X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kokonu nie miałam i raczej mieć nie będę, bo często jest wymieniany jako przyczyna śmierci łóżeczkowej.
    Planuje kosz mojżesza pleciony,tak żeby mieć bobo pod ręką. ;)

Toonney lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokon oczywiście u mnie nie do spania... ale do leżenia w ciągu dnia na kanapie, mam psa i starsze dziecko, mam nadzieję, że w takim kolonie dzidzia będzie dla nich bardziej widoczna :P i jednak trochę odseparowana. Jak się nie będzie sprawdzał to odsprzedam :P

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa właśnie widziałam pierwszy raz jak się brzuch trochę podniósł jak dzidzia pukala i w końcu poczułam pod ręką 😍😱🙈

nowa na dzielni, Paatka, Mmiśka, aniaem86, Gabriella, karolkowa, MrsKiss, juna, Misia90, małżowinka, diversik89, Jitka, XKamaCX lubią tę wiadomość

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój już tak puka, że mój mąż tak jak na początku leciał jak głupi jak tylko mówiłam że się rusza i żeby przyłożył rękę, to już mu się to znudziło ;P.

Dziewczyny, a podpowiedzcie z łóżeczkiem jeszcze. My planujemy kupić normalne łóżeczko na dzień i na późniejsze miesiące na noc, a na pierwsze kilka miesięcy chcieliśmy kupić to: https://babyhit.pl/product-pol-20695-Kinderkraft-Sofi-Lozeczko-Turystyczne-Z-Funkcja-Kojca-4w1-Grey.html?utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping&curr=PLN

żeby mały spał z nami w sypialni. Chyba już to wrzucałam, ale ten termin "łóżeczko turystyczne" nie brzmi mi super bezpiecznie, ale no technicznie rzecz biorąc jest lekkie, oddycha i chyba działa bardzo podobnie do koszy Mojżesza, co?

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsKiss wrote:
    Kokon oczywiście u mnie nie do spania... ale do leżenia w ciągu dnia na kanapie, mam psa i starsze dziecko, mam nadzieję, że w takim kolonie dzidzia będzie dla nich bardziej widoczna :P i jednak trochę odseparowana. Jak się nie będzie sprawdzał to odsprzedam :P
    U mnie kokon tez w dzien i do zabierania do kogos :p ja tam go uwielbiam :)

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samo łóżeczko turystyczne nie jest żadnym zagrożeniem, bo jest siateczkowe i jak dziecko przydusi nawet buźkę nieświadomie to się nie udusi. My turystyczne mamy u dziadków, a mojej przyjaciółki synek od początku do 2 lat spał w turystycznym. Jedyne co ważne to żeby wybrać dobry materac, ale to do każdego lózeczka. Dziecko nie powinno spac na niczym bardzo miekkim.

nowa na dzielni lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziewczynka została dziewczynką. :)) Termin na 7.04

MrsKiss, diversik89 lubią tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chłopak, termin 10.04
    :-)

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które już rodziły, czy brałyście położną? M

1267e64ec8.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:

Chodzi ci do porodu? Nie. Byl tylko moj maz a polozne ze szpitala byly tak cudowne ze czulam sie jak w domu. Jednak wiem ze jest taka mozliwosc, trzeba tylko zglosic w szpitalu?

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:

Nie, nie wykupowałam dodatkowej.

A właśnie mi dziś na wizycie położna przypomniała, że czas pomyśleć o środowiskowej i sobie zaklepać. Myślałam, ze jak zajme sie tym po swietach to wystarczy.:d Wczesniej mialam polozna ze szkoly rodzenia, wiec nic zalatwiac nie musialam...

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi właśnie lekarz mówiła, żebym już wybierała szpital, położną jeśli chcę i zapisala sie do szkoly rodzenia, bo zaraz nie będzie miejsc :) Stąd moje pytanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2019, 18:23

1267e64ec8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Nie, nie wykupowałam dodatkowej.

A właśnie mi dziś na wizycie położna przypomniała, że czas pomyśleć o środowiskowej i sobie zaklepać. Myślałam, ze jak zajme sie tym po swietach to wystarczy.:d Wczesniej mialam polozna ze szkoly rodzenia, wiec nic zalatwiac nie musialam...
    A to jest taki obowiązek zaklepywać położoną? Mnie nikt o tym nie informował.

• Paatka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella wrote:
    A to jest taki obowiązek zaklepywać położoną? Mnie nikt o tym nie informował.

Po porodzie w szpitalu będziesz wypełniała deklarację dotyczącą położnej środowiskowej. Jeśli nie wybierzesz wcześniej samodzielnie, to prawdopodobnie będzie wysłana do Ciebie położna z przychodni, jeśli takową mają. Ale powiem szczerze - nie mam pojęcia jak to wszystko jest załatwiane, bo ja miałam wszystko przez szkołe rodzenia i w papierach w szpitalu wpisywałam tylko jej nazwę.

Gabriella lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Po porodzie w szpitalu będziesz wypełniała deklarację dotyczącą położnej środowiskowej. Jeśli nie wybierzesz wcześniej samodzielnie, to prawdopodobnie będzie wysłana do Ciebie położna z przychodni, jeśli takową mają. Ale powiem szczerze - nie mam pojęcia jak to wszystko jest załatwiane, bo ja miałam wszystko przez szkołe rodzenia i w papierach w szpitalu wpisywałam tylko jej nazwę.
    Dobrze wiedzieć, bo jak widzę wszystkiego samemu się trzeba dowiedzieć 🤦‍♀️

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:
    No mi właśnie lekarz mówiła, żebym już wybierała szpital, położną jeśli chcę i zapisala sie do szkoly rodzenia, bo zaraz nie będzie miejsc :) Stąd moje pytanie.
    Jak dokonuje się wyboru szpitala? Mam tam pojechać i powiedzieć chcę i was rodzić?

• Paatka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpitala jako tako nie wybierasz pisemnie.. Jedziesz tam gdzie chcesz poprostu. Chyba, że cesarka, wtedy musisz być umówiona.
    Jeśli nie będą mieli miejsca to i tak odeślą Cię gdzie indziej... nawet jeśli u nich będziesz miała wykupioną położną.
    Ja się tego najbardziej bałam, że pojadę do szpitala, w którym od początku chciałam rodzić i z którego jest moj lekarz prowadzący, a okaże się, że miejsc brak, bo tyle porodów...

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja się tego boję, że będę jeździć od szpitala do szpitala i nigdzie mnie nie ze chcą.

• Paatka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella wrote:
    No ja się tego boję, że będę jeździć od szpitala do szpitala i nigdzie mnie nie ze chcą.

Aż tak źle napewno nie będzie... Z resztą to jest jakoś tak, że jak akcja jest już porządnie rozkręcona to nie mają prawa Cię odesłać, tylko muszą przyjąć.
    Ale dobrze jest mieć przygotowany w głowie plan (a właściwie osoba, która Cię bedzie zawozić powinna go mieć) i być świadoma, gdzie dany szpital jest i jak najszybciej dojechać do niego. Wiadomo gps jest, ale i one potrafią się mylić. Po co dodatkowe nerwy. ;)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna środowiskowa mialam z przychodni zgłoszona w dniu porodu :) do rany przyłoż taka kochana i mądra kobietka :) bez staroswieckich wymyslow a juz takie historie slyszalam ze szok :D

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ