X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

U mnie koszmar brak czasu dlatego rzadko bywam.
    Jeszcze tak do pazdziernika i odetchne heheh.
    Przyszly tydzien 5 dni do pracy plus w czwartek co mam wolne mam egzamin na prawko wiec trzymajcie kciuki,
    Ewelina nie wychodz na ulice po 14ej w czwartek co bym Cie nie stuknela hehehe:P

Z nowosci jeszcze 3 miesiace temu wizelam sie za siebie i efektem diety i cwiczen mimo pracy na zmiany itp jestem znow w formie 56 kg - rozmiar 8:)) dumna jak sie patrzy- nie sadzilam ze to mozliwe.
    Pozatym Veronica 1ego skonczyla roczek:
    kilka fotek
    308ksxt.jpg
    2iivatc.jpg
    242g6yb.jpg
    6j3r51.jpg

2qa4xhf.jpg
    http://tinypic.com/r/2agra1g/8

Limerikowo, Ewelina.Irl, AgataP, aNiLewe lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    14942u1.jpg
    2agra1g.jpg

23kuo9w.jpg
    28i2q2h.jpg#
    2m0bi8.jpg
    242bcz6.jpg
    242bcz6.jpg
    2zdmwdj.jpg
    rbz0wg.jpg

Limerikowo, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dalej bez neta, koszmar jak czl uzalezniony ;-)
    Co do wagi, diet i cwiczen to ja jestem len, wchodze w ubranka ale brzuszek jest dalej ciazowy i nie idzie sie oponki pozbyc jeszcze na michaszkach
    mieszkamy na monaleen, widzialam Cie Agata z mezem, mala i psem w pt w parku przy playgroundzie na walku
    kartony ogarniete ale jest mess, skladamy new komody z ikea i szafe, karnisz czeka na powieszenie, wszystko rozciąga się w czasie bo pracujemy plus Lola jest absorbujaca
    od tygodnia stawia 1sze kroki, dzis byl zakup zresztą b udany new butkow, 2 pary w crescencie, terazxsize 4G czyli 21 z extra miejscem na paluchy

Domi IRL, aNiLewe lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej .
    Haha domi bede w pracy a o ktorej masz jazdy to bede uwazac jak bede wracala .
    U mnie tez brak czasu wychodze 8-9 z domu wrqcam o 18-20 do domu i pracuje od pon wlacznie z sobota . :( niedziela wolne . Szczerze to nie mam sily klade sie spac i wstaje jak bym wogole sie nie kladla .
    Domi mamy tego samego hipcia z kulkami Nicola uwielbia sie nim bawic bo jak wklada kulki i brawo robie to sie smieje he .
    Nicola jeszcze troche i bedzie chodzic coraz bardziej sie puszcza stawia pewnie kroki idzie za jedna reke . Stoi sama po 5 sekund i stawia kroka .
    Tyle juz umie . Bije brawo jak leca jej ulubione piosenki tanczy , macha rekoma . Ida jej 3 chyba bo jest nie dozniesienia slini sie strasznie i wszystko pcha do budzi . Ostatnio pomagala mi ziemiaki obierac . Podawala mi jak obralam i tak do konca .
    Szykujemy pomalu sie na roczek ubranko juz mamy tort wybieramy . Zaproszenia sa w trakcie robienia . Tylko musze jechac na kulki i zamowic dzien i odebrac zaproszenia na kulki. Nie robie w domu bo poprostu nie mam na to miejsca :)
    Milego dnia :)

Limerikowo, Domi IRL lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e5ad6000147.jpg

U nas cwiczymy stawanie samodzielnie nicola nagminnie sie puszcza i stawia kroki samodzielnie narazie sztuk dwie :)

Domi IRL, Limerikowo lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy juz net hurrra, maz mowi ze jak czl nie pokrzyczy przez tel to figa by byla z tego
    plus skarga do regulatora na monopoliste eircom
    Boss w job meza staral sie go pocieszyc ze oni jie mieli..3mce netu i my Tylko?! Mc

u nas tez Lola stala 5-7sec i czepiala sie mebli a potem poooszla w dluga
    tak pewnie bedzie niedlugo i Nikol biegac tupu tup ;-)
    my jestemy b dumni ze progres sama robi i nie trzeba na raczkach nosic, plecy odpoczna a nozki poniosa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 19:38

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas V trzyma sie mebli, chodzi wokol stolika i kojca. Zaczyna sie puszczac stoii i klaszcze a potem specjalnie na tylek upada i sie cieszy. Za raczki jak ja sie trzyma to stara sie kroczek czy dwa zrobic:)

t60z7qg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo to Limerikowo niedaleko mieszkasz,ja chodze na Monaleen na spacery.
    fakt bylam w parku ale my na plac zabaw narazie jeszcze nie chodzimy :) na kocu polezc w parku bardziej :)

Domi super impreza urodzinowa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 13:52

Domi IRL lubi tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak jeszcze troche moze i za wczesnie na plac zabaw dla Niny, przyjdzie czas i na to :-)
    A poznalam Ciebie i doga, mysmy sie juz po do autka pakowaly wtedy

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej . U nas znow brak czasu . :( Dzis skonczylam wsumie wczesniej ale pojechalam i pokupowalam pierdoly na urodziny .
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/50c1cf921dd1.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/61a121c4e5f1.jpg

Tort juz zamowiony taki krem a dodatki z masy cukrowej . W tygodniu musze sale wynajac bo pojechalismy raz i nic nie zalatwilismy .
    A nie mam miejsca na ponad 20 osob zeby w domu zrobic a sala nie drogo i tak dzieciaki beda mialy zabawki i na dworzu bujaczki
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7f1af172d75c.jpg

Limerikowo lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a4bf1410772d.jpg
    Stanie co to juz dla mnie jest . Teraz to robie po pare krokow i supam na pupe jeszcze z tego sie smieje . :),
    Kurcze nie zadziwia mnie moje dziecie z dnia na dzien :)
    Daje jej 2 tyg i bedzie smigala

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Pattie Debiutantka

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Super macue te swoje dzieciaczki. Postepow a postepow. Moj jutro konczy trzy latka ale impreze chyba zrobimy we wrzesniu jak juz w koncu urodze. Zostaly mi dwa tygodnie do trrminu a juz bym chciala urodzic bo nie mam kompletnie na nic sily. Siostra z bratem sie smieja ze jutro urodze ze na urodziny synka hehe. No ale watpie w to. Pewnie jeszcze przenosze bo oprocz mocnych kopniakow i zmeczenia to nic innego nie czuje. Pozdrawiam i buziaki dla tych wazych pociech :) oby wiecej postepow :)

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/07f985caa27d.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1e80be7cf6cd.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d57e88368e1b.jpg

Pieknie spedzony dzien .
    Wstalysmy po 9 pojechalysmy na zakupy na 13 poszlam do pracy wrocilam o 17 ogarnelam sie na szybko i po 19 wrocilysmy do domku :)
    Dzis tydzien mam lajcik bo w maxie po 3 h pracuje jutro mam 1,5 h tylko bo pracy duzo nie ma takie dni lubieeee a jeszcze jak taka piekna pogoda :-D

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow Ewelina jak ona juz sobie swietnie radzi.
    U nas puszcza sie coraz bardziej od stolika i kanapy- ale wyciaga raczki zeby jej rece podac i jak sie trzyma to tupta, a jak sie zmeczy to benc i na tylek. W miejscu potrafi juz postac dluzsza chwile albo przy stoliku albo przy kanapie jak sie pusci.

Non stop w ruchu nie usiadzie na chwile chyba ze kupe robi hehehe.
    A wlasnie- glupie pytanie- ile razy dziennie wasze dzieci robia kupe- takie dzieci okolo 1 rok:)

Bo V to norma 3-5 kupek w porywach do 7u. Kupki normalne nie luzne wiec sie nie martwilam wczesnie- poprostu sie dziwie ile taki maly brzda moze kupac heheh.

Apetyt ma jak wilk doslownie odkad wstaje i probuje chodzic. Wszystjo wciaga. Tylko paszcze otwiera.

Ewelinka- widze ze na party gotowa- mam nadzieje ze pieknie sie uda- tort cudny!
    Sorki jeszcze raz ze nie damy rady:(

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicola stawia po 3 krok i specjalnie siupa na pupe albo na rece leci pozniej sie smieje . Stoi sama i bije brawo a pozniej sup na pupe kladzie sie i sie smieje . Smieszek taki sie z niej zrobil . Wyrosla juz z pierwszych bucikow kupilismy drugie . A te pierwsze pojda w ramke :) na pamiatke . do roczku juz gotowi bo nie miala bym kiedy bo w tyg pracuje jutro mam wolne bo z piotrkiem po paszport jedziemy . I cale szczescie ze pojechalam w sobote o sale bo kolejny termin soboty wypadal na 3 paz ktory byl zajety a Nicoli wypadaja w srode 30 wrzesnia . Tort zamowiony pierdoly ozdobne kupione tylko zostalo zrobic ciasta , zrobic jakas salatke , przekaski dla dzieci i jakies slodycze no i porobic gift bag :) Nicola sukienke ma mama musi tylko cos sobie zakupic :)
    Domi nic sie nie dzieje :)
    Nicola duzo rozumie ale pokazuje swoje ''fochy,, krzyczy , macha rekoma , nawet ostatnio mnie strzelila w twarz jak pow ze ma odejsc od stolu , Ale nie zwracam na to uwagi bo bedzie jeszcze gorzej .Jutro tez umowilam sie na wizyte do ginekologo bo czesto boli mnie podbrzusze i jajnik . Moze torbiel sie zrobil bo przed ciaza mialam sklonnosc do torbieli no zobaczymy . Lece cos zjesc bo Niki dopiero zasnela .
    Milego wieczoru buziaki dla dzieciaczkow :*

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewwczyny !
    Mam nadzieje,ze moge dolaczyc do was.
    Mam 34 lata, jestem mama 7-letniego synka i zaczynamy z mezem starania o drugiego dzidziusia.
    Pozdrawiam

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kawa1 pewnie ze mozesz :)
    Skad jestescie ?

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chba wam nie napisalam zmienilam prace na lepsza :) pracuje od 14 do 18 :) reszte jestem w domu . Wiecej czasu dla siebie i Nicoli :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj kawa. skad jestes?

t60z7qg.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    |Ewelina super:) tylko sie cieszyc ze praca lepsza i tylko 4 godziny. extra. ja na 12 znikam. Teraz caly weekend od piatku do poniedzialu malej nie widzielimy- ty;e co na zdjeciach i filmikach co niania przysyla:(

Masakra

mala juz zaczyna smigac za chodzikiem.

W piatek tescie przylatuja. Trzymajcie kciuki zebym przezyla hehhe:)

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
‹‹ 238 239 240 241 242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ