X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2020, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majka, dasz radę wyleżeć już nie wiele do końca zostało. Najważniejsze, że z maluszkiem wszystko dobrze 😘

• Majka27 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie jakoś muszę;) ważne że z małym ok ;)

Gabriella lubi tę wiadomość

9nzdxc3.png
  • eMZetka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Sesil, 34 tydz. to już duża ciąża i nie ma praktycznie zagrożenia dla dzidziusia :) Trzymaj się i życzę zdrówka dla Was obojga!

Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g

Aniołek 8tc 24.08.2016 r.
  • karolkowa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesil, trzymam kciuki!!! Ale się dzieje :D

09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
    07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia <3
    Zaczynamy kolejne starania
  • Justa29 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2020, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja z innej beczki kupujecie laktator w razie W? ja zastanawiam się nad tymi LOVI PROLACTIS vs LANSINOH DWUFAZOWY KOMPAKTOWY LAKTATOR ELEKTRYCZNY.
    na szkole rodzenia mówili że przy nawale i zastojach warto mieć a wszystkie moje koleżanki odradzają zakup ręcznego z racji że długo trwa odciąganie i jest dość męczące- nie wiem. z drugiej strony nie chcę wydawać 700zika na coś co użyję może kilka razy przy optymistycznym scenariuszu
    a jak Wy się zapatrujecie na zakup laktatora?

• Jitka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie myślę, zajrzę może nie daj co u której się coś zaczęła i jakbym niestety przeczuwała. Ale rzeczywiście w tym tygodniu to już na spokojnie. Dobrze że teraz a nie wcześniej. Trzymajcie się dziewczyny. A wcześniej co czułyście/przeczuwalyscie? Czy tak nagle się podziało?

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
    Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
    Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
    Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia...
  • ElenaM Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety zbliżamy się już do takiego czasu że "spodziewaj się niespodziewanego" :/. Do mnie dzwonili z pracy że muszę przyjechać (mam ponad 100 km) i tak sobie myślę że pojadę ale chyba już ze spakowana torba w razie czego ;). Bo ostatnie dni brzuch mi się dość mocno spina a patrząc na to co się tu dzieje to lepiej być przygotowana ;)

Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
    Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
    Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna

8.07.2019 1 IUI- :(
    29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
    05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElenaM wrote:
    Niestety zbliżamy się już do takiego czasu że "spodziewaj się niespodziewanego" :/. Do mnie dzwonili z pracy że muszę przyjechać (mam ponad 100 km) i tak sobie myślę że pojadę ale chyba już ze spakowana torba w razie czego ;). Bo ostatnie dni brzuch mi się dość mocno spina a patrząc na to co się tu dzieje to lepiej być przygotowana ;)
    Nie ma sie co śmiać. Moja fryzierka urodzila tak syna ... Na wyjezdzie ... 300km od domu

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jitka wrote:
    Tak sobie myślę, zajrzę może nie daj co u której się coś zaczęła i jakbym niestety przeczuwała. Ale rzeczywiście w tym tygodniu to już na spokojnie. Dobrze że teraz a nie wcześniej. Trzymajcie się dziewczyny. A wcześniej co czułyście/przeczuwalyscie? Czy tak nagle się podziało?
    Jesli wracam do wspomnien z pierwszej ciąży to powiem ci ze totalnie nic szczegolnego sie nie dzialo. W dzien troche posprzatalam, a rano wody odeszly. I nie mialam zadnych boli, skurczy, zgagi ... Tak jak teraz :/

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa .... Ja recznego nie kupuje. Recznym to mozesz sie zajechac ... Elektryczny to marzenie. Mleko leci jak z kranu ... Tez myslalam o Lovi vs Medela tylko medela troche drogi

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa29 wrote:
    hej ja z innej beczki kupujecie laktator w razie W? ja zastanawiam się nad tymi LOVI PROLACTIS vs LANSINOH DWUFAZOWY KOMPAKTOWY LAKTATOR ELEKTRYCZNY.
    na szkole rodzenia mówili że przy nawale i zastojach warto mieć a wszystkie moje koleżanki odradzają zakup ręcznego z racji że długo trwa odciąganie i jest dość męczące- nie wiem. z drugiej strony nie chcę wydawać 700zika na coś co użyję może kilka razy przy optymistycznym scenariuszu
    a jak Wy się zapatrujecie na zakup laktatora?
    Ja jak pisałam wcześniej nie kupuję póki co. Z wszystkich moich koleżanek tylko jedna używa laktatora. Reszta przez chwilę używała ręcznego albo wcale. Ja pożyczyłam ręczny i zobaczę jak się rozwinie sytuacja, najwyżej kupię elektryczny, gdy będzie taka potrzeba.

1267e64ec8.png
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilkka wrote:
    Justa .... Ja recznego nie kupuje. Recznym to mozesz sie zajechac ... Elektryczny to marzenie. Mleko leci jak z kranu ... Tez myslalam o Lovi vs Medela tylko medela troche drogi

Albo i nie leci 🙂 mi na ręcznym i na elektrycznych leciało tak samo, czyli prawie wcale. No ale nie jestem typowym przypadkiem w tej kwestii.

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesil, daj znać czy lekarze coś mówią jak długo zamierzają cię trzymać.

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pingwinkowa wrote:
    Albo i nie leci 🙂 mi na ręcznym i na elektrycznych leciało tak samo, czyli prawie wcale. No ale nie jestem typowym przypadkiem w tej kwestii.
    Jak nie leci duzo to tym bardziej recznym mozna popasc w depresje plus ból reki od naciskania hehe. Mi tez slabo lecialo ale pamiętam ze na elektrycznym byla dla mnie wielka ulga ze nie musialam nacislac tej pompki :/

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Sesil chyba w trakcie skoro się nie odzywa 😁 Oby wszystko jak najlepiej poszło. Niesamowite, że zaraz będzie trzymać maleństwo na rękach :)

1267e64ec8.png
  • Sesil Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia na swiecie 🥰🥰 co prawda w inkubatorze ale oddycha sama i dostala 10 pkt. Obserwują co bedzie dalej i co ewentualnie ma nie wykrztalcone. Ma 2120 kg i 46 cm.
    Poród nie był zły.. oczywiście nie powiem ze nie bolało ale zadnej traumy nie mam i ogólnie stwierdziłam ze mogę rodzic ;) naczytalam sie o wiele gorszych rzeczy niz w rzeczywistości wyszlo ;) ogolnie porod postepował bardzo szybko jak na pierwszy poród ale przy samym wypychaniu nie chciała wyjść i naciskali na brzuch bo sie wracała. Wiec samo rozwieranie szyjki bylo ok, pod prysznicem bolalo najmniej, ale wycisksnie juz nie bylo takie kolorowe :) troche jestem poszyta bo przy wczesniakach nacinaja by szybko poszła druga faza. Mialam tez lyzeczkowanie macicy bo lozysko nie urodzilo sie całe. Ale to juz w ogole nie bolało ;)

Gabriella, kalade, MrsKiss, juna, karolkowa, diversik89, summer..86, 1000, Aprielka, Misia90, Justa29, aniaem86, ElenaM, małżowinka, Jitka, Manna, kjt91 lubią tę wiadomość

03.18 - wyrok azoospermia
    04.18 - wyniki hormonów w normie
    05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
    06.18 - mutacja CFTR
    07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
    11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
    01.19 - zmiana kliniki na nOvum
    03.19 - kuracja przed biopsją
    07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!! :)
    16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
    26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
    12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
    Mamy ⛄⛄
    Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
    Sesil,suwaczek.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesil kochana , gratulacje !! Niech rosnie dalej zdrowo <3 byłaś dzielna , dalas rade teraz juz będzie z górki :) cieszcie sie sobą <3

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2020, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesil gratulacje ❤️ Jesteś bardzo dzielna 😘

• pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesil - cudowne wiadomości, że z malutka ok. Waga całkiem ładna no i najważniejsze że nie problemów z oddychaniem. Coś czuję, że ten inkubator będzie krócej niż zapowiadane 3 tygodnie 🙂

No to mamy pierwszego "kwietniowego" maluszka 😍

diversik89 lubi tę wiadomość

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2020, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesil, gratulacje! Bardzo się cieszę, ze wszystko dobrze 😍 oby malutka teraz szybko rosła, żebyście mogły wrócić do domi:)

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
‹‹ 338 339 340 341 342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ