jakies ciezarowki w Irlandii??
-
WIADOMOŚĆ
-
Limerikowo wrote:wlasnie Ewelina ogromne Gratulacje 2 ciazy!!
to masz termin na wrzesien
a mysle ze na Nikol bedziesz mogla liczyc jesli chodzi o pomoc przy dzidziusiu
bylas juz moze na jakims scanie czy czekasz na 12-14 tydz
fajnie, zazdroszcze
Tak bylam dwa razy . Ciaza potwierdzona . Dostalam progesteron z powodu plamien .
-
to zycze Ci zeby bylo juz tylko dobrze, na pewno luteina Ci pomoze
ja tez dlugo bralam, nie mialam zadnych skutkow ubocznych
a serducho slyszalas lub widzialas?
to Cie widze Mama wzielo mocno na 2 scany
b dobrze tez bym ganiala
mej kolezanki z pracy corka jest teraz w 3mcu I ona babcia przezywa zdalnie z Irlandii pierwszego wnuka/wnuczke
dzis w parku spotkalam irl mame mezatke z Polakiem z 2 dzieci :19mcy I 3mce, podziwiam, choc chyba ma pomoc jakas w domu bo ja w sportowych ciuchach sie raz dwa na spacer odprawilam a ona odwalona ze ho ho
teraz Lolusie ubrac to jest sztuka , ucieka I wierzga przy pamperku nawet -
Limerikowo wrote:O 2marca to juz niedaleko.mam nadzieje ze dlugo sie nie wysiedzisz na rejestracji ciazy w szpitalu.chyba juz nie ma tu takiego baby boomu co w poprzednich latach
-
a to w Coombie maja to lepiej chyba zorganizowane, w Limerick im pozniej masz na godzine tym wiekszy poslizg tak do 45min I niestety calosc I 3.5h trwa: scan wywiad badania, jak dla mnie b dlugo
no ale wiadomo trzeba sie zarejstrowac
jest klopot tez z parkingiem, znalezienie wolengo miejsca to prawie traf jak na loterii
kiedys trafilo mi sie tak z racji b waskiej bramy wjazdowej ze musialm cofac z paroma autami by inni mogi wyjechac a manewr cofania nie jest moim ulubionym, trzeba bylo sie skupic
dzis Walentynka mocno przepracowana bo bizi w hotelu z racji konferencji na UL, no ale w domu maz wital kwiatkami, Lolusia tez dostala od mamy z bukietu jedna rozyczke I chodzila z nia po domu wachajac -
LImerikowo nie ma co zazdroscic tylko dzialac
Akurat myslalam wczoraj o was i już miałam na gadu pisać co u Loli. My wszystkie obserwujemy się na fejsie to wiemy co i jak. Jak Veronica Domi wyrosla, ho ho Szkoda ze Agata się nie odzywa. I w ogole więcej nowych mam z irl się nie odzywa. Watek zyl naszymi ciążami.
U nas wszystko super, teraz zmagamy się z kaszelkiem nieładnym. Ale leki sa i mam nadzieje ze szybko przegonimy. Wczoraj było pierwsze kocham, Sebek mowi: Mama, czesc, kocham cie. Gadula się taka zrobila ze ho ho. A jak u was maluszki dużo mowia? Bo ze broja to pewnie kazde mega jak nasz brzdąc. Ale zaraz przyjdzie przytuli pocaluje to się wybacza.
A tak u nas tez praca na caly etat dom tak się kreci jakos az nie wierze ze zaraz sebek 20miesiecyLimerikowo, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość
-
a dziekuje aNiLewe za pamiec
to rzeczywiscie Sebastian w mowieniu Lole przegonil jesli chodzi o : Kocham Cie
fakt ten watek irl zyl naszymi caizami odkad tylko Domi go zalozyla
ja tam nie jestem bardzo fejsbukowa
no mym z tym staraniem nie mamy problem ale z rozwinieciem sie ok ciazy
ale coz kto nie probuje ten nie ma rezultatu..
Lolka mowi sporo I fajnie ze Sebastian tez mala gadula
najczesciej kilkadziesiat x na dzien jak mam wolne to mnie wola w 3 odmianach;-) : Mama, Mamu, Mamo
b duzo rozumie, zlozne juz polecenia I nosi nam puste talerze do kuchni, zaklada buty nasze I swoje, spi I chodzi na spacery z 3 maskotkami: zaba, pies I lala, nie mozna zadnej zapominiec bo nada sie wracac he he
ma swoj wlasny jezyk typu :
gu gu -jagody
dz'i-drzwi
ki-klucz zuopelnie po ang choc nikt jej nie uczyl etcaNiLewe lubi tę wiadomość
-
No ta pierwsza wizyta trwa dluzej . Bo ten scan i wywiad . Ja juz rodzilam w tym szpitalu wiec tez inaczej bo duzo maja z karty .
To prawda dom, nicola ,praca . Czas leci jak szalony .
A wy kiedy drugie ? Limerykowo , Anielewe?
U nas to tak niespodziewanie .
Mowie Nicoli ze bedzie miala rodzenstwo ale tylko mowi tak i kiwa glowa . Brzuszka jeszcze takiego nie ma raczej zostaly pozostalosci po nicoli . Schudlam 2.5 kg wiec obym jeszcze troche schudla .
U nas w coombe tez problem z parkingiem . Ale my znalezlismy parking blisko szpitala wiec przejsc sie kawalek mozna tam zawsze jest miejsce .
-
U nas nicola tez duzo rozumie co sie do niej mowi . Wynosi po sobie pampersy , czy co znajdzie na dywanie jakis paproch , wyciaga chusteczki i sprzata myje podloge . Bardzo lubi jak jej sie czyta ksiazeczki i je ogladac .
Mnie tez wola mama albo mamo choc , mowi nie chce, chce , to , nie , tak ,mam, tata , tato, kot, auto, ciocia, dziadzia ,co to jest jej najlepszym pytaniem bo o wszystko pyta ,mis ,dzidzia, baba , nasladuje kota jak mialczy .Bardzo wyraznie mowi Itp . Bieze lalke robi jej ciii albo aaaaa i buja . Przykrywa kocem kladzie spac ,daje smoka ,nawet swoje picie , ale tez jest niedobra . Wymusza na kazdym kroku . I sprawdza na ile moze sobie pozwolic . Pokazuje gdzie kokoszka dziobala , rozdaje buziaki i robi noski noski .Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 22:53
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
o Kobietki sa na forum super, tu zacieszam
my mielismy troche problemow zyciowych: praca, zdrowie, chata wiec wzielam dluuga przerwe
mam nadz Ewelina ze spokojnie zdazylas do pracy, no tak skoro mieli w szpiatlu Twoje dane z poprzedniej ciazy to poszlo duzo szybciej, a Nikol to uwierzy jak poczuje kopniecia rodzenstwa w duzym brzuszki
no tak jak pisalam my bysmy chcieli juz 2gie bejbi ale mamy pod gorke w tym temacie I niestety wyczerpaly nam sie raczej drogi rozwiazania problemu
moglabym jeszcze sprobowac ostatnim rzutem klinike poronien w POz na promienistej ale chyba juz nie chce mi sie tyle kluc plus kasa na te badania
przed Lola mielismy doctor z II stop specjalizacji I tytulami, niestety mimo calej genetyki nie znalezlismy zrodla problemu
gdzies przeczytalam ze I w 70% przyczyny sa nieznane
ost czytalam ksiaze Szwai Zupa z ryby fugu I tam nawet 4 in vitra sie nie udaly (Lola jest z ciazy naturalnej-cud), ksiazka oczyw fikcyjna ale sa takie historie..
nie ma co smecic, najwazniejsze ze mamy Coreczke -
Limerykowo wizyta pierwsza w szpitalu dopiero 2 marca wiec jeszcze troche .
Oj tak chyba to ten bunt bo inaczej tego nazwac nie mozna .
U nas Nicola tez ma duzo wlosow . Musze ja umowic do fryzjiera . I ciut podciac . Chociaz szkoda mi bardzo . Ona urodzila sie z dlugimi wlosami i nic jej sie nie wytarly ..
Lece spac bo zaraz zasne z tel w reku
Dobranoc .