X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam króliczka Whisbear, jest slodziuteńki, ale chyba był drogi. Ma regulację głośności i cry sensor, sam się włącza jak dziecko zaczyna płakać.

1267e64ec8.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Możliwe, ze cos jest na rzeczy. Maz tez sie wiercil i nie mogl spac przez.cala noc, a pies tez wyjątkowo obudzony dzien i noc 🙈
    Daj znac po badaniach:))

P.s. czytalam opinie na tej grupie na fb, która polecalas i tez zdecydowałam się na ta polozna i na szczescie ma.jeszcze termin:))
    Super :) Ja się z nią będę widziała jakoś po 10.02 to dam znac jak wrażenia :)

kalade lubi tę wiadomość

1267e64ec8.png
  • karolkowa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szybkie pytanie :D czy jak pierzecie ciuszki dla maluszków to używacie płynu do płukania?? (przeznaczonego dla dzidziusiów?) Ja wczoraj robiłam próbne pranie w płynie do prania Jelp, bardzo ładnie pachnie, po wyciągnięciu z pralki też ale jak już pranie wyschnie to nie czuć dosłownie NIC :D I nie wiem czy tak zostawić bo tak lepiej czy stosować jeszcze płyn do płukania Jelp.

09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
    07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia <3
    Zaczynamy kolejne starania
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolkowa wrote:
    Dziewczyny szybkie pytanie :D czy jak pierzecie ciuszki dla maluszków to używacie płynu do płukania?? (przeznaczonego dla dzidziusiów?) Ja wczoraj robiłam próbne pranie w płynie do prania Jelp, bardzo ładnie pachnie, po wyciągnięciu z pralki też ale jak już pranie wyschnie to nie czuć dosłownie NIC :D I nie wiem czy tak zostawić bo tak lepiej czy stosować jeszcze płyn do płukania Jelp.

Ja nie stosowałam płynu do płukania, bo jakoś tak uznałam, że na taką wrażliwą skórę noworodka im mniej tym lepiej specyfikow. A wyszło tak, że nie używam do tej pory bo córka ma problemy skórne i ograniczam do niezbędnego minimum chemię. Siłą rzeczy syna rzeczy też będą bez płynu do płukania bo będą prane razem.

karolkowa lubi tę wiadomość

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer..86 wrote:
    Dziewczyny a co z tymi koszulami? Którekolwiek trzymają trochę biust ?😒

Niestety nie mam pojęcia, a też chętnie bym się dowiedziała. Choć mam wrazenie, że przy większym biuście to nie ma opcji żeby podczas spania nie wylatywał.

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie używałam płynu do płukania. Tylko proszek Lovela. Potem prasowałam bo mam bardzo twardą wodę, żeby trochę zmiękczyć pranie

1267e64ec8.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to nawet lepiej jak nie ma zapachu. Maluszek może być wrażliwy na niektóre zapachy i może mi to przeszkadzać nawet jak na wydaje się ładne

1267e64ec8.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolkowa wrote:
    Ja używałam plynu do płukania Loveli, ale i tak wlaczylam do tego dodatkowe płukanie i jeszcze bede prasowac generatorem pary

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2020, 12:14

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pingwinkowa wrote:
    Niestety nie mam pojęcia, a też chętnie bym się dowiedziała. Choć mam wrazenie, że przy większym biuście to nie ma opcji żeby podczas spania nie wylatywał.
    Ja kupilam w koncu koszule doctor nap, ale tam nic nie trzyma, ale i tak zakładam, ze bede spac w specjalnym biustonoszu na noc (nie wiem tylko czy słusznie 🙈)

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilkka wrote:
    Kupilam :) przy pierwszym nie mialam. Teraz stwierdzilam ze musze go kupic

Ale dziewczyny apropo szumów to polecam z fisher price zyrafke taką plastikowa. Kosztuje 40zl , ale ma glosnosc, kilka rodzai szumu i kilka rodzai melodyjek. Można ją powiesić :) jest super.

Szumis ma jeden szum. Nie ma tez regulacji glosnosci ale za to jest fajny jako przytulanka:)

Szumiś ma wiele szumów, ma też regulacje głosu i cry sensor - wycisza się po pewnym czasie i włącza, jak dziecko zaczyna płakać. ;p

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Używam płyn do płukania, bo ubranka są bardziej miękkie. Używam bobini - delikatnie pachnie pranie. :) przy pierwszej córce też uzywałam. Z resztą ja sama nie lubię nosić ubrań nie wypłukanych w płynie. ;p

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Misia90 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę przemyśleć temat tego szumisia🤔 może rzeczywiście włączę na telefonie aplikacje i sprawdzę, czy działa na małego. Albo jak ktoś będzie chciał nam coś kupić, to podsunę pomysł szumisiem😜
    Mój mały od wczoraj mało się rusza. Brzuch urósł mi z dnia na dzień i jest jakoś nisko. Dobrze, że w przyszłym tygodniu wizyta, bo oczywiście schizuje🤦‍♀️Już nawet rano chciałam dzwonić do położnej, ale zareagował jak podotykałam brzuch.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2020, 12:40

👨🏻35 l. :
    2011 Kryptozoospermia
    07.2018 Azoospermia
    07.2019 0,3 mln ruchliwych plemników (po operacji żpn)

👩🏻32 l. :
    niedoczynność tarczycy

07.2019 I ICSI- 9 komórek- 6 zarodków- 2 przestały się rozwijać
    18.07.2019 transfer dwudniowego zarodka
    11 dpt beta 159,4 prog 154
    13 dpt beta 379,2 prog 214
    15 dpt beta 744,5
    18 dpt beta 2578 prog 215
    26 dpt mamy serduszko ❤️
    👶 03.2020

Wracamy po rodzeństwo
    28.02.22 transfer ❄️ 4.1.2
    8 dpt beta <0,1 🥺

26.04.22 transfer dwudniowego zarodka
    9 dpt beta <0,1 🥺

10.23 histeroskopia: cd-138, usunięty polip

31.10.23 transfer trzydniowego zarodka
    9 dpt beta <0,1
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po usg. Byłam też a szczepieniu przeciw krztuscowi i szczepienie trwalo dluzej niz usg :) Ale to w Luxmedzie, wiec traktuję to jako dodatek. U swojej lekarki mam w poniedziałek. Ważymy już 1,6kg. Idealnie w 50 centylu, także jest szansa, że nie bedzie wazyl 5kg :)

kalade, diversik89, Misia90 lubią tę wiadomość

1267e64ec8.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Szumiś ma wiele szumów, ma też regulacje głosu i cry sensor - wycisza się po pewnym czasie i włącza, jak dziecko zaczyna płakać. ;p

W ktorym miejscu ma przelaczanie tych szumow? Bo ja kupilam i w glosniku ma tylko wlacznik i wylacznik.

Co do prania to ja kupilam plyn do plukania lovela tez. Daje też. W sumie teraz przy drugim dziecku nie przykladam juz wagi do tego tak szczegółowo.

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2020, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pingwinkowa wrote:

Kupiłam taką na próbę doctor nap ale bez stanika to biust wygląda w niej jakby był co najmniej na brzuchu 🤦‍♀️ to gdzie będzie po karmieniu ? 🤦‍♀️

Te lupoline z wiskozy są odcinane pod biustem i tak się zastanawiam czy to coś daje?
    Wydawało mi się, że któraś z dziewczyn pisała, że ma lupoline.

• aniaem86 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilkka wrote:
    W ktorym miejscu ma przelaczanie tych szumow? Bo ja kupilam i w glosniku ma tylko wlacznik i wylacznik.

Co do prania to ja kupilam plyn do plukania lovela tez. Daje też. W sumie teraz przy drugim dziecku nie przykladam juz wagi do tego tak szczegółowo.
    U mnie wszystko się obsługuje jednym przyciskiem. W zależności od tego co się go dłużej przytrzymać czy krócej to się włącza różne opcje

1267e64ec8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2020, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:
    Ja już po usg. Byłam też a szczepieniu przeciw krztuscowi i szczepienie trwalo dluzej niz usg :) Ale to w Luxmedzie, wiec traktuję to jako dodatek. U swojej lekarki mam w poniedziałek. Ważymy już 1,6kg. Idealnie w 50 centylu, także jest szansa, że nie bedzie wazyl 5kg :)

Ładna waga :) Czyli to nie byo jeszcze USG 3 trymestru-zastanawiam się jak dokładne jest to badanie 🤔
    A co do szczepienia.Ktoś Ci je zalecił czy sama się zdecydowałaś ? To jedna dawka czy więcej?
    Gdzieś mi mignęło,że jest zalecane, ale w sumie jak to w ciąży wszystkiego się człowiek boi 🤔

• Mmiśka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer..86 wrote:
    Kupiłam taką na próbę doctor nap ale bez stanika to biust wygląda w niej jakby był co najmniej na brzuchu 🤦‍♀️ to gdzie będzie po karmieniu ? 🤦‍♀️

Te lupoline z wiskozy są odcinane pod biustem i tak się zastanawiam czy to coś daje?
    Wydawało mi się, że któraś z dziewczyn pisała, że ma lupoline.
    Ja kupuje lupoline ale jeszcze sie wstrzymalam bo chce ją glownie do domu :) do szpitala mam zwykle :p w szpitalu dwie panie lezace kolo mnie je mialy i podtrzymywalo to biust nawet fajnie :) do zwyklych napewno tzreba miec biustonosz bo jak mleko naplynie to okropny ból jak tak piersi zwisają :/

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:

O, dobrze że napisałaś o tej szczepionce. Mam już kupioną i muszę się wybrać do przychodni. Miałam odczekać dwa tygodnie od szczepienia na grypę i właśnie minęło, więc w przyszłym tygodniu ogarnę temat.

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:
    U mnie wszystko się obsługuje jednym przyciskiem. W zależności od tego co się go dłużej przytrzymać czy krócej to się włącza różne opcje

Dokładnie tak. Przytrzymując przycisk na serduszku regulujesz głośność, a klikając na nie 2x zmieniasz szumy. ;)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
‹‹ 299 300 301 302 303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ