Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    wlasnie Ewelina ogromne Gratulacje 2 ciazy!!
    to masz termin na wrzesien
    a mysle ze na Nikol bedziesz mogla liczyc jesli chodzi o pomoc przy dzidziusiu

bylas juz moze na jakims scanie czy czekasz na 12-14 tydz
    fajnie, zazdroszcze :-)
    Dziekuje :*
    Tak bylam dwa razy . Ciaza potwierdzona . Dostalam progesteron z powodu plamien .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to zycze Ci zeby bylo juz tylko dobrze, na pewno luteina Ci pomoze
    ja tez dlugo bralam, nie mialam zadnych skutkow ubocznych
    a serducho slyszalas lub widzialas?
    to Cie widze Mama wzielo mocno na 2 scany ;-)
    b dobrze tez bym ganiala

mej kolezanki z pracy corka jest teraz w 3mcu I ona babcia przezywa zdalnie z Irlandii pierwszego wnuka/wnuczke

dzis w parku spotkalam irl mame mezatke z Polakiem z 2 dzieci :19mcy I 3mce, podziwiam, choc chyba ma pomoc jakas w domu bo ja w sportowych ciuchach sie raz dwa na spacer odprawilam a ona odwalona ze ho ho
    teraz Lolusie ubrac to jest sztuka , ucieka I wierzga przy pamperku nawet

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    whcxl3.jpg

fotka z listopada teraz my juz wlasciwie bez dydusia czyli smoka

Ewelina.Irl, aNiLewe lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszlam raz dla potwierdzenia a drugi bo te plamienia .
    Tak seruszko slyszalam:)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/da2aae4665d3.jpg

Limerikowo, aNiLewe lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluszek sliczny okruszek ☺
    Macie juz jakies typy na imiona?

Wrocilysmy ze spacerku, co za pogoda, byle do wiosny
    usypiam panienke na drzemke i biore sie za konsumpcje obiadku

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche imion sie podoba ale zobaczymy jak to bedzie . Moze sie pokaze na scanie .
    Przyszedl mi dzis list i mam wizyte na 2 marca

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 2marca to juz niedaleko.mam nadzieje ze dlugo sie nie wysiedzisz na rejestracji ciazy w szpitalu.chyba juz nie ma tu takiego baby boomu co w poprzednich latach

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    O 2marca to juz niedaleko.mam nadzieje ze dlugo sie nie wysiedzisz na rejestracji ciazy w szpitalu.chyba juz nie ma tu takiego baby boomu co w poprzednich latach
    Jak ja chodzilam jeszcze z nicola w ciazy do coombe to zrobili na dana godzine i o tej sie wchodzilo max 10 minut poslizgu bylo . Mam nadzieje ze tak zostalo . Bo mam na 8.40 a na 14 jade do pracy

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to w Coombie maja to lepiej chyba zorganizowane, w Limerick im pozniej masz na godzine tym wiekszy poslizg tak do 45min I niestety calosc I 3.5h trwa: scan wywiad badania, jak dla mnie b dlugo
    no ale wiadomo trzeba sie zarejstrowac
    jest klopot tez z parkingiem, znalezienie wolengo miejsca to prawie traf jak na loterii :-)
    kiedys trafilo mi sie tak z racji b waskiej bramy wjazdowej ze musialm cofac z paroma autami by inni mogi wyjechac ;-) a manewr cofania nie jest moim ulubionym, trzeba bylo sie skupic

dzis Walentynka mocno przepracowana bo bizi w hotelu z racji konferencji na UL, no ale w domu maz wital kwiatkami, Lolusia tez dostala od mamy z bukietu jedna rozyczke I chodzila z nia po domu wachajac

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak sie czujesz Ewelina, juz za 2 tyg I trymestr za Toba, czytam ze Ty na pelnych obrotach jestes : praca I dom , fiu fiu

Nikol orientuje sie ze rodzenstwo w drodze czy jeszcze brzuszek niewidoczny? :-)

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LImerikowo nie ma co zazdroscic tylko dzialac :P
    Akurat myslalam wczoraj o was i już miałam na gadu pisać co u Loli. My wszystkie obserwujemy się na fejsie to wiemy co i jak. Jak Veronica Domi wyrosla, ho ho :) Szkoda ze Agata się nie odzywa. I w ogole więcej nowych mam z irl się nie odzywa. Watek zyl naszymi ciążami.

U nas wszystko super, teraz zmagamy się z kaszelkiem nieładnym. Ale leki sa i mam nadzieje ze szybko przegonimy. Wczoraj było pierwsze kocham, Sebek mowi: Mama, czesc, kocham cie. Gadula się taka zrobila ze ho ho. A jak u was maluszki dużo mowia? Bo ze broja to pewnie kazde mega jak nasz brzdąc. Ale zaraz przyjdzie przytuli pocaluje to się wybacza.

A tak u nas tez praca na caly etat dom tak się kreci jakos az nie wierze ze zaraz sebek 20miesiecy

Limerikowo, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dziekuje aNiLewe za pamiec

to rzeczywiscie Sebastian w mowieniu Lole przegonil jesli chodzi o : Kocham Cie

fakt ten watek irl zyl naszymi caizami odkad tylko Domi go zalozyla :-)
    ja tam nie jestem bardzo fejsbukowa

no mym z tym staraniem nie mamy problem ale z rozwinieciem sie ok ciazy
    ale coz kto nie probuje ten nie ma rezultatu..

Lolka mowi sporo I fajnie ze Sebastian tez mala gadula

najczesciej kilkadziesiat x na dzien jak mam wolne to mnie wola w 3 odmianach;-) : Mama, Mamu, Mamo

b duzo rozumie, zlozne juz polecenia I nosi nam puste talerze do kuchni, zaklada buty nasze I swoje, spi I chodzi na spacery z 3 maskotkami: zaba, pies I lala, nie mozna zadnej zapominiec bo nada sie wracac he he

ma swoj wlasny jezyk typu :
    gu gu -jagody
    dz'i-drzwi
    ki-klucz zuopelnie po ang choc nikt jej nie uczyl etc

aNiLewe lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agate to widzialam pare tyg temu w parku z daleka z mala I psem, byla jak zwykle w super fitnesowej formie

a fotki Veroniki Domi to mnie zadziwily bo dziewczynak ma full wlosow na kitki, nasza to lysa po mnie, normalnie dziedziczne

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ta pierwsza wizyta trwa dluzej . Bo ten scan i wywiad . Ja juz rodzilam w tym szpitalu wiec tez inaczej bo duzo maja z karty .
    To prawda dom, nicola ,praca . Czas leci jak szalony .
    A wy kiedy drugie ? Limerykowo , Anielewe?
    U nas to tak niespodziewanie .
    Mowie Nicoli ze bedzie miala rodzenstwo ale tylko mowi tak i kiwa glowa . Brzuszka jeszcze takiego nie ma raczej zostaly pozostalosci po nicoli . Schudlam 2.5 kg wiec obym jeszcze troche schudla . :-D
    U nas w coombe tez problem z parkingiem . Ale my znalezlismy parking blisko szpitala wiec przejsc sie kawalek mozna tam zawsze jest miejsce . ;)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nicola tez duzo rozumie co sie do niej mowi . Wynosi po sobie pampersy , czy co znajdzie na dywanie jakis paproch , wyciaga chusteczki i sprzata myje podloge . Bardzo lubi jak jej sie czyta ksiazeczki i je ogladac .
    Mnie tez wola mama albo mamo choc , mowi nie chce, chce , to , nie , tak ,mam, tata , tato, kot, auto, ciocia, dziadzia ,co to jest jej najlepszym pytaniem bo o wszystko pyta ,mis ,dzidzia, baba , nasladuje kota jak mialczy .Bardzo wyraznie mowi Itp . Bieze lalke robi jej ciii albo aaaaa i buja . Przykrywa kocem kladzie spac ,daje smoka ,nawet swoje picie , ale tez jest niedobra . Wymusza na kazdym kroku . I sprawdza na ile moze sobie pozwolic . Pokazuje gdzie kokoszka dziobala , rozdaje buziaki i robi noski noski .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 22:53

Limerikowo lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o Kobietki sa na forum super, tu zacieszam

my mielismy troche problemow zyciowych: praca, zdrowie, chata wiec wzielam dluuga przerwe

mam nadz Ewelina ze spokojnie zdazylas do pracy, no tak skoro mieli w szpiatlu Twoje dane z poprzedniej ciazy to poszlo duzo szybciej, a Nikol to uwierzy jak poczuje kopniecia rodzenstwa w duzym brzuszki

no tak jak pisalam my bysmy chcieli juz 2gie bejbi ale mamy pod gorke w tym temacie I niestety wyczerpaly nam sie raczej drogi rozwiazania problemu
    moglabym jeszcze sprobowac ostatnim rzutem klinike poronien w POz na promienistej ale chyba juz nie chce mi sie tyle kluc plus kasa na te badania

przed Lola mielismy doctor z II stop specjalizacji I tytulami, niestety mimo calej genetyki nie znalezlismy zrodla problemu
    gdzies przeczytalam ze I w 70% przyczyny sa nieznane

ost czytalam ksiaze Szwai Zupa z ryby fugu I tam nawet 4 in vitra sie nie udaly (Lola jest z ciazy naturalnej-cud), ksiazka oczyw fikcyjna ale sa takie historie..

nie ma co smecic, najwazniejsze ze mamy Coreczke

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytam ze Nikol juz tez ma bunt dwulatka, czyli wymuszanie I testowanie granic cierpliowosci rodzicow , wesolo :-)

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerykowo wizyta pierwsza w szpitalu dopiero 2 marca wiec jeszcze troche .
    Oj tak chyba to ten bunt bo inaczej tego nazwac nie mozna .
    U nas Nicola tez ma duzo wlosow . Musze ja umowic do fryzjiera . I ciut podciac . Chociaz szkoda mi bardzo . Ona urodzila sie z dlugimi wlosami i nic jej sie nie wytarly ..
    Lece spac bo zaraz zasne z tel w reku :)
    Dobranoc .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od dzis mam mala gosposie w domu.nie tylko wyciera po sobie jak narozrabia z owocami ale juz rozklada naczynia ze zmywarki

Wskazuje na koszulke z Audrey Hepburn i mowi: Odri :-)

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 240 241 242 243 244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ