Kwiecień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
kalade wrote:Możliwe, ze cos jest na rzeczy. Maz tez sie wiercil i nie mogl spac przez.cala noc, a pies tez wyjątkowo obudzony dzien i noc 🙈
Daj znac po badaniach:))
P.s. czytalam opinie na tej grupie na fb, która polecalas i tez zdecydowałam się na ta polozna i na szczescie ma.jeszcze termin:))kalade lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny szybkie pytanie czy jak pierzecie ciuszki dla maluszków to używacie płynu do płukania?? (przeznaczonego dla dzidziusiów?) Ja wczoraj robiłam próbne pranie w płynie do prania Jelp, bardzo ładnie pachnie, po wyciągnięciu z pralki też ale jak już pranie wyschnie to nie czuć dosłownie NIC I nie wiem czy tak zostawić bo tak lepiej czy stosować jeszcze płyn do płukania Jelp.09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia
Zaczynamy kolejne starania -
karolkowa wrote:Dziewczyny szybkie pytanie czy jak pierzecie ciuszki dla maluszków to używacie płynu do płukania?? (przeznaczonego dla dzidziusiów?) Ja wczoraj robiłam próbne pranie w płynie do prania Jelp, bardzo ładnie pachnie, po wyciągnięciu z pralki też ale jak już pranie wyschnie to nie czuć dosłownie NIC I nie wiem czy tak zostawić bo tak lepiej czy stosować jeszcze płyn do płukania Jelp.
Ja nie stosowałam płynu do płukania, bo jakoś tak uznałam, że na taką wrażliwą skórę noworodka im mniej tym lepiej specyfikow. A wyszło tak, że nie używam do tej pory bo córka ma problemy skórne i ograniczam do niezbędnego minimum chemię. Siłą rzeczy syna rzeczy też będą bez płynu do płukania bo będą prane razem.karolkowa lubi tę wiadomość
-
summer..86 wrote:Dziewczyny a co z tymi koszulami? Którekolwiek trzymają trochę biust ?😒
Niestety nie mam pojęcia, a też chętnie bym się dowiedziała. Choć mam wrazenie, że przy większym biuście to nie ma opcji żeby podczas spania nie wylatywał. -
karolkowa wrote:Dziewczyny szybkie pytanie czy jak pierzecie ciuszki dla maluszków to używacie płynu do płukania?? (przeznaczonego dla dzidziusiów?) Ja wczoraj robiłam próbne pranie w płynie do prania Jelp, bardzo ładnie pachnie, po wyciągnięciu z pralki też ale jak już pranie wyschnie to nie czuć dosłownie NIC I nie wiem czy tak zostawić bo tak lepiej czy stosować jeszcze płyn do płukania Jelp.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2020, 12:14
-
pingwinkowa wrote:Niestety nie mam pojęcia, a też chętnie bym się dowiedziała. Choć mam wrazenie, że przy większym biuście to nie ma opcji żeby podczas spania nie wylatywał.
-
Szpilkka wrote:Kupilam przy pierwszym nie mialam. Teraz stwierdzilam ze musze go kupic
Ale dziewczyny apropo szumów to polecam z fisher price zyrafke taką plastikowa. Kosztuje 40zl , ale ma glosnosc, kilka rodzai szumu i kilka rodzai melodyjek. Można ją powiesić jest super.
Szumis ma jeden szum. Nie ma tez regulacji glosnosci ale za to jest fajny jako przytulanka:)
Szumiś ma wiele szumów, ma też regulacje głosu i cry sensor - wycisza się po pewnym czasie i włącza, jak dziecko zaczyna płakać. ;p -
Muszę przemyśleć temat tego szumisia🤔 może rzeczywiście włączę na telefonie aplikacje i sprawdzę, czy działa na małego. Albo jak ktoś będzie chciał nam coś kupić, to podsunę pomysł szumisiem😜
Mój mały od wczoraj mało się rusza. Brzuch urósł mi z dnia na dzień i jest jakoś nisko. Dobrze, że w przyszłym tygodniu wizyta, bo oczywiście schizuje🤦♀️Już nawet rano chciałam dzwonić do położnej, ale zareagował jak podotykałam brzuch.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2020, 12:40
👨🏻35 l. :
2011 Kryptozoospermia
07.2018 Azoospermia
07.2019 0,3 mln ruchliwych plemników (po operacji żpn)
👩🏻32 l. :
niedoczynność tarczycy
07.2019 I ICSI- 9 komórek- 6 zarodków- 2 przestały się rozwijać
18.07.2019 transfer dwudniowego zarodka
11 dpt beta 159,4 prog 154
13 dpt beta 379,2 prog 214
15 dpt beta 744,5
18 dpt beta 2578 prog 215
26 dpt mamy serduszko ❤️
👶 03.2020
Wracamy po rodzeństwo
28.02.22 transfer ❄️ 4.1.2
8 dpt beta <0,1 🥺
26.04.22 transfer dwudniowego zarodka
9 dpt beta <0,1 🥺
10.23 histeroskopia: cd-138, usunięty polip
31.10.23 transfer trzydniowego zarodka
9 dpt beta <0,1 -
Ja już po usg. Byłam też a szczepieniu przeciw krztuscowi i szczepienie trwalo dluzej niz usg Ale to w Luxmedzie, wiec traktuję to jako dodatek. U swojej lekarki mam w poniedziałek. Ważymy już 1,6kg. Idealnie w 50 centylu, także jest szansa, że nie bedzie wazyl 5kg
kalade, diversik89, Misia90 lubią tę wiadomość
-
Paatka wrote:Szumiś ma wiele szumów, ma też regulacje głosu i cry sensor - wycisza się po pewnym czasie i włącza, jak dziecko zaczyna płakać. ;p
W ktorym miejscu ma przelaczanie tych szumow? Bo ja kupilam i w glosniku ma tylko wlacznik i wylacznik.
Co do prania to ja kupilam plyn do plukania lovela tez. Daje też. W sumie teraz przy drugim dziecku nie przykladam juz wagi do tego tak szczegółowo.
-
nick nieaktualnypingwinkowa wrote:Niestety nie mam pojęcia, a też chętnie bym się dowiedziała. Choć mam wrazenie, że przy większym biuście to nie ma opcji żeby podczas spania nie wylatywał.
Kupiłam taką na próbę doctor nap ale bez stanika to biust wygląda w niej jakby był co najmniej na brzuchu 🤦♀️ to gdzie będzie po karmieniu ? 🤦♀️
Te lupoline z wiskozy są odcinane pod biustem i tak się zastanawiam czy to coś daje?
Wydawało mi się, że któraś z dziewczyn pisała, że ma lupoline. -
Szpilkka wrote:W ktorym miejscu ma przelaczanie tych szumow? Bo ja kupilam i w glosniku ma tylko wlacznik i wylacznik.
Co do prania to ja kupilam plyn do plukania lovela tez. Daje też. W sumie teraz przy drugim dziecku nie przykladam juz wagi do tego tak szczegółowo. -
nick nieaktualnyaniaem86 wrote:Ja już po usg. Byłam też a szczepieniu przeciw krztuscowi i szczepienie trwalo dluzej niz usg Ale to w Luxmedzie, wiec traktuję to jako dodatek. U swojej lekarki mam w poniedziałek. Ważymy już 1,6kg. Idealnie w 50 centylu, także jest szansa, że nie bedzie wazyl 5kg
Ładna waga Czyli to nie byo jeszcze USG 3 trymestru-zastanawiam się jak dokładne jest to badanie 🤔
A co do szczepienia.Ktoś Ci je zalecił czy sama się zdecydowałaś ? To jedna dawka czy więcej?
Gdzieś mi mignęło,że jest zalecane, ale w sumie jak to w ciąży wszystkiego się człowiek boi 🤔 -
summer..86 wrote:Kupiłam taką na próbę doctor nap ale bez stanika to biust wygląda w niej jakby był co najmniej na brzuchu 🤦♀️ to gdzie będzie po karmieniu ? 🤦♀️
Te lupoline z wiskozy są odcinane pod biustem i tak się zastanawiam czy to coś daje?
Wydawało mi się, że któraś z dziewczyn pisała, że ma lupoline. -
aniaem86 wrote:Ja już po usg. Byłam też a szczepieniu przeciw krztuscowi i szczepienie trwalo dluzej niz usg Ale to w Luxmedzie, wiec traktuję to jako dodatek. U swojej lekarki mam w poniedziałek. Ważymy już 1,6kg. Idealnie w 50 centylu, także jest szansa, że nie bedzie wazyl 5kg
O, dobrze że napisałaś o tej szczepionce. Mam już kupioną i muszę się wybrać do przychodni. Miałam odczekać dwa tygodnie od szczepienia na grypę i właśnie minęło, więc w przyszłym tygodniu ogarnę temat. -
aniaem86 wrote:U mnie wszystko się obsługuje jednym przyciskiem. W zależności od tego co się go dłużej przytrzymać czy krócej to się włącza różne opcje
Dokładnie tak. Przytrzymując przycisk na serduszku regulujesz głośność, a klikając na nie 2x zmieniasz szumy.