Kwiecień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
kalade wrote:Dziewczyny, czy kupilyscie juz staniki do karmienia czy jeszcze soe wstrzymujecie??
Czy po ciąży zmniejszy sie obwód pod piersiami i jak szybko? I czy to prawda, ze miseczke wieksza trzeba wziąć?
Chciałabym zamówić z HM, ale nie wiem jaki rozmiar:/ -
kalade wrote:Dziewczyny, czy kupilyscie juz staniki do karmienia czy jeszcze soe wstrzymujecie??
Czy po ciąży zmniejszy sie obwód pod piersiami i jak szybko? I czy to prawda, ze miseczke wieksza trzeba wziąć?
Chciałabym zamówić z HM, ale nie wiem jaki rozmiar:/Ja przynajmniej musiałam zwracać, chociaż biustu praktycznie nie mam, ale w obwodzie się nie mieściłam. A i taka niespodzianka techniczna mnie spotkała, że zamówiłam z odbiorem w sklepie i kazali mi pokazać dowód przy odbiorze, którego przy sobie nie miałam, bo się nie spodziewałam aż takich procedur
-
Piersi z mlekiem będą zdecydowanie większe. Więc ja kupowałam, akurat takie, które zapinają się teraz na środkowe haftki, a później będę mogła manipulować w jedna lub druga. Miseczkę większą niż teraz ale, że kupuje takie pół miękkie to się ładnie dopasują. Kupiłam 2, 1 w dobrym stanie mam po 1 ciazy. Mi akurat sam obwód pod biustem się wielce nie zmienił, ale miseczki mocno.
-
Ja kupiłam teraz z H&m do karmienia i one maja duża rozpiętość regulacji obwodu, są całkiem fajne, ale ogólnie mam wrażenie, ze te biustonosze do karmienia nkentezymaja dobrze biustu, żaden
. Ten patent z tym ze się odpina miseczkę jakoś mnie tak nie przekonuje pod kątem dobrego podtrzymywania biustu, zaczynam się obawiać ze to nie karmienie niszczy biust, tylko te staniki. Jest tez duża mozliwosc, ze przesadzam
, ale jakoś tak dziwnie te staniki formują piersi
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
nowa na dzielni wrote:Ja kupiłam teraz z H&m do karmienia i one maja duża rozpiętość regulacji obwodu, są całkiem fajne, ale ogólnie mam wrażenie, ze te biustonosze do karmienia nkentezymaja dobrze biustu, żaden
. Ten patent z tym ze się odpina miseczkę jakoś mnie tak nie przekonuje pod kątem dobrego podtrzymywania biustu, zaczynam się obawiać ze to nie karmienie niszczy biust, tylko te staniki. Jest tez duża mozliwosc, ze przesadzam
Ja tych miękkich staników używałam raczej w nocy. Mam spory biust i na dzień kompletnie się nadawały, więc dokupilam takie z usztywnianymi miseczkami. -
Ja nie mam zbyt dużego biustu i chwale sobie staniki do karmienia z h&m, mam te takie miękkie materiałowe i też jeden taki twardszy trochę, biały. Wszystkie ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2020, 17:21
NADZIEJA...
Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia... -
aniaem86 wrote:Moim zdaniem bierz rozmiar większy niż Ci się wydaje
Ja przynajmniej musiałam zwracać, chociaż biustu praktycznie nie mam, ale w obwodzie się nie mieściłam. A i taka niespodzianka techniczna mnie spotkała, że zamówiłam z odbiorem w sklepie i kazali mi pokazać dowód przy odbiorze, którego przy sobie nie miałam, bo się nie spodziewałam aż takich procedur
Dowód? Dziwne to 😱 -
Jitka wrote:Ja nie mam zbyt dużego biustu i chwale sobie staniki do karmienia z h&m, mam te takie miękkie materiałowe i też jeden taki twardszy trochę, biały. Wszystkie ok.
Ja zamowilam juz dwa na noc takie zupelnie miękkie A jeszcze chce 2 ma dzien takie usztywniane.
Teraz sa kolory, ktore mi odpowiadaja i rozmiary, a pozniej wszystko znika i nie ma juz dostaw:/
A powiedzcie mi jeszcze czy T-shirty do karmienia na lato sie przydadzą? Czy to zbedne gadżety? Zastanawiam sie czy nie uszyc, bo ceny w sklepach jak dla mnie zaporowe: 80-120/sztWiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2020, 18:26
-
nowa na dzielni wrote:Ja kupiłam teraz z H&m do karmienia i one maja duża rozpiętość regulacji obwodu, są całkiem fajne, ale ogólnie mam wrażenie, ze te biustonosze do karmienia nkentezymaja dobrze biustu, żaden
Mi z hm nie trzymał wgl takze mi nie pasowalymiekkie do spania a usztywniane do karmienia mam z szykownejmamy , trzymają porządnie bardzo polecam
kalade lubi tę wiadomość
-
kalade wrote:Dobrze wiedziec:)
Ja zamowilam juz dwa na noc takie zupelnie miękkie A jeszcze chce 2 ma dzien takie usztywniane.
Teraz sa kolory, ktore mi odpowiadaja i rozmiary, a pozniej wszystko znika i nie ma juz dostaw:/
A powiedzcie mi jeszcze czy T-shirty do karmienia na lato sie przydadzą? Czy to zbedne gadżety? Zastanawiam sie czy nie uszyc, bo ceny w sklepach jak dla mnie zaporowe: 80-120/szt
Specjalny strój do karmienia daje zawsze mniejszy dyskomfort, ja akurat nie miałam podciągałam zawsze albo ramiączko zsowalam, ale gdybym umiała sobie uszyc to chyba bym uszyła. W miejscach takich bardziej publicznych gdzie trzeba tego cyca wyciągnąć zawsze to lepszy komfort niż podciąganie do góry.kalade lubi tę wiadomość
NADZIEJA...
Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia... -
A ja ze staników z h&m byłam bardzo zadowolona. Tyle, że moich poersi w sumie nic nie musiało wielce trzymać, bo wypełnione mlekiem były tak sztywne i sterczące jak po operacji plastycznej, także mi te z lekką gąbką w, biustonoszu, bez fiszbin wystarczały.
a jak tylko miałam założyć z fiszbinami i sztywniejsze to mnie drażniły niesamowicie - jeden taki kupiłam i miałam go 2 razy na sobie.
-
Paatka wrote:A ja ze staników z h&m byłam bardzo zadowolona. Tyle, że moich poersi w sumie nic nie musiało wielce trzymać, bo wypełnione mlekiem były tak sztywne i sterczące jak po operacji plastycznej, także mi te z lekką gąbką w, biustonoszu, bez fiszbin wystarczały.
a jak tylko miałam założyć z fiszbinami i sztywniejsze to mnie drażniły niesamowicie - jeden taki kupiłam i miałam go 2 razy na sobie.
powiem tak duze źle , małe źle . Nie dogodzisz
kalade lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnynowa na dzielni wrote:Ja kupiłam teraz z H&m do karmienia i one maja duża rozpiętość regulacji obwodu, są całkiem fajne, ale ogólnie mam wrażenie, ze te biustonosze do karmienia nkentezymaja dobrze biustu, żaden
Zmierzyłam dzisiaj kilka w h&m właśnie i mam podobne zdanie:/ Nie było nic w moim rozmiarze( a obecnie mam brytyjskie 34E) i powiem Wam, że chciałam po raz kolejny już zmierzyć większy obwód bo tak mnie wszystko ściska i boli, że ciężko funkcjonować.
O ile obwód 80 w h&m na razie może być to wydaje mi się, że będę się wylewać z miseczki E🤦♀️
Ogólnie w D wyłaziło mi i górą i bokiem 😆
Te bawełniane w ogóle biustu nie trzymały i podwijały się, jedynie czarny śliski z poliestrem podtrzymywał ok.
Tylko biust jak placki 😖 -
No ja standardowo mam miseczke C, a w czasie karmienia duże D. Dla mnie idealne.
Większych bym nie chciała przy mojej budowie ciała (45kg) i wzroście (159cm).
Także u mnie kategoria srednia, ale za to i w ciąży i w karmieniu bardzo wyczulone na kazdy sztywniejszy material.
-
Paatka wrote:No ja standardowo mam miseczke C, a w czasie karmienia duże D. Dla mnie idealne.
Większych bym nie chciała przy mojej budowie ciała (45kg) i wzroście (159cm).
Także u mnie kategoria srednia, ale za to i w ciąży i w karmieniu bardzo wyczulone na kazdy sztywniejszy material.
miseczki zawsze nosilam C a przy karmieniu robi mi sie duze E , tragedia dla mnie
Paatka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny o E to ja marzę bo mam zwykle 75g-h a teraz 80G bo pod biustem szerzej się zrobiło a na laktację w poprzedniej ciąży kupiłam jakiś namiot na allegro byle fiszbiny miał bo bez fiszbin nic nie trzymało i mi się robiły zastoje jak tak w nieodpowiedniej misce uciskalam biust:/ wiec warto zainwestować w naprawdę dobrze dobrany stanik do karmienia i te właśnie napy odpinane żeby pierś odsłonic są super wygodne, zamówiłam z Alles na allegro ale niestety nie trafiłam z rozmiarem i zwracałam ale wyglądały super naprawdę
Mmiśka lubi tę wiadomość
-
Szpilkka wrote:Ja jeszcze przed ciążą mialam 85C i do karmienia tez taki kupilam.
Dziewczyny ile razy w ciagu nocy wstajecie siku? Ja jak bym sie budzila co dwie godziny to musze isc sie wysikac. Wymiekam ... Masakra. A juz nie mowie jak mnie plecy bola.