X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Jestem w ciąży, karmię piersią
Odpowiedz

Jestem w ciąży, karmię piersią

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę o tandemie, ale raz, że boję się tych kilku dni w szpitalu, jak mała zareaguje itd., a dwa boję się, że jak zobaczy, że mały/mała pije co chwila to też będzie chciała częściej. No i jeśli jedno i drugie dziecko będzie się budziło w nocy na cyca to chyba będę zmuszona strzelić sobie w łeb :D Tak czy siak póki wyniki krwi będę miała git to chcę karmić możliwie długo.

annkaa lubi tę wiadomość

• smeg Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę o tandemie, ale chciałabym za jakiś czas odstawić nocne karmienia - może jak pójdę na zwolnienie i będzie więcej tych dziennych. Na grupie kp w ciąży i w tandemie jest 3000 osób, więc komuś się chyba te tandemy udają :D chciałabym drugie dziecko urodzić w domu, między innymi dlatego, żeby nie zostawiać starszej na kilka dni.

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się 😁😁😁

tym_janek lubi tę wiadomość

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23)
  • Katy Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) Czy ktoras z Was moze opowiedzieć jak wygladalo u niej karmienie w tandemie? Ja poki co karmie dalej synka chociaz mialam odstawiac w 20 tygodniu, a tu juz 30 leci 😂

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • majóweczka83 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odświeżam wątek, czy są mamy karmiące piersią w ciąży?

Planujecie karmić do porodu czy jednak odstawić wcześniej?

• marta-marta Debiutantka

Wysłany: 23 lutego 2021, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Tak ja jestem. U mnie z tym karmieniem to szok jest. Córka w kwietniu kończy 2 latka. Mega dużo przy cycu, głównie w nocy. Przez cały czas kp brak okresu. W listopadzie miałam covida i ją odstawiłam wtedy bo nie byłam wstanie karmić. Zniosła to raczej dobrze. Kilka razy nad ranem dobrała się do cyca ale generalnie uważałam że jest dostawiona od piersi. Po 2 tygodniach dostałam pierwszy okres a w następnym cyklu zaciazylam. W tym samym czasie malutka miała zapalenie ucha, bardzo gorączkowała itp i wróciliśmy do kp. W szoku jestem że po 2 miesiącach przerwy laktacja powróciła. Obecnie nie mam pojęcia jak to będzie dalej z tym karmieniem.

majóweczka83 lubi tę wiadomość

• marta-marta Debiutantka

Wysłany: 23 lutego 2021, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Planuje odstawić małą latem jak pochłonie ją zabawa i wieczorem będzie padała jak mucha bo teraz bez cyca nie chce zasnąć i do 23

• majóweczka83 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek w grudniu skończył 2 latka i łatwo nie zrezygnuje, krzyczy płacze mamy swoje pory i przyzwyczajenia i poniżej 3 karmień nie zeszliśmy, i obowiązkowo do usypiania cycuś. Szkoda mi go odstawiać i nie chce jednocześnie karmić dwójki. Zapowiada się trudna przeprawa.

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek skończył 2 latka miesiąc temu. Ostatni raz nakarmiłam go piersią w dniu w którym miałam USG I trymestru. Dla mnie to była najlepsza decyzja pod słońcem, bo całe noce był do mnie przyssany. Chodziłam zła i niewyspana. Miałam go za cycoholika, a w sumie odstawienie poszło w miarę gładko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2021, 22:23

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Vienne Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie byłam w takiej sytuacji, aczkolwiek znałam dziewczynę, która karmiła piersią i jednocześnie była w ciąży. Każdy się dziwił, jak sobie radzi ale naprawdę dobrze sobie z tym radziła. Jak z nią rozmawiałam, stwierdziła, ze nie żałuje, że nie przestała karmić.
    W takim przypadku koniecznie trzeba się pilnować ze zdrową dietą oraz dbać o suplementcję, szczególnie, ze dieta nie jest często w stanie uzupełnić wszystkich witamin oraz mikroelementów, jakich organizm potrzebuje. Polecam Composita Mama https://compositamama.pl/ - zwłaszcza, że jest dedykowany zarówno kobietom w ciąży, jak i w laktacji.

• edka85 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2021, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będąc w drugiej ciąży karmiłam syna do 13 tc. Teraz znowu jestem w ciąży i nadal karmię córkę. Jak długo będę kp? Nie wiem, ale na pewno odstawię małą przed porodem. Tandemu nawet nie biorę pod uwagę.

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23)
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ