Kosmetyki
-
Drogie Koleżanki,
Czy macie jakieś sprawdzone kosmetyki do polecenia? Chodzi mi głównie o szampon, odżywkę, żel pod prysznic, balsam do ciała (na rozstępy) i jakiś tonik i krem do twarzy.
Kupiłam niedawno w Rossmannie intensywne serum przeciw rozstępom Lirene "Będę Mamą". Napisali, że zalecane przez ginekologów itp, no to wcieram w brzuch. Dziś czytam skład, a tam jakiś paraben! A ponoć parabeny to zło. W necie gdzieś napisali też, żeby unikać serum, bo mocne i może źle działać na płód.
Nie chcę wyważać otwartych drzwi. Może któraś z Was może coś polecić?
Używam szamponów do włosów przetłuszczających się, a twarz zrobiła mi się ostatnio tak wrażliwa (jakieś czerwone plamy mi się też porobiły), że moje kremy AA mnie pieką.
Będę wdzięczna za jakieś sugestie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 13:34
08.09 - transfer
-
Na rozstępy polecam olej ze słodkich migdałów. 100% naturalny skład a czy skuteczny to na razie nie mogę powiedzieć
jedynie fajnie sie wchłania, skóra jest nawilżona i elastyczna.
Zaś kosmetyków używam do skory wrażliwej: Szampon bialy jeleń, żel pod prysznic Ziaja ulga. Mi one odpowiadają, ale kazda skora jest inna i inaczej reaguje.Idgie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja obecnie używam niemal wszystkich kosmetyków do higieny ciała z Ziaji
-
Ziaja jest straszna.
Ja zawsze po Ziaji miałam uczulenie, a mam suchą i wrażliwą skórę. Jak przeczytałam bloga Sroki i trochę poznałam tajniki składu kosmetyków już wiem dlaczego. Marka napakowana gównami które tylko nam szkodzą
Boże, jak ja się cieszę, że trafiłam na bloga tej kobiety
-
Popatrzcie - https://sauria80world.pl Tam macie trochę porad i sugestii.
Ogólnie warto próbować produkcji kosmetyków na własną rękę.
Wtedy wiesz, z czego to powstaje. A poza tym wyłącznie sprawdzone, jakościowe marki.
Tylko to ma sens.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca, 13:46
-