Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kokonu nie miałam i raczej mieć nie będę, bo często jest wymieniany jako przyczyna śmierci łóżeczkowej.
    Planuje kosz mojżesza pleciony,tak żeby mieć bobo pod ręką. ;)

Toonney lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokon oczywiście u mnie nie do spania... ale do leżenia w ciągu dnia na kanapie, mam psa i starsze dziecko, mam nadzieję, że w takim kolonie dzidzia będzie dla nich bardziej widoczna :P i jednak trochę odseparowana. Jak się nie będzie sprawdzał to odsprzedam :P

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa właśnie widziałam pierwszy raz jak się brzuch trochę podniósł jak dzidzia pukala i w końcu poczułam pod ręką 😍😱🙈

nowa na dzielni, Paatka, Mmiśka, aniaem86, nick nieaktualny, karolkowa, MrsKiss, juna, Misia90, małżowinka, diversik89, Jitka, XKamaCX lubią tę wiadomość

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój już tak puka, że mój mąż tak jak na początku leciał jak głupi jak tylko mówiłam że się rusza i żeby przyłożył rękę, to już mu się to znudziło ;P.

Dziewczyny, a podpowiedzcie z łóżeczkiem jeszcze. My planujemy kupić normalne łóżeczko na dzień i na późniejsze miesiące na noc, a na pierwsze kilka miesięcy chcieliśmy kupić to: https://babyhit.pl/product-pol-20695-Kinderkraft-Sofi-Lozeczko-Turystyczne-Z-Funkcja-Kojca-4w1-Grey.html?utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping&curr=PLN

żeby mały spał z nami w sypialni. Chyba już to wrzucałam, ale ten termin "łóżeczko turystyczne" nie brzmi mi super bezpiecznie, ale no technicznie rzecz biorąc jest lekkie, oddycha i chyba działa bardzo podobnie do koszy Mojżesza, co?

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsKiss wrote:
    Kokon oczywiście u mnie nie do spania... ale do leżenia w ciągu dnia na kanapie, mam psa i starsze dziecko, mam nadzieję, że w takim kolonie dzidzia będzie dla nich bardziej widoczna :P i jednak trochę odseparowana. Jak się nie będzie sprawdzał to odsprzedam :P
    U mnie kokon tez w dzien i do zabierania do kogos :p ja tam go uwielbiam :)

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samo łóżeczko turystyczne nie jest żadnym zagrożeniem, bo jest siateczkowe i jak dziecko przydusi nawet buźkę nieświadomie to się nie udusi. My turystyczne mamy u dziadków, a mojej przyjaciółki synek od początku do 2 lat spał w turystycznym. Jedyne co ważne to żeby wybrać dobry materac, ale to do każdego lózeczka. Dziecko nie powinno spac na niczym bardzo miekkim.

nowa na dzielni lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziewczynka została dziewczynką. :)) Termin na 7.04

MrsKiss, diversik89 lubią tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chłopak, termin 10.04
    :-)

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które już rodziły, czy brałyście położną? M

1267e64ec8.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:

Chodzi ci do porodu? Nie. Byl tylko moj maz a polozne ze szpitala byly tak cudowne ze czulam sie jak w domu. Jednak wiem ze jest taka mozliwosc, trzeba tylko zglosic w szpitalu?

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:

Nie, nie wykupowałam dodatkowej.

A właśnie mi dziś na wizycie położna przypomniała, że czas pomyśleć o środowiskowej i sobie zaklepać. Myślałam, ze jak zajme sie tym po swietach to wystarczy.:d Wczesniej mialam polozna ze szkoly rodzenia, wiec nic zalatwiac nie musialam...

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi właśnie lekarz mówiła, żebym już wybierała szpital, położną jeśli chcę i zapisala sie do szkoly rodzenia, bo zaraz nie będzie miejsc :) Stąd moje pytanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2019, 18:23

1267e64ec8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Nie, nie wykupowałam dodatkowej.

A właśnie mi dziś na wizycie położna przypomniała, że czas pomyśleć o środowiskowej i sobie zaklepać. Myślałam, ze jak zajme sie tym po swietach to wystarczy.:d Wczesniej mialam polozna ze szkoly rodzenia, wiec nic zalatwiac nie musialam...
    A to jest taki obowiązek zaklepywać położoną? Mnie nikt o tym nie informował.

• Paatka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella wrote:
    A to jest taki obowiązek zaklepywać położoną? Mnie nikt o tym nie informował.

Po porodzie w szpitalu będziesz wypełniała deklarację dotyczącą położnej środowiskowej. Jeśli nie wybierzesz wcześniej samodzielnie, to prawdopodobnie będzie wysłana do Ciebie położna z przychodni, jeśli takową mają. Ale powiem szczerze - nie mam pojęcia jak to wszystko jest załatwiane, bo ja miałam wszystko przez szkołe rodzenia i w papierach w szpitalu wpisywałam tylko jej nazwę.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Po porodzie w szpitalu będziesz wypełniała deklarację dotyczącą położnej środowiskowej. Jeśli nie wybierzesz wcześniej samodzielnie, to prawdopodobnie będzie wysłana do Ciebie położna z przychodni, jeśli takową mają. Ale powiem szczerze - nie mam pojęcia jak to wszystko jest załatwiane, bo ja miałam wszystko przez szkołe rodzenia i w papierach w szpitalu wpisywałam tylko jej nazwę.
    Dobrze wiedzieć, bo jak widzę wszystkiego samemu się trzeba dowiedzieć 🤦‍♀️

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:
    No mi właśnie lekarz mówiła, żebym już wybierała szpital, położną jeśli chcę i zapisala sie do szkoly rodzenia, bo zaraz nie będzie miejsc :) Stąd moje pytanie.
    Jak dokonuje się wyboru szpitala? Mam tam pojechać i powiedzieć chcę i was rodzić?

• Paatka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpitala jako tako nie wybierasz pisemnie.. Jedziesz tam gdzie chcesz poprostu. Chyba, że cesarka, wtedy musisz być umówiona.
    Jeśli nie będą mieli miejsca to i tak odeślą Cię gdzie indziej... nawet jeśli u nich będziesz miała wykupioną położną.
    Ja się tego najbardziej bałam, że pojadę do szpitala, w którym od początku chciałam rodzić i z którego jest moj lekarz prowadzący, a okaże się, że miejsc brak, bo tyle porodów...

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja się tego boję, że będę jeździć od szpitala do szpitala i nigdzie mnie nie ze chcą.

• Paatka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella wrote:
    No ja się tego boję, że będę jeździć od szpitala do szpitala i nigdzie mnie nie ze chcą.

Aż tak źle napewno nie będzie... Z resztą to jest jakoś tak, że jak akcja jest już porządnie rozkręcona to nie mają prawa Cię odesłać, tylko muszą przyjąć.
    Ale dobrze jest mieć przygotowany w głowie plan (a właściwie osoba, która Cię bedzie zawozić powinna go mieć) i być świadoma, gdzie dany szpital jest i jak najszybciej dojechać do niego. Wiadomo gps jest, ale i one potrafią się mylić. Po co dodatkowe nerwy. ;)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna środowiskowa mialam z przychodni zgłoszona w dniu porodu :) do rany przyłoż taka kochana i mądra kobietka :) bez staroswieckich wymyslow a juz takie historie slyszalam ze szok :D

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ