu sie na roczek ubranko juz mamy tort wybieramy . Zaproszenia sa w trakcie robienia . Tylko musze jechac na kulki i zamowic dzien i odebrac zaproszenia na kulki. Nie robie w domu bo poprostu nie mam na to miejsca :)
    Milego dnia :)

Limerikowo, Domi IRL lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e5ad6000147.jpg

U nas cwiczymy stawanie samodzielnie nicola nagminnie sie puszcza i stawia kroki samodzielnie narazie sztuk dwie :)

Domi IRL, Limerikowo lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy juz net hurrra, maz mowi ze jak czl nie pokrzyczy przez tel to figa by byla z tego
    plus skarga do regulatora na monopoliste eircom
    Boss w job meza staral sie go pocieszyc ze oni jie mieli..3mce netu i my Tylko?! Mc

u nas tez Lola stala 5-7sec i czepiala sie mebli a potem poooszla w dluga
    tak pewnie bedzie niedlugo i Nikol biegac tupu tup ;-)
    my jestemy b dumni ze progres sama robi i nie trzeba na raczkach nosic, plecy odpoczna a nozki poniosa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 19:38

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas V trzyma sie mebli, chodzi wokol stolika i kojca. Zaczyna sie puszczac stoii i klaszcze a potem specjalnie na tylek upada i sie cieszy. Za raczki jak ja sie trzyma to stara sie kroczek czy dwa zrobic:)

t60z7qg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo to Limerikowo niedaleko mieszkasz,ja chodze na Monaleen na spacery.
    fakt bylam w parku ale my na plac zabaw narazie jeszcze nie chodzimy :) na kocu polezc w parku bardziej :)

Domi super impreza urodzinowa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 13:52

Domi IRL lubi tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak jeszcze troche moze i za wczesnie na plac zabaw dla Niny, przyjdzie czas i na to :-)
    A poznalam Ciebie i doga, mysmy sie juz po do autka pakowaly wtedy

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej . U nas znow brak czasu . :( Dzis skonczylam wsumie wczesniej ale pojechalam i pokupowalam pierdoly na urodziny .
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/50c1cf921dd1.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/61a121c4e5f1.jpg

Tort juz zamowiony taki krem a dodatki z masy cukrowej . W tygodniu musze sale wynajac bo pojechalismy raz i nic nie zalatwilismy .
    A nie mam miejsca na ponad 20 osob zeby w domu zrobic a sala nie drogo i tak dzieciaki beda mialy zabawki i na dworzu bujaczki
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7f1af172d75c.jpg

Limerikowo lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a4bf1410772d.jpg
    Stanie co to juz dla mnie jest . Teraz to robie po pare krokow i supam na pupe jeszcze z tego sie smieje . :),
    Kurcze nie zadziwia mnie moje dziecie z dnia na dzien :)
    Daje jej 2 tyg i bedzie smigala

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Pattie Debiutantka

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Super macue te swoje dzieciaczki. Postepow a postepow. Moj jutro konczy trzy latka ale impreze chyba zrobimy we wrzesniu jak juz w koncu urodze. Zostaly mi dwa tygodnie do trrminu a juz bym chciala urodzic bo nie mam kompletnie na nic sily. Siostra z bratem sie smieja ze jutro urodze ze na urodziny synka hehe. No ale watpie w to. Pewnie jeszcze przenosze bo oprocz mocnych kopniakow i zmeczenia to nic innego nie czuje. Pozdrawiam i buziaki dla tych wazych pociech :) oby wiecej postepow :)

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/07f985caa27d.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1e80be7cf6cd.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d57e88368e1b.jpg

Pieknie spedzony dzien .
    Wstalysmy po 9 pojechalysmy na zakupy na 13 poszlam do pracy wrocilam o 17 ogarnelam sie na szybko i po 19 wrocilysmy do domku :)
    Dzis tydzien mam lajcik bo w maxie po 3 h pracuje jutro mam 1,5 h tylko bo pracy duzo nie ma takie dni lubieeee a jeszcze jak taka piekna pogoda :-D

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow Ewelina jak ona juz sobie swietnie radzi.
    U nas puszcza sie coraz bardziej od stolika i kanapy- ale wyciaga raczki zeby jej rece podac i jak sie trzyma to tupta, a jak sie zmeczy to benc i na tylek. W miejscu potrafi juz postac dluzsza chwile albo przy stoliku albo przy kanapie jak sie pusci.

Non stop w ruchu nie usiadzie na chwile chyba ze kupe robi hehehe.
    A wlasnie- glupie pytanie- ile razy dziennie wasze dzieci robia kupe- takie dzieci okolo 1 rok:)

Bo V to norma 3-5 kupek w porywach do 7u. Kupki normalne nie luzne wiec sie nie martwilam wczesnie- poprostu sie dziwie ile taki maly brzda moze kupac heheh.

Apetyt ma jak wilk doslownie odkad wstaje i probuje chodzic. Wszystjo wciaga. Tylko paszcze otwiera.

Ewelinka- widze ze na party gotowa- mam nadzieje ze pieknie sie uda- tort cudny!
    Sorki jeszcze raz ze nie damy rady:(

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicola stawia po 3 krok i specjalnie siupa na pupe albo na rece leci pozniej sie smieje . Stoi sama i bije brawo a pozniej sup na pupe kladzie sie i sie smieje . Smieszek taki sie z niej zrobil . Wyrosla juz z pierwszych bucikow kupilismy drugie . A te pierwsze pojda w ramke :) na pamiatke . do roczku juz gotowi bo nie miala bym kiedy bo w tyg pracuje jutro mam wolne bo z piotrkiem po paszport jedziemy . I cale szczescie ze pojechalam w sobote o sale bo kolejny termin soboty wypadal na 3 paz ktory byl zajety a Nicoli wypadaja w srode 30 wrzesnia . Tort zamowiony pierdoly ozdobne kupione tylko zostalo zrobic ciasta , zrobic jakas salatke , przekaski dla dzieci i jakies slodycze no i porobic gift bag :) Nicola sukienke ma mama musi tylko cos sobie zakupic :)
    Domi nic sie nie dzieje :)
    Nicola duzo rozumie ale pokazuje swoje ''fochy,, krzyczy , macha rekoma , nawet ostatnio mnie strzelila w twarz jak pow ze ma odejsc od stolu , Ale nie zwracam na to uwagi bo bedzie jeszcze gorzej .Jutro tez umowilam sie na wizyte do ginekologo bo czesto boli mnie podbrzusze i jajnik . Moze torbiel sie zrobil bo przed ciaza mialam sklonnosc do torbieli no zobaczymy . Lece cos zjesc bo Niki dopiero zasnela .
    Milego wieczoru buziaki dla dzieciaczkow :*

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewwczyny !
    Mam nadzieje,ze moge dolaczyc do was.
    Mam 34 lata, jestem mama 7-letniego synka i zaczynamy z mezem starania o drugiego dzidziusia.
    Pozdrawiam

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kawa1 pewnie ze mozesz :)
    Skad jestescie ?

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chba wam nie napisalam zmienilam prace na lepsza :) pracuje od 14 do 18 :) reszte jestem w domu . Wiecej czasu dla siebie i Nicoli :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj kawa. skad jestes?

t60z7qg.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    |Ewelina super:) tylko sie cieszyc ze praca lepsza i tylko 4 godziny. extra. ja na 12 znikam. Teraz caly weekend od piatku do poniedzialu malej nie widzielimy- ty;e co na zdjeciach i filmikach co niania przysyla:(

Masakra

mala juz zaczyna smigac za chodzikiem.

W piatek tescie przylatuja. Trzymajcie kciuki zebym przezyla hehhe:)

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
‹‹ 238 239 240 241 242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ