Kwiecień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny tylko uważajcie, bo jak pójdziecie tuż po swietach to wyniki mogą byc trochę fałszywe po świątecznym obżarstwie 😉
Polecam na allegro sprzedawcę HubiWorld. Mają fajne ceny i szeroki asortyment. Własnie przyszly mi jakieś pierdoły typu cazki, smoczek, przescieradlo na przewijak czy gacie poporodowe 😁MrsKiss lubi tę wiadomość
-
eMZetka wrote:Ja już po krzywej
Kupiłam o smaku coli i rewelacja - naprawdę smaczna i wchodzi elegancko
Teraz tylko czekam na wyniki
a nie pozwalaja popic
-
nick nieaktualnyeMZetka wrote:Ja już po krzywej
Kupiłam o smaku coli i rewelacja - naprawdę smaczna i wchodzi elegancko
Teraz tylko czekam na wyniki
-
nick nieaktualny
-
Raczej nie gęste, zbliżone smakiem do coli, mnie to smakowało jak cola wiśniowa z mocno słodkim posmakiem. Może jestem dziwna, ale naprawdę mi smakowało 😛
Mam wyniki 80-110-68, aż się dziwię, że takie niskie.
Za to hemoglobine mam 10,8 (norma 12-16) i ketony w moczu 16 (norma 0-5). Dziwię się, bo jem aż za dużo i wszystko, przybieram na wadze, w dodatku od początku ciąży łykam witaminy z żelazem. Nie wiem czy jest się czym martwić ? Ktoś się na tym zna ? Jutro mam lekarza.Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g
Aniołek 8tc 24.08.2016 r. -
nick nieaktualnyeMZetka wrote:Raczej nie gęste, zbliżone smakiem do coli, mnie to smakowało jak cola wiśniowa z mocno słodkim posmakiem. Może jestem dziwna, ale naprawdę mi smakowało 😛
Za to hemoglobine mam 10,8 (norma 12-16) i ketony w moczu 16 (norma 0-5). Dziwię się, bo jem aż za dużo i wszystko, przybieram na wadze, w dodatku od początku ciąży łykam witaminy z żelazem. Nie wiem czy jest się czym martwić ? Ktoś się na tym zna ? Jutro mam lekarza. -
nick nieaktualnyeMZetka wrote:Hmm dzięki. Jadłam i to porządną, bo wiedziałam, że rano nic nie zjem ze względu na glukozę.
-
eMZetka wrote:Raczej nie gęste, zbliżone smakiem do coli, mnie to smakowało jak cola wiśniowa z mocno słodkim posmakiem. Może jestem dziwna, ale naprawdę mi smakowało 😛
Za to hemoglobine mam 10,8 (norma 12-16) i ketony w moczu 16 (norma 0-5). Dziwię się, bo jem aż za dużo i wszystko, przybieram na wadze, w dodatku od początku ciąży łykam witaminy z żelazem. Nie wiem czy jest się czym martwić ? Ktoś się na tym zna ? Jutro mam lekarza.
Ja mam już od 1,5 miesiąca miska hemoglobine i ogólnie kiepska morfologie. Najpierw piłam syrop z zelazem ale nie pomógł a teraz mam tabletki, zobaczymy czy tym razem będzie lepiej. Witaminy z zelazem łykalam już dużo przed ciąża i cala ciąże kontynuuje ale niestety jak widać nie pomogło... Jem też bardzo dużo szpinaku i buraczkow a mimo wszystko mnie dopadła anemia ciążowa03.18 - wyrok azoospermia
04.18 - wyniki hormonów w normie
05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
06.18 - mutacja CFTR
07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
01.19 - zmiana kliniki na nOvum
03.19 - kuracja przed biopsją
07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!!
16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
Mamy ⛄⛄
Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
-
eMZetka wrote:Raczej nie gęste, zbliżone smakiem do coli, mnie to smakowało jak cola wiśniowa z mocno słodkim posmakiem. Może jestem dziwna, ale naprawdę mi smakowało 😛
Za to hemoglobine mam 10,8 (norma 12-16) i ketony w moczu 16 (norma 0-5). Dziwię się, bo jem aż za dużo i wszystko, przybieram na wadze, w dodatku od początku ciąży łykam witaminy z żelazem. Nie wiem czy jest się czym martwić ? Ktoś się na tym zna ? Jutro mam lekarza.ale przeszło. Ale hemoglobine mam 10 a norma od 12,5 pije specjalne zelazo
-
Z tymi ketonami w ciąży to różnie jest. Ja przez cukrzycę muszę sprawdzać co rano i nawet po sytej kolacji potrafią mi wyjść w moczu. To zależy od zapotrzebowania organizmu tak mi lekarze mówią. Mam zalecenia żeby budzić się po 6-7 godzinach i zjeść chociaż kromkę chleba żeby to wyeliminować
-
Dziewczyny jestem po krzywej😃 nie było tak strasznie. Miałam zwykłą + sok z połowy cytryny. Mogłam popić wodą, jakieś mega ohydne to nie było, smakowało jak woda z cukrem cytryna i lekkim posmakiem jakiegoś lekarstwa😛 wyniki 82-101-106. Mocz ok, morfologia też średnio... w przyszłym tyg wizyta, zobaczymy co dr na to.
Siedziałam tam 3h, po powrocie do domu było mi niedobrze z głodu, po śniadaniu poszłam spać na pół dnia🙉👨🏻35 l. :
2011 Kryptozoospermia
07.2018 Azoospermia
07.2019 0,3 mln ruchliwych plemników (po operacji żpn)
👩🏻32 l. :
niedoczynność tarczycy
07.2019 I ICSI- 9 komórek- 6 zarodków- 2 przestały się rozwijać
18.07.2019 transfer dwudniowego zarodka
11 dpt beta 159,4 prog 154
13 dpt beta 379,2 prog 214
15 dpt beta 744,5
18 dpt beta 2578 prog 215
26 dpt mamy serduszko ❤️
👶 03.2020
Wracamy po rodzeństwo
28.02.22 transfer ❄️ 4.1.2
8 dpt beta <0,1 🥺
26.04.22 transfer dwudniowego zarodka
9 dpt beta <0,1 🥺
10.23 histeroskopia: cd-138, usunięty polip
31.10.23 transfer trzydniowego zarodka
9 dpt beta <0,1 -
Ja też miesiąc temu miałam już dosyć niską hemoglobinę. Dostałam receptę na żelazo ale stwierdziłam że najpierw spróbuję naturalnie, podobno zakwas z buraków tak fantastycznie działa. Od tamtego czasu pije go co drugi dzień, w poniedziałek idę na pobranie krwi to zobaczę czy faktycznie są efekty. Mam nadzieję, że tak