Kwiecień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj dziewczyny na temat teściowych i teściów to ja bym mogła książkę napisać. Przez moich byłych teściów rozpadło się moje małżeństwo. Pomijam fakt że mój były mąż byl maminsynkiem i nie potrafił się im przeciwstawić. Moja była teściowa to. Naprawdę kobieta zeslana z piekła chyba. Po stracie pierwszej ciąży powiedziała mi że nie jestem pełnowartościową kobietą skoro dziecka nie potrafię urodzić. Takie dostałam wsparcie od niej w najgorszym okresie mojego życia.
Takich przytyków i historii mogła bym napisać miliony. Mieszkaliśmy niestety u nich i zniszczyli nasze małżeństwo w półtora roku.
Teraz mam przrkochanych teściów w nic się wtrącają a jeśli potrzebujemy pomocy to są zawsze w gotowości. -
nick nieaktualny
-
Ja pracuje i na L4 się w ogóle nie wybieram ponieważ jestem na własnej działalności i niestety w naszym chorym Państwie chorobowe przedsiębiorcy jest nierealne.. Ale pracuje z domu, od czasu do czasu jakies spotkanie więc mam się dobrze
Kurcze myślałam że tylko mi się taki skarb z teściową trafił ale widzę że nie jestem sama u nas tesciu nie żyje i teściowa ewidentnie nie ma swojego życia i żyje naszym.. I tutaj jest podstawowy problem. Gdy od czasu do czasu kogoś pozna i zajmie jej chociaż na chwilę głowę to jest naprawdę w porządku babka ale gdy tylko się związek rozpadnie (a wbrew pozorom jest to średnio trzy razy w roku 🙉) to jest tragedia..03.18 - wyrok azoospermia
04.18 - wyniki hormonów w normie
05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
06.18 - mutacja CFTR
07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
01.19 - zmiana kliniki na nOvum
03.19 - kuracja przed biopsją
07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!!
16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
Mamy ⛄⛄
Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
-
nick nieaktualnykalade wrote:Czy któraś z Was spotkała się z zamienników no-spy pod nazwą Drotafemme? W mojej aptece nie mają no-spy tylko to i pani zapewniła, że to to samo, ale jakoś mam obawy, żeby wziąć
-
kalade wrote:Czy któraś z Was spotkała się z zamienników no-spy pod nazwą Drotafemme? W mojej aptece nie mają no-spy tylko to i pani zapewniła, że to to samo, ale jakoś mam obawy, żeby wziąć
Składnikiem czynnym no-spy jest drowateryna, wnioskując z nazwy tego zamiennika - tu też. Można zapytać jeszcze czy dawka podobna.
-
Dziewczyny, bolą mnie krzyże, ale już wiem że tak może być. Dzisiaj doszedł ból w pachwinie ale chwilami jest tak silny, że nie mogę stanąć na nogę. Nic więcej mi nie dolega - nie mam plamień, skurczy, temperatury czy co tam jeszcze można wymyślić.
Czy Wy macie podobne bóle? Taki ból w pachwinie też jest normalny czy lepiej kontaktować się z lekarzem?
Mogę wziąć No-spę czy lepiej nie ryzykować?
Wizytę mam w czwartek. Jak będzie tragedia to mogę i dzwonić do lekarza ale jeśli to pierdoła to nie chciałabym siać paniki.
24.07.2019 punkcja
29.07.2019 ❄
29.07.2019 transfer 5.1.1
22.08.2019 ❤
31.03.2020 👶
16.02.2022 transfer 3.2.2
11.03.2022 ❤️
25.10.2022 👶 -
Gabriella wrote:Porównaj skład leków, jezeli są inne to ja bym nie brała.
Dawka też ta sama.
Jakoś mam obawy, wysłałam męża po nospe dla świętego spokoju:) -
Okebu wrote:Dziewczyny, bolą mnie krzyże, ale już wiem że tak może być. Dzisiaj doszedł ból w pachwinie ale chwilami jest tak silny, że nie mogę stanąć na nogę. Nic więcej mi nie dolega - nie mam plamień, skurczy, temperatury czy co tam jeszcze można wymyślić.
Czy Wy macie podobne bóle? Taki ból w pachwinie też jest normalny czy lepiej kontaktować się z lekarzem?
Wizytę mam w czwartek. Jak będzie tragedia to mogę i dzwonić do lekarza ale jeśli to pierdoła to nie chciałabym siać paniki.Okebu lubi tę wiadomość
-
Okebu wrote:Dziewczyny, bolą mnie krzyże, ale już wiem że tak może być. Dzisiaj doszedł ból w pachwinie ale chwilami jest tak silny, że nie mogę stanąć na nogę. Nic więcej mi nie dolega - nie mam plamień, skurczy, temperatury czy co tam jeszcze można wymyślić.
Wizytę mam w czwartek. Jak będzie tragedia to mogę i dzwonić do lekarza ale jeśli to pierdoła to nie chciałabym siać paniki.
Moja lekarka twierdzi, że bóle pachwin to norma i jedyne co doradziła żeby sobie pomóc ćwiczeniami i ogólnie bardzo poleca dla ciężarnych basen.Okebu lubi tę wiadomość
-
aniaem86 wrote:Mi lekarka mówiła, że niepokoić się mam bardzo silnym bólem pleców lub brzucha oraz plamieniem. Na Twoim miejscu spróbowałabym się zrelaksować, odpocząć. Wzięłabym magnez i nospę. I jeśli nie poczujesz po pewnym czasie poprawy to kontaktowałabym się z lekarzem. A może się przeciążyłaś albo naciągnęlaś?
Jak leżę nic nie czuję, boli jak chodzę.
Magnezu nie mam bo lekarz mówił że na razie nie potrzebuję24.07.2019 punkcja
29.07.2019 ❄
22.08.2019 ❤
31.03.2020 👶
11.03.2022 ❤️
25.10.2022 👶 -
pingwinkowa wrote:Moja lekarka twierdzi, że bóle pachwin to norma i jedyne co doradziła żeby sobie pomóc ćwiczeniami i ogólnie bardzo poleca dla ciężarnych basen.24.07.2019 punkcja
29.07.2019 ❄
22.08.2019 ❤
31.03.2020 👶
11.03.2022 ❤️
25.10.2022 👶 -
Okebu wrote:Tylko jak tu się ruszać jak boli?
Okebu lubi tę wiadomość
-
Ja tez mam okropne bóle pachwin w tej ciąży. Wystarczy mi spokojny spacer, żeby po powrocie do domu nie móc się podnieść z łóżka czy stanąć na nogi. W pierwszej ciąży nic takiego nie miałam, wiec nie wiem od czego.to zależy. Ale mocno mi to dokucza.Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g
Aniołek 8tc 24.08.2016 r. -
kalade wrote:Mnie cały czas boli podbrzusze i czasami czuje coś w kierunku szyjki, jakby króciutki skurcz przeszywajacy.
Nie wiem co to będzie, martwię się bardzo:(
Też mam co jakiś czas takie przeszywajace, krótkie bóle w okolicy szyjki.
Fragmentacja DNA: 42%
Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊
07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰
❄️❄️ Na zimowisku -
juna wrote:Też mam co jakiś czas takie przeszywajace, krótkie bóle w okolicy szyjki.
-
W ogóle to już nie wiem co mam robić. Mam dzisiaj jechać na roczek chrzesniaka, 100kn od domu. Niby lekarka nie kazała leżeć cały czas tylko odpoczywać i teraz mam dylemat czy powinnam jechać czy nie.
2h siedzenia w samochodzie plus 2h siedzenia przy stole