X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • Majka27 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnie dwie noce spałam może po 3godz ból bioder kręgosłupa plus ciągle wstawianie na siku;( wszystko mnie drażni ,jak mąż wytrzyma te humory to chyba dam mu medal bo sama siebie już denerwuje ,zastanawiam się jak przetrwam te 2miesiace;(

9nzdxc3.png
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, ból bioder i nocne sikanie też mi dokuczają. A najgorzej jak córka się obudzi i lecę do niej i czekam aż zaśnie a pęcherz mam wrażenie, że zaraz eksploduje. Masakra. A jak pójdę najpierw siku albo zanim dobrze zaśnie to już za bardzo się rozbudza i płacze i kończy się spaniem u nas w łóżku, więc też mniej miejsca na w miarę wygodne ułożenie się i wiercenie. Tak źle i tak niedobrze...

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że co 2-3h wstaję, a jak nie śpię to pewnie częściej😖 Spanie ostatnio żadne. Ogólnie 3 trymestr daje mi w kość, zastanawiam się czy można zejść na zgagę.. Walczę z nią całymi dniami, a w nocy jest tragedia. Wczoraj zrobiłam spacerek po sklepach żeby się zmęczyć i lepiej spać, a wiecie jaką miałam noc😩 Do 2 wymiotowałam sałatką która męczyła mnie cały dzień 😩 Spałam dzisiaj od 6 do 9 i dalej nie czuję się dobrze ☹️

• blue_eyed_girl Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2020, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie już też wszyscy denerwują, do tego tak jak u was brak snu w nocy, budzę się często i też zawsze idę siku. Jak nie bolą mnie biodra, to drętwieją ręce i właściwie codzienne budzę się z bólem pleców. Najlepiej śpi mi się jak mąż do pracy idzie, wtedy mam ciszę i spokój. Ale dziś od rana telefony i od razu podejrzenia, że na pewno ściemniam i coś nie tak z dzieckiem. A ja się chce k...wa po prostu wyspać jak mam okazję...
    Z pozytywnych rzeczy to wczoraj kurier przywiózł wózek od razu go składałam i jestem zadowolona, mam nadzieję, że będzie się sprawdzał. Wrócił do kartonu bo mój kot by z niego nie wychodził😅

2a723bfcf6.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2020, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dziś koszmarną noc... Spałam ze 2- 3h,ciągle mi duszno, nie moge swobodnie oddychać w pozycji leżącej. Jeszcze córce idą 5tki i od 4tej chciała spać tylko wtulona we mnie i kazała się głaskać po plecach. Jak nie głaskałam to płacz, jak tata chciał głaskać to płacz. Mama i koniec. Niech już jej wyjdą te ostatnie zęby bo się wykończe.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2020, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstaje okolo 5 razy na sikanie i picie:/ a przez bol pachwin i krocza to sie dzisjaj w nocy poplakalam :D no juz naprawde masakra sie robi . Do tego zebro mnie boli okropnie az piecze dziwne to wszystko. W pierwszej ciazy nie mialam takich problemow :(

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • eMZetka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2020, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też częste wstawanie, co się przebudzę to mam wrażenie, ze zaraz mi rozerwie pęcherz... Ale najgorzej dokucza ból pachwin i spojenia, każdy krok to ogromny ból :/ Mam to właściwie od początku ciąży, ale im dalej, tym gorzej... Już mam problem samodzielnie z łóżka wstać czy się przekręcić na drugi bok :(

Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g

Aniołek 8tc 24.08.2016 r.
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2020, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nocy nie mam aż takiego problemu, tzn wstawałam wcześniej ze 3 razy, teraz najczęściej tylko raz (czasami 2) ale jak tylko wstanę to od razu mnie ciśnie, choćbym była sikać 2 minuty temu ;)

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2020, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja nie mogę jakoś narzekać. W nocy wstaję na siku zwykle 2-3 razy. Plecy czy biodra czasem bolą i wtedy pojawia się też duże rozdrażnienie, ale nie jest to notoryczne. Póki co ten trzeci trymestr łaskawie się ze mną obchodzi i oby tak zostało. Wcześniej czułam się dużo gorzej. Dziś niestety zauważyłam u siebie żylaki na wargach sromowych, co mnie bardzo zasmuciło. W pon mam lekarza, więc mam nadzieję, że coś mi poradzi na to, jeśli w ogóle się coś z tym robi.

1267e64ec8.png
  • 1000 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie ciężkich nocy... słuchajcie... ostatnio trafiłam z młodym do szpitala... miał ostry atak alergii i nas zostawili... niestety przedłużyło się aż do dwóch nocy... myslalam ze umrę pierwszego dnia na tym fotelu, na którym miałam spać. Drugiej nocy było lepiej bo dostałam normalne szpitalne łóżko, ale i tak trudno tu mówić o wygodzie - spałam razem z Krzysiem. Do tego dużo noszenia na rękach. Bol pleców, bol spojenia... Kolejnego dnia bym już chyba nie wytrzymała... Leżeliśmy na oddziale alergologii i... pulmonologii. Także jeśli ominie nas zapalenie płuc to będzie wielka radość... Lekarze mówili ze nie powinno mnie być na oddziale, ale jak niby miałam go zostawić? Chyba bym umarła z żalu w domu... Wyszliśmy wczoraj, a dziś od rana ma gorączkę, wiec to chyba nie koniec naszych przygód. I to wszystko w 7 miesiącu ciąży. Czad po prostu. A nie posłaliśmy go do żłobka żeby uniknąć chorób... 🤦‍♀️

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli każda z nas ma widzę podobnie. Ja wczoraj myslalam ze sie wykoncze tym wstawaniem siku. Do tego ten cholerny bol rwy kulszowej. Zobaczymy jal bedzie dziś.. A jak gdyby tego bylo malo to moje dziecie w brzuchu sobie jakies szalenstwa urzadzalo pol nocy.

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2020, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 wrote:
    Odnośnie ciężkich nocy... słuchajcie... ostatnio trafiłam z młodym do szpitala... miał ostry atak alergii i nas zostawili... niestety przedłużyło się aż do dwóch nocy... myslalam ze umrę pierwszego dnia na tym fotelu, na którym miałam spać. Drugiej nocy było lepiej bo dostałam normalne szpitalne łóżko, ale i tak trudno tu mówić o wygodzie - spałam razem z Krzysiem. Do tego dużo noszenia na rękach. Bol pleców, bol spojenia... Kolejnego dnia bym już chyba nie wytrzymała... Leżeliśmy na oddziale alergologii i... pulmonologii. Także jeśli ominie nas zapalenie płuc to będzie wielka radość... Lekarze mówili ze nie powinno mnie być na oddziale, ale jak niby miałam go zostawić? Chyba bym umarła z żalu w domu... Wyszliśmy wczoraj, a dziś od rana ma gorączkę, wiec to chyba nie koniec naszych przygód. I to wszystko w 7 miesiącu ciąży. Czad po prostu. A nie posłaliśmy go do żłobka żeby uniknąć chorób... 🤦‍♀️

O rany, współczuję... No i nie dziwię Ci się że zostałaś w szpitalu z synkiem. Też nie wyobrażam sobie żebym w takiej sytuacji została w domu.
    Trzymam kciuki żeby nie rozwinęło się nic co by wymagało hospitalizacji.

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • Aprielka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze na małym szpitalnym łóżku z dzieckiem 😯 nawet sobie nie wyobrazam bo ja jestem obolała po nocy na normalnym lozku gdy męża nie ma i synek przytula się do mnie i wtedy całą noc na jednym boku.. jak jesteśmy oboje to wtula się w tatusia dzięki czemu mogę zmieniać pozycję. Ja akurat mam dobre noce bo jestem tak wykończona po dniu że leżenie to luksus i tylko się z dwa razy lub raz budze na zmianę pozycji jak do tej pory przynajmniej i mnie nie ma🙈 jakoś gdy leżę nie mam takiego parcia na pęcherz za to gdy wstaje mam wrażenie że wybuchnie. ból pachwin i spojenia też coraz bardziej dolega aczkolwiek ta nocna zmiana pozycji jest niczym w porównaniu do ćwiczeń jakie mi funduje synek w ciągu dnia😂 wcześniej bolaly mnie bardziej plecy na dole i biodra a teraz nie wiem czy środek ciężkości się jakoś zmienił ale właśnie pachwiny się odezwały, byłam u fizjo kilka razy ale średnio pomogło:/ bo też nie miało szans jak na chwilę rozmasują i rozluźnia a ja wracam do domu i robię to samo🙄 no i miednica się chyba poszerza przez nacisk kilogramów dziecka i jeśli się więcej spędza czasu w pionie to nie ma szans tego obejść, przynajmniej takie mam doświadczenie na sobie bo w pierwszej ciąży aż tak mnie nie bolały na pewno bo tez czytałam takie komentarze i koleżanki mówiły a ja sobie myślałam o co chodzi wcale aż tak nie boli, niski próg bólu chyba mają🤦 taaa🙈

2de248e72a.png
    201809101662.png
  • Aprielka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze apropo tego sikania w nocy może spróbujcie tak jak ja ostatni raz dobrze się napić min 30 min przed spaniem, i też choćby mi się nic niby nie chciało i była 5min wcześniej w toalecie to tuż przed snem idę jeszcze raz i zawsze coś tam jest:p w dzień chodzę z tysiąc razy, mam wrażenie że zrobię łyka wody i już muszę, a w nocy właśnie ten sposób jakoś u mnie działa i pamiętam w pierwszej ciąży też nie wstawałam w nocy, może czasem się zdarzy ale nie więcej niż raz wlasnie

nowa na dzielni lubi tę wiadomość

2de248e72a.png
    201809101662.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się w nocy tak chce pić, że wypijam zwykle ze 3 szklanki wody, więc nie ma mocnych, nawet bez ciąży bym wstawała kilka razy 🤣

1267e64ec8.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nic nie dziala. A zawsze chodze jeszcze siku przed snem. Dodatkowo dzisiaj w nocy bezsennosc + bole miesiaczkowe. Masakra. Nie wiem jak odróżnić prawdziwy porod ?

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Aprielka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no to jak pijesz w nocy to nie ma mocnych żeby nie wstawać😂 tak jak mój mąż, on też z tych dużo pijących i w nocy zawsze ma butelkę przy łóżku, ale faceci mają jakieś stalowe te pęcherze mi się wydaje bo on potrafi czasem cały dzien w pracy nie iść bo jeżdżąca praca i jak nie ma czasu wjechać na stację to nie idzie 🙈
    A co do boli to ja właśnie też miałam wtedy co Was pytalam czy jechać na IP plus te twardnienia, no i jakoś tak się stresowałam że ciągle za małym biegam i go noszę i czy nie szkodzę tym drugiemu dziecku a jeszcze zdecydowanie za wcześnie żeby rodzic że pojechałam ale było wszystko ok, więc biorę doraźnie ta nospe i jest lepiej zdecydowanie
    Zakładam też częściowo czynnik psychiczny bo się stresowałam bardzo a jak się okazało że nic się nie dzieje to cudownie ozdrowialam😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2020, 09:54

2de248e72a.png
    201809101662.png

Wysłany: 2 lutego 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez się zaczynam obawiać czy ja się w ogóle zorientuje kiedy coś się zacznie :D. Ogólnie może to głupie porównanie, ale jak przy poronieniu zatrzymanym wywoływali mi poronienie i kazali mi dać znać jak zacznie mnie już mocno bolec to czekałam, czekałam i jedyne co czułam to właśnie mocno napiety brzuch j parcie na pęcherz, a jak mnie skontrolowali to pilnie zawołali anastazjologa i robili mi zabieg na już, nie na pusty żołądek bo bali się, ze się zaraz wykrwawie :/ Chyba porodowe skurcze są jednak bardziej odczuwalne, co?

W ogóle zaczęło mnie od wczoraj męczyć spojenie łonowe, czy któraś z Was nie pisała, ze tez coś takiego ma? Nie mogę teraz znaleźć. Nie wiem czy mi się łożysko nie obniżyło? No mały od czworaj znowu potrafi mi wypchnąć jakaś gorke dosłownie na samym dole, na wzgórku łonowym ale jednocześnie w tym samym czasie kopać pod żebrem, może on ma kurde za mało miejsca? :/

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Aprielka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym czasie dziecko ma już około 35cm jak nie więcej więc jak postanowi się poprzeciagac to normalne że czujesz je na całej długości brzucha😁

2de248e72a.png
    201809101662.png

Wysłany: 2 lutego 2020, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tak nisko go się już nie spodziewałam :D jak mi tam grzeboli na tej wysokości to naprawdę dziwne uczucie :D. Ale właśnie zastanawiałam się, czy się łożysko nie obniżyło czy coś, bo już poszedł do góry a teraz znowu tam sięga + boli mnie go spojenie

‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ